Keputusan Rayuan Dan Ambilan Kedua Program Matrikulasi 2011

Sila hubungi Kolej Matrikulasi yang ditawarkan untuk maklumat pendaftaran

Keputusan rayuan permohonan Program Matrikulasi KPM bagi mereka yang gagal mendapat tawaran semasa keputusan permohonan untuk memasuki Kolej Matrikulasi bagi sesi 2011/2012 pada penghujung April yang lalu dan pengambilan kedua Matrikulasi dijangka boleh membuat semakan mulai 4 Jun 2011, pukul 12 tengahmalam.

Semakan Permohonan Matrikulasi

Logo Kementerian Pelajaran Malaysia

Semakan Melalui Internet

Semakan Melalui SMS

  • Ambilan Kedua: Taipkan MOE<jarak>MAT<jarak>No. MyKad dan hantarkan ke 15888
    Contoh : MOE MAT 930101041234
  • Calon Rayuan: Taipkan MOE<jarak>MAR<jarak>No. MyKad dan hantarkan ke 15888
    Contoh : MOE MAR 930101041234

Semakan Melalui Telefon

  • Telefon terus ke Talian Bantuan Matrikulasi di 03 8884 4083 dari jam 8.30 pagi hingga 4.30 petang pada hari bekerja.

Pendaftaran Matrikulasi

  • Mereka yang berjaya mendapat tawaran ke Matrikulasi perlu mendaftarkan diri ke Kolej Matrikulasi yang telah ditetapkan pada 6, 8 atau 9 Jun 2011. Sila rujuk senarai di bawah.
  • Surat tawaran, dokumen pendaftaran dan borang perjanjian perlu dicetak sendiri oleh pemohon dan dibawa semasa hari pendaftaran.
  • Pemohon yang berjaya diminta untuk menghubungi terus kolej penempatan atau melawat laman web kolej yang berkenaan untuk maklumat surat tawaran dan dokumen lain.

Senarai Nombor Telefon Kolej Matrikulasi KPM

Pertanyaan

  • Sila hubungi terus Kolej Matrukulasi yang ditawarkan atau Bahagian Matrikulasi KPM di talian 03 8884 4083 atau faks 03 8884 4028 jika terdapat sebarang pertanyaan.
  • Sila rujuk laman web Bahagian Matrikulasi KPM untuk mendapatkan maklumat lanjut.

Tahniah kepada mereka yang berjaya mendapat tawaran ke Kolej Matrikulasi KPM 2011.

38 thoughts on “Keputusan Rayuan Dan Ambilan Kedua Program Matrikulasi 2011

  1. bkn 14 jun ke register?

  2. kat surat tawaran dia bg tau 4 jun dh kna dftar..tu yg dia tulis laa..

  3. dkt surt twaran kta 4 jun,,,,hari ney,,,,mak 0iiiii,,,,gile ap,,,

  4. dpt tau 4 jun..dftar pn 4 jun ke?? bia btoL

  5. emm,,pening la ngan tarikh daftar nih…y mne 1 y btul nih??!!
    xkn la bwu tau ai ni,,da kne dftr ai ni..impossible

  6. emm,,pening la ngan tarikh dftr nih..
    y mne 1 sbenanye y btul??xkn r bwu tau ai ni,,da kne dftr ai ni..ayya,,impossible la

  7. adoy pening kepale aq,,,tkkn dftr ary ni kot,,ish,,,spe kt sni dpt matrik melaka???

  8. dpt taw keputusan 4 hb, datang daftar 6 haribulan, datang je, yuran dan dokumen pendaftran akan siselesaikan kemudian- pensyarah kolej matrikulasi

  9. atyn hanifah says:

    kne dftar hari ni ? ape kes ? adoi tak prepare pape pun….!

  10. kt kmns hana, kitaorang da prepare nk sambut pelajar baru isnin nie.. ;)

  11. mcm mna nk cetak surat tawaran? tanda cetak xdak…?

  12. gone koi na cetak srt twrn dy uh. .huhu

  13. spe dpt matrik melaka??sila angkat tangan,,hehe..

  14. xjumpa pn page y ada surat tawaran..

    abes tu nk print mcm mna ni…?

  15. ok.got it..

    cpe2 y dpt mtrx penang:tarikh dftar 9 jun neh..td kol da mtrx..

  16. sya dah semak kemasukan pakai sms kata keputusan x kluar lagi…semak pakai laman matrik da kluar ckp xdapat..camne ni??? confuse…

  17. Putera Watan says:

    Aq dpt Kolej Mara Kulim…..dier kater dftr 6 Jun….Ya Allah, mna smpt nk prepare segala…dh la nk kna balik ker sekolah ntuk sign out….canner ni, tolong sorang crita aper sbnarnya yg brlaku……

  18. Sy dpt matrikulasi Negeri sembilan..takpe kan kalau kita jwb terima tawaran tu saja? Dokumen lain nanti bolehkan?

  19. x perlu prepare document pun tak pe, memang tak sempat prepare kan.. daftar je dulu lepas tu boleh uruskan dokumen – pensyarah kolej matrikulasi

  20. dpt matrik.. kne dftar esok.. fuhhh.. mne smpat, dri tgnu nk ke prlis sje dah 10 jam.. xbley dftar lewat ckit ke?

  21. tahnuah!!!! pada yang berjaya………

  22. Da buat rayuan matrik tak berjaya. Boleh buat rayuan lagi ke? Tlg jelaskan cara untuk buat rayuan.TK

  23. aku baru tahu ary ni…..ary ni dah daftar…..kecewa buat kali kedua

  24. saya slah ltak bumiputera..tp sy bkn bmiputera..akn ttpi,mklumat ibu bpa sy..sy ltak taraf penduduk ttap..sy mndapat twran trsebut..bgaimana ya???????

  25. fara haniey says:

    cm ne nk print surat pjnjian?? sy try bkak tp laen yg kua…x mcm surat pn

  26. gammaray says:

    aku tgk program matrikulasi ni mcm tak byk gak budak suka..ader gak yg sanggup tinggalkan kolej matrikulasi utk diploma kejururawatan..pendek betol pemikiran budak2 ni..kat matrik aku ader dah jadi camni..rugi la..masuk matrik one in the life time..use this opportunity wisely

  27. mcm mane tau ambilan yg ke3? tolong…

  28. mieeeeeeeeee says:

    aku xtaw keputusan keluar bila..argh,cm ne ni??tlong2..tgk dia ckp da tutup… :(

  29. SLM. sy bekas pelajar matrikulasi 2011/2012. sy telah kehilangan surat tawaran.sy nk tanya, mcm mana nak dptkn salinan surat tawaran matrikulasi tersebut? tolong…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title="" rel=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>