Keputusan Permohonan Kemasukan Ke KV, SMT dan SMV 2012

Keputusan Permohonan Kemasukan Ke Kolej Vokasional, Sekolah Menengah Teknik dan Vokasional 2012

Keputusan Rayuan / Ambilan Kedua

  • Difahamkan ada kolej/sekolah yang telah mengumumkan keputusan rayuan, sila semak laman web kolej/sekolah yang dirayu atau hubungi terus kolej/sekolah tersebut untuk maklumat lanjut.

Para pelajar yang telah mendapatkan keputusan PMR 2011 dan ada membuat permohonan memasuki Tingkatan 4 2012 ke Kolej Vokasional (KV), Sekolah Menengah Teknik (SMT) atau Sekolah Menengah Vokasional (SMV) Kementerian Pelajaran Malaysia (KPM) boleh menyemak keputusan permohonan mereka secara online mulai 30 Disember 2011 pukul 8.00 malam.

Kolej Vokasional / Sekolah Menengah Teknik / Sekolah Menengah Vokasional

Sementara itu difahamkan terdapat para pelajar yang telah mula menerima panggilan telefon atau surat yang memaklumkan mereka telah berjaya mendapat tawaran samada ke KV, SMT atau SMV.

Semakan Permohonan KV SMT SMV

Rayuan

  • Bagi yang tidak berjaya mendapat tawaran, mereka boleh membuat rayuan.
  • Rayuan boleh dibuat terus kepada Kolej Vokasional, Sekolah Menengah Teknik atau Sekolah Menengah Vokasional yang berkenaan.
  • Keputusan rayuan tertakluk kepada kekosongan tempat yang ada setelah proses pendaftaran pelajar yang menerima tawaran.
  • Senarai laman web KV/SMT/SMV.

Maklumat

  • Sebarang pertanyaan dan maklumat tambahan boleh diperolehi dengan menghubungi Kolej Vokasional, Sekolah Menengah Teknik / Vokasional yang berhampiran atau Bahagian Pendidikan Teknik dan Vokasional di talian 03-8884 5154 / 5031 / 5073.

224 thoughts on “Keputusan Permohonan Kemasukan Ke KV, SMT dan SMV 2012

  1. pascal principal says:

    bila tarikhnya tu…?

  2. bile tarikh sekolah dah nak bukak nieh

  3. kenapa aku check tak boleh ??

  4. […] TERKINI: Keputusan Permohonan KV, SMT dan SMV 2012 […]

  5. bila boleh check nih ?

  6. saye telah membuat permohonan kemasukan ke smt … tetapi apabila saye ingin membuat semakan kemasukan tersebut ianya mengatakan bahawa rekos saya tiada dalam data permohonan… apa yg harus saya lakukan?

  7. patot laa semak x ada data tentang pemohonan saya…makna'ye kena semak 2 januari laa ye??

  8. makna'ye kena tengok 2 januari ke?

  9. askum saya memohon kepada pihak kpm berilah saya peluang untuk memasuki smv tersebut saya betul2 ingin belajar tolonglah……………..saya betul2 berharap

  10. confirm ke 2 jan.leh tau..x sabar lg ni

  11. amirulalkhaf says:

    kpm tu apa ? dan bila tarikh pengumuman ???

  12. BDAK SMV :) says:

    saya telah menyemak di laman web keputusan permohonan kemasukan ke SMV , tetapi permohonan saya tidak berjaya , macam mana nak buat rayuan dan apa yang patut ditulis supaya rayuan saya diterima .
    harap balas , trima kasih .

  13. Lambat betul KPM proses permohonan. Sekolah nak buka lagi berapa hari je lagi ni.

  14. itu lar,..minta-minta KPM percepatkan pengumuman rasmi tu…nak dekat naik sekolah ni..nanti buat persediaan, takut tak terima pula…

  15. mcmner nk tgk semakan tu?

  16. salam,,dah boleh tegok keputusan pemohonan kew??

  17. bapa kali dah semak , dapat.. bila nak buka utk semak sekali lagi x boleh..
    ni buat lagi bertambah masalah.. sekolah dah nak bukak..

  18. Tadi aku pergi ambil borang rayuan masuk teknik. Dia pun cakap

    ” awak dah cek ke belum awak ni diterima ke tak masuk teknik ?”

    aku pun jawab ” eh, hari ni ke kak keputusan dia ?”

    ” ye ”

    “Ohhh, balik karang saya cek. Nak cek kat mana ek ?”

    ” moe.gov.my. Awak click bahagian semak keputusan kemasukan ke teknik dan vokasional. Kalau awak tak dapat baru rayu ”

    Aku pun balik rumah, bukak internet , tengok kosang je. Takde pun keputusan. BOODOOOHHH =.=

    Buang masa aku betul ke sekolah tu. Hadoih, bila nak keluar result nyaaaaaa !

  19. budak mafia says:

    saya ada semak kputusan pmohonan ke tknik,,tetapi dya ada tulis yg tiada pmohonan rekod anda,,so nk wt mcm mna ni,,nk kena prgi trus ke skolah yg dipohon…

  20. nape x leh nak tengok ?? atoyaipun !!..

  21. bila pengumuman keputusan oleh KPM??

  22. saya ada semak keputusan permohonan ke smv,tetapi keputusan "anda tidak berjaya" masalah saya kenapa permohonan tersebut saya klik tahun 2012, tapi keluar tahun 2011,

  23. KPM .. asal lmbat sgt nak umum .. eishhh .. penad ah cm nih ..!

  24. tengahari tadi tengok,berjaya pendaftaran 4-7 Jan tp , mlm dah error pulak

  25. nk tnye…cmne nk taw dpt program vokasional or kolej volasional ea??da dpt msg kate pmohonan bjaye..

  26. saya da bka,tp die cme tulis nama sye dan pakej yg sye mhon..tp die xkte syabas ataupun tahniah sbb lulus permhonan. die cme ckp sila hbungi sek yg dpohon. mksudnye,sye gagal atau lulus permohonan??

  27. Sila hubungi sekolah yang telah dipohon.

    Senarai Kolej Vokasional, Sekolah Menengah Teknik & Sekolah Vokasional .

    Angka Giliran Calon

    : JA045K089

    No. MyKad Calon

    :

    960324016753

    Nama Calon

    :

    MUHAMMAD ASYRAF BIN LATIF

    Pilihan Sekolah dan Kursus

    Pilihan Sekolah

    :

    SEKOLAH MENENGAH VOKASIONAL BATU PAHAT

    Pilihan Pakej 1

    :

    AUTOMOTIF

    Pilihan Pakej 2

    :

    AMALAN BENGKEL MESIN

    [ Ke Laman E-moe ] [ Ke Muka Depan ]

  28. Masleen Adliena says:

    keputusan saya ker sekolah vokasional tidak berjaya ..

    cam mana saya nak wat rayuan yea ??

    harap sapa2 boleh bantu saya .. saya nak sangat masuk sekolah tu ..

    tolong k .. krjasama bersama =(

  29. kalau tak berjaya boleh x sy wat surat dan trus fax ke sekolah berkenaan ? kalau x pergi sekolah tu utk wt rayuan tak pe kan ?

    tlg sy yea .. sy nak sgt bidang tu tp x berjaya

  30. keputusan semakan sy ke sekolah vokasional tak berjaya ..

    cm ne nak wat rayuan eyh ? tlg bantu sy ..

    sy prlukan bntuan cgt2 skrg ni ..

    sy mmg nak cgt msuk kolah tu .. krjasama amat dihargai =(

  31. Assalamualaikum .. saye dah dapat tawaran 2… tapi tanpa asrama .. saye perlukan asrama kerana tempat tingal saye trlalu jauh dari sekolah .. b0leh ke tu membuat rayuan ..???

  32. Kenapa keputusan saya tidak berjaya sedangkan saya mendapat semua A dalam PMR ?

  33. mak sy telefon sekolah vokasional (kat Rembau) tadi sebab nak tahu maklumat lanjut tentang permohonan adik perempuan sy. Pihak sekolah beritahu adik kene daftar ke sek vokasional pada 9hb nanti.. kat website memg tulis 4-6 Januari.. dan di bawah jawapan permohonan tu ada ditulis “**Rujuk sekolah untuk mendapat tarikh sebenar mendaftar” … jadi, bg sesiapa yg berjaya, sila hubungi sekolah tersebut utk tahu bila kene mendaftar…no tel dan alamat pon dalam sistem tu dah bagi… so, call je k (^_^) sekian, tq.

  34. Apa makna :
    Harap Maaf. Sila semak semula No Mykad atau Angka Giliran yang di masukkan.

    sedangkan mmg ade mohon secara online… tidak tahu status…gagal ke berjaya?

    • a` a kan , saya pon dapat mcm tuh . pelik lha moe niy . kan bagus kalau bagitaw terang-2 , hantar surat rumah ke rumah ke .

  35. aduhhh!!!,, korang boleh risaw pasal tarikh keluar keputusan permohonan nie,, aq nyer la risaw pasal tarikh keluaran PS Vita di pasaran Malaysia nie.. dah 3 mingu aq tnggu x keluar lgi, Malaysia memang lembab laa…

  36. saya dah try check tapi tak boleh .dia kata permohonan takde data.. tapi saya apply.. what should i do ? please help me..

  37. alhamdulilah~sy dpt…die tulis cmnie..tahniah!permohonan anda telah b’jaya..sy dpt aliran kejuruteraan awam xD btw result percubaan sy dpt dri ckgu hritu..1A1B2C4D..tpi mse ari tu..sy check kt stu laman web psl result periksa kte..die tulis rsult sy 1A1B4C2D..jd sy pom tukr kt borng mse tu…mne stu lebih prcaya ek?ckgu or lman web ttg peperiksaan?? :(

  38. nak tnya sikit kenapa bile kita semak dye tulis “sila hubungi sekolah yang anda pohon” ape maksudnya

  39. sye pun nak tnya ape bila sye tekan semakan dia tulis harap maaf sila semak semula no mykad atau angka giliran yang dimasukan ape maksudnya

  40. mcm mane nie….sy mmg sgt nk msok TeKNIK KL…tp dye swuh wat rayuan…mcm mne nk wat rayuan….???

  41. da ble cek skrang..pegi kat moe..sye da cek

  42. apa maksud status permohonan..smk teknik yang tertulis sila hubungi sekolah yang dipohon

  43. bile call x nk angkat . mmg la ade tlis pndaftaran pade 9 januari . tpi sy pnye dye tlis ' sila hubungi sekolah yang anda pohon ' . xde pon ltak syabas ke tahniah ke x dpt ke pe ke . konfius je la . mane tau kot2 x dpat . maklumat pon kurang .

    • mereka yang diminta menghubungi sekolah sebenarnya perlu menghadiri temuduga sebelum tahu samada berjaya atau tidak masuk

      • sy dok kl , pstuh sy mohon kt smv kuala kangsar . smpat lg nk temuduge lak ke ? skola nk start da dlm mase beberape jam je . mk ayh sy kje . herm . x mmbantu lgsung . huhhh

      • adik saya juga mohon ke SMV Kuala Kangsar but dia tulis sila hubungi sekolah yang dipohon. but, dari semalam call tak dapat2…asyik tak sambung je…

        Camne nak buat ya? Dia teringin nak pergi.

  44. Sedih aku permohonan aku gagal.Tak tahu nak cakap apa dah..nak nangis pun adaaaaaaaa

  45. Mohd Amirul says:

    ape laman web untuk semak sama ade dapat masok ke sekolah vokasional atau tidak…??

  46. Mohd Amirul says:

    ape laman web untuk semak sama ade dapat masok ke sekolah vokasional atau tidak..??

  47. Mohd amirul says:

    ape laman web untuk semak sama ade dapat masok ke sekolah vokasional atau tidak..??

  48. Che Azman Ahmad says:

    Setelah memperolehi keputusan PMR 2011….6B 2 C ..adakah layak untuk buat rayuan ke sekolah TEKNIK??

    • taktak .
      saya rasa lebih baik kamu mohon ke vokesional . . sbb teknik sush na dapat sekarang nihh .. sbb bnyak skola da dinaik taraf .. so teknik tinggal sikit .. mkne nye sush untuk masok skola uh .

  49. Saya dapat tawaranke sekolah vokasional tapi boleh tak saya nak mintak tukar ke sekolah teknik ? Keputusan , tiada C , D , E

  50. MACAM MANA NAK BUAT RAYUAN ?

  51. sye mohon vokasional…tp x dpt…bleh x law sye nk wat rayuan ke sklh teknik gune result pmr ari 2 ?????coz result pmr lg baek dri percubaan….

  52. 999 = klau na buat rayuan .. pegi ke sekolah ynx domohon ..
    nk taw = skola vokesional na result pecubaan .

  53. sy moho sek vekasional…tp x dapat…..sy nak buat rayuan…berape hari bulan sy kene pargi buat rayuan???

  54. saya dapat ke sekolah vokasional tapi boleh tak saya nak tukar ke teknik ? sebab keutusan bagus . TOLONG REPLY

  55. Mrs Fening says:

    Nak tnye kalau permohonan kita dah b'jye.. dia akn hntr surat x?? ke kne print borang yg dilampirkan dlm
    web 2?? pening jugak nie.

  56. saya mohon sek vokasional x dpt…tapi saya dpt panggilan dari sek vokasional yg saya mohon tu dia kta saya diminta untuk pergi ke sek vokasional untuk ditemuduga…soalan saya adakah pemohonan saya berjaya…????

  57. Fi-qah Amjad says:

    asai fi mohon dapat … tpy syukur la coz dapat …

  58. zarith najiha says:

    tarikh nk g mohon tu dri bpe ari bulan smpai bpe ari bulah ye?

  59. bagaimana saya nak buat e-rayuan?permohonan saya tidak berjaya.

  60. bile tarikh in-take kemasukan ke smv/smt sesi ke 2?

  61. klau die suruh hubungi sekolah maknanye tkdpt erk?

  62. inderawati mohd salleh says:

    anak saya bjaya ke sek tek jb alhamdulillah..tp mengharap yg lebih baik lagi sbb dia dpt 8A masa pmr ari tu

  63. askum….nk tanye bleh ke klu kita nk ke sm teknik sbb saye dpt 2A6B ttp dah berjaya wat permohonan ke sm vokasional…….

  64. alhamdulillah sy dpt teknik tunku jaafar :)

  65. nak macam mana buat rayuan????

    • Pergi sekolah yg ingin dipohon & isi borang rayuan, bawa sekali salinan mykad & keputusan pmr

      • saya telah memohon disekolah menengah teknik di sg buloh tetapi tidak dapat.. disini saya diminta membuat rayuan.. persoalan saya bolehkah saya membuat permohonan rayuan disekolah menengah teknik yang lain??

  66. saya mendapat 3A 4B 1C dalam PMR tetapi tidak dpt tawaran ke sekolah teknik ipoh,berapakah minimum untuk ke sekolah itu?

  67. HARINI SAYA DAH DAPAT SURAT DRI ABG POSMEN TTG TAWARAN KE TEKNIK….TAPI KAWAN SAYA BELUM LAGI DAPAT SURAT…..PRMOHONAN DIA BRJAYA DITERIMA MASOK TAPI SMPI SEKARANG MASIH BLUM LAGI DAPAT SURAT DRI SEKOLAH TU…KALAU KAWAN SAYA TU MASIH X DAPAT SURAT,ADAKAH DIA MASIH BOLEH MENDAFTAR DI SEKOLAH TEKNIK ITU??SEBAB DALAM SAMPUL SURAT TU ADA DOKUMEN MACAM SISTEM MAKLUMAT ASRAMA,BORANG PT,TED 4 DAN 5…BOLEH SAPA2 BGIKAN PNDAPAT???

  68. bagaimana ingin membuat rayuan secara online?

  69. klu ad temuduga,agak2 soalan ap yg dorang tnye ek?

  70. salam…nak tnya ckit..
    antra vokasional dan teknik kan,,,mna 1 yg kira'y tggi pndidikan'y??

  71. ALIA YUSOFF says:

    sy x dapat masuk smv . mcm mn nak buat rayuan hah???

  72. salam semua…saya nak tahu apakah minimum requirement untuk melayakkan diri ke sekolah teknik. saya memohon utk anak tapi tak berjaya sedangkan keputusan dia agak baik. saya juga ada terbaca, sorang pelajar ni siap ada ‘2D’ lagi, tapi berjaya menempatkan diri di sekolah teknik. harap bantu saya utk dapatkan maklumat. tqvm.

  73. si cantik comeyy says:

    agak2 bler permohonn secara on9 nak kuar eyh ?

  74. kenape saye x dapat ? keputusan saye 3A 6B . x layak ke ?

    • ye kannn..memang heran…sapa2 yang ada pengalaman atau mungkin pernah menjadi guru bahagian teknik harap2 boleh membantu dalam menyalurkan maklumat berkenaan dengan kelayakan minima untuk memohon sekolah teknik. memandangkan kerajaan pun dah semakin serius memartabatkan sekolah aliran teknik dan vokasional, apa salahnya berkongsi maklumat.

  75. teknik klau tkde A tkboleh masuk ,errr itu la kluar dri mulut cikgu teknik telukintan,padahal aku ambik cost bodoh2 je

  76. Masih boleh ke memohon skarang?

  77. saya nak tanya, pelajar lepasan sekolah teknik atau vokasional ni ada peluang masuk IPTA kn??atau pelajar sekolah biasa yang akan diutamakan dahulu kerana lepasan teknik lebih disarankan untuk masuk POLITEKNIK?? saya kurang jelas. terima kasih.

  78. SALAM ,, nak tanya sikit ..keputusan pemohonan ke sekolah teknik sy dah cbe buka lepas itu dia suroh hubungi sekolah yg telah di pohon ..nie dapat x?
    ..tolong reply..

  79. clm mcm mne nk buat rayuan eik?????

  80. salam.. np sye pnye prmohonan dye tlis sila hubungi sk0lah y tlh d pohon?? ap perlu sye bwt?? .. mntx t0lg rply n bgtaw .. sye na scpat mgkin..

  81. nape dia tulis sila hubungi sek0lah yang di p0hon .. apa perlu saya buat??

  82. Saya nak masuk smv, tpi tak dapat. Kalau nak buat rayuan tak payah pergi sekolah nya boleh x? Ada cara lain x nak buat rayuan tanpa pergi ke sekolah tersebut? Tolong balas secepat mungkin.

  83. itot sedih says:

    memangg smv kuala kangsarr suruhh hubungi ek? semuaa mcm tu. membe ak 3 teknik diye isi borang.tiga-2 dapatt.tp takmauu p pulakk. rugirugi. patutt ke ak pun p? sedangkann diye suro hubungi?betull ke temuduga?jauhh neh.kalauu takk dpt rudii je. :(

  84. saya nak tanya boleh ke tukar sekolah teknik

  85. muhammad naim says:

    website utk rayuan ke sek men vokasional trg

  86. Sh.Nor Izzazaya says:

    Asalamu Alikum Wbt.
    Permohonan saya di Sek.Men.Teknik Wakaf Tembesu K.Trg telah tidak berjaya.
    Bagaimana saya hendak membuat rayuan ke SMV di Jerteh atau Kemaman.?

  87. pemburu hantu says:

    spew yg dpat teknik kl..kejureteraan elektrik kat sni g tau skit????

  88. sy gagal dpt tempat ke smt…hari isnin nak g buat rayuan g smt …harap2 berjaya…selepas surat rayuan berapa lama plak kite nak tau permohonan kite berjaya….

  89. hanem huda says:

    sy dapat keputussan 1B 4C 3D , Macam mne ek ? boleh dapat tak ke sekolah teknik .

  90. amyliatyqa says:

    cmne nk uat rayuan balik..
    tdi nk mohon rayuan secara online page die kosong..
    abis 2 cmne ..nk mohon secara online nih,,
    please…tolong sye..

  91. Anak saya ada apply SMV Kuala Kangsar bahagian katering tapi x berjaya.Memang dia nak sangat belajar bhg katering.cuba call SMV Kuala kangsar x berangkat talipon.Dari pagi sampai ke petang x berangkat talipon.either cuti,mc atau malas angkat atau gagang diletakkan membuatkan hati saya frust sungguh.Ada x cara lain selain kena datang sekolah tersebut untuk isi borang sebab kami kat KL.Klu dtg tapi x dapat lg membazir masa.Tolong bagi jawapan.Try jugak call no. bhg vokasional sama jugak x berjawap dan very rude.g

    • cik mek molek says:

      Salam…saya mengalami perkara yang sama…call mmg ssh nk dpt line…redial byk kali pon tak dpt2…apa yang saya buat ialah saya fax je surat rayuan tu dan dlm masa yg sama saya hantar pos express tapi maybe dah lambat gak sbb dgr citer 2nd intake pon dah mendaftar pada 9 aribulan aritu dan sampai skg saya tak terima apa2 jwpan dari sekolah tersebut…tawakkal je la..kesian kt ank2 yang betol2 minat nk belajar…saya sebagai ibu pon kecewa dgn situasi cmni…

    • Sila hubungi Bahagian Khidmat Pelanggan KPM di 603-8884 6000 / 603-7723 7070 untuk menjelaskan masalah yang dihadapi. Biasanya mereka ini boleh membantu.

  92. Assalamualaikum, saya juga mengalami masalah yang sama dengan ibu bapa yang lain, apabila disemak permohonan, minta hubungi sekolah yang dipohon, talian telefon menunjukkan number busy daripada pagi sampai petang, 2 hari berturut-turut, tiadakah cara lain atau maklumat yang lebih jelas diberikan selain sila hubungi sekolah, seperti sila hadir temuduga pada tarikh dan masa sekian, atau melalui laman web sekolah masing-masing tertera senarai nama pemohon yang berjaya dan pemohon yang perlu menghadiri temuduga atau permohonan tidak berjaya, saya berpendapat perlu ada medium yang berkesan dan pantas bagi menyalurkan maklumat yang tepat demi kebaikan semua pihak. Saya ingin bertanya sekiranya sekolah yang dipohon pada peringkat awal begitu jauh dari rumah, bolehkah mengubah rayuan dibuat untuk sekolah vokasional lain yang berhampiran.

    • cik mek molek says:

      setahu saya boleh…

    • Setahu saya pun memang boleh tukar dengan membuat permohonan pertukaran selepas mendaftar tetapi tertakluk kepada kekosongan tempat.

      Senarai laman web SMT/SMV ada diberi di atas tapi tak semua ada laman web.

      Jika masih ada masalah boleh hubungi Bahagian Khidmat Pelanggan KPM di 603-8884 6000 / 603-7723 7070

    • TQ Saza.Ada sekali saya call bhg pendidikan-bila angkat bole gelak gelak x de talipon ethic langsung.Lepas saya tanya nama sape terus letak gagang.Buat saya hot aje…dahalah kita cuba nak cari penyelesaian utk anak kita depa keje main-main lak..

      lagi satu sebelum keluar result bole masuk laman web smv kuala kangsar.lepas kuar result cam diblok pulak.Klu malas angkat talipon nak layan pertanyaan berhenti keje jelah. x guna keje x ikhlas.Saya keje di bank.Angkat talipon dlm masa 3 ring.Ni buat hati panas..Sebelum keluar result x sampai 3 ring dah angkat ole staff dia dan x silap penolong kanan en Jamal.Keluar result je hampeh…bolayan korang semua aku busyyyyyyy..itu anggapan saya…hotnye….

  93. Saya pun tak faham dan mengapa ada agenda tertentu ..saya telah memohon untuk anak saya ke sekolah vokasional di sg buloh.dah 2 orang anak saya memohon tapi semuanya tak berjaya.bila saya buat rayuan ,anak pertama saya dikatakan rayuan telah ditutup sedangkan dalam internet masih boleh buat rayuan,sedangkan baru satu hari selepas keputusan pmr diumumkan.begitu juga anak kedua pun tak dapat..bila pergi kesekolah tersebut pada 2.1.2012 cikgu tu cakap cepat sikit dah nak tutup ni.terpaksa lah saya buat dalam keadaan kelam kabut.selepas menulis surat rayuan dan bagi pada cikgu tersebut ,cikgu tu terus mengata kan bahawa anak encik mungkin tak dapat masuk sebab jurusan otomotive dah penuh..saya pun merasa hairan kenapa…kalau macam ni lah caranya mereka lakukan lebih elok anak saya jadi mat rempit kerana semangat nya untuk berkhidmat dan menjadi seorang yang berguna hancur..

    • cik mek molek says:

      tu la pasal…memandangkan permohonan yg semakin meningkat saya cadangkan pihak kementerian atau mana2 pihak yg berkenaan supaya menambah jumlah sekolah aliran teknik/vokasional pd masa akan datang lagipun kebanyakan ibu bapa dah semakin berfikiran terbuka terhadap pembelajaran dlm aliran ini. dulu2 ibu bapa kurang pendedahan, lebih suka jika anak2 maju dlm bidang akademik (sains, akaun) katanya senang dapat keja tapi sekarang dah lain teknik/vokasional pon dah dapat sambutan menggalakan dalam sektor pekerjaan. lepasan teknik/vokasional pon ada peluang melanjutkan pelajaran dan ruang kerja pon dah semakin berkembang. ada syarikat lebih suka ambil pekerja lepasan teknik/vokasional sebab dorang ni ada asas, tak yah nk ajar susah2 sgt. selain tu, tingkatkan mutu dalam menyalurkan maklumat yang tepat dan cepat..dunia dah maju kita pon kena maju..untuk kebaikan semua.

  94. Khairul Anuar says:

    saya dh tngk semkn ke smv,saya dpt smvbp tpi surt twrn saya smpai skrng blum dpt lgi,ptut ke saya buat rayuan skrng atau tnggu srt twrn smpai…

  95. hamba Allah says:

    salam ..ble bleh dpt tau kptsn prmohonan rayuan ke smk teknik jb ?ada sesiapa tau x ?

  96. antara sains pertanian dn kejurueraan awam mna satu yg oke ?

  97. blh sy tahu macam mane nak tengok same ade sy dapat atau x pangilan ke dua

  98. saya terlambat mohon. dan saya juga ingin buat rayuan, saya mahu cari seni kulinari. tlg saya sesiapa ?

  99. Kalau result pmr 4A 2B dan 2C, masih ada harapan lg x untuk apply SM Teknik buat masa skg?

  100. Saya dah buat banyak rayuan di sekolah teknik dalam kawasan Kuala Lumpur, Negeri Sembilan, Melaka,Trengganu dan Johor.Banyak duit saya habis kerana membuat panggilan yang mana ada diantara sekolah tersebut melayan sambil lewa dan ada yang bertanya jurusan apa yang anak saya ambil..tapi akhir nya semua jawapan yang saya terima..maaf encik sekolah dah penuh dan tak boleh merayu lagi.Saya cukup kecewa dengan apa yang berlaku..Selagi canggih sistem yang ada ni selagi memalaskan orang.Dari apa yang saya baca disini menunjukan apa yang berlaku disini tidak sama yang berlaku disekolah.Ada pihak sekolah menangani masaalah seperti melepaskan batuk ditangga.Contoh yang ketara dan juga mungkin berlaku pada penulis disini..para ibu bapa apa bila membuat rayuan didalam borang tersebut menyuruh kita menulis kan alamat rumah no talipon.Apa lah salahnya kalau hubungi balik pihak ibu bapa tersebut untuk memberitahu keputusan samaada berjaya atau tidak.Kami ibu bapa sanggup mengeluarkan duit dan tenaga untuk kebaikan anak anak.. tapi apa yang kami dapat..INI KAH YANG DINAMAKAN SATU MALAYSIA?

  101. cek mek molek says:

    saya pon mengalami perkara yg sama…ke hulu ke hilir nk dapatkan yg terbaik utk ank2…tp yang saya dpt cuma letih, buang masa, buang duit, tak berbaloi langsung dgn apa yg saya buat. saya pon pegi merata2 negeri nk cari sekolah utk ank…stakat ni tak de 1 pon yang bagi jawapan.

  102. macam mana nak buat rayuan ? sekarang boleh lagi tak ?

  103. penat2 sahaja pergi kuantan semata-mata nak buat permohonan tapi hampeh tak dapat langsung.ingat kuantan tu dekat ke dah la saya duduk selangor.penat mak ayah saya memandu,tak kesian ke sekurang2nya telefon la cakap rayuan saya tidak berjaya ini snyap je tak ada berita.so sickkk.

    • Memang ramai juga menghadapi situasi yang sama… kalau dekat2 tu masih tidak rasa hampa sangat tapi kalau yang jauh2 tu… sabar je la…
      harap pihak2 yang berkenaan ambil perhatian perkara ini

  104. e2 hri sya ada cek n rayuan sya b'jya d trima…tup…tup…tgk lgi dh x dpt tgok blek…aieshh!!! bengang towl larh….

  105. kalau tak wt permohonan untuk masuk smv mse bulan sebelas taon lepas ,leh buat rayuan tak???

  106. siti zafirah bt.ismail says:

    salam…bila erk boleh masuk…lama lagi ke

  107. apeape hal roje aku add:0172919486….percubaan…1b 3c 1d 3e…..:d

  108. macam mana nak mohon smv ???? saya baru form3 so,, na mohon nya macam mna

  109. izhat hapizie says:

    kenapa….keputusan permohonan saya ke sekolah teknik dan vakasional tidak ada lagi???????????

  110. tarikh tutup untuk buat pemohonan kemasukan SMT, voka n kemahiran bila ?

  111. Masalah dia sekarang ni nak daftar pun tak boleh dia kata number IC dengan angka giliran salah. Dah buat berkali kali pun masih salah. Boleh tak daftar terus je dekat sekolah tu?

  112. bile tarikh kluar bg permohonan yg berjaya??? bile erk…??

  113. erineeriyana says:

    macam mana nak semak keputusan rayuan smv tahun 2013 ??

  114. mukmin saidin says:

    knape aku crek jmpe r……

  115. macam mna nak check online result?

  116. knp tk leh cek kputusan permohonan….????

    somebody help me.. :(

  117. aish amshar says:

    mcm mana nak tengok sama ada kita dapat ke tak kolej vokasional ye??apa laman web dia.please reply

  118. rupanya minggu depan bru keluar kputusan permohonan ke kolej 2013.. maka bersabar lh lepasan PMR..

  119. nurul hidayatuemira says:

    cm ne nk tw kputusan dapt ke x ni..?? posmn pn x de antr surt ag ni.. bleh ke check lm internet..?? lw nk check lm intrnet 2 mcm mne..?? plez help me now …!!

  120. Oh, kalau tak dpt p vokasional atau teknik. And kalau nak buad rayuan kena pergi sekolah yg kita mohon tu eh untuk kita nak buad rayuan ?

  121. berapa lama aku nak tunggu ne. saye pergi kolej vokasional pun die suruh tunggu sampai 10 haribulan baru lah dapat jawapan.hmmmmm???

  122. salam knapa saya dpt 7 a tp tetp x d panggil sedngkn kwn sy 5a di panggil.. knpa ya???
    lepas ny ad panggil untuk teknik x lg??

  123. sonitra prakash says:

    how am i to check the result…its so compliecated

  124. mcm mna nk tgk semakan ni??bukak2 xdpt..ce reply gop awok2..

  125. kenape sye nk bukak keputusan tu x b0leh ???

  126. […] kemasukan pengambilan 2012 tahun lepas, keputusan permohonan telah diumumkan sebelum sesi persekolahan dimulakan. Pada tahun lepas juga terdapat para pelajar […]

  127. Bila nak kuar kputusan ? xder pape pon ?

  128. untuk pendaftaran .. pakai baju ape ape pon boleh ke ? atau wajib berunifom sekolah lengkap ?

  129. assalamualaikum … saya ingin bertanya sama ada saya layak masuk sekolah teknik yang mohon melalui sekolah ?? bila saya boleh dapat tahu keputusan kemasukkan sekolah teknik ?? saya bermohon bagi pihak tuan/puan untuk berkerjasama .. saya harap ada respon dari tuan/puan .. sekian terima kasih harap maklum !

  130. suriya devan says:

    hye..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title="" rel=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>