Tarikh Peperiksaan Awam 2011

Tarikh Peperiksaan UPSR, PMR, SPM, STAM, STPM, MUET 2011

Jadual peperiksaan untuk UPSR, PMR, SPM dan STAM bagi tahun 2011 telah dikeluarkan oleh Kementerian Pelajaran Malaysia. Manakala tarikh peperiksaan untuk STPM dan MUET bagi tahun 2011 pula telah diumumkan oleh Majlis Peperiksaan Malaysia. Di harap paparan tarikh peperiksaan ini akan dapat membantu mereka yang ingin buat sebarang perancangan untuk tahun ini. Di samping itu menjadi panduan kepada mereka yang akan menduduki peperiksaan ini untuk membuat persiapan lebih awal.

Berikut adalah tarikh-tarikh peperiksaan yang berkenaan;

UPSR 2011

Ujian Pencapaian Sekolah Rendah
Jadual Waktu Peperiksaan UPSR 2011

Ujian Bertulis 13 – 15 September 2011

 

PMR 2011

Penilaian Menengah Rendah
Jadual Waktu Peperiksaan PMR 2011

Ujian Bertulis 4 – 6 Oktober 2011
10 – 11 Oktober 2011

SPM 2011

Sijil Pelajaran Malaysia
Jadual Waktu Peperiksaan SPM 2011

Amali ~ akan diumumkan ~
Ujian Bertulis 14 Nov – 14 Disember 2011

 

SPM (U) 2011

Sijil Pelajaran Malaysia (Ulangan)
Jadual Waktu Peperiksaan SPM(U) 2011

Ujian Lisan 15 – 17 Jun 2011
Ujian Bertulis 13 – 14 Jun 2011

 

STPM 2011

Sijil Tinggi Persekolahan Malaysia
Jadual Waktu Peperiksaan STPM 2011 – belum dikeluarkan

Ujian Lisan 20 – 22 September 2011
27 – 29 September 2011
Ujian Bertulis 21 Nov – 15 Disember 2011

 

STAM 2011

Sijil Tinggi Agama Malaysia
Jadual Waktu Peperiksaan STAM 2011 – belum dikeluarkan

Ujian Lisan 11 – 14 Julai 2011
18 – 21 Julai 2011
Ujian Bertulis 12 – 13 Oktober 2011
17 – 19 Oktober 2011

 

MUET 2011

Malaysian University English Test

Pertengahan Tahun Akhir Tahun
Ujian Speaking 4 – 6 April 2011 11 – 13 Oktober 2011
11 –13 April 2011 18 – 20 Oktober 2011
Ujian Bertulis 16 April 2011 19 November 2011

 

Semua tarikh di atas adalah tertakluk kepada pindaan oleh pihak yang berkenaan. Sila hubungi talian berikut untuk mendapatkan maklumat terkini;

  • UPSR : 03 – 8884 3382
  • PMR : 03 – 8884 3394
  • SPM : 03 – 8884 3330
  • STAM : 03 – 8884 3340
  • STPM : 03 – 6136 9663
  • MUET : 03 – 6136 9663

62 thoughts on “Tarikh Peperiksaan Awam 2011

  1. […] This post was mentioned on Twitter by Pendita Nilam and others. Pendita Nilam said: RT @ePutra: Tarikh peperiksaan UPSR, PMR, SPM, STAM, STPM, MUET 2011 http://eputra.com/?p=2240 […]

  2. Tarikh Peperiksaan Awam 2011 | ePutra…

    Tarikh Peperiksaan UPSR, PMR, SPM, STAM, STPM, MUET 2011 Jadual peperiksaan untuk UPSR, PMR, SPM dan STAM bagi tahun 2011 telah dikeluarkan oleh Kementerian…

  3. aiyo~

    lamanya period pekse SPM nnt…

    • Ribbygulz says:

      susah sngat drg nk cek kertas spm kita org…
      by the way kta kna sbar dan tgu ja spm 2010 ni kuar..
      kalo x kuar pun lgi best…
      sb drg ni x comfirm kn tarik result spm kuar ni..
      mlas lar kita org nk tgu…

  4. Salam Encik Azhad Nilam, macam mana cara saya nak mengambil SPM dengan belajar sendiri.
    Saya sekarang bekerja dan ingin mengambil SPM sambil bekerja adakah ia boleh dilakukan?

  5. salam…encik azhad nilam….macam mana saya nk mengambil spm….sebab saya tamat sklh sapai darjah 5…..

  6. salam Encik Azhad …bile borang SPMU 2011 keluar

  7. Salam…En. Azhad…
    I'm interested to sit for the MUET test, may i know where is it going to be held as i live in Kota Kinabalu? Is there any fees for that? Thank you.

  8. […]Tarikh Peperiksaan UPSR, PMR, SPM, STPM, STAM, MUET 2011[…]

  9. kenapa spm u bulan jun pula? kenapa terlalu awl?

  10. Nurul Izzatul Akma says:

    bila spm 2010 akan keluar

  11. […]Tarikh Peperiksaan UPSR, PMR, SPM, STPM, STAM, MUET 2011[…]

  12. […] rujuk Tarikh Peperiksaan Awam 2011 untuk mendapatkan tarikh dan jadual peperiksaan SPM dan SPMU […]

  13. […] rujuk Tarikh Peperiksaan Awam 2011 untuk mendapatkan tarikh dan jadual peperiksaan STAM […]

  14. bagaimana untuk memohon kertas julai bagi tahun 2011?bilakah tarikh tutup..dan bagaimana caranya ?minta tolong inform saya secepat mungkin..terima kasih.

  15. salam….bila result spm nak kluar…excited nie..:)

  16. Salam..saya ingin mengambil paper julai untuk subjek matematik. Saya ingin tahu bilakah boleh mendaftar dan berapakah caj bayarannya?

  17. nayanna andreas says:

    salam………saya ingin mendaftar spm persendirian buat smentara ni sya dah kerja,apakah umur 16 bleh tpi bln febuary 2012 nanti sya dah 17 tahun blh tak tu.sya nak ikut tahun ni bab tahun depan sya nak lanjut ke kolej yg sya idam2 kan slama ni.tlng d bls cepat spya sy bleh mendaftar dgn cepat

  18. Ribbygulz says:

    hello en.azhad…bila spm nak kuar..kata kuar 14 march,pastu nk kaar 23 march ini…
    tpi smpi skg berita 2 semua cuma omong kosong..hanya kabar angin sja..
    atau semua result spm 2010 x kuar langsung…
    tolong kabar kn dgn segera kpada pihak tertentu,oleh d sebab kan org lain yg btindak bodo kmi jd mangsa…

  19. Nitrosoamine says:

    Macam mana nak ambil ujian MUET skali lagi??
    :-)….

  20. aatiqah amr says:

    boleh sye tahu tarikh MUET kt matrix . xkan buln april sebb msuk matrix pn 23 mei ?

  21. BANUPRIYA says:

    hai everyone

  22. shahrizal says:

    Salam kepada yang berkenaan,saya berumur awal 30an dan hanya memiliki sijil PMR,bolehkah saya ingin mengambil peperiksaan SPM?Terima kasih dan harap dapat membantu.

  23. macam mana nk ambil peperiksaan muet..??sila tunjuk ajar.. sb sy tiada sijil muet untuk sambung ijazah kt universiti.. sebelum ni sy study di private college..

  24. rumah kasih harmoni says:

    salam cikgu, pekse percubaan tuk upsr 2011 bile ea…???

  25. sy clon psndrian stam boleh tw cpt x sbjek yg kter pkse 2 brape hrbln..

  26. BOLEHKAH SAYA MENGAMBIL PEPERIKSAAN SPM? SAYA DENGAR UMUR KENA CUKUP 19THUN BARU BOLEH AMBIL KERANA TIADA PMR . BETUL KE?.BOLEH TOLONG SAYA . .SAYA MENGHARAP PERTOLONGAN ANDA .NIE NUM SAYA 0172277316

  27. salam ada x spmu sekali jalan dgn spm pada thn nie..n bila lagi spmu akan dibuka..sy dah terlewat mgetahui hal ini..

  28. tkowtnya nk pmr dh..huhu!!!

  29. nok dkat doh pmr….

  30. tk nk priksa says:

    kenapa..?kenapa..?!kenapa mesti ade ppriksaan..??!!!!siapa yg wujudkn bnde alah ni…?

  31. sye cume ade upsr..umo sye 18…bleh ke ambil pmr n spm?

  32. missyleeya says:

    umur kawan sy ni dlm 20 an . tp dia hnye bersekolah sampai tingkatan 2 sahaja atas sebab sebab tertentu . boleh tak kalau dia ambil peperiksaan SPM ? tp mesti kena ambil PMR dlu kan ? tls sy ! sy dalam kebuntuan nak tlg kawan sy sorg ni :(

  33. assalamualaikum…saya aswad, tarikh keputusan pmr ble ???

  34. Umur kawan saya 24.Dia hanya bersekolah sampai tingkatan 3 sahaja pada tahun 2003.Boleh tak, kalau kawan saya nak ambil Exam SPM.

  35. ADE SESIAPE YG BOLEY BGTAU PADA SAYA PAPER JULAI NI SUBJECT APE AJE YG BOLEY KITE DUDUKI?SEBAB SAYA NK REPEAT MATH & BI SAYA!PAPER JULAI MATH & BI TERSENARAI KE?DAN SAYA NK TNYA PASAL KAWAN SAYA..DIE XDE PMR COZ X HABIS BLAJAR..IF DIE AMEK SPM ADAKAH DIE BERPELUANG UNTUK MELANJUTKAN PELAJARAN DI UNIVERSITI KERAJAAN YG TERDAPAT DI MALAYSIA NIE?SILA BERI PENJELASAN…TERIMA KASIH

  36. what is the spm date for 2012

  37. salam sume…macam mna kalau saya nk ambik ujian julai bg spm,…??

  38. hai…nak tanya macam mana nak apply bm julai dan bila boleh apply untuk tahun 2012.tq

  39. saya nak tanya macam mana nak ambil kertas julai stpm?

    selain tu subjek ape je yang boleh diambil untuk kertas julai?

    tarikh pendaftaran dan tarikh tutup permohonannya bile agaknya untuk yg di ats?

  40. Assalamulaikum encik, Saya nak tanya bolehkah saya mengambil SPM tahun ini sbb saya dah berhenti sekolah sejak tingkatan 4 disebabkan masalah keluarga saya dan usia saya sekarang adalah 25. Saya ingin memasuki kerja polis..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title="" rel=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>