Permohonan Kemasukan Program Latihan Kemahiran GIATMARA 2011

Program latihan kemahiran GIATMARA adalah dibentuk berdasarkan konsep modular, praktikal (hands-on) dan employable skills mengikut keperluan semasa dan ditawarkan secara percuma. Program GIATMARA ini Logo GIATMARAmerupakan satu usaha ampuh untuk menggalakkan Bumiputera mempertingkatkan kemahiran teknikal mereka dan menjadi usahawan yang berdaya saing di pasaran terbuka. Kini terdapat 209 Pusat GIATMARA yang sedang beroperasi di seluruh negara.

Permohonan ke GIATMARA bagi pengambilan program latihan kemahiran kemasukan sepenuh masa bagi tahun 2011 sudah boleh dibuat sekarang. Program latihan pengambilan 2011 dijadualkan akan bermula pada bulan Jun ini.

Syarat Kemasukan

  1. Warganegara Malaysia
  2. Sekurang-kurangnya berumur 15 tahun pada tarikh permohonan.
  3. Bumiputra
  4. Keutamaan diberikan kepada penduduk tempatan
  5. Sihat tubuh badan dan tidak cacat
  6. Berminat dengan bidang yang dipohon
  7. Boleh membaca, menulis dan mengira.
  8. Bagi Kursus Pendawai Elektrik, Teknologi Animasi dan Tool & Die Technology perlu tamat Tingkatan 5.

Bidang Latihan Kursus

Berikut adalah senarai bidang latihan kursus yang ditawarkan. Jangkamasa program latihan sepenuh masa ini adalah antara 3 – 24 bulan.

Senibina
  • Industrial Maintenance
  • Building Maintenance
  • Seni Landskap dan Taman
Mekanikal
  • Teknologi Kimpalan dan Fabrikasi Logam
  • Mekanik Industri
  • Tool and Die Technology
Pengangkutan
  • Teknologi Automotif
  • Teknologi Baikpulih dan Mengecat Kenderaan
  • Teknologi Motosikal
  • Penyelenggaraan Enjin Marin
  • Pemasangan Gas Asli Kenderaan
  • Pemanduan Kenderaan Perdagangan
  • Juruteknik Servis Tayar
Pembuatan
  • Teknologi Perabot dan Rekaan Dalaman
  • Composit Technology
  • Boat Building and Repair
  • Teknologi Foundri
Elektrikal
  • Pendawai Elektrik
  • Penjaga Jentera Elektrik (AO/A1)
  • Teknologi Penyejukbekuan dan Penyaman Udara
Komputer Dan IT
  • Teknologi Sistem Komputer
  • Multimedia Design and Production
  • Graphic Design and Advertising
  • Teknologi Animasi
Elektronik / Mekatronik
  • Teknologi Elektronik Audio Visual
  • Elektronik Industri
Fabrik
  • Fashion and Dressmaking
  • Hiasan Dalaman
  • Master Cutter
Percetakan
  • Teknologi Percetakan
  • Dekstop Publishing Artist
  • Teknologi Fotografi
Kulinari
  • Masakan dan Pramusaji
  • Confectionary and Bakery
Hairdressing And Cosmetology
  • Seni Reka Gaya Rambut
  • Solekan dan Terapi Kecantikan
Hospitaliti
  • Child Care and Family Services
  • Holistic and Wellness SPA

Kursus-kursus latihan di atas tidak semestinya dijalankan di setiap Pusat GIATMARA. Sila rujuk laman web GIATMARA di Maklumat Latihan untuk mengetahui lokasi Pusat GIATMARA yang menawarkannya.

Kemudahan

Pelbagai kemudahan turut disediakan kepada pelatih yang mengikuti latihan di di GIATMARA. Pelatih yang berdisiplin dan mempunyai kesungguhan yang tinggi akan diberi keutamaan untuk menggunakan segala kemudahan sepanjang tempoh pengajian. Di antara kemudahan latihan yang disediakan oleh pihak GIATMARA ialah :

  • Latihan percuma
  • Elaun bulanan RM200 bagi pelatih sepenuh masa
  • Kemudahan menggunakan peralatan dan mesin
  • Sukan dan Rekreasi
  • Sijil Kemahiran GIATMARA
  • Sijil JPK (di mana berkenaan)
  • Sijil Suruhanjaya Tenaga (Pendawaian Elektrik)
  • Program Keusahawanan (selepas tamat latihan)

Permohonan

Permohonan boleh dibuat dengan mengisi borang permohonan yang boleh didapati secara percuma melalui:

Program Latihan 1 Malaysia

  • Pihak GIATMARA juga menawarkan Program Latihan 1 Malaysia iaitu latihan / kursus kemahiran berkonsepkan pembelajaran sepanjang hayat (Lifelong Learning / 3L) yang dilaksanakan.
  • Sila rujuk Permohonan Program Latihan 1 Malaysia GIATMARA untuk maklumat lanjut.

Maklumat

286 thoughts on “Permohonan Kemasukan Program Latihan Kemahiran GIATMARA 2011

  1. pa keistimewaan prgram ni??

  2. BILA tarikh tutup pemohonan sesi 1??

  3. bile tarikh tutup permohonan?
    yang berkahwin boleh sertai ke?

  4. tarikh ttp hujung bln 5

  5. lpas isi nak pos kat phak mna??

  6. lau nk tau kt mne tmpt2 yg trdkt ngn tmpt kite cmne ek ????

  7. kalau dpt plkn??mse tu jgk dpt giatmara?mcm mne ek?

  8. kalau nak masuk, ada limit umur ke?

  9. nurul huda shaari says:

    cmne kte nk tahu giatmara ambl pelajar…

  10. leh tau x pengambilan utk 2011 bile?

  11. bila boleh bagi tau tak.. bila lagi pembukaan pengambilan giatmara,untuk pertngahan tahun 2011 ni??
    nak masuk sangat n > <

  12. bila boleh bagi tau tak.. bila lagi pembukaan pengambilan giatmara,untuk pertngahan tahun 2011 ni??

  13. as salam…di sini ada kursus menjahit ke?sekiranya pemohon ingin menghantar borang melalui pos,berapa setemkah yang akan di gunakan?harap pihak tuan/puan dapat menjawab pertanyaan saya…sekian terima kasih..

  14. huda anis says:

    umur macam saya lh ka masuk

  15. salam..saya nak tanya kat mana ye pusat giatmara ada kursus holistik n wellness spa selain dari giatmara pulau pinang??

  16. lawrenius says:

    bla tarikh tutup pendftaran.?

  17. nk apply skrg leh lg ke????aDA Ssediakn tmp tnggl x????

  18. natasha suhaiza says:

    salam….kalu nk mohon ntk bulan 7 or 8 punya mcm mn ye????

  19. salam.sy nak tny sempat lg ke klu nak mohon untuk kemasukan bln julai pny?

  20. salam.sy minat dalam bidang kejuruteraan mekanikal.tapi sy x de spm.ade cadangan kos pe yg lebih kurang cm mekanikal?

  21. npew bhgian mesin xdew….

  22. dh temuduga tpi xda jawapan dh msk july dh

  23. dh temudga dh utk july tpi xada jawapan pun

  24. macn mna nk pohon borang kemasukkan giat mara x thu blh tlong bgi thu x……

  25. misz fuzzy says:

    bila pengambilan yg sterusnya erk???
    n ada x pengambilan tuk blan july @ ogos nie??

  26. Kursus Confectionary and Bakery di Putrajaya ada pelatih lelaki tak? Kursus ini berapa lama?
    Kalau umur 14 tahun terima tak? Pengambilan terkini bila pada tahun ini?

    • tak pasti pulak ini kena tanya giatmara kat putrajaya tu…

    • dzulkarnain zulkifri says:

      Saya Zul 21thn.saya pun berminat nk masuk Giatmara Putrajaya dalam kelas Confectionary & Bakeri.. minat sangat nk belajar.. dah cuba cari laman web G.Mara tp xbyk info dapat.. Nak tahu ape aktiviti yg akan dijalankan.. yg penting.. adakah TEMPAT TINGGAL disediakan??? Kerana saya tinggal di Puchong dan tak kan hari2 nk ulang-alik ke Putrajaya.. sesiapa yg pernah belajar di Giatmara harap dapat membantu.. terima kasih..
      Msj sy di Whatsapps 0183758586

  27. sy ade adik umo 15 n 18 tahun.dy da xg sek sejak form1 lg.buleh mohon ke? lg 1,ade ke kursus yg cume seminggu n lepas kursus 2 peserta akan diberikan kelengkapan asaa kursus yg diambil?

    • sy ade adik umo 15 n 18tahun.dyowg da xsekolah sejak form1 lg.blh mohon ke? lg1,ade ke giatmara adekan kursus yg cume smggu n lepas tamat kursus 2 peserta akan diberikan kemudahan asas kursus berkenaan?

  28. salam tmpng tnya bila lg pegambilan untk peltih baru

  29. bila lg nk ambil platih baru dan kat mana kampus2 giat mara nie berada…

  30. KALAU 2012 BOLEH LAGI MASUK KE????

  31. biasa berapa lama kursus di giatmara ni ye

  32. salam,,klo nk msuk thun dpn boleh ke???

  33. untuk kemasukkan tahun ini masih boleh lagi ker?

  34. selepas sudah isi borang permohonan , kene hantar di mana?
    bila permohonan bagi 2011 tamat?
    bulan 11 boleh masuk kn ..

    • Boleh hantar di Pusat GiatMara yang terdekat atau di alamat di atas
      permohonan tamat & kemasukan bergantung kepada kursus…

  35. nak tnya blh…
    mcm mna nak tau kursus yg kite ikut 2 berapa lama baru tmat kursus..

  36. Boleh rujuk laman web GiatMARA atau call mereka

  37. mcm ner nk isi borg..sy xthu la..bleh githu x..kelas menjhit kt bandar tun razak ad kn..

  38. bole tlg x..mcm ner nk isi borg..sy nk amek kls menjht kt btr..

  39. salam..bape lme kursus jahitan tu?? klau bln 12 da xbleh dftar ek??ke kne tnggu taon dpn??btol ke krsus ni percuma??tq^^

  40. salam..bape lme krsus jhitan tu??bln 12 bleh dftar ek??ke kne tnggu thun dpan??btul ke krsus ni percuma??tq

  41. asalamualaikm , nk tny nieh . mcm mne nk isi borang 2 ? nk kne print kew apew ? sye nk amk khusus menjahit , mcm mne nk mohon erk ?

  42. Berapa lame promgram ini di jalankan?
    Pengangkutan(Tecnologi Automotif) berapa lama?
    Pembuatan(Composit Technologi) berapa lama?

  43. ni krusus ni..kalau sda habis…ada pratikel kah..ni ?

  44. haniffeuphoria says:

    pengambila separuh masa ada?sebab saya dah bekerja..tapi saya berminat nak sambung dalm bidang fotografi

  45. pOmpuan pun bule msuk giat mara ke ???
    macam mana na mhOn nie ??
    ta pham ..

  46. salam..saya nk amik kursus automotif dkt beranag..saya perlu pos borang saya dekat giatmara beranang atau dekat HQ giatmara selangor?pengambilan untuk automotif awal tahun atau tengah tahun?

  47. Kalau dapat tempat kursus yang jauh, adakah tempat tinggal & pengangkutan disediakan?

  48. assalamualaikum,,kemahiran kulinari kt sabah bila lg ada pengambilannya??bulan 10 ada x..??

  49. asalamualaikum.. sye nk tanye, sy ad slip pmr. sy umur 16 dh bekerja dgn ayah sy. so bleh ke sy nk cmbong blajar kt sini.

  50. permohonan kemasukan program latihan giatmara 2012 bile ea ? mcm mane nk buat permohonan ?

  51. saya berminat dengan giat mara…nk mohon kt mana…sya ingin meyambung pelajaran saya di giat mara…

  52. jus't_n'ta... says:

    hai…erm…aku nak masuk giat mara 2012 nie…mcm mana nak pohon ye…leh bg tau saya…kalau ada yang masuk giat mara 2012 nie sms aku k…aku kat SARAWAK ckarang…kalau ada yang msuk tahun dpan sms pgi no aku ok….01119351084…

  53. Saya tinggal di Batang Kali, Hulu Selangor. Saya telah bekerja & berkahwin, bolehkah saya mengambil krusus separuh masa dalam bidang pendawaian elektri & Isteri saya ingin mengikuti bidang jahitan di pusat Giat Mara, Kalumpang, kerling, Selangor….jika Boleh saya ingin tahu bagaimanakah cara2 permohonannya & jadual pembelajaran disana.

    • tidak pasti pula jika boleh buat separuh masa

      cuba hubungi pusat giat mara yang berkenaan untuk mengetahui kursus2 yang ditawarkan di situ & bila boleh memohon

  54. nak masuk kursus masakan…tp saya kerja 5hari semggu..so sabtu & ahad je free..boleh ke saya menyertai kursus masakan?

  55. ank sy da ambil sijil jahitan giatmara thn lepas,adakah kursus lanjutan utk rekaan fesyen?

  56. latihan untuk bidang musik x de ke?

  57. hyes..nk tnye nie..kad sne ade homestay or asrama tak..

  58. nak tanya sikit….umur saya dah 51, ada mengikuti kursus membuat cake & roti tapi cuma 2 hari dan ada diberi sijil. Kini saya ingin mendalami bidang ini dengan lebih meluas lagi kerana kursus selama 2 hari tidak mencukupi. Adakah saya masih layak untuk mengikuti kursus yang ditetapkan olih pihak tuan/puan?

    • Setahu saya tidak ada had umur yang ditetapkan & tentu ada kursus yang bersesuaian yg boleh diikuti. Cuba call GiatMARA di talian 03-2697 0805 sambungan 3560 utk mendapatkan lebih maklumat

  59. salam…pelajar lepasan universiti yg mahu ikuti program giat mara bagi tambah kemahiran..boleh tak?

  60. Fatin Nazira says:

    mcm mna nk apply program ini?

  61. Klu nk apply yg separuh masa atau weekend je ada tak?

  62. Naniey Rashid says:

    Untuk pengambilan bulan jan2012 bla d buka?

  63. ade x program lanjutan kos yg kite blaja slpas tamt kt giatmara?

    sy nk smbung..tpi x thu kt mne nk smbung..

    ade x mne2 tmpt kmhirn yg ok?yg krajaan pnye..

    tlg suggest pd sy..tQ :)

  64. mcm mne nk tau sy dpt msuk ke giatmara?ade x wt snrai yg bjya msuk ke giatmara..?

  65. FANDI BIN TAHAR says:

    saya berminat nak masuk giat mara.

  66. as salam nak tau pengambilan untuk sesi 2012 bila ya?

  67. assalam..bilakah pengambilan sesi 2012?

  68. blh ke klo x ada spm..just ada spm je..tp skang umur dah 18..tolong la sy

    • Memang ada kursus yg Izzwan boleh mohon, Cuba kunjungi atau call Pusat GiatMARA yang terdekat untuk mendapatkan maklumat terkini.

  69. muhammad yusoff says:

    nk tye.. kemasukan untuk 2012 brmle ble yer???

    • Secara amnya pengambilan mengikuti kursus di GiatMARA adalah sepanjang tahun bergantung kepada kursus yang berkenaan.
      Cuba kunjungi atau call Pusat GiatMARA yang terdekat untuk mendapatkan maklumat terkini.

  70. boleh x klau berumur 16 nk masuk program ni???

  71. search borang untuk permohonan kemasukan latihan 1 . .tapi tak kluar pon ? bleyh ta bgy link borang 2 ?

  72. ble kte dpt thu keputusan

  73. tumpang tnye…kalau kite msk giatmara umur 16 pastu kite xambk spm,dan lps kite habis blajar kat giatmara tu,blh ke kite sambung kat mne2???

    • bergantung kepada kursus yang di ambil boleh sambung ke institut kemahiran/teknikal, boleh call mana2 pusat GiatMARA utk maklumat lanjut

  74. sy nak tnye kalau nak ambil secara part time bleh ke?

  75. cmne nk tau kte nye application dpt ke x.sbb plan nk msuk bln 12 nie tuk automotif kat branang.application da anta 3 da.tp stll xde rply or kol ag.

    and ag stu, sjil giat mara dtrima x tuk klyakn diploma.

    please3 reply me :D

  76. kalau nak ambil bidang tentang kad jemputan ape ye??

  77. Bila diadakan temu duga?

  78. noor syakila says:

    sya dah antor borang tapi tak dapat apa2x respon pn lgy…sdey…

  79. sya dah anto borang tapi knpe xada respon pun??..emm…sdeyny..sya btowl2x nk mcok bidang solekan and teknologi animasi..

  80. syafiq pade says:

    macamane nak masuk nie???xad borang pun cakap kene isi kat sini…aduyy

  81. agak2..ape soalan temuduga..pengetahuan am?khususkn leh tak..cuak gak nie..

  82. assalammualaikum, saya na tanya mengenai kemasukan baru pelajar 2012 bahagian kulinari bila boleh daftar dan di apa website dia supaya saya boleh daftar sacepat mungkin?

  83. sidratul muntaha says:

    assalamualaikum sya nk bertnya kalo dah isi borang kat mana nk hantar?,,,lpas tu bila tarikh pngambilan sesi 2012?

  84. sya lepasan stam ingin mohon dlm kos kulinari,,bagaimna nk memhon?perlu ambl borg di pust giat mara ke?

  85. asalammualaikum..sy nk btnye ckit… nk ambik borang dkat mane aek../?? klayakan dye smpai umo bper k brpe…???

  86. muhamad zharfan says:

    ASSALAMUALAIKUM
    saya nak tanya bahagian elektrik :
    dapatkan borang dimana?.
    tarikh buka pendaftaran?.
    tarikh tutup pendaftaran?.
    tahap umur mendaftar?.,
    berapa lama tempoh pengajian?.

  87. salam..

    sye bwu abis spm..

    klo sye na masok kursus tknologinsistem kmputer..

    msih bulehh d’terima kew??

    bile trkh ttup ekk?? :)

  88. SALAM macam mane na mohon giatmara???

  89. SALAM.
    SAYA PELAJAR LEPASAN SPM
    BERAPA TEMPOH PEMBELAJARAN BAGI KELAS MENJAHIT YA?
    ADA TAK KELAS YANG BAWAH 6BULAN

  90. salam saya lepasan pelajar spm

    untuk mohon kemasukan giat mara pada blan 6

    bila

  91. assalammualaikum….sya brminat untuk menyertai kursus Kimpalan Fabrikasi bagaimanakah sya ingin memohon kursus ini?

  92. naikoriiko says:

    knp susah sangat nak dapat kan borang pemohonan?

  93. Paez Yahya says:

    form5 bole masuk tak??brminat jgk dgn automotif ni..

  94. saya ingin tahu bila kemasukan ke giatmara bagi tahun 2012?

    sy juga nk tahu kursus apa yg ditawarkan n kelayakan untuk memohon. di harap,dapat bagi penjelasan selanjutnya…

  95. salam mne na dpt senarai pusat latihan nie ea???sy na amek jurusan komputer and it uh,.,.bole bg tau.,,

  96. Shahrul izham says:

    tempoh bg jurusan komputer and it bape bulan ea?????

  97. yazri bin yunus says:

    as"mkum..
    sye yazri bin yunus ingin memohon kemasukan program latihan giatmara ini untuk ske relawan ..<<<

  98. NORHAFIZA MOHD ISA says:

    SALAM…SAYA NORHAFIZA MOHD ISA INGIN MEMOHAN GIATMARA

  99. askum”encik saye nak tnya nie klo umur 20 keatas blh ke memohon giat mara?klo blh saya nak msuk bidang teknology animasi?

  100. salam…
    saya nur amirul farhan
    umur 19
    dari taiping perak
    saya nk tanya
    macam mna saya nk memohon kmasukan bagi sesi 2012
    saya nak mohon bidang kulinari

    • kalau nak memohn..kmu try cri giat mara yg tdkat,dan mintak borang pmohonan..ok??

    • Nur amirul…….klu minat kulinari….elok jika masuk perhotelan…….kitchen.bejajar jd commis….xbuang masa ky ctu…percayalah

  101. mohammad rusydi says:

    salam.. saya rusydi..
    sy nk tanye
    bila giat mara ada buat pangilan untuk budak2 baru?

  102. salam, saya Rozalina Suhai, umur 16 tahun, masih bersekolah, berminat nak ambil kursus komputer dan IT. dapat masuk tak?

  103. jenifer kasseh says:

    salam sejahterah saya nak tanya kalau2 cawangn giat mara ada buat program latihan untuk solekan dan andaman bagi kawasan bandar sabah d daerah keningau tahun 2012 ini,..,..sekian dan tolong ambil perhatian,.. admin..

  104. tumpang tanya
    bagi warga negara indonesia macamana ……berminat nak kurus menjahit…..

  105. ank sya brumur 15 thun prmpuan, dh brhnti skolah, tpi dia brminat dlm bidang hairdressing makeup artist, bleh memohon ke?

  106. norhafizah says:

    saya nak ambil kursus confectionery secara part time sebab saya bekerja. bila kursus tu bermula?

  107. salam sejahtera,adik saya berminat dalam bidang kenderaan motosikal dan telah berhenti sekolah pada peringkat UPSR.bolehkah dia memohon dengan kelayakan UPSR 1C 2D 2E. TERIMA KASIH..

  108. kyla sabri says:

    macam mana nak masuk giatmara itu?sebab saya call giatmara itu tak dapat la . bila saya boleh dapat masuk giantmara itu?kalau boleh awak tolang call number ayah saya ini 0123831164-cik sabri-.saya harap awak dapat tolang saya

  109. cornelia jeoffrey says:

    salam…
    saya cornelia jeoffrey
    umur 19
    dari kota merudu sabah
    saya nk tanya
    macam mna saya nk memohon kmasukan bagi sesi 2012
    saya nak mohon bidang kulinari

  110. ailen jeoffrey says:

    salam , nak tanya masih boleh lagi kah msuk mara nie?

  111. salam ..
    boleh tunjuk ajar kan saya tk ..
    macam mana nk saya nk mohon kemasukan bagi sesi 2012
    saya nk mohon tapi saya tk faham ..
    tolong yeee :)
    saya harap sapa yg pandai tu boleh lha ajar saya ..

    • boleh datang di mana2 pusat giatmara utk memohon atau call 03-2697 0805 sambungan 3560 utk maklumat terkini

  112. SALAM… SAYA NAK TANYA KENAPA TAK DAPAT BUKA BORANG PERMOHONAN MASUK GIATMARA NIE YA… DA BNYAK KALI SAYA CUBA…

  113. Mara ada membuat krusus tak? klau ada sy nk jadual bulan april dan mei tahun ini..
    masuk kan sekali harga dan no. tel utk sy hubungi…

  114. macam mana saya nak memohon kemasukakan bagi 2012..?and macam mane nak tau GIATMARA buat pengambilan pelajar..?

  115. Anita Lahit says:

    saya dari pahang berasal dari sarawak dan saya adalah ibu tunggal saya amat berminat untuk mengikuti kursus dalam bidang yang amat saya minati. Ada tak kursus untuk andaman dan fotografi sesi jun 2012

  116. salam…tnye skit ya,ade x kursus fotografi daripd basic dlm sesi pngambilan 2012 ney???

    Please…jawab soalan saya…

  117. saya tinggal di selangor….(atas ney pon saya)…

  118. Daniel Tan says:

    salam…
    saya Kelvin Tan Lip Shen
    umur 17
    dari kota belud sabah
    saya nk tanya
    macam mna mau memohon masuk ke giatmara bagi sesi 2013
    saya nak mohon bidang teknikal mesin

  119. Saya nak mohon untuk kursus kulinari? Tahun ni masih da pengambilan?

  120. salam . bila lagi pengambilan masuk giatmara sesi 2012 ?

  121. salam nme sye nurul asyiqin
    sy nk tanya mcm mna nak isi borang nk masuk ke giatmara secara online??

  122. salam…

    saya ada seorg adik lelaki berumur 16thn (tidak menduduki PMR 2011)
    soalan saya,
    1: Ada kemungkinan kah adik saya untuk menduduki proses pembelajaran GIAT MARA ?
    2: Apa yang di perlukan untuk menduduki nya?
    3: Apakah kursus yg sesuai ada di tawarkan bg remaja sebegini.

    Kawasan selangor dan sesi 2012

  123. salam..
    saya nak tanya bila pengambilan baru untuk tahun ini???

  124. salam..
    saya zulaiha dari klang
    saya nk tnye mcm mana nak mohon untuk kemasukan 2012
    saya nk mohon bidang kulinari..
    apa yg perlu saya ada selain dari SPM..

  125. sy nk tnya…boleh lg x nk msuk giatmara kt beranang…ada kosong lg x??

    • cek kelas malam x da la kalau hg mau ari sabtu ada la kurus 1 malaysia la . ne ak nak gi tau x payah genti keja . keja ag senang ja. pk 8 smpai 5 hang p belajar macam bisa la . lepas belajar ag p keja yang tu x reti pi pikir lagi ka.

  126. mohd eddy says:

    tima kasih, ok gak tu.. tp xde iklan pengambilan pun..

  127. eyracoklet says:

    mcm mne nk daftar giat mara ye? bermint utnk smbg dlm bidang seni kecntikkan

  128. Salam, klu saya berminat utk mengikuti kursus membuat kek, boleh kah sy mendaftar sedangkan sy sudahpun berumur 45 thn. Giat mara ada sediakan kursus part time tak sebab sy bekerja.

  129. chuu ella says:

    ada asrma d sdiakn kr?

  130. hanisah muhammad says:

    Salam sy bdak lepasan spm 2011…sy ingin mohon msuk giat mara ambk kursus menjahit tp sy suda 2kaly isi borang tp knp blom ada ape2 perkembangan lagi…

  131. aslm.. saya muhd shafiq bin ilias
    berumur 16 tahun , dari desa mentari sunway
    saya ingin bermohon bidang pegangkutan
    bagi sesi 2012

  132. afieqahh che-darhh says:

    assalammualaikum,, kalo umor 15 taon bley msok giat mara x????

  133. boleh tahu bila sesi pendaftaran untuk 2012?

  134. Kursus Juruteknik Servis Tayar kat mana?
    tempoh kursus berapa lama?

  135. Amrul Fadzil says:

    kalau kos kimpalan…belajar sampai tahap berapa??argon maen ke tak kat giat ni??

  136. pelik………………….syarat,kelayakan ,permohonon semua dah diterangkan dlm web ini…baca lah dulu adik2…tak faham baru bertanya….

  137. sy nak tanye. kalo anak warganegara malaysia. tp keturunan indonesia. mcm mane ye? ley mohon ke ??? kindly reply

  138. erickmohdzainal says:

    mcm mna tu bila yang tidak ada sekolah nak masuk dalm bidang giat mara apa kah mereka tidak di terima apa kah mereka tidak di terima masuk dalam bidang giat mara

  139. salam,pemhnan untk kmasukan 2013 ble eh??

  140. bila pengambilan untuk tahun 2012??

  141. nasirhusin says:

    Salam,

    Sy berminat untuk belajar menjahit baju kurung wanita, sy lelaki berumur 45 tahun baru saja tamat perkhidmatan secara sukarela (VSS), adakah sy layak untuk belajar menjahit ni, terima kasih

  142. Salam,

    sy b'minat m'ikuti kursus separuh masa dlm bidang mekanik kenderaan perdagangan utk tahap 3.pengalaman bekerja selama 2 tahun.boleh terangkan cara dan bagaimana utk m'ikuti kursus.
    TQ.

  143. Assalam nak tanya bukan bumiputra boleh ke???

  144. NOR SHUHADA says:

    salam..saye nk tanya untuk pengambilan tahun 2013 bila ya?

  145. salam…sy nak masuk giatmara dalam bidang kulinari..untuk tahun 2013 pd bulan januari ni…macam mana pendaftaran..dan bila tarikh kemasukkannya…??

  146. ABDUL NAHAM says:

    aslmualaikum,sya ingin bertnya sekiranye berumur 34thn boleh masuk GIATMARA ?

  147. nizan mohamed noor says:

    tarikh kemasukan untuk tahun 2013 bila? n dimanakah ada kursus fotgrafi

  148. Salam…Saya nak tanye khusus di GIATMARA ni ade tak buat untuk part time?kalau ade macam mane nak daftar untuk pengambilan 2013? saya nak ambil khusus Kulinari…

  149. bila pengambilan baru

  150. helo mat mlm,sy nak msuk kelas giat mara,sy sudah buat 2 pilihan
    1:memasak
    2:komputer(graphic design)
    masalah'y sy tk tau bila pengambilan untuk 2013,sy ni da lma sngt tk ade keja,sebab'y lulusan PMR ja.. harap dpt balas okay

  151. beflianna malasia says:

    nk msuk le

  152. mcm ner nak mhon giat mara nie ……….

  153. bilakah tarikh pengambilan untuk tahun 2013 atau 2014?

  154. slam cye noor hanisah amiruddin
    cye nk tye mcam mne nk mhon kmsukan bg sesi 2013
    tuk blan 7 ny
    cye nk mhon bdag percetakkan dkt sarawak

  155. Faraliza Ramli says:

    Asalamualaikum..
    Giat Mara Hulu Langat, Selangor ada kursus separuh masa untuk bidang
    1. fashion and dressmaking
    2. kulinari

    Terima Kasih.

  156. pengambilan untuk bulan 9 ade tak

  157. sya bukan bumi putera….tapi sya ada mix…ini boleh kira bumiputera ka?
    and sya nak cuma memohon dapat ka?

  158. dalam tahun ni(2013) masih ada pengambilan kah? kalau kelulusan setakat UPSR boleh mohon kah?

  159. anelia binti bil says:

    assalammualaikum sya anelia bil erm…sya nk tnya pengambilan kemasukan giatmara msi ada kh

  160. bila boleh mohon utk tahun 2014??

  161. salam
    saya noor azlin binti abu bakar ..
    baru lpas spm tahun ni..
    saya nak mohon kemasukan bagi sesi 2014 …
    dalam bidang makeup ataupun jahitan …. ada tak …

  162. mohamad helmy says:

    Salam.. sy Helmy. Nk wat pertanyaan, ada tk kursus part time utk jurusan automotif.. area2 Hulu Selangor.. klau ader minta tlg jasa baik pihak tuan.. Terima kasih

  163. kalau cos kulinari dekat area terengganu ada tak?

  164. farah nasuha says:

    salam, saya farah nasuha . permohonan giat mara untuk tahun 2014 dah bukak ? dari putrajaya.

  165. klau ambik teknologi motosikal kena mengira jugk ke?

  166. SALAM,TUMPANG TNYA, KALAU DEKAT GIATMARA WANGSA MAJU,KL ADE X AMBIL KURSUS HOSPITALITI? BRAPA TAHUN EK ?

  167. Salam, nak tanya bila pengambilan pelajar baru bagi tahun2014 bagi sesi 1 dan 2. Dan tarikh tamat permohonan. Sy nk ambil kursus menjahit pakaian perempuan, di ketereh kota bharu.

  168. Borang permohonan giatmara 26hb March 2014 saya telah hantar. Mcm mana saya nak tahu saya diterima masuk kegiatmara.

  169. mohamadnur says:

    Erm..Berapa lama di dalam kos yg di tawarkan? maksud saya,,,kita belajar berapa lama ?

  170. Assalamualaikum..Sye nk tnya ni..giatmara ada twar biasiswa ke??..Biasiswa tu untuk smbung belajar ke tmpat kemahiran lain boleh ke?.slain giatmara??..

  171. ramona binti mohamad says:

    untuk tahun 2015 nanti ade x?sbb sy nk masuk dlm bdg jahitan…

  172. assalammualaikum sy nk brtanya pelajar madrasah yg berumur 15thn boleh tk mohon masuk kesni

  173. Bila tarikh Permohonan giatmara 2015 kt sarawak…

  174. Salam.sy ekyn dri jb,sy nk tnye tarikh pndaftaran bulan julai nie ble ye??mcm mne nk isi borang??kite kene pegi tmpt dia kew??

  175. nurulfitriah says:

    salam.. saya nurul sy nk tanya klu sy nk apply untuk blaja jahit tapi waktu ptg je boleh ke?

  176. Adakah pelajar yang sudah berhenti sekolah sebelum mengambil peperiksaan pmr tetapi sudah berusia lebih 15 tahun dibenarkan memohon?

  177. Adakah pelajar yang sudah berhenti sekolah sebelum mengambil peperiksaan pmr tetapi sudah berusia lebih 15 tahun dibenarkan memohon?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title="" rel=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>