Keputusan Pengambilan Kedua MRSM Tingkatan 4 2011

Semakan Pengambilan Ketiga

Semakan Ambilan Kedua MRSM Tingkatan 4

Para pelajar lepasan PMR 2010 yang ada memohon memasuki Tingkatan 4 di Maktab Rendah Sains MARA (MRSM) dan gagal mendapat tempat semasa pengambilan pertama bulan Januari lalu boleh menyemak sekali lagi permohonan mereka mulai hari ini untuk mengetahui keputusan rayuan.

Semakan Keputusan Rayuan MRSM Tingkatan 4

Pengambilan kedua ini adalah bagi mengisi kekosongan 120 tempat untuk Tingkatan 4 dan mereka yang mendapat tawaran ini perlu mendaftar pada 1 Mac 2011. Sejumlah 15,873 permohonan direkodkan bagi Tingkatan 4 sesi 2011 dan cuma 3,500 tempat ditawarkan.

Tahniah kepada para pelajar yang telah terpilih! Mereka yang gagal jangan hampa kerana MRSM biasanya ada ambilan yang ketiga jika masih mempunyai kekosongan.

Maklumat

Sebarang pertanyaan atau masalah yang berkaitan dengan permohonan dan rayuan MRSM ini sila hubungi pihak MARA di talian 03-2691 5111.

13 thoughts on “Keputusan Pengambilan Kedua MRSM Tingkatan 4 2011

 1. i got 7a but didnt get offer in mrsm….is tat bcoz i am an indian and not bumiputera…..?… my dad is a police man…he go everywhere to get the offer but they say tot… nop.. why…?..

 2. T.T saya tak dapat..
  sedihnyer…..

 3. sy xdpt..:(
  hmm..nak kena buat surat rayuan sekali lg ke?tlg jelaskan

 4. knp susa sgt nk dpt ? ;(
  kcewa lg…bpe kli nk wt ryuan….

 5. knp ssah nk dpt twaran mrsm?
  memg plajar prempuan thun lpas yg straight A kurg diberi penekanan ke? =(
  kecwa btul la.

 6. hmm…
  sabar je lah
  dah wat rayuan dua kali dah ni
  nak jd jujur pon susah
  straight a msh x cukup ke
  apa lagi yg blh dibuat?

  • salam,mybe thn nie ssah nk dapt coz rmai dak pmr yg dapt straight A's kot..for sure mstyla diorg k pilih stdent yg dapt bnyk A..adik i dapt 7A pon xdpt mrsm n even SBP..xpe la adik2..skola mana pon kalo usha bole je..kna ingt xsume bdak mrsm brjaya..yg pntig diri kita..kenaln i skola biase jer,stil gk
   bole g oversea..

 7. anak saya pun gagal juga….so life goes on….adik2 jangan rasa terlalu kecewa, this is not the end. yg penting cemerlang walau dimana saja k.

 8. kalau x buat rayuan on line boleh ke buat rayuan secara bersurat..agak2 mrsm layan ke rayuan secara bersurat sahaja tanpa buat rayuan di on line..

 9. kenapa tiada pautan e-rayuan pada no. kad pengenalan saya ?

 10. alhamdulillah…penantian dan kesabaran serta izin NYA dapat tawaran juga untuk ambilan ke3…tak disangka pagi tadi dapat cal dari mara kl…ditawarkan mrsm form 4…lapor diri 21 mac.