Keputusan Permohonan Kemasukan Kolej Vokasional & Sekolah Menengah Teknik 2014

Para pelajar PMR 2013 yang ada membuat permohonan memasuki Tingkatan 4 2014 ke Kolej Vokasional (KV) atau Sekolah Menengah Teknik (SMT) Kementerian Pendidikan Malaysia (KPM) sudah boleh menyemak keputusan permohonan mereka mulai 13 Januari 2014.

Kolej Vokasional / Sekolah Menengah Teknik

Semakan Permohonan KV & SMT

Rayuan

  • Mereka yang tidak berjaya mendapat tawaran, boleh membuat rayuan.
  • Rayuan boleh dibuat terus kepada Kolej Vokasional atau Sekolah Menengah Teknik yang berkenaan.
  • Keputusan rayuan tertakluk kepada kekosongan tempat yang ada setelah proses pendaftaran pelajar yang menerima tawaran.

Pertanyaan

  • Jika terdapat sebarang pertanyaan mengenai keputusan permohonan dan rayuan ke Kolej Vokasional & Sekolah Menengah Teknik sila hubungi Kolej Vokasional / Sekolah Menengah Teknik yang dipohon atau Bahagian Pendidikan Teknik dan Vokasional, KPM di talian 03-8884 5154 / 5031 / 5073.

74 thoughts on “Keputusan Permohonan Kemasukan Kolej Vokasional & Sekolah Menengah Teknik 2014

  1. […] Semakan Keputusan Permohonan Kemasukan KV & SMT 2014 […]

  2. Assalamualaikum.. Saya dah daftar melalui online tapi bila check dimaklumkan tidak berdaftar.. Bolehkah saya membuat rayuan semula…

  3. keputusan permohonan anak saya telah ditolak bagaimanapun saya terkilan dan kecewa apabila penolakan tersebut atas kursus marin yang tidak pernah dipohon….kursus yang dipohon adalah berkaitan dengan teknologi komputer. adakah kesilapan teknikal oleh pihak kementerian???mohon penjelasan.tk

  4. Saya nak tanya, kenapa saya buat 2 permohonan ke KV di tempat yg berlainan. Result dpt kat 1 tempat je. Knp x dpt 2 tempat.

  5. pn zadrini says:

    Salam.Anak saya gagal dlm pemohonan,saya ingin bertanya bolehkah saya membuat permohonan baru untuk kursus lain dan di KV berlainan?

  6. salam,nak tanya apa perbezaan ST dengan KV?

  7. slepas sdah membuat rayuan untuk permohonan yg tak berjaya, brapa lma lg nak tunggu keputusan rayuan tersebut ? anyone please answer me..

  8. salam..nak tanya macam mana nak tahu KV mana yang masih ada kekosongan so that i can make sure that my appeal will be accepted? saya nak sangat belajar kat KV…tq

  9. Mohd Izzat says:

    Try Exam sye gagal tpy kputusan PMR sye lulus , knpew permohonan sye ditolak ??

  10. nur ellyisa says:

    apakah perbezaan sekolah vokasional yang mempunyai banyak kategori iaitu kategori A,B dan C??
    APA perbezaan antara semua kategori tersebut? mohon di jawab ya.. Terima kasih ya :)

  11. maziana binti mohamad says:

    anak sy gagal ke sk voka dato undang hj mohamad sharip! blh x klu sy buat rayuan utk masukkan ke sk voka yg lain sbb sk dato undang x sediakan asrama

  12. sabar je la

  13. x de ke rayuan melalui on9..

  14. ade ke pemohonan melalui online??klau link dia.

  15. klau buat rayuan di sekolah yg ingin dipohon ..ape yg akn pihak sekolah lakukan ..maksudnya adakah ank2 patut pergi ke sekolah atua pun tidak.

  16. Assalammualaikum..saya nak tanya anak saya dah buat rayuan tapi bila chek mengatakan bahawa anak saya tidak mendaftar….mcm mana nak buat?Bolehkeh saya membuat rayuan…Terima kasih.

  17. Assalammualaikum..anak saya sudah mendaftar online tapi bila check mengatakan bahawa anak saya tidak mendaftar…mcm mn nak buat?bolehkah saya membuat rayuan? Terima kasih…

  18. assalam…..nak tnye…sye x ingat sye punye trial exam….tpi mse buat permohonan on9.. sye klik mne y egt sje…adeka itu y menyebabkan sye x diterime???

  19. assalam…sye nk tnye… bile bole buat rayuan itu ye???

  20. bile bole mule buat rayuan???

  21. rayuan boleh buat melalui online tak

  22. Assalamualaikum…. Anak saya sudah membuat permohonan KV, tetapi permohonan tidak berjaya.
    Adakah saya blh membuat rayuan utk KV? Tlg jwp secepat mungkin.Terima kasih.

  23. nicksondyan says:

    20 ni bleh buat rayuan melalui on9 ka?

  24. Salam . sye nak tanya . Sye dah sepupu sye nak masok KV . Tapi pemohonan ditolak . Kalau nak buat rayuan melalui online boleh tak ? Sebab kalau rayuan terus ke sekolah , sye mengalami masalah pengankutan .

  25. Salam, saya telah memohon ke KV melalui online, tetapi bila disemak keputusan saya dikatakan tidak memohon. bagaimana saya hendak membuat rayuan dan bagaimana? Aizat, Puncak Alam, Selangor.

  26. shafiq syazuan says:

    salam pemohonan sye dtolak boleh x kalau sye nk mintak ke kv lain??

  27. assalamualaikum….
    saya nak cuba apply KV tahun 2014 ini untuk anak saya…adakah masih boleh saya apply…dan bagaimana saya boleh dapat tahu KV yang masih lagi mempunyai kekosongan pelajar…
    Terima kasih.

  28. salam.. adik sya telah memohon utk kmasukan ke sk teknik tp ditolak.. tryer dia x dpat’A’ tp exam sbenar Alhamdulillah dia dpat 3A & ad ggal.. result dia Alhamdulillah.. mcm mne nk apply balik?? scara on9 blh x?

  29. Dimana saya bole lihat keputusan rayuan?

  30. Adakah masih sempat untuk saya buat rayuan ke sekolah Teknik? PMR saya 5A3B tapi haritu permohonan saya gagal :'(

  31. salam ank saya ting 3 sekrg..boleh ke dia buat permohonan utk thn dpn sekrg…tq

  32. knapa bla saya nk semak link semakan x bleh buka?

    • As salam….

      saper leh tlg bgtau….

      kenapa bila saya nk wat semakan kt page semakan tu xdpt buka la link tu….

      dia akn kuar

      404 – file or directory not found

      tlg……..

  33. link mati ni..betolkan la admin

  34. salam,..masih bleh buat rayuan lgi ke?ada kemasukan ke-3??

  35. msih bleh buat permohonan??ada kemasukan ke-3?

  36. minisarena sirong says:

    saya sudah daftar nama anak masuk di sekolah voksional kningau tp sampai sekarang tidak ada keputusan.masa itu anak saya di daftar melalui online.

  37. boleh tak memohon ke kolej vokasional saya mesti berdoa kepada tuhan untuk ke kolej vokasional

  38. bole buat rayuan pada bulan 2 x..??

  39. apasal tak leh buka erkk semakan kemasukan tu?
    still leh daftar masuk KV ke skg ni?
    mohon penjelasan..

  40. anak saya nak buat rayuan secara online tapi di mana link nya?

  41. dulu saya dipanggil untuk temuga pertama di kolej vokasional tapi saya tolak . Sekarang saya nak masuk vokasional ni balik . Saya dah call vokasional tu tapi penuh dah . So ? boleh bagitau vokasional mana yang kosong lagi ? Mohon balas , saya nak sangat ke vokasional .

  42. Assalam. Saya cuba access semakan kemasukan tetapi adalah masalah dengan website http://www.moe.gov.my/bptv. Adakah cara lain untuk saya menyemak?

  43. dah isi borang nk masuk kv tpy tak ada ape pon rse nye bole mohon lagy ke teros pergi sekola nya

  44. Saya baru dapat keputusan pmr yang baru.. bolehkah saya memohon untuk sekolah teknik dan sbp semula?

  45. amir alauddeen says:

    saye dh mendaftar kat upu tp dyew ckp permohonan tidak ad dalam system
    tolong email saye balek k….please….

  46. bagaimana dgn pt3 keputusan ?

  47. saya nak mohon untuk tahon depan . tapii macam mana nak register ? bagitauuu boleh dak ? teringin lama dah ni .

  48. umi raudah says:

    saye berminat masuk ke kolej vokasional tetapi permohonan sye ditolak..
    macam mane cara sye mahu membuat rayuan..

  49. saye nk buat permohonan bulan ogos tapi dah tutup ,
    saye baru dapat tahu dua hari lalu…
    boleh saye buat rayuan

  50. permohonan tuk kemasukan tahun depan dah keluar ke belum… dan tuk calon PT3 ni macam mane pulak..

  51. Assalammualaikum,saya ingin bertanya bagaimanakah nak mohon kolej vokasional bagi tahun 2015???saya ingin nak masok kolej vokasional…

  52. salam dkt mna saya nk mohon untuk kemsukn kolej tersebut????

  53. Assalamualaikum,saye nk brtnya,sye dah mohon msuk KV

    bgaimana nk tahu prmohonan itu d trma atau tdk..sye mohon scra online…ini untk kmskn 2015

  54. assalamualaikum,sya nk tnya..sye mhon scara on9..bgaimana sye nk thu prmhonan itu d trma atau tdk??
    ini kmsukan bg thun 2015

  55. mohamad kassim says:

    saya dah isi online yang kemasukan kolaj vakasinol sekarang saya tak dapat keputusan macam ini

  56. MOHAMAD KASSIM says:

    permohanan untuk kemasukan kolaj vakasinoal tahun depan dah keluar ke belum dan macam saya tahu kaputasan dah keluar atau belum kekuar

  57. muhammad luqman says:

    macam mana nak tahu dapat atau tidak dapak masuk ????

  58. saya nak buat rayuan ???? mcm mane ek ??? tolong la sapa2 bntu ?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title="" rel=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>