Semakan Keputusan Permohonan Kemasukan 2011

Keputusan Permohonan UPU IPTA, PILN, KPLSPM, Matrikulasi, Politeknik, Tingkatan 6 2011

Ijazah IPTA
Senarai tarikh semakan temuduga, tarikh keputusan permohonan dan tarikh pendaftaran pelajar baru bagi Matrikulasi, UPU, USM, KPLSPM, Politeknik, PILN JPA/MARA, program TEVT, ILKA dan Tingkatan 6 untuk tahun 2011. Diharap senarai tarikh semakan keputusan permohonan ini dapat membantu para pemohon.

UPU – Lepasan SPM

Tarikh Rujukan
Semakan Temuduga (untuk kursus yang ada temuduga sahaja) 11 April 2011
12 April 2011
13 April 2011
UTM
UPNM
UiTM dan UPSI
Temuduga 14 – 18 April 2011
Keputusan Permohonan 6 Mei 2011 12pm upu.mohe.gov.my
Penerimaan Tawaran Ditutup 14 Mei 2011 IPTA
Rayuan Ditutup 16 Mei 2011 upu.mohe.gov.my
Pendaftaran Pelajar Baru
– Asasi
– Diploma
20 Mei – 1 Jun
21 Mei – 5 Jun
Keputusan Rayuan 14 Jun 2011 12pm upu.mohe.gov.my

UPU – Program TEVT & ILKA

Tarikh Rujukan
Semakan Temuduga (untuk kursus yang ada temuduga sahaja) 21 April 2011 CIAST ILJTM IKBN
Keputusan Permohonan 22 Mei 2011 12pm upu.mohe.gov.my
Penerimaan Tawaran Ditutup 3 Jun 2011 Politeknik, JPKK, IKBN, ILTJM, CIAST, NATC, IKM
Rayuan Ditutup 3 Jun 2011
Pendaftaran Pelajar Baru
– ILKA
– TEVT
1 – 15 Julai 2011
3 & 4 Julai 2011
Keputusan Rayuan Julai 2011

UPU – Lepasan STPM & Setaraf – Bukan Pendidikan

Tarikh Rujukan
Semakan Temuduga 25 April 2011 (Pindaan) UPNM, UiTM, UIAM, UKM, UPM, UUM, UTM, UMS, UM
Temuduga 28 April – 8 Mei 2011
Permohonan Fasa 2 (Matrikulasi & Asasi sahaja) 18 Mei 2011 UPU & USM
Keputusan Permohonan 15 Julai 2011 upu.mohe.gov.my
Pendaftaran Pelajar Baru 3 & 4 September 2011
Keputusan Rayuan 15 September 2011 UPUBARU

UPU – Lepasan STPM & Setaraf – Pendidikan

Tarikh Rujukan
Semakan Ujian MEdSI 22 April 2011 mpm.edu.my
Ujian MEdSI 30 April 2011
Semakan Temuduga 21 Mei 2011 upu.mohe.gov.my
Temuduga 25 Mei – 1 Jun 2011
Keputusan Permohonan 15 Julai 2011 upu.mohe.gov.my
Pendaftaran Pelajar Baru 3 & 4 September 2011

UPU – Program Diploma Pendidikan

Tarikh Rujukan
Permohonan Tutup 14 Mac 2011 upu.mohe.gov.my
Semakan Ujian MEdSI 22 April 2011 mpm.edu.my
Ujian MEdSI 30 April 2011
Semakan Temuduga 20 Mei 2011 upu.mohe.gov.my
Temuduga 25 Mei – 1 Jun 2011
Keputusan Permohonan 24 Jun 2011 upu.mohe.gov.my

USM

Tarikh Rujukan
Semakan Ujian MUnSyI 24 Mac 2011
Ujian MUnSyI 9 April 2011
Semakan Temuduga 20 April 2011 pohon.usm.my atau pohon.usm.my/alternatif
Temuduga 23 – 29 April 2011 pohon.usm.my
Keputusan Permohonan 10 Jun 2011 12pm pohon.usm.my
Penerimaan Tawaran Ditutup 15 Jun 2011 5pm
Rayuan Ditutup 20 Jun 2011
Keputusan Rayuan 15 Julai 2011 pohon.usm.my
Keputusan Ijazah Sarjana Muda Pendidikan 19 Julai 2011 pohon.usm.my
Pendaftaran Pelajar Baru 3 & 4 September 2011

MATRIKULASI

Tarikh Rujukan
Keputusan Permohonan 28 April 2011 moe.gov.my
Rayuan Ditutup 13 Mei 2011
Pendaftaran Pelajar Baru 23 Mei 2011
Keputusan Rayuan dan Ambilan Kedua 4 Jun 2011 moe.gov.my
Pendaftaran Pelajar Baru (Rayuan dan Ambilan Kedua) 6/8/9 Jun 2011

KPLSPM

Tarikh Rujukan
Semakan Temuduga 12 April 2011 moe.gov.my
Semakan Temuduga(Ambilan Khas) 25 April 2011 moe.gov.my
Temuduga & Ujian Insak 18 April – 5 Mei
Keputusan Permohonan 19 Mei 2011 www.didik.my
Pendaftaran Pelajar Baru 20 Jun 2011
Semakan Calon Ganti 6 Julai 2011 moe.gov.my

POLITEKNIK

Tarikh Rujukan
Semakan Panggilan Temuduga 8 & 13 April 2011 politeknik.edu.my
Temuduga 11 – 25 April 2011
Ujian Bertulis 17 – 25 April 2011
Keputusan Permohonan (Tanpa Bertemuduga) 22 Mei 2011 politeknik.edu.my
Keputusan Permohonan (Bertemuduga) 26 Mei 2011 politeknik.edu.my
Rayuan Ditutup 3 Jun 2011
Pendaftaran Pelajar Baru 3 & 4 Julai 2011
Keputusan Rayuan 13 – 15 Julai 2011 politeknik.edu.my

PILN JPA

Tarikh Rujukan
Semakan Temuduga 8 – 16 April 2011 esilav2.jpa.gov.my
Temuduga 12 – 15 April 2011
Keputusan Temuduga 13 Mei 2011 5pm esilav2.jpa.gov.my
Program Pendedahan Kerjaya Seorang Doktor 23 – 25 Mei 2011
Keputusan Rayuan Jun 2011
Pendaftaran Pelajar Baru Jun/Julai/Ogos 2011

PILN & PIDN MARA

Tarikh Rujukan
Semakan Temuduga 15 April 2011 mara.gov.my
Keputusan Temuduga 16 Mei 2011 mara.gov.my

TINGKATAN 6

Tarikh Rujukan
Semakan Tawaran ke Tingkatan 6 2 Mei 2011 moe.gov.my
Pendaftaran Pelajar Baru 9 Mei 2011
Permohonan Pertukaran Jurusan Mei 2011 Pengetua Sekolah
Tarikh Tutup Rayuan Jun 2011 Pengetua Sekolah

 

Nota

Maklumat di atas adalah berdasarkan makluman di beberapa laman web yang berkenaan dan tertakluk kepada pindaan. Jika anda mempunyai maklumat terkini harap dapat maklumkan kepada kami, terima kasih.

388 thoughts on “Semakan Keputusan Permohonan Kemasukan 2011

  1. Thanks..this web is helpful.

  2. tumpg tnya,,12 april atau 11 april tarikh semakn temuduga kplspm 2011??

  3. WawaZameri says:

    mintak share boleh ?

  4. yg kplspm, nk cek nnt juz taip kplspm kat google je ke?

  5. temuduga spm pendidikan bila ea??

  6. Tikah Ika says:

    em nk cek temuduga uitm cmne ea?xleh pn..=(

  7. klau mntak utm/uitm sbgai pilihan ke-2 x dpt ke????

  8. tak dapat ler..haramm kalo korang tak beraper bijak

  9. sume u ad tmudga ke..

  10. keliru la…yg mne betul tarikh semakan temuduga kplspm???
    mcm mne nk check temuduga ni??

  11. salam nak tnyer camne nak semak kplspm?semakan ni tuk pe sbnar nyer?tuk kiter tahu kita terpilih k camne………???????

  12. kplspm da tuka pegi 25hb

  13. cm ne na semak matrik ea?

  14. share boleh tq

  15. nape xley check??

  16. ain radzi says:

    sayer da check untuk semakan temuduga kplspm x boler pon…

  17. pening menanti bila bleh chek
    (o_O')

  18. mcm ner nk semk trikh tmuduga kplsm ni kata ari ni dh lh smk tpi x leh smk pon

  19. salam ……….. aq pening skit la.,,, camne nak check temuduga kplspm… aryny kan/??

  20. fed up lh..dr smalam tggu nk check..xkn tunde lg kot..

  21. zulnun masri says:

    mcm mne nk check temuduga kplspm…..kte trikh nyer ari ni.. p npe x de pn….

  22. cm ne nak semak ni??….. xde pun kat situ "semakan temuduga KPLSPM 2011"

  23. sasuke kelate says:

    lambat lg ker bleyh cekk.. dr pg td lg tggu nie

  24. nape semakan KPLSPM x le bukak jugak.dri smlam da try,p x le lagi.susa r cam ni.x kn tunde lagi kot??

  25. agak2 keputusan upu tok stpm n straf kua bulan jun bape hari bulan?

  26. subhanaallah,lamanye nk dpt thu semakan kplspm 2011

  27. lama ka lg nak tnggu semkan keputusan KPLSM ..kta hri ne ..stress la

  28. public_enemy says:

    bile nk kuar kputusan kplspm ni???..boring betol mnunggu.T_T

  29. tha_leeteUK says:

    KPLSPM x boleh bkak lgi nih

  30. saeko nakamura says:

    sabar la..x rugi pon kalo korg bersabar:)

  31. DAHLIA NORANI says:

    HDOIYAIIIIIIII BLE LEH CHECK NI ASIK POSPON JER

  32. Professorq Qila says:

    hurmm..xtahan da…boring sgt duk umah rehat sepenuh mase jek…ble lar semakannyerrr nieh….

  33. Professorq Qila says:

    lamenyerr kne tggu…xlarat dah berehat sepenuh mase kat umah jek…cpt lerrr..ee

  34. Professorq Qila says:

    adoiiiii..npe ler lambat sgt nieh…xlarat da nk rehat sepenuh mse kat umah nieh……cpt ler..

  35. kenape poli 2 jurusan jew blh semak…?? yg len mne…??

  36. bila keputusan permohonan KPLSPM untuk sesi 2011 keluar?

  37. nape p0li ade 2 je c0z blh cek.. yg len mne nk cek…??

  38. Nor Hafizah says:

    Semakan KPLSPM tunda ke 25 April ke?

  39. nur amirah says:

    mungkin link blom bukak kot….saba jelah kengkawan,,kalau ade rezki kite kat sane,,x kemane punyer result semakan 2…..=)

  40. nape hr ni cek dia kata blm isi lagi permohonan sdgkan dah isi n print pun hr tu… tp yg hr ni ada plak dia mintak keputusan2 SPM, sdgkan hr tu xda pun dia mintak…. mcmana ni?

  41. Mahadir Ahmad says:

    Terima kasih bebanyak coz compile semua tarikh dalam satu page..

  42. jm brapa kplspm boley smak ya….

  43. Ble dpt semak nie???dh byk time try nie..=(

  44. bestnye tnggu kplspm lama-lama mcm ni…..separuh hari da berlalu…

  45. emi chicha says:

    tunde lagy ke? 25 april plk? aiyo…..

  46. thanx!!!! dis is very helpful…i want to check kplsm but not responding la…

  47. postpone lagi to 25/4…sbb pmohonan dilanjutkan sampai esok…wuhuhu…sabo je la kan..xsaba ni nak tlg cek kan adik punya

  48. pendekar xmalang says:

    bler nyer semakan kplspm. .
    letih daa kami mnungu . .
    cepat2 laa bg tau. .
    >.<

  49. 25 april tu bukan utk kplspm ambilan khas..i dont think that it is similar la with yang ini punya semakan..
    cuba baca semula

  50. katanya lepas jam 12 mgkin dah dpt tgk dah

  51. napa xleh semak kplsm g nie…

  52. penat la tunggu untk semakan ni..

  53. lmbt bebenor..jenuh tggu nye…

  54. kite bakor,kite bakor!

  55. bla bleh cek kplspm ni..ckap hqi ni..huhu

  56. tak de pon!!!!!

  57. jgn dgr sgt rumour 2.tnggu je la….

  58. mana niey???????????

  59. nina datu says:

    apa link semakan tu?

  60. pukul 12 waktu malaysia ke waktu arab????

  61. cmne cra nk check niew??xjmpe la…

  62. u yg len tak de wat temuduga ke?

  63. bila la bley check nie puas dah menuggu macam tnggu bulan jtuh keriba jew nie..x sbar dah kawe nak taw nie dpat kew x……………

  64. bila masanya nie..?kplspm!!

  65. REMPIT SAMBIL STUDY says:

    kwan2 saya ada dngar stu sumber pkul 3 nie dah boleh semak dah..ready everybodyyyyyy…..

  66. eputra adalah rakan baik saya. terima kasih atas segala maklumat yang terperinci dan padat. Tiada yang sehebat eputra.

  67. awat xleh chck pon kplspm????dah kul bpe ni??sy da col kpm pg td,,,kpm hbq semak ptg….tp ase ni dah ptg…npe xleh gakkk??/?????/?

  68. hoohohohoho

    lambat nyer!!!!

  69. np lmbt pla buka ne…thn lalu 12 lbh ja da ada.lambaaaaaaaaaaaaaaaat

  70. 25 april…..:(lmbtnyer….

  71. jam 3 da!!!!!

  72. napa xbole agy ni??kplspm

  73. xbole semak lg la kplspm

  74. REMPIT SAMBIL STUDY says:

    aduhai kplspm npew la cm nie cra pengurusan x strategik langsung..

  75. lmbat nye..

  76. Tikah Ika says:

    xbleh la semak mktab..die tunda tarikh lak ke?

  77. how to check?

  78. lilo n teukie says:

    knapa kplspm ni…dahlah postpone pulak k hri ni……mne website die….dkat kpm dah lah xde pom…..:(

  79. adoi…lme nye…ble la bley check kplspm neh…
    hmmm……

  80. faz_serenity says:

    kplspm tuh masih tidak boleh semak..kenapa eh..???

  81. harap2 pihak admin dapat updatekan info terbaru dan conformkan date yg sebetulnya..adakah date asal telah dipinda lagi daripada12 hb ke tarikh yg lain??

  82. lammbtnyeeer

  83. Zulh's Cool says:

    erm ……………………………..

  84. dr td lg ak try,x leh pn..cmne nk cek ni??

  85. amatlah lama saya menunggu..bila lah boleh check KPLSPM ni

  86. sabor jer laaa

  87. i’m waiting 4 a long time but da web didnt come out..huhu……anybody can give me kpm’s website….???…

  88. boboi boy says:

    ayaiiiiiiii!!!!!!apa ini macm tarak boleh cek lagi….ini macam bikin kepala saya pening lagi….sudah pukul enam tapi tarak bole cik…ayaiiiiii!!!

  89. cbe try n test tepon kpm,,kot2 dorg tunda lgi,,huhuhuh

  90. spe2 yg brani tlg ler call eh….

  91. bila agaknya????

  92. sabar ye adik2..akak pun dah lotih menunggu hah..

  93. weeeh,korang sume tgk kt sini http://apps.moe.gov.my/kplspm/kplspmkhas_2011/ ..utk maktab jer yg nie

  94. anonymous says:

    ble sbnrnye leh check mktb ni??dr td lg check xbleg je..kang dh tutup semakan susah lak

  95. asal x bole check ni

  96. 25april semakan temuduga?? biar btol,,x sistematik lgsung,,skjap2 postpone,,postpone je smpai hjung thn,,

  97. faz_serenity says:

    masih tidak boleh check larr..huhu..nak karang tutup pulak semakan susah..

  98. ya allah…lamanya…kalau dia nak tunda tarikh semkan KPLSPM ,cakap jelah,takdelah tertunggu-tunngu macam ni

  99. nurzafirah says:

    huhuhuh…lambat jgak la kputusan kplspm..haih…sabo jela =)

  100. asal lambt…………. jenuh menuggu kputusan kplspm…………

  101. sep ngotok says:

    weh bilo blh cek nih???????? kawe ltih doh nunggu ari ni!!! kno wk aduan rkyat nih! hahaha…

  102. Semakan panggilan temuduga KPLSPM telah dibuka, sila rujuk http://apps.moe.gov.my/kplspm/sptd_kplspmjun2011/

    Jika menghadapi kesukaran untuk masuk, sila cuba lagi mungkin server menghadapi kesesakan.

  103. ajr la cm ne nk bt ryuan….

  104. boleh buat ryuan x?

  105. Thanks to the admin of this site for all the useful informations.You help others and eventually others will help you. Jasamu dikenang. Insyaallah. :)

  106. knapa blum ble cek semakan temuduga kplspm

  107. tidak tersenarai dalam temu duga that mean x dpt la kan?
    sedih nya

  108. salam..
    tlg gtau course pe yg kna tmuduga???????
    pning da ni….
    waaaaaa!!!!!

  109. cam mane nak buat rayuan utk kplspm??????????????

  110. kursus apa yg buat temuduga ek???

  111. Shichi Hebat says:

    thanks a lot <3

  112. ain amaliena says:

    nk tny. KPLSPM ambilan khas tu ape mksud ? n bli no pin baru ? sy lepasan spm. tp permohonan ari tu sy x lyak.

  113. ulaiyasyamimi says:

    boleh x bg contoh ujian insak…tak pham laa…mcm mna ujian 2??

  114. Wardah Diuh says:

    ada rayuan tak??? saya betul2 nak sangat masuk maktab perguruan nie. .

  115. bila kptusan uitm ???

    • azierah..
      keputusan IPTA pd bulan mei nnti..minggu pertama rsanya..
      termasuklah dengan result for uitm..
      tq..

  116. hu3 . cmna nk bt rayuan msuk maktab tuh ? spa2 bleh kongsi . sya nk sggt msuk maktab . hope someone can help me . hu3

  117. Btol ke info ni???..

  118. salam,rasanya tak ada rayuan la.keputusan muktamad kot.xpe tahun depan apply semula if korang tak sambung study kt mane2 lpas nie.tq

  119. nur effah says:

    nak semak keputusan permohonan bulan march 2011 bila kuar? nak tnya bab confius lah

  120. wei..saya mau semak balIk borang UPU saya,ada baki lagi bah 2 kaLi lagi..napa operator tu cakap dah tak boleh dah..hampa!!!!

  121. btol ke kalau nak buat rayuan kplspm kne pegi IPG terdekat??..info please?

  122. OMG!!!
    Matric?? 28 April??
    Y soooooo late??!

  123. npe rmai sgt xdpt mktb ni??

    xda ryuan ke??sy nk sgt mktb p’guruan 2…..sedih

  124. salam.nk tau bley tk???sape2 tau bg tau .ape beza org kene interview dgn org yg tk kene interview ha?

    • org yang kena interview ada harapan nak masuk ipg…tp orang yang tak kena interview memang tak de harapan la…

  125. nak share boleh? :) tq.

  126. salam..bila tarikh untk nk check pusat perubatan universiti malaya (PPUM)

  127. kplspm second intake xde ke?

  128. knapa KPLSPM tidak buka rayuan…

  129. sy pon x dpt gak maktab nie…pe kata sape yg da mohon matrik tp kplspm x dpt..ramai2 tggu matrik…kalau ada rezeki msuk matrik..wat betol2..dpt pointer ok..leh mohon upsi…jdlad kite sbg tenage pengajar….INSYA ALLAH…

  130. salam.spe thu g tau ea??mcm mne pemilihan kplsm ha???dia ikut rezeki ea???bpe A dprlukn sbnrnye???plessplesss

    • bergantung kepada kos perguruan yg dipohon….nk sgt jd cikgu,amek diploma atau form6,baru sambung bidang pendidikan diperingkat sarjana muda

  131. myb dowg amik dak dpt 8 A n ke atas kot….sy n kwn sy dpt 7 A x dpt pon…sdehnyer

  132. ehm,klu x dpt dh twrn utk temuduga kplspm,makna nyew kta nie out rr!!!p,xkan xde doh kot rayuan utk msk kat maktab kot!!!ad x rayuan utk maktab utk kali ke2,..

  133. ad x rayuan utk msk ke maktab sekali lg bg lpsan spm 2010!!!plesz,sesama bley bantu,tlg apply ekk,…

  134. bom x nak..?

  135. erm..utk PILN 2, masa pergi temuduga hari itu, diorang kata keputusan akan keluar pada minggu akhir bulan 4..

  136. biasanya dak yg dpt temuduga uitm 2?dak2 yg cemerlang spm ke?maksod ak dak yg dapat 6A ke atas??

  137. biasanya bdk yg dapat panggilan temuduga uitm tuh,bdak2 yg dapat 6A ke?

  138. pening2 nk cek…

  139. syueda.... says:

    ble tarih sebenar kputusan upu utk lepasan stpm setaraf ni…….june 2 bpe ari bln……..???…..tetanya2 …….plezzz respond…….

  140. PLEASE RESPOND says:

    ada tak e-rayuan utk KPLSPM? mcm mana syarat klayakan kplspm? KPLSPM beri keutamaan kpd upu ke?

  141. muhammad ijul says:

    thon nie KPLSPM yg mmohon rmai dri golongan 8A+.. 9A+.. dan keatas..jadi mereka lebih diberi keutamaan..harap maklum..

  142. salam,,saye lepasan spm,,n saye nak mohon f6,,mcmane ye??saye dah try cari,,tapi xde pon,,sape2 blh tlg saye??tq..

    • salam… kementerian pelajaran akan membuat tawaran ke tingkatan 6 pada 9 Mei nanti. kalau xdpt tawaran barulah memohon

  143. x rayuan kha utk kplspm nie huhu???

  144. nk check medsi cane??asal xleyh nie?

  145. ameerizham says:

    Khabarnya pelajar baru asasi & diploma UiTM akan daftar msk pada 21 Mei…. betulke?

  146. syazana ismail says:

    salam.. saya dpt interview kplspm..tpi kat mane nk cari b0rang yg die nk?..

    i) Surat Panggilan Temuduga

    ii) Borang Maklumat Diri

    iii) Kertas Penulisan Pengalaman dan Penyataan Hasrat

    iv) Surat Perakuan Diri

    kat mane nk dpt ni? saya just ade yg srt pggilan je..T0LONG..3 HARI LGI NK INTERVIEW NI

  147. tolong,,,sesape tau lepas temuduga asasi tesl uitm…bile boleh semak keputusan dapat ke x?

  148. bile nak kuar keputusan temuduga mabilan khas nie !!! penat tggu

  149. ada kabar angin kata matriks bleh cek 23/4..btoi ka???plik la,,someone help me

  150. rara honey says:

    nk tnye ckit . . ujian insak ue pew ea???ley tranag kan lbey lnjut x???

  151. gadis keliru says:

    napa x boleh check lagi semakan ni..??

  152. knp masi x bleh check nie????

  153. hurm..saya merupakn pljar spm 2010..hurm…

    ADD MT C

    BIO D

    KM B

    FZK C

    BM A

    BI C+

    PRINSIP B+

    PI A

    SEJ A+

    MT A

    adakah saya layak unutk masuk ke matriks untuk jurusan perakaunan..??..

  154. hurm..saya ada stu persoalan lagi..kawan saya cakap..siapa yg x dapat maktab..tp akan dapat matriks..saya x dpt maktab..jd ini bermakna saya akan dapat matriks..betul ke..??..hurm..sebab ada kawan saya yang dapat 1 A..dapat maktab..

    macam mana ya untuk buat rayuan maktab..???

  155. saya nk tanya..semakan temuduga untuk lpasn stpm tu tuk bidang ape?
    medic & farmasi trmasok skali ke?

  156. saya nk tanya..semakan temuduga untuk lpasn stpm tu tuk bidang ape?

  157. hye….rayuan maktab perguruan bila akan di buka yer…

  158. xfaham lar dgn infomasi yg d bg taw ne…keliru?????????????????

  159. esk kptsn matrik kluar kn..pukul bpe boleh start check?

  160. La Dulce Beylla Nabila says:

    knpe rmai sgt xdpt kplspm..cdey n kcwe ny sbb xpat msk ipg

  161. Bile nak keluar keputusan asasi dari University ni…….

  162. nk tnya ni, klu kita wak 'terima' tawaran matrikulasi tu, adakan dgn sendirinya, kita xkan dpt upu..??? hhu.. harap sgt jaw yg positif coz dah tertekan terima daa~

  163. nanti lau taw ble bley semak keputusan intvw piln mara gtaw ep…A.S.A.P.

  164. Professorq Qila says:

    bila yerk keputusan upu nie kuar?…sy tgh cnfus nk g matrik ke x nie…sy nk jgk tggu upu..p skrng matrik awal lar plak…23/5…so agak2 ble result upu nie kuar?

  165. hurmm…kputusan matrik dh kluar….ble plak kptsn upu…hurm..brape hri bln mei yerrr

  166. link semakan ke tingkatan 6 bawah da bukak… http://apps.moe.gov.my/sst6/semakant62011/

  167. salam

    sy nk tnya btul ke klu dpt form6 xdpt mtrik? klu xdpt mtrik then dpt form6 adakah rayuan utk msuk mtrik diambil kira oleh pihak mtrik?? buntu sgt lah..

    da spa2 yg tahu tlg la gtau ye..

  168. betul ke kalau dapat tawaran form6 maksudnya x dapat tawaran ipta?

  169. [...] Pilihan Antara Matrikulasi, Asasi Atau Diploma [...]

  170. Apesal semakan permohonan ke upu x bukak lg ?? kata dh boleh tngok, tp x leh jgak lg . aduss ~

  171. miss sin says:

    btl ka rayuan matrik nie kuar 1 jun nie ada yg kata 22 mie nie mna satu nie btul

  172. miss sin says:

    sya nak tanya ckit nie sya dpt f6 aliran sains tpi matrik x dpt plk ada ka rayuan saya 2 d proses jgk atau x tlong kpda sesiapa yg bek ati tlng sya binggung sngt!!!!!

    • miss sin.. sy pn mcm awk jgk.. ex ckgu sy ckp mybe ryuan kita ttp diproses jgk.. kn matrik yg pngilan pertama utk bdk yg pandai2..ada yg stengh bdk xnak pegi matrik sbb mereka lbeh memilih untuk pegi ke ipta..so.. ada laa kekosongan tmpt utk bdk rayuan mcm kita ni..hehehe

    • xtahu la cuba tanya pihak matrikulasi

  173. bln 7 intake kn?

  174. nk tny?
    kputusan permohonan politeknik 22mei nie ke?n,mcm mna nk semak?
    ke anta surat kt rumh?…

  175. bila PIDN utk lpsan asasi 2010 yg akan amik dgree sept ni nk bukak…?????..adminnnn

  176. salam,,keputusan permohonan upu keluar bila????sila bg tarikh yg cpt

  177. syueda.... says:

    camne ni ari2 kte kputusan upu utk lpsan stpm bln 6….ni dh jd bln 7 lak….adush!!!!…mkin lmbt nih……..bln 7 bpe ari bln plak la????……

  178. upu bila meh..??..ari tu yg memerlukan temuduga kn..??..yg x memerlukan temuduga bila ye..??.

  179. huh.lmbatnya 6 mei kptsn UPU ni kuar.gementar nih..sabo je la.

  180. bilew nk kuor upu nih…aty den debow sesngt nieh….sesape kat sni mix diploma frmasi uitm…..????abkt tgan cm sy…. :)

  181. Paperplane says:

    When the keputusan PILN MARA will be announced?? D;

  182. esok(6mei) hrp2 btol la rsult upu kua.. x sbar dh nk tahu ni..hrp2 btol la kua 6 mei.. huahua.. xmw pegi form6..

  183. pak jabit says:

    kita tunggu 12 malam ni.mane tau kuar awal mcm matriks hri tu,.saboo je la..:)

  184. danisha says:

    salam…besok rslt upu kuar ke?btw,gud luck utk sume calon spm 2010…kalau x kuar besok pun,insyaAllah kuar sblm adik2 dftr matrikulasi 23 Mei ni(kalau ikut yg akak punya last year).yg x dpt kplsm tu,jgn bimbang sbb ikut pglmn akak thn lps,akak pun x dpt pegi intrvw utk pggln pertama……tp,sblm akak register sbgai bdk asasi,akak dpt msj pegi intrvw kplspm utk pggln kedua…..jd,kalau adik2 ada rezeki,insyaAllah dpt intrvw utk pggln ke2…..yg dpt mtrikulasi pun ada chance dpt upu tau….depends pd rslt n rezeki masing2…last year alhamdulillah akak dpt sume….upu,kplspm,mtrikulasi,piln(jpa)…so,teruskan b’doa moga2 adik2 dpt yg terbaik;))D

  185. kalau kita terima tawaran matriks adakah kita tak akan dapat tawaran ipg? tolong respons!

  186. nk tye nie…ade ssape x yg tw cm ne nk cek tarikh temuduga bg prgram diploma kejururawatan (sponsored by IJN-INSTITUT JANTUNG NEGARA)??????kalau ade ssape yg tw tlong kongsi2…..xtw dh nk cek kt mne nie…..

  187. nape x keluar2 agi result upu.. dh lme tunggu nie..

  188. hyourinmaru says:

    check upu gune sms leh x?

  189. [...] Semakan Keputusan Permohonan UPU 2011 Lepasan SPM [...]

  190. [...] Semakan Keputusan Permohonan Kemasukan ke IPTA 2011 Lepasan SPM [...]

  191. ble bley smak upu ek..?anybody please help me..!

  192. cepat..
    cepat…
    cepat….
    xsab0
    nie..
    hehe

  193. terima kasih,,banyak beri kegunaan…

  194. x sabar lah….huh…line pun lembap!!!!!!!!!!!!

  195. nur shafieka bt azmi says:

    aiik..manenye..tk leh semak pn…

  196. kwn sy dpt msuk matrik tapi jauh dan dia tidak mampu untuk ke sana..kalau blh,dia mahu msuk u.msalah nye dia x dapat tawaran u malah ting 6 pun dia x dpt sedang kan result spm nya semua kredit.mgapa dia x punya pilihan?

  197. form 6 yg 9hb tue juz daftar je ke??bla mla hri sklhnyer???then ap je nk kne bwak mse hri pndftrn tue??

  198. bila MARA scholarship nk bg taw?

  199. camna nak kuarkan surat tawaran upsi tu….dah click link tu ..x de pun….kata mula 7 mei…

  200. SITI MASTURA says:

    TERIMA KASIH ATAS SEGALAM MAKLUMAT, MAY ALLAH BLESS U AMIN.

  201. Nak tanya laman web UIAM memang ada masaalah ke hari ni..x boleh bukak..ada sapa2 boleh bantu tak. 10VM

  202. BILEKAH KEPUTUSAN BG PROGRAM TEVT DAN ILKA AKAN KELUAR???

  203. betulke keputusan untuk mereka yang layak temuduga medsi keluar 20mei….di tunda ke?

  204. bila keputusan JPA scholarships nak keluar?????!!!!!lambat betul!

  205. macam mane nak buat rayuan jpa/…

  206. lepasan spm 2008 says:

    salam encik.

    saya nak tanya, saya lepasan spm 2008.

    saya apply untuk program diploma.

    masa buat semakan, saya tidak berjaya.

    kemudian saya cuba untuk buat rayuan, tapi dikatakan bahawa nama saya tiada dalam rekod.

    saya dah hubungi pihak upu, saya diberitahu bahawa permohonan saya tidak lengkap, dan mereka tidak boleh bantu saya,

    jadi bagaimana untuk saya buat rayuan?

    saya ingin melanjutkan pelajaran di uitm.

    adakah saya perlu hantar surat rayuan terus kepada pihak uitm?

    sila bantu saya encik.

    :'(

  207. sya nk wat rayuan untk uPU tp sy xtau bidang yg sesuai untk result SPM sy yg x seberapa nie……tarikh ttup p'mohonan hari nie…..tp sy msih lg keliru…..ada cdangan x bidang ape sesuai untk sy….sains sy x kredit lansung……….

  208. saya nie lulusan sijil poly, dah lama dah tapi nak buat pjj rasa berapa kosnye agaknye.

  209. salam…saya nak tanya..adakah keputusan upu sesi dua akan dibuka pada cuti sekolah ini???

  210. budak baik says:

    x ley semak g pn politeknik ni…pkul bape lak bley cek ni…????

  211. apsal nk semak poli x leh ni? kul bape lak bru bleh cek ni??

  212. nak tanye kalo mcm sy da apply politeknik, then ble sy check keputusan kemasukan 22 mei, die kte nme sy tiada dlm rekod..so how?? sy mmg da apply…tp x jwapan yg tepat..hope anyone can help me..

  213. kalau sesorang tu dapat rayuan UPU, bila dia akan daftar dan bila kah tarikh untuk pengambilan ke-2 bagi kemasukan pelajar ke IPTA?? minta jawapan kepada sesiapa yang tahu..terima kaseh! :)

  214. kite xdpt pn pggln tmduga kplspm, frust..skg ni dpt offer poli dip kew&p'bnkn. IPTA e-rayuan mhn ptdbrn awam lum kuar g, confuse nk g ke x sbb btul@ minat nk jd guru. nk tggu iklan kplspm blk thn dpn lum tentu dpt ke x. Apa ptut sy buat, tlg bg nasihat..please

  215. penanti93 says:

    assalamualaikum…..saya nak tye ni….agak2..brape hari bulan jun ye….kita dapat tahu yang keputusan rayuan upu lepasan spm???

  216. penanti93 says:

    salam,bila agaknye tarikh sebenar keputusan rayuan lepasan spm dapat tahu ey????

  217. penanti93 says:

    salam,agak2 berapa jun kita dapat tahu keputusan rayuan lepasan spm yew??

  218. muhammad amin says:

    aku chk poli dapt masuk tp tarikh tulis dec 2011 knpe ye? silap demo ke atau ape, phone tak angkat, pening kepal aku

  219. amin……..mmg ada 2 intake jun dan dec…….dont worry yg penting dah dpt tawaran
    a'lilah ….dapat poly mana

  220. amin……..mmg ada 2 intake jun dan dec…….dont worry yg penting dah dpt tawaran

  221. penanti93 says:

    erm..biler tarikh sebenar dapat tahu rayuan lepasan spm ye????

  222. keputusan kplspm, ambilan zon pedalaman sabah bila keluar?

  223. kalo nak harapkan upu mmg susah nk dapat , result kena power atau kadang2 nasib mainkan peranan , faktor program pon diamik kira , kalo senang kena ade kabel (orang dalam) ataupun tunggu ambilan disember , ambilan universiti 2 sendiri , x silap uitm selalu ade ambilan disember , pin no x pyh bayar hanya apply trus , kalo matrik mmg buang masa kalo prgram 1 tahun ok lagi kalo 2 dua tahun mmg gilerlah , stpm plak bukan senang nk score , apa2 pun cuba yg trbaik dan ingat dpt tawaran atau tidak ini bukan penghujung tapi prmulaan , mmber ap dulu spm result mmg truk tp skrang pakai kete fairlady haha

  224. hmm..semakan keputusan usm 2011 utk lepasan dip bulan jun? dekat web len suma tulis 29 mei.. patut x ble check

  225. nk tnya ckit agak2 bla kptsan rayuaan akan keluar???

  226. bile agak2 nye kuar keputusan rayuan UPU..
    kalo da kuar, agk2intake bulan bpe??
    jun kew dis??

  227. pkul bpew ley check matrik??

  228. nak tanya, bila agaknya keputusan rayuan piln jpa akan keluar?

  229. Hajar Jamil says:

    salam,, nak tanya,, bila sebenarnya tarikh untuk rayuan universiti lepasan SPM/ setaraf???

  230. rayuan UPU minggu neyh ka ah ? awat lambat sngt..
    mintak2 cepat…

  231. nk tnye result muet tu gune x nanti tok pendaftaran…??kalo result muet hilang nak wat macam mane??

  232. brpe hri bulan sbnrnye trikh keputusan rayuan keluar….?

  233. brpe hri bulan sbnrnye trikh keputusan rayuan upu keluar….?

  234. nak tanye..masa upu aritu saya x dpt politeknik..cuma ditawarkan ilp..bila tarikh rayuan politeknik keluar saya cuba untuk wat rayuan tapi x jumpa link atau caranye..sekrang keputusan rayuan poiteknik keluar 13-15 julai so camne ek?
    perlu ke saya tunggu?
    rayuan politeknik ni memang automatik apply ke sampai x jumpa pun cara nak apply rayuan tempoh hari..

  235. anne_ery says:

    hurmm nak tanye,,saye da buat asasi di uiam selame 2 tahun.co course saye sume da ok.tp masalahnye matapelajaran bi saje saye xlepas dan subjek bi tu xmasuk pointer dan apabila xlepas saya xboleh melanjutkn ke ijazah.kemudian saya mngambil keputusan untuk keluar dri asasi di uiam dan memohon untuk memasuki IPTA len..soalan saya..bole ke lagi nk apply IPTA len untuk kemasukan tahun ni juga..sbb saye da ulang subjek bi tu beberapa kali di asasi masih xlepas jg..ni mase depan saye..please berikan nasihat.trima kasih

  236. lieya yusof says:

    sy nak ty,sy mohon rayuan tuk usm.. biler die kuar ye? n ade tak efek kat upu kalo kite wat rayuan kat usm?

  237. sweet Honey says:

    Bila agaknya kptsn semakan upu untk student stpm 2010?…

  238. sweet Honey says:

    moga kita smua berjaya!..

  239. kplspm ambilan julai ada ke???

  240. hari ni result msk unv lpsan stpm kuar…gementar sangat harap2 dapat masuk.semoga anda semua doakn kejayaan saya..saya juga doakn benda yg sama pd kwn2 semua…

  241. [...] kemasukan ke Institusi Pengajian Tinggi Awam (IPTA) bagi sesi 2011/2012 [...]

  242. result upsi kluar under upu jugak ke????????

  243. if let say dah dapat keputusan UPU, but nak tukar course and U, how eh? or kena tekan TERIMA kat tawaran yang dah dapat dulu then buat rayuan or is there other options?? PLZZZZZ

  244. em dengar2 ramai yang tolak keputusan upu bagi STPM2010..hmm tiada ke lanjutan untuk buat rayuan upu bagi mereka yang gagal dalam sebarang permohonan tersebut?semoga dilanjutkan beberapa hari lagi supaya dapat membuat kemaskini dan buat pilihan yang terbaik..berharap..insyaAllah

  245. bile keluar permohonan ke ipg2012?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title="" rel=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>