Keputusan Permohonan Kemasukan ke SBP Tingkatan 4 2014

Keputusan Permohonan Kemasukan & Rayuan ke Sekolah Berasrama Penuh Tingkatan 4 2014

Mereka yang ada memohon memasuki Tingkatan 4 2014 di Sekolah Berasrama Penuh (SBP) Kementerian Pendidikan Malaysia sudah boleh menyemak keputusan permohonan mereka secara online mulai 15 Januari 2014.

Semakan Permohonan SBP Tingkatan 4

Keputusan Permohonan SBP

Surat Tawaran

  • Surat tawaran dan lampiran yang disediakan mestilah dicetak dari laman web di atas.
  • Surat tawaran dan lampiran ini perlu dibawa semasa datang mendaftar nanti.

e-Rayuan

  • Pemohon yang tidak berjaya mendapat tawaran, boleh membuat rayuan secara online.
  • Laman web untuk membuat rayuan kemasukan ke Tingkatan 4 SBP 2014 adalah di Sistem e-Rayuan Ke SBP Tingkatan 4 Sesi 2014.
  • Keputusan rayuan tertakluk kepada kekosongan tempat yang ada setelah proses pendaftaran murid yang menerima tawaran.

Pertanyaan

  • Jika terdapat sebarang pertanyaan berkaitan keputusan dan rayuan ke SBP ini sila hubungi Bahagian Pengurusan Sekolah Berasrama Penuh dan Sekolah Kecemerlangan, Kementerian Pelajaran Malaysia di talian 03 8321 7400.

10 thoughts on “Keputusan Permohonan Kemasukan ke SBP Tingkatan 4 2014

  1. Salam Sejahtera. i nak tanye. klu skrang nak taftar masuk kolej vokasional masih blh? urgent n serious. i sebenarnya minat nak masuk islam sbb i suke rapat dgan kwn melayu. tp ayah aku xsetuju pindah i skolah cina. i xselesa skolah cina. i harap sy blh secepatnya blh dapat u all bg i apply kolej vokasional blh?

  2. Pergi la mana2 kv buat rayuan.
    Kv ILP sedang buat pengambilan skrg ni.

  3. How bdk xda buat pmr nak masuk MRSM??

  4. Salam Sejahtera. Sya nak tanye. klu skrang nak taftar masuk kolej vokasional blh? sya berminat dalam bidang elektronik.

  5. bidang elektronik??? best ke?

  6. SAKIT HATI I BILA I CALL TO FIND OUT WHY MY GIRL NVR GET ASRAMA PENUH AND THE ANSWER WAS THEY LOOK AT IT TO BUMIPUTRA STUDENT WHO GET 7A"s AND THE FIRST PRIORITY IS FOR THEM. WHAT IF OTHER STUDENT WHO REALLY GOT GOOD RESULTS? MY GIRL GOT 6A N ONE B IN SEJARAH. I AM A SINGLE MOTHER WHO REALLY LOOKED FOR GOVERMENT SUPPORT FOR MY DAUGHTER TO HAVE ASRAMA PENUH BUT THEY REALLY DISSAPPOINTED ME N MY GIRL WITH THEIR ANSWER. ARE WE INDIANS NOT DESERVE FOR ALL THIS FROM GOVERMENT?

  7. nak tanya masih boleh ke untuk memohon ke sbp….anak saya dpt 8a dlm pmr…

  8. anak saya UPSR dulu dapat 5A + aktif koko,.minta MRSM dan SBPx tak dapat..2 kali buat rayuan pun tak dapat.Dah tu PMR dia dapat 8A…sama juga SBP tak dapat.MRSM pun tak dapat.Kalau sebab kami suami isteri kerja sebagai guru siswazah anak tak dapat,abih tu oleh pula anak pengetua,anak guru besar dapat.Kesian anak kami yg telah belajar bersungguh2 dan berhasrat untuk sekolah SBP dan MRSM.Hati dia hancur.Hati kami sebagai ibubapa tentulah sedih.Mana hak anak kami?

  9. […] memasuki Tingkatan 4 di SBP Kementerian Pendidikan Malaysia dan gagal mendapat tempat semasa pengambilan pertama pada bulan Januari dahulu boleh menyemak sekali lagi keputusan permohonan […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title="" rel=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>