Jadual Waktu Peperiksaan SPM 2009

Peperiksaan bertulis Sijil Pelajaran Malaysia (SPM) akan bermula mulai 18 November 2009. Berikut adalah jadual waktu peperiksaan bertulis SPM 2009 sebagai panduan kepada mereka yang terbabit;

Rabu 18 Nov 2009
08.00 – 10.15 Bahasa Melayu 1
11.00 – 12.00 Sejarah 1 (Aneka Pilihan)
14.00 – 16.30 Bahasa Melayu 2

Khamis 19 Nov 2009
08.00 – 09.45 Bahasa Inggeris 1
10.30 – 12.45 Bahasa Inggeris 2
14.00 – 16.30 Sejarah 2

Jumaat 20 Nov 2009
08.00 – 09.15 English for Science and Technology 1
10.00 – 11.00 English for Science and Technology 2 (Aneka pilihan)

Isnin 23 Nov 2009
08.00 – 09.15 Mathematics 1 (Aneka Pilihan)
10.00 – 12.30 Mathematics 2
14.00 – 16.30 Information And Communication Technology 1

Selasa 24 Nov 2009
08.00 – 10.00 Pendidikan Islam 1
08.00 – 10.30 Pendidikan Moral 1
14.00 – 15.40 Pendidikan Islam 2
14.00 – 16.30 Bible Knowledge

Rabu 25 Nov 2009
08.00 – 10.00 Additional Mathematics 1
14.00 – 16.30 Additional Mathematics 2

Isnin 30 Nov 2009
08.00 – 10.00 Pengajian Keusahawanan 2
08.00 – 10.30 Pengajian Kejuruteraan Mekanikal 2
08.00 – 10.30 Pengajian Kejuruteraan Awam 2
08.00 – 10.30 Pengajian Kejuruteraan Elektrik dan Elektronik 2
08.00 – 10.30 Teknologi Kejuruteraan 2
08.00 – 10.30 Biology 2
08.00 – 10.30 Pengeluaran Tanaman 1
11.00 – 12.15 Biology 1 (Aneka Pilihan)
14.00 – 15.15 Pengajian Keusahawanan 1 (Aneka Pilihan)
14.00 – 15.30 Pengajian Kejuruteraan Mekanikal 1
14.00 – 15.30 Pengajian Kejuruteraan Awam 1
14.00 – 15.30 Pengajian Kejuruteraan Elektrik dan Elektronik 1
14.00 – 15.30 Teknologi Kejuruteraan 1
14.00 – 15.30 Biology 3 (Amali Bertulis)

Selasa 1 Dis 2009
08.00 – 09.15 Prinsip Perakaunan 1(Aneka Pilihan)
10.00 – 12.30 Prinsip Perakaunan 2
14.00 – 16.30 Literature in English
14.00 – 16.30 Kesusasteraan Melayu
14.00 – 16.30 Kesusasteraan Cina
14.00 – 16.30 Kesusasteraan Tamil

Rabu 2 Dis 2009
08.00 – 09.15 Science 1 (Aneka Pilihan)
08.00 – 09.15 Applied Science 1 (Aneka Pilihan)
10.00 – 12.30 Science 2
10.00 – 12.00 Applied Science 2
14.00 – 15.15 Pendidikan Seni Visual – Teori Seni 1 (Aneka Pilihan)

Khamis 3 Dis 2009
08.00 – 09.15 Physics 1 (Aneka Pilihan)
10.00 – 12.30 Physics 2
14.00 – 15.30 Physics 3 (Amali Bertulis)

Jumaat 4 Dis 2009
08.00 – 11.00 Pendidikan Seni Visual – Seni Halus 2

Isnin 7 Dis 2009
08.00 – 09.15 Ekonomi Asas 1 (Aneka Pilihan)
10.00 – 12.00 Ekonomi Asas 2
14.00 – 16.30 Pendidikan Al-Quran dan Al-Sunnah 1

Selasa 8 Dis 2009
08.00 – 09.15 Chemistry 1 (Aneka Pilihan)
08.00 – 09.15 Additional Science 1 (Aneka Pilihan)
10.00 – 12.30 Chemistry 2
10.00 – 12.30 Additional Science 2
14.00 – 15.30 Chemistry 3 (Amali Bertulis)
14.00 – 15.30 Additional Science 3 (Amali Bertulis)

Rabu 9 Dis 2009
08.00 – 09.15 Perdagangan 1 (Aneka Pilihan)
10.00 – 12.00 Perdagangan 2
14.00 – 16.30 Reka Cipta 1

Khamis 10 Dis 2009
08.00 – 10.30 Tasawwur Islam 2
11.00 – 12.15 Tasawwur Islam 1
14.00 – 16.30 Pendidikan Muzik 1
14.00 – 16.30 Lukisan Kejuruteraan 1

Isnin 14 Dis 2009
08.00 – 10.30 Bahasa Arab Tinggi 2
08.00 – 10.30 Bahasa Perancis
08.00 – 11.00 Bahasa Punjabi
08.00 – 10.15 Bahasa Cina 2
08.00 – 10.15 Bahasa Tamil 2
11.00 – 12.15 Bahasa Arab Tinggi 1
11.00 – 12.45 Bahasa Cina 1
11.00 – 12.45 Bahasa Tamil 1
14.00 – 16.30 Bahasa Arab Komunikasi 1
14.00 – 16.30 Bahasa Iban

Selasa 15 Dis 2009
08.00 – 10.00 Geografi 2
11.00 – 12.15 Geografi 1 (Aneka Pilihan)
14.00 – 15.30 Sains Pertanian 1
14.00 – 15.00 Ekonomi Rumah Tangga 1 (Aneka Pilihan)

Rabu 16 Dis 2009
08.00 – 10.30 Pendidikan Syari’ah Islamiah 2
08.00 – 10.30 Pengetahuan Sains Sukan 2
08.00 – 10.30 Pembinaan Domestik 1
08.00 – 10.30 Membuat Perabot 1
08.00 – 10.30 Kerja Paip Domestik 1
08.00 – 10.30 Pendawaian Domestik 1
08.00 – 10.30 Kimpalan Arka dan Gas 1
08.00 – 10.30 Menservis Automobil 1
08.00 – 10.30 Menservis Motosikal 1
08.00 – 10.30 Menservis Peralatan Penyejukan dan Penyamanan Udara 1
08.00 – 10.30 Menservis Peralatan Elektrik Domestik 1
08.00 – 10.30 Rekaan dan Jahitan Pakaian 1
08.00 – 10.30 Katering dan Penyajian 1
08.00 – 10.30 Pemprosesan Makanan 1
08.00 – 10.30 Penjagaan Muka dan Dandanan Rambut 1
08.00 – 10.30 Asuhan dan Pendidikan Awal Kanak-Kanak 1
08.00 – 10.30 Gerontologi Asas dan Perkhidmatan Geriatrik 1
08.00 – 10.30 Landskap dan Nurseri 1
08.00 – 10.30 Akuakultur dan Haiwan Rekreasi 1
08.00 – 10.30 Tanaman Makanan 1
08.00 – 10.30 Seni Reka Tanda 1
08.00 – 10.30 Hiasan Dalaman Asas 1
08.00 – 10.30 Produksi Multimedia 1
08.00 – 10.30 Grafik Berkomputer 1
08.00 – 10.30 Teknologi Binaan 1
08.00 – 10.30 Prinsip Elektrik dan Elektronik 1
08.00 – 10.30 Pemesinan Berkomputer 1
08.00 – 10.30 Penyejukan 1
08.00 – 10.30 Automotif Kenderaan 1
08.00 – 10.30 Kimpalan Arka 1
08.00 – 10.30 Fundamentals of Programming 1
08.00 – 10.30 Membuat Pakaian 1
08.00 – 10.30 Roti Dan Masakan Yis 1
08.00 – 10.30 Persolekan 1
08.00 – 10.30 Pengajian Perkembangan Kanak-Kanak 1
08.00 – 10.30 Penyediaan Masakan Barat dan Timur 1
08.00 – 10.30 Aplikasi Komputer Dalam Perniagaan 1
08.00 – 10.30 Hortikultur Hiasan dan Landskap 1
08.00 – 10.30 Kejenteraan Ladang 1
08.00 – 10.30 Pengurusan Ladang 1
11.00 – 12.00 Pengurusan Makanan 1 (Aneka Pilihan)
11.00 – 12.00 Pengajian Pakaian 1 (Aneka Pilihan)
11.00 – 12.15 Pengajian Agroteknologi 1 (Aneka Pilihan)
11.00 – 12.15 Pengetahuan Sains Sukan 1 (Aneka Pilihan)
11.00 – 12.15 Pendidikan Syari’ah Islamiah 1 (Aneka Pilihan)
14.00 – 16.00 Sains Pertanian 2
14.00 – 16.00 Pengajian Agroteknologi 2
14.00 – 16.00 Pengurusan Makanan 2
14.00 – 16.00 Pengajian Pakaian 2
14.00 – 16.00 Ekonomi Rumah Tangga 2
14.00 – 16.30 Bahan Binaan 1
14.00 – 16.30 Aplikasi Elektrik dan Elektronik 1
14.00 – 16.30 Amalan Bengkel Mekanikal 1
14.00 – 16.30 Penyamanan Udara 1
14.00 – 16.30 Automatif Elektrik dan Diesel 1
14.00 – 16.30 Kimpalan Gas 1
14.00 – 16.30 Programming and Development Tools 1
14.00 – 16.30 Pola Pakaian 1
14.00 – 16.30 Patisserie 1
14.00 – 16.30 Dandanan Rambut 1
14.00 – 16.30 Perkhidmatan Awal Kanak-Kanak 1
14.00 – 16.30 Penyajian Makanan dan Minuman 1
14.00 – 16.30 Perakaunan Perniagaan 1
14.00 – 16.30 Teknologi Pejabat Perniagaan 1
14.00 – 16.30 Pengeluaran Ternakan 1

Didoakan semua yang menduduki peperiksaan ini akan membuat persiapan yang rapi dan seterusnya mendapat keputusan yang cemerlang.

Jadual di atas dalam format pdf boleh dimuat-turun di Jadual Waktu Peperiksaan SPM 2009.

47 thoughts on “Jadual Waktu Peperiksaan SPM 2009

  1. […] This post was mentioned on Twitter by Azsnet Nilam, Shaz Nilam, Shaz Nilam, Adi Kelanaand others. Adi Kelana said: RT @eputra Jadual Waktu Peperiksaan SPM 2009 | ePutra http://bit.ly/118qPL […]

  2. bismilahirahmannirahim….

    ya allah ya tuhanku…..
    engkau kurniakanlah kejayaan yang cemerlang serta pemudahkanlah kepada ku serta calon2 spm yang lain untuk menjawab peperiksaan ya allah….
    demi melaksanakan syariat Mu…
    ya allah ya tuhanku sesungguhnya engkau Maha mengetahui dan engkau lindungilah kami selama kami menjawab spm pada ketika itu ya allah…
    jauhilah kami dri sebarang penyakit dan mala petaka ya allah…
    ya allah ya rahman kami memohon kepada mu restuilah dan berkatilah pembelajaran kami sewaktu kami berada di alam sekolah ya allah…
    sesungguhnya kami telah berusaha sedaya upaya dan hanyaMu kami berserah ya allah…
    ya allah engkau kurnakanlah hidayah, petunjuk, dan ilham kepada kami ketika menjawab soalan ya allah…
    ya allah ya rahim…jauhilah kami dari sifat lalai, letih dan gangguan pada ketika itu ya allah….
    sesungguhnya engkau yang Maha pengasih dan Maha penyayang…
    amin…amin ya rab a’lamin….

    (kepada calon2 yang lain doa2 la sama…semoga allah memberkati kita…)

  3. salam.. nak tnye.. klau dak harian biasa nak mohon matrik teknik leh ke?? diowg just amek LK.. sbjek teknikal cam awam, mekanikal or elektrik n elektronik x amek.. boleh ker die nak mohon matrik teknikal?? cukup ker syarat2 kelayakan die??

  4. pe sal tym exam bm n bi tu da exam sej..knapa tak letak satu ari tu utk satu exam

  5. Nyna,
    Salam… untuk masuk matrikulasi aliran teknikal selain Lukisan Kejuruteraan, anda perlu ambil mana-mana satu mata pelajaran daripada Pengajian Kejuruteraan Awam / Pengajian Kejuruteraan Mekanikal / Pengajian Kejuruteraan Elektrik & Elektronik / Teknologi Kejuruteraan.
    Sila rujuk Permohonan Kemasukan Ke Matrikulasi KPM Sesi 2010.

    Eka,
    Harap pihak yang berkenaan dapat mengkaji perkara ini.

  6. Berusahalah Sehabis Baik kerana Peluang ini hanya datang sekali …

  7. doakan aku berjaya dalam spm nanti okey……. daripada budak BT

  8. Najib,
    Ya benar…

  9. amin…
    kpd semua plajr f.5
    smoga kita smua akan bjaya dlm spm…
    kambatee..!!!!

  10. terima kasih, muchas gracias!!

    subjek sains jarak2 harinya, mudah cket nak ulgkaji… huhu, semoga tahun ni result agi batch spm 2009 gempak2 belaka… amin

  11. tang kiek ing says:

    spm 2009 jadual waktu peperiksaan

  12. Al Humaira,
    Semoga anda akan mendapat keputusan yang cemerlang.

  13. ..amin, apsaL sejarah awal sngat.. bnyak nak hafaL fakta ney..hak2

  14. I HOPE ALL CANDIDATES GET ACHIEVE EXAMINATION.

  15. prays tO me tOo..

  16. [email protected] ^apas,
    Jadual ini pasti telah dirangka sebaik mungkin untuk semua orang.

    Amirul dan Ieya,
    All the best to you…

  17. betul de jadual ni.

  18. semoga saya dapt jawap soalan tahun ni…..amin……..

  19. Hasrina,
    Jadual muktamad boleh disemak di laman web Majlis Peperiksaan Malaysia.
    Semoga anda boleh menjawab semua soalan….

  20. amin…. ya rabal alamin….sye doakan semo calon spm 2009 lulus ngan cemerlang, dpt resulz yg gempak bak kte sye study biar lepak, result biar gempak

  21. Salam ..

    sia dak sekolah teknik aliran vokasional

    kursus elektrik elektronik ..

    nak tanya jadual nie ..

    RABU 16 DIS 2009

    8.00-10.30 = Prinsip Elektrik dan Elektronik1
    14.00-16.30 = Aplikasi Elektrik dan Elektronik 1

    xde untuk due punye kew????

    kalau macam tuh spm bagi kami aliran vokasional

    cuma 6 hari yang ada paper je lah???

    Rabu 18 Nov 09 , Khamis 19 Nov 09 , Isnin 23 Nov 09 , Selasa 24 Nov 09 , Rabu 2 Dis 09 , Rabu 16 Dis 09 .. ???

    banyak skip hari wo .. ad peluang study lagi(=

  22. Ina,
    Amin…

    Joi Techsis,
    Salam… Saya semak jadual di laman web Lembaga Peperiksaan Malaysia (LPM) pun sama, tidak ada kertas 2.
    Memang benar jadi gunakan masa yang ada itu sebaik mungkin.
    Sebarang kekeliruan mengenai jadual tersebut, sila rujuk dengan guru di sekolah atau terus dengan LPM.

  23. huhuhuhu cuaknyer peksa nk dkt.smoga dpt result yg cmerlang.asl la sjarah ni awl sgt………..

  24. Firdaus Fikri says:

    Amin.InsyaAllah, moga2 kita sama2 mendapat keberkatan dAN kejayaan. Abang sentiasa mendoakan kejayaan anda semua kerana adik abang juga bakal menghadapi exam yg penting ini.

  25. haRap daPat result Yg CntiK2..HoPe wiSH My LUcK..>,<

  26. mana subjek reka cipta ni…=(

  27. aq_dan _SPM says:

    sy doakn smoge kita akn dpt menempuhi segala perjuangn d SPM nnti ya..
    dan kami yg juga bakal pemimpin negara suatu hari nnti berharp kalian mendoakn ketenangn kami semasa menduduki SPM nnti..time kasih yg x terhingge

  28. Amin, Firdaus Fikri, Hazren dan Aq,
    Semoga anda semua dan mereka yang akan menduduki apa jua peperiksaan akan mendapat keputusan yang cemerlang.

    Kimi92,
    Reka Cipta pada 9 Disember 2009.

  29. Boy Teknik Kajang says:

    yup…
    inilah peperiksaan yg menentukn hala tuju hidup kite..
    so, ALL the BEST
    BE the BEST
    because WE ARE the BEST…!!!

    from: The boy who study in Teknik Kajang..

  30. Boy Teknik Kajang,
    All the best to you….

  31. fuhh…..
    gmntar sngt na exam
    da bape awie ag….
    mntk2 cume bjlan nga lncar…
    amin….

  32. Farhana,
    InsyaAllah…

  33. slm.kwn2..doakn aku mendapat sijil ya..moga2 lulus lh…amin

  34. kepada adik2 yg ambik spm..
    buat lh sehabis baik..
    jgn jdi mcm abg..
    umor 22 bru nk ambik spm..
    otak pn dh beku..
    blajar pn dh x masuk..

  35. Piz,
    Tiada mengapa asalkan ada kemahuan dan kesungguhan. Didoakan anda akan mendapat keputusan yang cemerlang.

  36. amin,sma2 la kte doakan

  37. saper2 xde ke contoh soalan spm beb..aku dah la x study pape ni..nak amik repeat paper ni…

  38. Fuh..cuwak gler pkir2 spm ni..arap sumenye dpemudhkn..amin..gudluck 4 candidate spm 2009..

  39. gud luck 4 all students who will take the spm 2009.
    I wish luck 4 u’ll..
    byk kan doa dan jawab baik2 ye…
    🙂

  40. Shah87,
    Cuba cari menggunakan google “soalan spm”, ada beberapa laman web yang anda boleh semak.

    Faie dan Ziera,
    Ya… all the best untuk semua yang sedang menduduki peperiksaan SPM tahun ini.

  41. PrinceNuada says:

    mari kita lakukan kawan2 kakaka

  42. gud luck 4 all spm students who will take the spm 2009.
    ALL THE BEST
    BE THE BEST
    BACAUSE WE ARE THE BEST!!!!!!!!!!!!!!!
    FROM:[email protected]

  43. […] SPM – Sijil Pelajaran Malaysia (Jadual Waktu Peperiksaan SPM 2009) […]

  44. insyallah…lau ad rezki,kita semua akan berjaya…doa bnyak2..smayg duha tu..murah rezki

  45. spm 2010 ler!!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title="" rel=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.