Keputusan Pengambilan Kedua SBP Tingkatan 4 2011

Semakan Ambilan Kedua SBP Tingkatan 4 2011

Semakan Online Telah Dibuka

Untuk makluman para pelajar yang ada memohon memasuki ke Tingkatan 4 2011 di Sekolah Berasrama Penuh (SBP) Kementerian Pelajaran Malaysia tetapi gagal mendapat tawaran semasa pengambilan pertama dan ada membuat e-rayuan, keputusan permohonan mereka telah sedia ada.

Surat tawaran kemasukan ke Tingkatan 4 SBP 2011 ambilan kedua telah pun mula dipos ke rumah pemohon yang berjaya. Difahamkan ada yang telah pun menerima surat yang tersebut semenjak 17 Februari 2011.

Semakan Keputusan e-Rayuan SBP Tingkatan 4

Tahniah kepada mereka yang berjaya mendapat tawaran ke Tingkatan 4 SBP ambilan kedua ini.

114 thoughts on “Keputusan Pengambilan Kedua SBP Tingkatan 4 2011

  1. Alhamdulillah dapat Kat SM SAINS TUANKU JAAFAR.

  2. zuhairi teh hassan says:

    Salam,mohon kementerian buka online dengan secepat yang mungkin supaya persediaan dapat dilakukan

  3. Berjaya ke SM Tuanku Jaafar ;D

  4. Mrsm punye second intake bila ?:'D

  5. boleh sy bertanya,,boleh kah orang yg dah lebih umur masuk belajar,,, kerana sy berumur 24thn,,tp sy tak memiliki pmr dan spm,,, jadi ingat nak ambil belajar,,,

  6. alhamdullilah surt dah smpai kt umah sye…sye dpat sm bandar penawar.kota tinggi….tq eputra…

  7. pelajar kecewa says:

    Tolonglah buka line ini semula.

  8. sy nak cek on9 tp cari x jumpe, hrp2 sy dpt. aminn.

  9. Rasyiqah Adlina says:

    salam , sape dpt sbpi gopeng ?
    alhamdullillah , saye dpt iGOP :')

  10. bila ni . saya dari form asyik terlepas sbp , tension ! harap la dapat .

  11. dpt surat atau semakan secara online? sy check online belum kluar lg

  12. hmm..dari fom1 asyk mlepas je sbp..nak kte result trok,,,tak trok pon..sdangkan pat straight a..

  13. bila kptsn mrsm nak kluar…… dah lama tunggu…… tahniah kpd semua yg dapat….. jgn x pegi tau…..

  14. bila nak kuar sbp t4… dok tunggu dari sat ni lagi.. harap dapat yang dekat kl atau perak.. tolonglah cepat sikit buka talian semakan…

  15. bila nak kuar result sbp t4 ambilan kedua, dok tunggu dari sat ni lagi… anyway congrats 2 all who succeed

  16. Bila nak dapat URL untuk keputusan onlinee? Cepatla :(

  17. biler niy agak2 nak kuar aek?? jenoh tgu.. kata posmen kg sy, sy dpt kot! tpi tak puas aty slgi tak tgok…

  18. Ibu mengharap says:

    Harap anak saya dapat KISAS. Nak sgt anak saya pergi. Dah dpt 9A pun susah nak dpt. Nak kata tak aktif kokurikilum, dah aktif dah. Dah mewakili sekolah sampai peringkat negeri…

  19. Fatin Nabilah says:

    ya allah , apasal lmbt sgt ? slalu camni , tension laa .

  20. Alhamdullillah .. anak saya dapat SBPI Gombak .. kebetulan lak tinggal kat S'ngor ..

  21. kakak mithali says:

    Alhamdulillah ‎​​ syukur dpt SBPI Selandar..

  22. alhamdulillah. dpt sm sains tuanku jaafar :)

  23. bila nk bukak nih.?? haih…………………………………….

  24. Mrsm second intake agak-agak bila keluar eh?

  25. haiyaa~~ menyampah btol lar…

    eputra..common! u can do better than that!

    cpt lar kluarkan url…

    • chill babe , bukan eputra yg keluarkan link , kementerian yg kluarkan so eputra tak boleh buat pape .

  26. Kalau dapat masuk mrsm on second intake, bila boleh masuk ?

  27. Syukur Alhamdulillah… sy dpt SAMURA, walaupun sebenarnya masa permohonan sy minta SAKTI… tapi agak buntu sama ada nak masuk atau tak?

  28. Area penang ada yg dpt surat x lagi?

  29. dh dh kuar ke result?

  30. Syukur alhamdulillah,Saya dapat sek men sains muar.Syukran!

  31. area pntai timur dah time surat ke blum?

  32. semoga saya diterima…nak sangat masuk sbp …..

  33. bile nak kuar.. sedih nie,, surat x dtg2..

  34. Ada x yang x buat rayuan tapi dapat jugak tawaran second intake nie?

  35. super junior 13 says:

    i hope i get it..

  36. For those yang dapat samura , better pegi . I want it badlyy tapi tak dapat surat pun :( btw congrats

  37. Iqbal Shippuden says:

    alhamdulillah dpt SBP alam shah kat bndar tun abdul razak

  38. Nur Hafiqah says:

    permulaan sabar itu memang pahit
    tetapi akhirnya manis..
    Insyaallah ~ ade rezeki ade la..
    takde ? redha je la..
    meneruskan kecemerlangan di sekolah biase..
    jgn give up ea kwn2..:)

  39. surat tawaran di post berperingkat-peringkat atau sekali gus?

  40. syukur alhamdulillah walaupun rayuan anak saya gagal…..tentu ada hikmah…
    tahniah semua yg berjaya

  41. Terkini bagi semakan pengambilan ke 2 ke MRSM bagi Tingkatan 1 dan 4 , boleh di buat selepas pukul 2….nantikan update pautan oleh eputra.

  42. hmm…gagal lagi..redha jer la….

  43. kedua2 rayuan gagal… :) takde rezeki :) so tunggu spm lah

  44. MRSM dgn SBP, 22 x dpt :(

  45. ya allah, sedihnya xdpt twaran pegi mna2. brharap dr sek rndah lg
    ini mmg pengambilan yg TERAKHIR ke utk thn ni??

  46. as salam…..sya dpat 8a1b,b bhsa arb…sya skolah d pdalaman sabah..sya sdah bwat 2 kali prmohnan utk msuk ke sbp…tpi prmohonan gagal…apa yg patut sya bwat???…..ney angka gliran sya,HG022K001…trima ksih ats tndakan susulan dri pihak encik…

  47. …sbp lahad datu msih bnyk kek0songan tpi knpa prmohonan sya gagal…bg2 jga dgn kwn2 sya yg dpt straight A…knpa???….

  48. SAY NO TO SADNESS says:

    yes ! see ? saya tak dpt both ? sy terdiam n then ketawa . bnde nie lawak btol la. ish2..haissshh ~ dah la kwn2..kite prove je kat org laen yg kte leh staraf ngn SBP or MRSM student even kat scool biase je..wait and see je la? move on geng ?

    • nur farah says:

      yes!!btol 2..kite geng!!so far sy da bktikan utk pmr..alhamdulillah..insyaAllah utk spm t lak..sy akn wat yg terbaik!!!chaiyok!

      • …ya be2l 2….we can d0 it if we want to d0…kta suma bleh…mybe rezki kta dkat sk0lah besa…tpi ndak msthil kta bleh bdri standing mreka….gud luck kwan2!!…4 kwan2 yg dpt sbp or mrsm,c0ngratz..=)

  49. whoa…congrats all…!!…saper kat cni dpt SBPI Batu Rakit ?

  50. Amier Aqmal says:

    whoaa…!! congrats all !!…btw..saper kat cni dpt SBPI Batu Rakit.. ? :)

  51. kepada yang berjaya tahniah diucapkan..pada yang kurang bernasib baik jangan patah semangat, teruskan usaha anda mencapai impian…

  52. yg dah berusaha sebaik mungkin tak dapat pun,sedangkan keputusan straight A…tapi yang guna orang dalam,,yang keputusannya ada C & D dapat pula…tak patut betul!!! begitu ke cara mereka (BPSBPSK) amalkan??? memang tak patut!!!

  53. aq lelaki, straight a, tp xdpt. sedih gilerrr. xadil

  54. kawan saya cakap ada 3rd intake untuk sbp.tapi ada cara-caranya. saya pun tidak tahu.saya nak sangat masuk ke sains seri puteri.dua2 permohonan saya sudah ditolak. :( saya teringin sgt. ada sesiapa tahu bagaimana hendak memohon untuk 3rd intake?

    • cool ea klau ada 3rd intake… huhu… budak sekolah sy rmai yang msok seseri… ad laa dlam 4 org… tpi sorang x pegi… rugi tol!

  55. saya pikir tak salah kalau membuat rayuan lagi … kalau x online just antar surat rasmi…harap yang terbaik…kalau ada rezeki oklar…kalau tak berjaya pun tak apa lah kan.. be positive :)

    • aq berharap sgt...:( says:

      tau tak cmne nak anta surat rasmi???bole tak gtau cmne nak mohon lagi skali??tlg laa gtau cre2 nyee…sy nak sgt g sains tuanku jaafar dri skula rendah g,,,plessssssssssssss

    • nak antar surat rasmi kat kpm atau sekolah tu? sy nak sangat pergi sbp… kwan kat kelas 3 org dapat sbp,then tak pergi.. knplah x bagi kat sy… :(

  56. Anak org miskin says:

    sbp atau mrsm samer jer…yg ramai dapat masuk sumer anak org berada atau guna org dalam….
    menteri ckp sbp majoriti utk pelajar luar bandar…
    aku dari skolah luar ape pun x dapat…. kat skolah aku adalah beberape org dpt 5A masa upsr..majoriti anak cikgu…. sumer anak cikgu dpt sbp..dan 2 org lagi dapat mrsm… dua2 anak org berada..bapak businessman..
    ye lah aku org susah..bapak dah x der mak pulak kejer kerani company kecik jer… mana lah kenal sapa2…. mcm mana nak dapt…

    • sian kat aq says:

      sme la nsib kite..,yelaaa..zaman skang ni wlu pndai cmne pon,,tak de duit,,owg tak pndg,,gpon aq tau,,kat sbp 2 sume org yg brade jerr…ape slah nye klu sbp 2 diutamakan kpd plaja luar bandar n kurg berada..

  57. 3rd intake xd ke ?

  58. sbp ade lagi intake tak???

  59. sbp ade intake ke3 itupun die amik xramai,,kalau ade kosong dpt la,,mcm sy,,dpt sbp 3rd intake tahun lps

    sape dpt sbpi gombak..hehe sy bdk sbpi gombak ;D

  60. juz kol me fatin says:

    still ta dpt agi ke sy niyh..?? sdey ase…huhu~

  61. ade ke third intake and strusnye?

  62. ade tak third intake????? nak pergi sngat2…. harap2 ade.. kpm,bagilah peluang kat sye.. :(

  63. ade x third intake?

    • insya Allah ade dik tp sbp2 yang masih ada sikit2 kosong je la ,doa n solat hajat byk2 ye ,tak lame lg.ade tel buat rayuan kat sek yang nak tu tak?

      • hehe..time kaseh banyak2 akak.. saya cuma hantar surat kat kpm je..tu pun baru tadi..sebab sya tertunggu-tunggu surat..pastu,tak smpai..tu yang buat keputusan hantar surat kat kpm..saya pun dah buat surat untuk sekolah yg saya nak pergi tu, tapi takut nak hantar..hehe..masalahnya,masa isi borang tahun lepas saya nak sester..pastu,kawan saya cakap ramai sangat org mntak sekolah tu..boleh tak klau saya nak buat rayuan kat sekolah lain pulak? boleh ke kalau mintak direct ngan sekolah tu ek? x mlibatkan kpm ke? hehe..sory byk tnye… btw,thanx akak :) Insya-Allah,dapat…doakan saya jugak ea.. :D

        • mmg blh je buat rayuan kat sklh yg kita nak tu….
          ada terbaca kat facebook eputra yg surat panggilan ketiga dah keluar pada 21/3 yg lalu

  64. tapi, saya tak hantarlah kat sekolah tu..hehe..just kat kpm..tapi,kalau saya nak hantar,masih terlambat tak?

  65. izham- dah keluar ek third intake tu? urm,x dapat lagilah nampaknya… last mac baru ni ada hntar surat kat kpm tu.. tapi,tak tahu lah macam mana.. dapat ke tak.. kalau saya try hantar kat sekolah tu, bleh tak? Lewat sangat tak ea? :(