Semakan Panggilan Temuduga KPLSPM 2011

Setelah menanti sepanjang hari akhirnya pada lebih kurang pukul 10.30 malam 12 April 2011 barulah semakan panggilan temuduga KPLSPM ambilan Jun 2011 telah dibuka. Mereka yang ada membuat permohonan kursus perguruan lepasan SPM ini bolehlah membuat semakan samada mereka terpilih untuk menghadiri temuduga.

Semakan Panggilan Temuduga KPLSPM

Semakan Panggilan Temuduga KPLSPM

Temuduga

  • Proses temuduga dijadualkan akan berlangsung dari 18 April sehingga 29 April 2011
  • Lokasi temuduga adalah seperti yang tertera di keputusan semakan temuduga.

Ujian INSAK

  • Calon yang dipanggil temu duga dikehendaki menduduki ujian Inventori Sahsiah Keguruan (INSAK) semasa menghadiri temu duga.
  • Pemilihan calon untuk mengikuti kursus perguruan adalah bergantung kepada kedudukan pencapaian merit skor akademik, prestasi dan temu duga dan keputusan ujian INSAK.

Maklumat

Jika ada sebarang pertanyaan berkaitan dengan permohonan KPLSPM ini, sila hubungi:

  • BAHAGIAN PENDIDIKAN GURU KEMENTERIAN PELAJARAN MALAYSIA
    ARAS 3, BLOK E13, PARCEL E
    KOMPLEKS PENTADBIRAN KERAJAAN PERSEKUTUAN
    62604 PUTRAJAYA
    (u.p : Unit Pengambilan dan Penempatan Pelajar)
    Telefon : 03 8884 1260/ 1254/ 1253/ 1371/ 1235
  • URUS SETIA BAHAGIAN PENDIDIKAN GURU
    Cawangan Sabah d/a Institut Pendidikan Guru Kampus Gaya
    Peti Surat 10491
    88805 Kota Kinabalu,
    Sabah
    Telefon : 088 236804
  • URUS SETIA BAHAGIAN PENDIDIKAN GURU
    Cawangan Sarawak
    Jalan College
    93259 Kuching,
    Sarawak
    Telefon : 082 258045

72 thoughts on “Semakan Panggilan Temuduga KPLSPM 2011

  1. Tahun ni KPLSPM ada rayuan x?

  2. huhu..sdey ny x tercalon dlam smakan temuduga..boley buat rayuan x?

  3. huhuhu…sedihnye..x dpt…blh wt rayuan kew…

  4. aah la,,x de rayuan ke???

  5. sedih x dpt..berpa minima kelayakan nk g temuduga ye??

  6. Sedih x dpt…

  7. sy dpt tmuduga tu…tp…???sy tkut…

  8. korang suma bleh kemukan surat rayuan,,,melaui pos n faks…i'allah kalo dpt akan dipanggil dlm pnggln kedua,,,,

  9. tlong ar,,ni je harapan tok mggembirekan ati mak ayah saye,,,

  10. lihat dlm paper kelayakan lepas…temuduga pun tak dapat…agaknya yg 10A aje yg dipanggil

  11. insan sedih... says:

    sedih nya xdpt…nk nangis dh nie…huhuhuuuu…kt sabah ipg terdekat dekat mana erk???…

  12. geram betul lah ….dah dapat 7A spm x tesenarai clon temuduga kplspm2011 …geram betul lah ./////,,,,,,,,,,,,,merekah hendak berapa A ……

  13. bnyk tul org x dpt,thn nie….mcm mn erk drang bwat pmilihan tu???…sdih sngt x dpt…agk nya da bnyk da cg kt malaysia kot….

  14. sya pn mangsa gak..7A tp xdpt.x da rezki la nmpknya..

  15. admin tlng bgtau cara nk buat rayuan kplspm..jasamu amat dikenang..x-)

  16. prmpuan agak susah dpat , bkan dia ambik 7 8 A ,tpi nk bgi balance…thun ni 70% lelaki,tulah pasal peremuan bnyak tk boleh…

  17. macam mana nak buat rayuan? suratnya nak tulis apa ya?

  18. huhu…sy x tau nk kte pew…tp.sy dpt…sy bkn nyer dpt 5A ke ats p0wn….x sgka…

  19. alhamdulillah..dapat g temuduga..

  20. maaf boleh saya tanya sama ada saya boleh buat rayuan sekiranya saya X dpt….?

  21. faraliyana says:

    huhu..cdey2..npe tk pat?nie adlah cte2 n impian ku..sbar je la..

  22. macamana kita nak dapatkan balik salinan borang permohonan ipg? hari tu saya isi tapi tak print kan. sekarang dah permohonan dah tutup, tapi saya nak salinan borang permohonan sbb nak buat rayuan. macamana eh. tolong saya

  23. salam?? amacam bah nak semak tuk ni ?? x rety bah..

  24. salam??sedihnya smua student smkbeluran x dpt panggilan temuduga kplspm 2011… napa ek?? result da ok dpt 4 ke 5A….em sdih sngt la mcm ni kta orang da harap sngt….

  25. xtually bgantung jgak kpd kos yg korang minx.. klau korang minx kos yg popular mcm sains n math mmg ssah sgt la nak dpat,.. mcm kwn pmpuan aku, 3A n 4A pon dpat maktab sbb minx BI.. mybe taun ni demand on BI.. n lg 1, kna prcaya pda rezki lah..

    • saya 5a,mintak BI tak dpt lah.huhuhu.mungkin mmg takde rzeki,kalo mw buat rayuan,mcm mana eh.hmm

      • sape2 jela says:

        kawan2 sy y 5a ramai dapat…dorg mtak bi…sy 7a xdpt pom koz sy mtak chemistry..knp???dorg xley consider k bg subjek laen?????xaci betollllllllllllllllllll

  26. sedeyh ouh tak dapat….cam ne nak wat rayuan ek???yg dah dapat tu tahniah….

  27. hallo, saya mahu tanya satu soalan. sesiapa tolong jawab kan. betol ke siapa2 dapat ajar bi, maksod saya TESL. kemungkinan besar akan dihantar ke luar negara? please anyone? answer my question =)

    • Saya dgr pun begitu, ada kemungkinan di hantar ke luar negara

      • tapi cikgu saya pula cakap sesiapa yang dapat di hantar ke luar negara,, dia dah siap tulis dekat yang TAHNIAH . anda terplih ke temu duga.. haa panggilan tu.di ditu dia ada cakap ke oversea mana kite akan d hantar,, sedihnya saya tiada

  28. kplspm ad panggilan ke 2 ke ?

  29. bila result tmuduga akan keluar???

    on da spot ka??

  30. …………………..pasti ramai yg guna ong dlm ini …..patut lah yg dpt 3A>4a ,,,dpt kplspm …yg dpt 7A.6A ,,,x dpt ,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

    • ya lh..sy pon pna t’fkir jgk…kwn sya yg ank cg 2 1st xdpt tp bpk dy sru siap2 je p tmudga 2…ermm…

  31. cmne nie??
    da dpat twaran,,
    tp da tlepas smalam????

  32. wafa syafiqah says:

    anyone yg baek hati~~~bleyh tnya x n bleyh jawab x utk sye n teman2 kat cneyh??
    macamna nak buat rayuan eak??
    adakah menerusi on9 or melalui surat??
    dan bila rayuan nak dbwt??
    adakah selepas 1st intake??or skrg??

  33. [...] Semakan Keputusan Permohonan Kemasukan 2011 [...]

  34. salam…
    mase tmuduga, sijil matrikulasi tak x diperlukan kan?
    hanya sijil2 spm shj kn????

  35. saya dpt 4a je .tp sy kos muzik heheh

  36. salam..
    bila bleh tau rezult tmu dge arituh????
    thanxx~
    =)

  37. dengar kata org, yg pi interview tu akan dpt. betulkah?

  38. wah..betulke papi? best tu.. tapi, takut lah terlalu mengharap…..so… macam mana ni…. nak ke matrik dulu ke….

  39. x blh ke result 4 kplspm kluar cpat ckit,klu blh sblm 21/5 nie..???

  40. tak dapat. sdae. hmmm… hope ada rayuan la kaaann

  41. perrgghh~ bila lagi rayuan nie eik???…
    then pangilan ke2 camne mreka nak inform…email or call??

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title="" rel=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>