Semakan Keputusan Permohonan Kemasukan Ke TEVT & ILKA 2011

Mereka yang ada membuat Permohonan Kemasukan Ke Institut Pendidikan Teknikal & Latihan Vokasional (TEVT) & Institut Latihan Kemahiran Awam (ILKA) melalui UPU bagi program sijil, sijil lanjutan, diploma dan diploma lanjutan ke institut dan pusat latihan yang berkenaan dijadualkan akan boleh menyemak keputusan permohonan mereka hari ini 22 Mei 2011 pukul 12 tengahari.

Semakan Keputusan Permohonan TEVT & ILKA

Semakan keputusan permohonan ini boleh dibuat melalui laman web UPU di Sistem Semakan Keputusan Permohonan TEVT & ILKA 2011 atau terus ke laman web berikut:

Keputusan Permohonan TEVT & ILKA

Semakan keputusan permohonan boleh juga dibust secara SMS dengan menaip UPU RESULT No.MyKad dan hantar kepada 15888.

Penerimaan Tawaran

Pendaftaran

  • Institut Latihan ILKA mulai 1 Julai sehingga 15 Julai 2011.
  • Institut Latihan TEVT pada 3 dan 4 Julai 2011.

Rayuan

  • Mereka yang tidak berjaya mendapat tawaran ke Institusi Latihan TEVT & ILKA bagi sesi kemasukan Julai 2011 ini boleh membuat rayuan mulai 22 Mei hingga 3 Jun 2011.
  • Dasar pemilihan permohonan rayuan tertakluk kepada kekosongan tempat yang berlaku mengikut kursus dan Institusi Latihan TEVT & ILKA selepas pendaftaran pelajar baru.
  • Keputusan rayuan akan dimaklumkan pada minggu ketiga Julai 2011.
  • Jika tiada sebarang tawaran diterima dari TEVT & ILKA 4 minggu selepas tarikh pendaftaran ke Institusi Latihan TEVT & ILKA berkaitan, maka rayuan mereka dianggap gagal.
  • Mereka yang gagal boleh membuat permohonan ke Institusi Latihan TEVT & ILKA bagi sesi kemasukan seterusnya yang akan dikendalikan oleh agensi yang berkenaan.

Maklumat

  • Sebarang pertanyaan yang berkaitan boleh dikemukakan kepada pihak UPU di talian 03 8883 5858 atau 03 8883 5848 atau 03-8883 5801/5802 atau faks 03 8889 4260 atau e-mel : [email protected]
  • Pertanyaan boleh juga dikemukakan terus kepada TEVT & ILKA yang berkenaan.

71 thoughts on “Semakan Keputusan Permohonan Kemasukan Ke TEVT & ILKA 2011

  1. KENAPE XDPT PUN CHECK POLI

  2. KNPE XDPT CHECK POLI????

  3. I can't check my status..why?

  4. jam brapa gak bru bole cek nih…????????????????????

  5. klo dpt poli, dpt x ipta

  6. ratuku eiffa says:

    a'ah..
    xley pon..

  7. ggrrrrrrrrrrrr……….
    npe xdpt cek poli ni….??????????
    ade prob ke??

  8. xley…..asal ni?????

  9. Ervan Rizuan says:

    tak boleh pin .

  10. ak nme anep gak,,,asl result poli xley tgk r???

  11. bila lg dpat cek poli owh…

  12. Mr. prince says:

    x bole bukak pon lamn web poli..~~!!

  13. napa x leh check poli ni da masalah ka….

  14. mw jg msuk poli ni…tpi parent suru smbung form 6 ja…huhu….zaman skarg smua d tentukan oleh parent la….sehingga kn.khwin pn mhu d atur???mna hak KAMI?

  15. website politeknik too busy coz ramai sgt yg nak check… sebab tu x dpat bkk

  16. kenapa tiada rekod saya pula … padahal saya ada mohon .

  17. payahnya nk cek poli…

  18. bodolaa pyh tul nk bkak wbsite poly,,,korang sume benti cekk

  19. aizuddin says:

    kt poli… boleh tukar kos dye x……..

  20. nape tak bleh nak cek ni? dr kul 2 td smpi skrg tak bleh nak cek

  21. bulih cek tp xleh tgk srt twrn pulak..gile tol

  22. poli tak boleh buat rayuan ka?

  23. tension je aku bapak aku tak habis2 suruh cek padahal aku dah banyak kali cakap error tak reti2 bahasa palat tul aku ~~

  24. Hafizuddin ChePa says:

    poli tak boleh buat rayuan ke?

  25. nape asyik problem loading page aje nie dari tadi stress aku kali camnie je

  26. if dpt twran poli,,xdpt ke tawaran ipta??

  27. Ben Zent says:

    aq da bley check da…pastu nk wat camne lpas tu….

  28. nape takleh cek poli ni?

  29. sapa yang dapat macam mana buka webnya?

  30. eh…ada cara nak semak pakai sms tak?

  31. letih la…x dpt cek lgi….gram tol

  32. napa x dapat check lg ni??? bz sgt????

  33. tau x cam na nk buat rayuan?

  34. spe dpt kos akauntansi???sila angkt tgn,,,haha

  35. sy dh dpt politeknik tp xtau kat mne cm ne nk cek ek?

  36. tanda soal says:

    sape yang tahu nak buat rayuan ILP??

  37. dapat poli kat sarawak…=(

  38. macam mana nak buat rayuan ke ILKA

  39. admin: tau x bila biasiswa politeknik (JPA) keluar??

  40. mane nak dapat borang penjamin dan saksi(asal)…untk kplsm

  41. sheraaaadnan says:

    kalau dapat poli,adakah akan dapt juga ipta??

  42. sape dapat poly ungku omar,perak…..cos teknologi maklumat(pengaturcaraan)……..

  43. Azfar Rahimi says:

    mcm mane nak download borang ikbn?
    tlg tunjuk ajar.

  44. De sape2 x yg tau cm ne nk tau tarikh sebenar daftar poli…???

    De mmbr saya ckp 3 Julai 2011…

    utk pengetahuan sume saya dpt offer utk sesi Jun….

    TOLONGLAH SAYA….!!!

    • naba> sy rasa xsemua tarikh dftar poli sme..mnurut surat twrn sy dftar 4julai.. mnurut surat twrn kwn sy dftar 3 julai…. rasa ikot dimana poli yg kita dt agknye.. nth la nk ckp.. lihat kat surat twrn 2 la kena dftar ble,mgkin itu yg kepastiannye ^^

  45. alorrr dpat intake blan disember ! sape tau cam mner nk tuka intake awl cikit ekk ?? :((

  46. Firdaus Hafizzudin says:

    kenapa nama saya tiada di permohonan MARA-KKTM? sedangkan saya sudah memohon melalui UPU-TEVT ILKA. sila bagi penjelesan, mengenai maklumat MARA.

  47. cinta.dusta says:

    diploma ukur bahan , politeknik sultan azlan shah . sape same course ngan saye ?? heheheee :D

  48. norsyahira says:

    kenapa xboleh buat rayuan ke IKBN..plz tlong bri pnjelasan….sy harap pihak IBKN dpat mmberi pnjelasan ats mohon rayuan ke IKBN or mnew2 institut..(harap bleh buat n dpt smbong stdy)..urmM..

  49. knape xblh buat rayuan ke IKBN..plZ bri pnjelasan ats isu inie!!..sy hrp dpt buat rayuan kmsukan ke IKBN..(harp dpt smbong study)..

  50. aaaa. . bila 2 minggu yg ketiga bulan julai 2011 ?

  51. wiwid wahida says:

    ble kuar result untuk rayuan politeknik coz sampai sekarang x muncul2 pon,,,,,,

  52. wiwid wahida says:

    alhamdulillah,,,saye da dpt,,,,,daftar 5/7

  53. miefah94 says:

    mcm mna nak cek surat twaran poli nhe ? tolong bgtw cra2nya ..plez

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title="" rel=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>