Keputusan Permohonan Kemasukan MRSM Tingkatan 4 2011

Semakan Keputusan Permohonan Kemasukan Maktab Rendah Sains MARA Tingkatan 4 2011

Para pelajar yang telah menduduki PMR 2010 dan ada memohon memasuki Tingkatan 4 2011 di Maktab Rendah Sains MARA (MRSM) dijadualkan akan boleh menyemak keputusan permohonan MRSM mereka secara online mulai 21 Januari 2011. Ini berdasarkan maklumat daripada laman web MARA.

Semakan Permohonan MRSM

Rayuan MRSM

  • Bagi yang tidak berjaya mendapat tawaran ke MRSM, mereka boleh membuat rayuan.
  • Rayuan boleh dibuat dengan secara online dan mengisi ruang Nota Rayuan.
  • Jika tidak ada pautan rayuan online selepas membuat semakan, pemohon boleh menulis kepada pihak MARA.
  • Sila rujuk Rayuan Kemasukan Ke Maktab Rendah Sains MARA untuk maklumat lanjut.
  • Keputusan rayuan tertakluk kepada kekosongan tempat yang ada setelah proses pendaftaran pelajar yang menerima tawaran dan merit pemohon.
  • Pelajar yang tidak menerima sebarang jawapan daripada MARA selepas April 2011 dianggap tidak berjaya.

Maklumat

  • Sebarang pertanyaan dan maklumat tambahan boleh diperolehi dengan menghubungi Bahagian Pendidikan dan Latihan (Pendidikan Menengah) di talian 03 2691 5111 sambungan 3399/3392/3765 atau faks 03 2691 1658.

MARA telah menerima sebanyak 15,873 permohonan kemasukan ke Tingkatan 4 MRSM pada tahun ini dan cuma seramai 3,500 orang sahaja yang diberi tawaran. Pelajar yang mendapat tawaran ke MRSM Tingkatan 1 dan 4 akan mendaftar serentak pada 7 Februari ini di semua 46 buah MRSM di seluruh negara, kecuali pelajar MRSM Mukah, Sarawak yang akan mendaftar pada 7 Mac nanti. Tahniah kepada mereka yang berjaya mendapat tawaran ke MRSM.

209 thoughts on “Keputusan Permohonan Kemasukan MRSM Tingkatan 4 2011

  1. tak dapat. mrsm tak dapat sbp punn. so sad

  2. sbp x dpr… mrsm pon blh la..
    klau dpt….

  3. tau x pe..cdey sgt…padahal dah gi wat ujian kecenderungan dah…
    da la time upsr pun x dpt….
    sbp pun…sbb minx kat seri putri ..sbb tu susah nak dpt kot.
    =, (

    • Seperti yang difahamkan selalu….link berkenan (yang dipaparkan melalui Belia Muda) masih belum dikemaskinikan lagi oleh pihak MARA…jadi harap bersabar untuk membuat semak pada esok hari 21hb Jan 2011.

      • ahmad kamil says:

        Link di sini (eputra) ni tak blh gunake? rasanya belia muda yg tiru cerita ni & copy kt website dia

        • Link kat ats tu blh msk la… tp check esok kan kat atas tu ada tls 'semakan rasmi mulai 21 januari"
          mmg btl psl belia muda tu… dulu selalu gak gi sane tp bila dh jumpa eputra ni br prsn yg dia tiru dr sini

      • betul tu…saya dah cek semula hari ni..Alhamdullillah saya dpt mrsm kepala batas.

    • blajar kat mana2 pun semua sama..dulu akak pun sama.sek biasa je.tp skg dah jdk doc.yg penting usaha kena berterusan.don give up!

  4. mrsm x keluarkan surat ker???……check kat internet jer????

  5. mrsm x keluarkan surat ker???……check kat internet jer????

  6. Semakan bole di buat di link
    http://cms.mrsm.edu.my/ola/checkStatusF1.jsp

    Tahniah kpd yg berjaya

  7. [...]Keputusan Permohonan Kemasukan MRSM Tingkatan 4 2011[...]

  8. hope can get it~

  9. semakan untuk tingkatan 4 belyh dbuat di link: http://cms.mrsm.edu.my/ola/checkStatusF4.jsp

  10. hm.sbp tak dpt mrsm un tak dpt..
    haisshh.takde rezeki la even dpt perfect un..susah la mcm nie..
    link at ats uh leh bkk je? pe cer nie ha?
    pas2 dh bkk dia ckp tak dpt..
    ade nota rayuan lak tu?
    sumpah tak phm !!
    mnghrpkn miracle: )

  11. harap2 ape yg dipaparkan o lmn web ats tu tak btul ! aku gagal ?
    website tu blum dikemaskini rseny. .
    ble bukak esok harap2 dapat . !

  12. mana satu betul?
    sok baru yg betulkan?

  13. takut sangat ~

  14. alaaa. tak dpt yg hari ni :(
    maybe sbb esok yg rasmi pnya kot. harap2 esok dpt.
    penuh harapan ni.

  15. upsr dulu sye dpt 5a , tp mrsm ngn sbp ta dpt =(

    skrg pmr sye dpt 8a , mrsm ngn sbp pon ta dpt jugak =(

    so sad ~

    huaaaaaaa .

    mengharapkan miracle =(

  16. bismillah. says:

    macam mana nak check result yang direct dari MARA ? ada
    ada sesiapa tahu tak ? .

  17. Dahle tak mintak SBP…mintak MRSM pon xdpt…kata org kalo lelaki, straight As plk tu senang dpt tapi
    nape x dpt. pelik betul. kwn aku 8As mcm aku pon x dpt, aktif plk tu. pelik betul…musykil ..musykil

  18. wahai adik2 sekelian…belajar kat mana pun sama saja yang penting usaha dan semangat…cuba tgk berapa ramai yang tak sekolah mrsm/sbp boleh berjaya cuba tengok Tan Sri Syed Mokhtar Al-Bukhari beliau sekolah sampai tingkatan 5 saja di Sekolah Saint Micheal's. Tapi boleh jadi orang yang ternama..adik2 jangan putus asa belajar sekolah biasa pun boleh berjaya.

  19. nape dia error, x leh nak bukan borang ngan panduan

  20. dah cube macam2 pown x boleh gak, serve prob kew

  21. gud luck yek korang dpt mrsm! sbb sy dulu x-mrsm n skang mengajar kat mrsm jugak. tp kalo dh dpt tu, kena rjn n jgn la arap kat cikgu sume yg bg. =D

  22. mcm mne nak buat rayuan mrsm???urgent……

  23. cinta terlaksana says:

    use online ini dapatlah ….IC no masukkan ..
    http://cms.mrsm.edu.my/ola/checkStatusF4.jsp

  24. princess narnia says:

    waaaa….xpe lar x dpt mrsm…
    da dpt sbp…heeee

  25. x dapat pon!!! :(

  26. alhamdulillah dpt..walaupun x dpt kt tmpt yg kte mintak ,
    wherever is okay . . asal bukan mukah , tanak bersaing ngn skolah lme!

  27. sapa dpt mrsm baling???

  28. alhamdulillah dpt….

  29. yeahhhh….dapat!!!huhu

  30. mcmne nak buat rayuan?
    xde pon link .

  31. alhamdulillah….dpat jgak…. ^_^

  32. syukur alhamdulillah dpr apa yg dpohon…

  33. uhh dpt mrsm balik pulau

    ade sesiape dpt mrsm balik pulau ?

  34. haha…..ade sesiapa dpat mrsm lenggong???

  35. kenapa tak leh bka pun link tu,banyak kali dah cuba..

  36. alhamdulillah…. dapat jgk. ada sesapa yg dpt mrsm merbok?

  37. sy dgr mrsm bole bwk fon & laptop start tahun ni . betul ke ?

  38. dapat kat perak la..

  39. sya dpat kat perak….!

  40. saya tak dapat pown !!
    skt aty siyhhh ,,

  41. asl syer x dpt????bleyh x klu dpt 1 c utk geografi…syer dpt 7a1c…..

  42. Alhamdulillah, dapat MRSM Tun Ghafar Baba, Jasin :)

  43. kenapa bila nak send rayuan tu tak boleh eh ? :/

  44. saya dpt 8a PMR tpi x dpt mrsm. sbp pon x dpt ! tpi kwn saya yg dpt 7a dpt mrsm. jeles sgt2 ngan die…

  45. i cant get the blady link man……haiz…

  46. As-Salam semua…
    Tahniah buat yg berjaya dpt slh satu twrn…
    Saya pun xdpt dua2…
    Mmg saya akui sy sedih,tmbh bila MRSM pun xdpt,mmg sedih2…
    Tapi,Alhamdulillah,bila mengenangkan kembali antara kebaikan/keburukan sekolah asrama,sy kembali tenang…Dan sy bersyukur kini dgn skolah sy kini.Biarpun sekolah sy boleh dikategorikan sbgai sekolah luar bndr,tapi serius bg sy sekolah ini begitu istimewa…Sy hrp yg kecewa xdpt pe2 rayuan,jgn sedih lama2…Yakin dgn ALLAH,Dia yg tahu segala yg terbaik utk kita semua,kita semua ni xtaw apa yg sebenarnya TERBAIK buat diri kita…Lagipun boleh buat rayuankan?Sy pun buat rayuan…Tapi jika setelah buat rayuan pun xdpt,itu bermakna sudah bukan rezeki kita.InsyaAllah,kita akan mencapai kejayaan yg lebih cemerlang di sekolah yg kita duduki skrg…Who know?Only HIM know..Sekadar pndgn drpd sy yg masih mentah ini..Maaf atas keterlanjuran/tersilap kata2..As-Salam…

    • Xpe asal niat n usaha nak belajar…. tue penting. Mak saye sediri kate gie mrsm x semestinyer bagus…. cube lihat mane ade pelajar cemerlang smpai 17a1 ke mrsm sbp… sekolah biase jer

    • cik fizya..
      same la kita..
      dpt perfect un..sbp n mrsm un tak dpt..
      bnde nie smue unexpected btol la..
      tp sy ske cara awk.hope bole ikut jejak awk..
      sy nak kekuatan mcm awk: )

      • Hmm,xpe..
        InsyaAllah bila dah lama sikit nnt,oklah..
        Yg penting kita kena motivasikan diri kita terlebih dahulu,insyaAllah kita akan dpt ketenangan dan kekuatan tu…

  47. sy pun xle bkk link tu..

  48. mizahprincer says:

    mrsm baling ok x???

  49. mrsm baling ok x????

  50. athiraheunkyung says:

    emmmm….sy pon xbuleh nk bukak link tu….

    ade x sesape yg dapat mrsm kuantan????heee~

  51. as'salam…
    taniah kepada yg berjaya
    kpd yg tidak…jgn kecewa
    blaja d mana2 pun sama..
    yg pnting tekad untk berjaya
    sy sndiri pun blja d skolah kmpung
    tp alhamdullillah sy berjaya
    jgn bersedih
    ALLAH tau yg terbaik untk hamba nyer
    kita sbg manusia terima dgn redha
    kpd yg berjaya
    blaja btol2
    kamu di antara 3000 org yg berjaya msk
    daripda 15000 org yg mnghntr p'mohonan
    jgn sia2kn peluang ini..
    as'salam

  52. kenapa saya tak bleh bukak link tu ek? kekawan saya ada yang boleh bukak… katanya, saya berjaya masuk, tapi tak silap saya kene print borang2 kat tenet. so camne?

  53. asl ta ley na check utk kmsukan fom4 ?
    :'(

  54. Kenapa susah sangat nak buka link semakan tersebut..saya dari petang semalam hingga lar nie masih tak dapat membukanya..paling terbaik dapat msukkan IC jer..lepas tu page not connected..

  55. still now can't open the site..

  56. nape xley buka.semalam bole jea

  57. pesal la susah sangat nk masuk link ni???? hishhh…. da 2 ari cube da…

  58. minta taiping tp dpt tun ghaffar baba…..alhamdulillah

  59. anak Malaysia says:

    tumpang gembira bagi yang dapat mrsm.
    huhu.

  60. tak bolehhhh masuk web =.=

  61. uniform mrsm tu kalau x beli kat koperasi mrsm x pe ke??
    beli kat luar..
    tag name n lencana mrsm tu dijahit sendiri atau dah siap dijahit di uniform???

  62. asal xdpt bukak agy neh..dahla blum print borg tawaran..hurm..

    • samalah saya pown lum print..patutnya cuti 2 hari ni lah boleh wat psiapan cam2..benhgang…….!!!!

      • sy pn sama . . igtkn 2 hari ni nak settlekan sume..
        esok dah boleh uruskn prpindahan..alahai..
        hurm,klu kte call mara utk buat semakan,cmne nk print borg tawaran?

  63. knape x leh buka? sya x dpt cek kt internet .. de cara lain x nk cek?

  64. kenapa tak boleh check???

  65. nak wat rayuan. tp link x le bkk.. camne ni..

  66. Mcmana nak mohon rayuan online mrsm ni???

  67. susah la na semak? cmne na semak dgn cepat dan berkesan?

  68. saya nak tanya ibubapa saya ada tindakan undang2 sebab dulu tak byr pinjaman semasa belajar.adakah saya masih layak jika ibubapa saya settlekan byran itu pada minggu hadapan?

  69. aina illya says:

    npe xboleh bukak link tu?

    busy sgt ke?

    kwn kte sya dapat..

  70. aishhh! stress nak buka link mrsm. ada cara lain nk check tak?

  71. salam wabarik . Laman web semakan tu pd 21 Jan boleh buka .
    dan saya dpt diterima MRSM . tapi hari ni (masa nak cetak tawaran tu) , tak boleh buka dah !
    cikgu saya perlukan cetakan tu .

  72. dri smlam nak bkak link utk semakan mrsm asyik xdapat je..please help…….

  73. Assalamualaikum

    Saya sangat sediah kerapa tidak dapat masuk mana-mana SBP atau MRSM walaupun saya mendapat 5A semasa UPSR 2007 dulu dan 9A PMR 2010 lalu.

    Pencapaian pelajaran saya sangat cemerlang, sepanjang persekolahan tahun lalu, saya mendapat no. 1/255 pelajar Tingkatan 3 dalam sekolah saya. Aktif dalam aktiviti kokurikulum dan sukan sekolah sehingga berjaya mengumpulkan sijil penghargaan dan penyertaan setinggi 2 inci, Menjadi pengawas sekolah dari Darjah 2 hingga Tingkatan 4 pada tahun ini, tetapi entah dimana salah dan silapnya saya tidak terpilih untuk meneruskan pengajian dimana-mana SBP ataupun MRSM.

    Apa yang menjadi masalah saya sekarang, bagaimana harus saya menghadapi hari yang mendatang. Dimana nak diletakkan muka saya sebagai Best Student yang satunya mendapat 9A di Sekolah saya untuk meneruskan pengajian di sekolah asal yang banyak mengajar saya tentang usaha keras menimba ilmu bersama-sama kawan-kawan yang lain sedangkan teman seperjuangan yang lain yang pencapaian dalam peperiksaan yang rata-rata kurang cemerlang daripada saya dapat meneruskan pengajian di SBP dan MRSM.

    Hanya satu cita-cita paling utama adalah berusaha untuk belajar di SBP atau MRSM. Setelah kecewa tidak dapat belajar Tingkatan 1 di SBP atau MRSM pada 2008 setelah mendapat UPSR 5A, saya tidak berputus asa dan terus berusaha mendapat 9A dalam PMR 2010 lalu dengan satu impiam dan harapan agar dapat belajar di SBP atau MRSM namun akhirnya saya kecewa lagi. Kegagalan saya meneruskan pengajian di SBP atau MRSM kali ini amat menghampakan saya. Apa daya saya lagi untuk meneruskan pelajaran sedangkan segala usaha keras saya selama ini tidak membawa saya kemana-mana malah terus menempah kegagalan dalam mengejar satu-satunya impian saya, iaitu untuk mendapat tempat meneruskan pelajaran di SBP atau MRSM sahaja..Saya kini hilang tujuan setelah beberapa kawan-kawan saya akan meninggalkan saya bagi meneruskan pengajian mereka di SBP dan MRSM.

    • Salam Wawa 95,

      Saya cadangkan anda buat rayuan dengan menghantar surat atau pergi sendiri ke pejabat Mara Jalan Raja Laut, KL. Dalam surat rayuan tersebut anda tulislah seperti apa yang anda tulis disini. Saya pasti rayuan anda akan mendapat pertimbangan. Saya akan sentiasa doakan.

    • sabarlah dik,…cuba cek lagi skali bila link dah okey..sbb ramai juga yg belum dpt tau betul2 keputusannya sbb link blm betul2 dikemaskini kut,..anak untie pun mula2 x berjaya tetapi bila check lg skali..tiba2 berjaya..tetapi dlm 2 hari ni link tu x blh bukak pula…so x boleh nk print surat tawaran dll yg sepatutnya dibawa ke sana..so cuba lagi ye..untie doakan adik berjaya..insyaAllah.

    • sabarlah dulu ,cuba lagi skali..mula2 anak untie pun rasa kecewa sbb ingatkan x dpt..tapi bila check lg sekali pada 21/1 tiba2 berjaya tetapi dlm 2 hari ni x blh bukak pula link tu,..so x boleh buat apa2 persiapan lg sbb x boleh print..maybe tgh di up date..cuba wawa try lagi esok ..mana tahu ada rezeki..cuba ye..tapi kalau dah ditakdirkan x berjaya juga..jgn lah putus asa..untie percaya Allah tu maha adil ,Dia yg lebih mengetahui apa yg terbaik utk kita..may be ada hikmah disebaliknya..yg penting kita berjaya masuk universiti dan dpt degree..sekolah kt mana2 pun sama yg penting terus berusaha..anyway untie doakan wawa moga2 brjaya dpt mrsm..dan seterusnya ke menara gading..insyaAllah..

    • sabarlah dulu dik, hari tu..anak untie pun x berjaya jugak..tapi bila check lg sklai pd 21/1 tiba2 dpt lak, ni dlm 2 hari x blh bukak pulak link tu..so x blh nk print surat tawaran dll, may be tgh di up date..wawa cubalah lg semak bila link tu dah ok..mana tahu ada rezeki..tapi kalau x dpt juga..terimalah dgn hati yg terbuka sbb mungkin ada hikmah disebaliknya..untie percaya Allah tu maha adil..mungkin rezeki wawa kt menara gading..apa2 pun teruskan usaha pada spm 2012 nt…tapi untie doakan juga semoga wawa berjaya walau di mana saja berada..dont give up ye…

      • Terima kasih atas keprihatinan untie dan mendoakan kejayaan Wawa. Semoga Allah mendengar dan memahbulkan doa untie untuk kejayaan Wawa nnti.

        • lady in red says:

          salam wawa..
          tolong jgn putus asa wawa..hantar rayuan ke pejabat terus. padamasa yg sama
          wawa shud proud of urself kay..belum masanye lagi utk wawa..insyaallah, allah tahu apa yg terbaik utk hambanya kay..ingat selalu tu..auntie pun pernah frustrated macamtu..tapi alhamdulillah kehidupan auntie mula bersinar semasa di universiti hinggalah sekarang ini..
          sabar n byk berdoa kay..jgn diturutkan perasaan.

      • Assalamualaikum semua,

        Wawa dah check dan dah pasti saya tidak ditawarkan tempat untuk belajar di MRSM dan SBP.

        Tahniah kepada rakan2 yang berjaya dan wawa doakan semoga terus berjaya.

        • X mengape… mgkin ade hikmah kite di sini… mungkin ade yg perlu kite atau ade baiknya di rumah …. mungkin jalan takdir bukti yg bhw di sklh harian and a blh jayakan ore len selain diri sendiri

          WHO KNOWS OUR FATE EXCEPT ALLAH SWT

    • Saya amat terharu dgn rintihan anak ini,saya doakan anak akan lebih jaya di luar nanti.Saya mengerti perasaan anak waktu ini,Anak2 saya pernah lalui apa yg anak rasai sekarang.

      1. Anak saya mendapat keputusan 5A pada tahun 2007,memohon ke SBP / MRSM tapi malangnya tidak berjaya dan meneruskan persekolahn di sebuah Sekolah Kluster tengah ibukota.Beliau pun sama macam anak berazam untuk mencapai keputusan cemerlang pd PMR 2010 dan memasang impian ke SBP / MRSM.Alhamdullilah keputusannya 8A dan hingga saat ini masih mengharapkan tawaran ke SBP / MRSM.

      2. Anak kembar saya menduduki UPSR tahun 2009 dan mendapat

      keputusan 5A,juga memohon ke SBP / MRSM.Tapi sekali lagi anak2 saya tidak di tawarkan ke SBP & MRSM.Sekali lagi anak kembar saya menanam azam untuk ke SBP / MRSM

      Sebagai bapa kpd 3 anak2 yg mendapat keputusan cemerlang dlm UPSR 2007,UPSR 2009 & PMR 2010 saya pun rasa kepelikan dlm pemilihan tapi saya tetap percaya pd rezki Allah. Hanya pujukan kaseh sayang saja yg dapat saya berikan kpd anak2 saya dlm meneruskan pembelajarannya.

      Semoga anak tabah menghadapi ujian Allah.Sesungguhnya Allah lebih tahu apa yg terbaik buat umatnya.

  74. smua mrsm ada aliran akaun ke ?

    sbb sy nk ambk akuan. TLG la jwb. this is urgent !!

    spe dpt mrsm muadzam shah. TLG reply msg nie ngan segera !!!!

  75. Assalamualaikum

    Apa lah malang nasib saya, best student PMR satu-satunya yang dpt 9A di sebuah sekolah x dapat melanjutkan pelajaran ke mana-mana SBP atau MRSM yang beratus-ratus di negara ini. Apa yang dapat dijadikan motivasi kepada adik-adik yang akan mengambil peperiksaan PMR pada tahun ini bila best student pun tak kemana dan terpaksa meneruskan pengajian di sekolah sediada.. Nampaknya segala usaha saya dengan mendapat keputusan cemerlang tidak dapat membantu saya mengejar cita-cita saya yang satu, menempatkan diri untuk belajar di salah sebuah SBP atau MRSM …….

  76. pihak admin eputra tolong bagi cara lain utk semak keputusan nie sebab tak boleh check dah… apa masalah pun tak tahu… minta jasa baik pihak admin eputra yg cerdik dan pintar belaka utk bagi cara lain… saya kasihan tengok adik saya dah susah hati sebab tak dapat semak lg… mungkin boleh sms?? bagaiman???

  77. TOLONG la dpt bukak. . ayah sy dah bising dah ni. . klu xde borg tawaran,cmne nk p daftar. .
    dhla dy nk kne uruskn cuti dgn majikan lg uh . . spatutny prkara ni dh dpt disettlekan awal2. .
    sy tkut diorg berubah hati,tak bg sy msuk mrsm gara2 xde borang tawaran. . xde borang tawaran mknanya xdpt uruskn prpindahan dr sekolah lme, xdapat bayar yuran kt pjbt mara , ayah sy susah nk uruskn cuti awal2 , dan blom confirm nk buat prsiapan ke sne. . buatnye link tu langsung x dapat bukak , mk sy kte tak payah pindah la ! PLEASE sy merayu . . . .

  78. TOLONG la dpt bukak. . ayah sy dah bising dah ni. . klu xde borg tawaran,cmne nk p daftar. .

  79. Bapa form 4 says:

    Kenapa tak boleh link bila dah isi IC ?
    Botleneck nya kat mana ni.. tak boleh handle traffic.
    Lemah lah IT MARA/ePutra tak bole cope such traffic.

    Kasilah penjelasan sikit. Konon kalau tak bole online boleh call during office hour. Rasanya fon line pun mesti jam esok.
    Maaf cakap delivery dia macam lepas batuk di tangga.
    MARA kena kasi assurance yg delivery channel dia tip top. Kalau nak apply IT make sure bole diliver. Maaf ye… geram ni..

  80. saya dapat kubang pasu, jaoh tu….. =,="

    • X apa Afiq, jauh2 pun dapat jugak. Saya lak minta MRSM Kubang Pasu, habuk pun x dapat. MRSM Kubang Pasu OK pa, tepi lebuhraya senang nak pergi dan balik. Terima saja, kalau x nak bagi kat saya he he he

    • jauh lg bgus ! dpt pngalaman tmpt org. .
      klu dpt dekat muak dah dok tgk bnde yg sme je. .
      bk kata org jauh perjalanan luas pemandangan. .
      cm sy, sy mintak mrsm jauh beratus km dlm 9 jam bru smpai , sdgkn ade mrsm yg hny 2 jam je dah smpai . tp malangny sy dpt mrsm lain dlm 6 jm bru smpai . . huh penat ! (ceh, hehe blum pegi agy dh penat!)

      • Kata nak yg jauh, luas permandangan. OK lah tuu Tuhan Maha Bijaksana. Ada dekat 2 jam sahaja, minta jauh 9 jam tpi dapat dekat x jauh pun x …. 6 jam sahaja.

        • haha..6 jam SAHAJA ! tak JAUH?
          bukan ape,nk pengalaman lebih,pasal tu ea mntak jauh2..
          nk rse dok tempat orang..mrsm 2 jam tu dh biase sgt dah tgok..bndr trdekat , ade ape2 hal msti p sne..biase r , luar bandar..klu wawa dtg swk bru la wawa faham,jarak satu tmpat ke satu tmpat lain, fuhh jauh !
          ape2pn sy doakan wawa dpt msuk mrsm. .sy pn nyaris2 senasib dgn wawa,tp alhamdulillah dpt jgk masuk.

  81. Tarikh samakan baru ke MRSM 2011 boleh disemak di sini:-

    http://www.2dayblogger.com/blog/2011/01/23/tarikh

    Harap maklum

  82. [...] Semakan Keputusan Permohonan Kemasukan MRSM 2011 Tergendala [...]

  83. Boleh sy bertanya,betul ke kalau xhantar borg permohnan MRSM dulu tpi hnya hantar online juga menyebabkan permohonan xditerima walaupun ditawarkan menduduki UKKM sbelum tu?

  84. muadzam shah.

    best x ?

  85. Nak buat rayuan on-line, mcm mana ya?

  86. sy dah dapat bukak link utk surat tawaran. .
    soalanny, adakah nombor pelajar dan no. akaun persendirian pelajar masih sama seperti yg mula2 disemak pd 21 jan lps, sbb sbagaimana yg kita ketahui , web utk membuat semakan sedang dikemaskini. . sy takut nombornya berubah. .esok lusa dah nk kne pgi pjbt mara,nk lunaskan bayaran. . nnti nomborny salah kn susah. .

  87. memangg kena print or dapat surat yek ????

  88. spe dpt muadzam shah ?

    pls reply !!!

  89. nk tye nie…….

    uniform sekola nk bli kt mne ?

  90. klau sapa yg x wat ujian ukkm,adakah dia masih boleh wat ujian ukkm dan wat rayuan ke mrsm????????atau ada cara lain sapa yang nk wat rayuan untuk ke mrsm walaupun dia x p interview……….???????

    need help please!

  91. saye nk tnye,surat tawaran adakah mereka hantar melalui online saje???x kn x de melalui pos???bagaimana pula ngn saye yg hnye bole check mrsm di cc…adakah masih prlu print surat tawaran???

  92. nurul syukrina says:

    sye dpt mrsm baling kalu ad skit asma tp dh ok skit bleyh msuk x?????? hmmm… sye dh lma nk msuk mrsm ini pluang yg sye xnk lpaskn… hrp2 sye leyh dpt msuk… hmmmmmmmmmmmmmmmm =(

  93. nk tny,kt koperasi mrsm ade jual lencana skolah ek?
    sbb sy dah beli kain dr luar,buat sndr. .tggu nk lekat lencana je lg. .
    rse2ny xpe kn klo tak beli baju dr koop. . spe2 yg dah beli tlg inform k . .

  94. td ayah sy pegi pjbt mara, nk buat bayaran. .
    org dalam tu kata mara ade call, suruh jgn trima ape2 bayaran dahulu,
    & diorg suruh bayar mase nk daftar nnt. .
    *sekadar untuk berkongsi maklumat. .

  95. x mau p…
    hahahahaha…

  96. sape kat sini dpat mrsm alor gajah???

  97. saya nk sgt msuk mrsm tp knpe x dpt…..ish…sdey ye…..pihak mara tlg la pertimbangkan rayuan yg sy buat…sy brharap sgt dpt msuk mrsm nie.tlong la……..

  98. hamba aLLAH says:

    yeaa.
    dpt d jhor.!
    jlan bakri.
    huwaaaa.-

  99. adakah smua mrsm boleh ambik akaun ?

    sbb sy nk ambik akun nie…….

    ahhh

  100. camne nak wat ryuan online aa.. xder pon field nota rayuan tuh..

  101. Bila second intake ?

  102. bila tarikh keputusan tuk ambilan 2 tingkatan 4 tahun 2011 dikeluarkan??????

  103. wardina JAR says:

    salam….
    mcam mne klu sya bru nk bwat permhonan utk ke mrsm tngkatan 4 2011?

  104. emgnye kalo 2 intake kite x wat ryuan tp mase first dulu kite dh penah anta borang n dh pegipun ukkm leh x?plez perlu jwpn segere

  105. bilakah tarikh panggila kedua keluar????

  106. saye nak sangat masuk mrsm. saye dapat 8a. tapi, nape ta dapat ek?

  107. Just curious, does it means that those who have link to the rayuan "klik" button stand a better chance to be considered for the 2nd intake as oppose to those which the rayuan button do not appear?
    It seems only certain people have that button. I presume those with high marks in UKKM have better merit eventhough not getting 8A.

  108. adryana nur maisarah says:

    huuuhuhhuhuhuuuuuuuuh! takut la UPSR ni
    13 SEPTEMBER 2011
    TIGA HARILAGI
    doakanla
    saya nak jadi seorang usahawan yang berjaya

  109. Adian Weigen says:

    boleh tak saya memohon MRSM utk form 5 ? saya ada menerima tawaran dulu tp sy sudah tolak. saya menyesal .