Keputusan Pengambilan Keempat MRSM 2011

Semakan Ambilan Keempat MRSM Tingkatan 1 dan Tingkatan 4

Maktab Rendah Sains MARA
Para pelajar UPSR 2010 yang ada memohon memasuki Tingkatan 1  dan para pelajar lepasan PMR 2010 yang ada memohon memasuki Tingkatan 4 di Maktab Rendah Sains MARA (MRSM) dan gagal mendapat tempat semasa pengambilan pertama pada Januari, pengambilan kedua pada Februari dan pengambilan ketiga pada Mac lalu boleh menyemak sekali lagi permohonan mereka mulai 13 April 2011 untuk mengetahui keputusan rayuan.

Semakan Keputusan Rayuan MRSM Tingkatan 1

Semakan Keputusan Rayuan MRSM Tingkatan 4

Tahniah kepada para pelajar yang telah terpilih!

Maklumat

Sebarang pertanyaan atau masalah yang berkaitan dengan permohonan dan rayuan MRSM ini sila hubungi pihak MARA di talian 03-2691 5111.

15 thoughts on “Keputusan Pengambilan Keempat MRSM 2011

 1. Nazmolie's Rein says:

  tahniah sapa yg dpt!!!
  klau p 2 jgn pth blik…

 2. Raihan Kasim says:

  btoi2..haha

  • alaaaa… anak i pun dh x berminat lak nak masuk MRSM… mood dh x de la tu.. or mungkin dh seronok sekolah sekarang ni.
   Apa-apa pun MARA masih yg terbaik

 3. mamanorlisibu says:

  mara terus mara hanya utk mara dan kawasan sewaktu dengannya..my daughter said dia mampu dpt yang terbaik malah lebih baik dari pelajar mrsm..kerana dh terbukti baru-baru ni keputusan kawannya yg berada di mrsm tidak berjaya memperolehi keputusan yang baik dalam PMR dan SPM.

 4. Saya pun berpendapat macam tu…dah dua kali gagal masukan anak ke situ w.p keputusan baik dalam PMR…sy juga berharap dan berdoa anak sy akan turut cemerlang dalam SPM w.pun tidak di MARA….

 5. Aliff Mohd Pauzi says:

  peluang makin tipis ..tapi saya tetap berharap utk masuk mrsm

 6. Aliff Mohd Pauzi says:

  pluang makin tipis tapi saya x kan mngalah

 7. mrsm ada aliran sains teknikal ka???

 8. mrsm ada aliran sains teknikal ka??

 9. pilah dengan hang pa punya syarat2…kalau hang pa sendiri tak ikut syarat….tak amanah langsung…..ikut suka hati korang je nak pilih sapa boleh masuk mrsm kan…so ikut suka hati akulah nak kata apa kat hang pa mrsm……..

 10. dah tutup ke?

 11. smoga Allah permudahkan sy jwb soalan PMR tahun ni. Amin~

 12. senarnye,ana x nak masuk pon sekolah berasrama,sbb kat sana ade byk hantu…..ana x dpt masuk sbb maths ana dpt “D”.dulu,masa percobaan, ana dpt “4B 1D” maths slalu gagal.bagi ana, maths paling susah bagi ana.maklomlah ana ni YEAR 6,mestilah UPSR.bye…*_^.