Kemaskini Permohonan Matrikulasi KPM Sesi 2013/2014

Para pelajar yang mengambil peperiksaan Sijil Pelajaran Malaysia (SPM) tahun 2012 dan telah membuat permohonan memasuki Program Matrikulasi Kementerian Pelajaran (KPM) sesi 2013/2014 boleh menyemak dan mengemas kini permohonan mereka sekarang.

Semakan & Kemaskini

  • Semakan dan kemaskini permohonan matrikulasi ini boleh dibuat di laman web Kementerian Pelajaran Malaysia;
  • Pelajar hanya perlu memasukkan nombor kad pengenalan atau angka giliran SPM untuk membuat memasuki aplikasi tersebut.
  • Proses semakan dan kemaskini ini dibuka bagi memberi peluang pelajar yang telah membuat permohonan mengemas kini atau membetulkan maklumat tertentu.

Permohonan Matrikulasi KPM

Tarikh Kemaskini

  • Semakan dan kemaskini permohonan matrikulasi ini boleh dibuat mulai 4 Februari sehingga 18 Februari 2013.

Keputusan Permohonan Matrikulasi

  • Keputusan permohonan kemasukan ke Program Matrikulasi KPM 2013 dijangka akan diumumkan dalam bulan April nanti.

Pertanyaan

  • Sebarang pertanyaan dan maklumat lanjut sila hubungi talian bantuan Bahagian Matrikulasi di 03 8884 4036 / 4083 / 4040 atau kunjungi laman web Bahagian Matrikulasi.
  • Talian bantuan ini boleh dihubungi dari jam 8.30 pagi hingga 4.30 petang pada hari bekerja sahaja.

25 thoughts on “Kemaskini Permohonan Matrikulasi KPM Sesi 2013/2014

  1. [...] Kemaskini Permohonan Matrikulasi KPM Sesi 2013/2014 (4-18 Feb 2013) [...]

  2. fymila jessica says:

    sy maw print tu permohonan tp error, xtw knpa. mcm mana la tu?…

  3. fymila jessica N says:

    sy mw print tu permohonan matriks tp error, mcm mana la tu ?..mohon pjelasan, msti jg print ka?

  4. kenapa masa saya nak cetak borang matrikulasi yang telah di kemaskini..selalu sahaja error…

  5. sy ingin membuat cetakan . bagaimana ya ?

  6. matriks secara automatik akan check result kita kan? atau kita perlu update sendiri .. pls reply asap .. thanks.

  7. sepatutnya ada peluang terakhir untuk kemaskini permohonan sebaik saja keputusan sebenar SPM di umumkan. Ini untuk membolehkan calon menyesuaikan dengan kelulusan sebenar mereka.

  8. macam mana nak cetak permohonan matrik tu ye?

  9. Farah Dayana says:

    Saya student lepasan SPM 2012. Saya nak kemaskini maklumat nak isi keputusan SPM. Tapi x boleh bukak pun web page dia? Macam mana saya nak isi results? Ka pusat matrikulasi akan cari sendiri result?

  10. azlyn syuhada says:

    macam mana nie sya belum print lagi borang matrik yang saya isi ,,,
    mohon penjelasan !!!!

  11. saya student lepasan SPM 2012 yang telah menerima panggilan untuk menyertai PLKN…jadi saya tidak sempat mengemaskini permohonan matrikulasi itu kerana pada masa itu saya masih berada di PLKN….Jadi adakah permohonan yang telah saya buat dahulu ditolak???Please Reply….Terima Kasih…

  12. ada masa lagi tak utk kemaskini maklumat matrikulasi?????pls reply

  13. adakah tarikh untuk kemaskini permohonan matrikulasi telah tamat??

  14. fara_fiqa says:

    saya bekas pelajar matrik 2009/2010..pd pnadapat sy,bg calon2 yg telah memohon matrik x perlu risau kalau takut kos x sesuai nnt,sbb ble dah msuk sne,akan ada tempoh di mana kita boleh memilih utk stay dlm kos yg diberi atau bertukar ke kos lain..tp tu zaman sy la..skrg xtau cmne..ttg result spm plak,sy ada bce dlm web kpm yg phak matrik akan ambil sendiri slip kputusan spm dr kpm..tp plis buat kajian dulu,btul ke tdk..bg yg x dpt print tu..erm..cmne x bleh plak ek?? save dulu dalam laptop..then lain masa cube print lg..juz for backup..

  15. khaimerr says:

    aduh. saya tak print lagi. acano nihh?? perlu ke print?

  16. aishah junhae says:

    mmg kene print ke??? Aduhhh, saya x print pon u.u

  17. salam, saya nak tanya , bilakah tarikh keputusan kemasukan ke matrikulasi akan keluar ??? terima kasih…

  18. mkum hdak ada msa lgi ka tuk kemaskini borang.tolong pertimbangkn?.

  19. saranga aini says:

    kalau document 2 da hilang macam mane..anyway saye tak print ag pun..

  20. bila keputusan nya keluar?? wajib ke print borang tu?? kalau x print x pe kan??

  21. bila kluar kputusan????

  22. kalau nak buat rayuan, xley kemaskini dulu ea?

  23. blhkah kta mo kmskini borang ryuan sbb sy mo tkr almt srt m’nyurt 2,lgpun 2ari sy xtw bla mo kmskni

  24. saya dah apply matriks but i tak print jadi mcm mana print sekarang

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title="" rel=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>