Permohonan Sekolah Menengah Teknik dan Vokasional 2011


Pelajar-pelajar tingkatan tiga yang menduduki Penilaian Menengah Rendah (PMR) 2010 adalah dipelawa untuk memohon ke Sekolah Menengah Teknik dan Vokasional bagi sesi pengambilan tahun 2011.

Aliran

Sekolah Menengah Teknik

  • Aliran Teknikal
  • Aliran Vokasional
  • Aliran Kemahiran

Sekolah Menengah Vokasional

  • Aliran Vokasional
  • Aliran Kemahiran

Aliran Teknikal

Aliran teknikal dikhususkan kepada pelajar yang cemerlang dalam akademik pada peringkat PMR. Objektif aliran teknikal adalah untuk membantu melahirkan tenaga profesional dalam bidang kejuruteraan dan bukan kejuruteraan.

Aliran teknikal menyediakan 5 kursus iaitu Kejuruteraan Mekanikal, Kejuruteraan Awam, Kejuruteraan Elektrik, Perdagangan dan AgroTeknologi.

Setelah tamat pengajian di SMT, pelajar berpeluang melanjutkan pelajaran ke peringkat yang lebih tinggi di peringkat diploma di IPTA (universiti, politeknik, kolej komuniti), kolej matrikulasi teknikal, kolej matrikulasi umum, atau Tingkatan 6.

Aliran Vokasional

Aliran vokasional memberikan peluang kepada pelajar yang berpencapaian baik dan sederhana dalam akademik dan berminat kepada pembelajaran bercorak vocational (berkaitan pekerjaan). Isi kandungan aliran vokasional mempunyai komponen teori dan praktikal yang seimbang. Objektif aliran ini adalah untuk membantu melahirkan separa profesional (juruteknik/pembantu teknik) dalam bidang kejuruteraan dan bukan kejuruteraan.

Aliran vokasional menyediakan 19 kursus iaitu Automotif, Penyejukan dan Penyamanan Udara, Amalan Bengkel Mesin, Kimpalan, Elektrik dan Elektronik, Binaan Bangunan, Pengurusan Teknologi Pejabat, Pengurusan Perniagaan, Fesyen, Katering, Seni Kecantikan, Perkembangan dan Perkhidmatan Kanak-kanak, Bakeri, Pelancongan, Hortikultur Hiasan dan Lanskap, Teknologi Tanaman, Agroindustri Tanaman, Agroindustri Ternakan dan Pengaturcaraan Komputer

Setelah tamat pengajian, pelajar berpeluang ke IPTA, IPTS, dan institut latihan kemahiran awam dan swasta, atau terus ke alam pekerjaan.

Aliran Kemahiran

Pelajar aliran kemahiran dikhususkan kepada pelajar pencapaian rendah pada peringkat PMR dan sangat cenderung kepada pembelajaran secara hands-on (amali). Isi kandungan kursus-kursus aliran kemahiran ditetapkan oleh Jabatan Pembangunan Kemahiran (JPK), Kementerian Sumber Manusia. Pelajar yang tamat dengan jayanya mengikut peraturan yang ditetapkan oleh JPK akan dianugerahkan Sijil Kemahiran Malaysia (SKM) yang diiktiraf oleh industri. Pelajar akan dilatih menjadi tenaga kerja mahir untuk bekerja di industri atau membuka perniagaan sendiri apabila tamat pengajian. Disamping itu juga, pelajar boleh melanjutkan latihan kemahiran pada peringkat yang lebih tinggi di Institut Latihan Perindustrian (ILP), Institut Kemahiran Belia Negara (IKBN), kolej komuniti, dan pelbagai institut latihan kemahiran swasta.

Aliran kemahiran menyediakan 21 kursus iaitu Pemesinan Am, Jurukimpal, Pelukis Pelan Kejuruteraan Mekanikal, Mekanik Kenderaan Motor, Mekanik Penyejukan dan Penyamanan Udara, Pembuat Perabot, Jurubina Bangunan, Jurubina Bangunan Berasaskan Kayu, Jurupaip, Pelukis Pelan Senibina, Wood Processing and Finishing Technology (Furniture), Juruteknik Elektrik, Juruteknik Elektronik Industri – Peralatan, Juruteknik Elektronik Audio Visual, Demi Chef, Pembuat  dan Mereka Pakaian Wanita, Pendandan Rambut, Jurukecantikan, Juruteknik Akuakultur, Juruteknik Ladang Pertanian dan Program Industri Ekuin.

Mulai tahun 2010, BPTV memperkenalkan program traineeship kepada pelajar aliran ini jika mereka berminat dan mendapat persetujuan ibubapa. Program ini membolehkan pelajar mengikuti pembelajaran di sekolah selama 3 hari, dan 2 hari di tempat kerja yang sesuai dengan kursus yang diikuti pelajar. Tempat kerja ditentukan dengan persetujuan sekolah dan ibubapa dengan kerjasama industri. Program traineeship ini memberi peluang pelajar mendapat pendedahan awal kepada alam pekerjaan semasa di bangku sekolah lagi.

Syarat Umum

  1. Pemohon mestilah warganegara Malaysia.
  2. Pemohon hendaklah:
    • Berada di Tingkatan 3 dan telah menduduki peperiksaan Penilaian Menengah Rendah (PMR) Tahun 2010.
    • Dilahirkan dalam tahun 1995 atau selepasnya.
  3. Kesihatan diri pemohon:
    • Mestilah sihat tubuh badan dan sesuai dari segi fizikal.
    • Bebas dari penyakit seperti lemah jantung, darah tinggi, kencing manis, alahan (allergy), pekak, sawan (epilepsy), yang serius dan sebagainya. Penyakit-penyakit ini akan membahayakan terutama semasa menjalankan kerja kursus dan kerja amali.
  4. Pemohon kursus Kejuruteraan Elektrik (Aliran Teknikal), kursus Elektrik dan Elektronik (Aliran Vokasional) serta kursus Juruteknik Elektronik Industri – Peralatan (Aliran Kemahiran) mestilah tidak rabun warna.

Permohonan

  1. Permohonan ke SMT dan SMV boleh dibuat dengan dua cara:
    1. Secara online melalui laman web Kementerian Pelajaran di Sistem Permohonan Dalam Talian Ke Sekolah Menengah Teknik / Vokasional 2011 .
    2. Secara manual dengan datang sendiri ke SMT atau SMV yang berdekatan. Borang permohonan boleh dimuat turun di Borang Permohonan Kemasukan SMT/SMV.
    3. Pemohon boleh mengemaskini maklumat di borang permohonan sehingga 26 November 2010.
    4. Setiap permohonan hanya dibenarkan membuat pilihan satu program, satu sekolah dan dua kursus sahaja.
  2. Kemudahan asrama disediakan di semua SMT/SMV kecuali SMV Kuching, Sarawak. Walaupun begitu kemudahan asrama tertakluk kepada had yang ditetapkan bagi setiap sekolah.

Rayuan Kemasukan

  1. Bagi permohonan yang tidak berjaya, pemohon boleh membuat rayuan terus melalui online atau terus ke Sekolah Menengah Vokasional (SMV) atau Sekolah Menengah Teknik (SMT) yang berkenaan mulai 1 Disember 2010.
  2. Borang rayuan boleh didapati di Borang Rayuan Kemasukan ke SMT/V 2011.

Maklumat

  1. Permohonan dan maklumat lanjut sila kunjungi laman web Permohonan Dalam Talian Ke Sekolah Menengah Teknik / Vokasional 2011.
  2. Sila semak Senarai Kursus SMT/SMV, Senarai Sekolah Menengah Teknik/Vokasional dan Senarai Laman Web SMT/SMV.
  3. Sila rujuk juga komen-komen di Permohonan Kemasukan Ke Sekolah Menengah Teknik dan Vokasional 2010 sebagai panduan.
  4. Sebarang pertanyaan dan maklumat tambahan boleh diperolehi dengan menghubungi Sekolah Menengah Teknik yang berhampiran atau Bahagian Pendidikan Teknik dan Vokasional di talian 03-8884 5154 / 5067 / 5088 / 5084 / 5092.

Tarikh Tutup

Tarikh tutup permohonan untuk ke Sekolah Menengah Teknik dan Sekolah Menengah Vokasional 2011 adalah pada 26 November 2010.

757 thoughts on “Permohonan Sekolah Menengah Teknik dan Vokasional 2011

  1. Hamba ALLah says:

    salamm.
    thankz yeaa.
    4 upload kan.-

  2. gurlz_binaanbangunan says:

    best glerrr…smt/smv..boleh bljq pratikal tawww..msty try taw..peluang pkrjaan pown bnyk nanty coz kt cni bnyk bt pratikal..must stdy kt smv

  3. rase mcm nk msok
    tak tahu lagi aa

    • haziq_hazrie says:

      sye nk msok sekolah teknik sepang,tp dah terlambat..
      ade x pengambilan kedua ke sekolah teknik sepang ?
      bile tarikh die ?

  4. gurlz_binaanbangunan says:

    spa2 nk msuk tenik or vok,truskn niat anda..bnyk dpt kmdhan klu study kt tknik or vok..

  5. shahir smk tsni says:

    As'kumm,sya nk masuk bhagian k0mputer b0le? Sya minat bhagian k0mputer..

  6. GIRL BINGUNG says:

    KALO NAK MASUK TEKNIK OR VOKASIONAL KENA AD BPE A

  7. URM…betol3…

  8. mcm mne nk mohon ke sek men teknik muar…

  9. salam….
    macam mane nk buat semakan sama ada kita terpilih tok sekolah teknik atau vokasional errkk???

  10. salam..
    smv yg mna stu ad aliran pelancongan?
    ssiapa yg twu tlong yer..

  11. syafeeqah zaini says:

    salam , kalau na msok sklh teknik vok , kne ad brpe A ?

  12. mcm nk dptkn borang sek men teknik muar ny tlg rrrrrr sy

  13. salam
    saya nak masuk sekolah teknik .
    dekat bahagian shah alam.
    saya nak tanya bayaran masuk berapa

  14. Budax Notyy says:

    SMT Cheras ;)

  15. salam ..
    klw nak m0hon 2 sk0la b0ley kew tidak .
    rungsing

  16. sy nk mhon gk sk teknik muar cm ne ea

  17. wansyarrie says:

    salam suma…nak tanya isi borang ni sebelum dapat keputusan atau selepas dapat….
    sori x tau la

    tolong sy !

  18. nur syazwani ezzati says:

    salam ,
    boleh tolong post kan berapa kos-kos nya ?
    terima kasih :)

  19. cam ne nk daftar ni

  20. nk msuk smt or smv……tpi nk yg dkt2 jewp…..area kuantan,phg…….tpi ade ke course fesyen ke…,seni kecantikan ke…,or perniagaan….

  21. nak tanya,adakah aliran vokasional-katering boleh dipohon oleh pelajar lelaki?..

  22. borang upu bila keluar ye

  23. salam
    saya nak tanya,form 1 bleh masuk sekolah teknik tak

  24. macam mane nak mohon , ye ?

  25. nur liyana says:

    harap2 dpt mas0k tknik tngku abdul rahman putra pulau pinang… amin!!!

  26. NAK TNYE NI,,,
    pmhonan sm vokasional 2011 ble buka?

  27. bila keputusan online ni keluar?

  28. salam..
    sekolah teknik ade ta bidang agama ??

  29. chenta yuna says:

    na tny ,,

    area s.alam ad tknik or vok taa ,??

    cmnew na apply yew ,,??

    n ad bdang ap ,??

    ftography area anew ,,??

    plizz help me ,,

    i need ur help ,,

  30. cm ne ni nk wt permohonan ke skolah teknik tp x de lak!!!!

  31. aq nk msk sklah vkasionl tpi dia brpe ekkk?

  32. shazmeer b azman says:

    cm ne nk isi borang nk msuk sekolah teknik ek.??

  33. kenapa nak pemohonan secara online tidak boleh????

  34. cam new law gaji ibu bape kite salah type yew????

  35. nak tnya sek.vokasional ni ada sijil SPM tak ???

  36. mail senget says:

    sy xdpt wat pemohonan smk teknik,,,agak geram rasenye

  37. xlehpon

  38. fazira nazri says:

    salam..
    np skula tknik taipg xde jrusn mekanikl ae?

  39. saya nak tnya sikit??sye bnyak gagal dlam percubaan pmr..
    sye boleh ke masok sekolah teknik???

  40. muslim sejati says:

    nk mohon smv tun azizah kt jb..ley bg info x???

  41. aq nk msk cklh vokasionl???? tpi lum thu dpt x??????

  42. siti nadzirah ahmad says:

    asal borang kemasukan x boleh isi secara online???

  43. new boy
    macam mana nak daftar

  44. as’salam , saya nak tanya sikit , kenapa masa saya try nak apply sekolah teknik , dia tak ade bagi senarai2 nama sekolah teknik , so macam mana saya nak buat pemilihan sekolah , ? Tolong yer beritahu , terima kasih :)

  45. salam.sya nk antr anak ke vokey thun dpn utk kemskn tingktn satu..d mn nk dpt kn borang prmhonn..dn da blh mhon skrg ke?

  46. kt tanah merah ad aliran bakeri x?????

  47. kenapa bila isi 2lis kat situ kombinasi no. ic n angka giliran x betul???

  48. mohon secara online x perlu hantar document ke sekolah teknik tu ke?

  49. borang yg da di isi kne hntr kt mne ek?

  50. askum…
    sye nk msuk ke smv..
    mcm mne nk mohon …

  51. muhammad amir says:

    best msuk teknik jom try….

  52. salam..
    ble erk keputusan permohonan utk tingkatan 4 thun 2011 keluar???

  53. salam..
    nak tnya skit kpada yg thu aliran photographer…smv yg mna ada aliran ni????
    ada ke x aliran ni lam smv????

  54. salam….nak tnya smv ada periksa SPM tak ??? …

  55. mcam mnew nk mohon..?
    pening3….. :p

  56. salamm..cam na nk daftar masuk

  57. mcm ne nh mhon??

  58. ayie_kecix says:

    cmne nk mhon scre on9 ek ? ..
    x rty r ..

  59. mcm mne nk daftar ni.
    ^^

  60. salam…
    kt smt jhor ad aliran pedagangan x??

  61. camne nk isi borg voka ngan teknik sekaligus,,?

  62. cham ne na mohon ye………ish3 tension!

  63. mcm mane na mhn?
    x pndi la,,:(

  64. npe x ad bidang fotografi ek????

  65. mcam mane nk mohon ni…??

  66. mcm mane nk mohon niy??

  67. macam mane ni?

  68. aslmlkum..
    mcm mn nk dftar kmasukn skolah teknik & vokasional..

  69. saya nak masuk sekolah smt

  70. khairul imran says:

    macam mana nak tengok tempat yang ada smt/v ?

  71. kalau dah mohon SBP, boleh mohon SMV tak??
    sebab sy baru tahu kelebihan dan naik tafar sekolah ini..

    • saya sudah mohon SBP, boleh mohon SMV tak??
      sebab sy baru tahu kelebihan dan naik tafar sekolah nie..

  72. kalau dah mohon SBP, boleh mohon SMV tak??
    sebab sy baru tahu kelebihan dan naik taraf sekolah nie..

  73. kalau nak mohon aliran makenikal mcm mana? aliran apa lg ada?

  74. gne trial pnye lha .

  75. b0leh amex kt web nie lewp

  76. Aimie fazrol says:

    sye nak tanye tak boleh ke borang p'mohonan di ambil di sekolah sye sendiri?

  77. sye nak tanye boleh tak kalau sye ambil borang p'mohonan di sekolah sye?

  78. lokman hakim says:

    Bile kptsn ni kuar yek

  79. di bahagian kemahiran rasa nya bole..
    lihat kepada syarat permohonan kursus yg hendak di mohon yer..

  80. tahun depan rase nya~~
    dalam bulan 2 gitu..

  81. senarai skola tknik skola ape? if ade salah 1 drpde sbjek yg diambil tu gagal,lyak mohon x?

  82. macam ner nk mohon,,,cara2 pon tak di tubjuk……sila tunjuk cara2 pemohonan n kterangan

  83. macam mna nak daftar masuk ?

  84. ada smv aliran computer sains ataupun aliran host…..dkt mana pun boleh…

  85. saya telah menduduki PMR dan sekarng saya nak mohon masuk sekolah teknik

  86. haduyai,,,,, cm ne ni x ley pn nk mohon,kushot ple

  87. haduyai,cm ne nk mohon ni,kushot ple………..

  88. mcm mne nk tngok cara2 kemasukan ekk??

  89. s0meb0dy help me?mcm mana m0x mas0k cni??

  90. klau kputusan PMR blom dpat lg boleh mohon k??

  91. macam mane nak daftar ni…… pening kepala

  92. boleh ke kptsan xbrapa baik nk mohon aliran teknikal??
    hrp bleh bg pndpt secpt mngkin

  93. lau kptsan xbrape baik ley x nk mohon aliran teknikal?? hrp dpt bg pendpt..
    aliran lain xbrpa minat.. aliran teknikal je yg berkenan..

  94. cam mna nak mohon scara onlinE…

  95. boleh tu boleh la…tp kne la apply dlu..:p

  96. laaa….mcm mane nk daftar??????????????????????

  97. salam..,cmne nk tkar kursus..
    aritu slap isi..
    bleh bntu sy sblum t’lmbt…

  98. salam ..
    nak tanya ,ada tak sm t / v yang ada bidang fotografi ?
    kalau ada dimana ya ?

  99. syafiq asyraf says:

    saya nak tanya, bilakah agaknya kptsn pmr 2010 akan dikeluarkan?
    dan bilakah selewat-selewatnya pengesahan permohonan ke sbp akan sampai?

  100. bleh ke kte daftar msuk smv nie????
    pe hal plak sye dah bnyk kali daftar x dpt jgak..??????????
    bla tarikh rayuan nk masuk smv nie??????

  101. trevor peter chong says:

    hey angaka giliran nak dpt dari mana yer?? commment plss tq??

  102. trevor peter chong says:

    BUTIRAN GRED PERCUBAAN PENILAIAN MENENGAH RENDAH (PMR) maksuda TH kat sana apa ya?

  103. trevor peter chong says:

    aku nak sangat masuk ke smv !!!

  104. sya nak tnya…bgaimna nak mhon msuk sklah teknik scra on9…

  105. erm..ble tak tlon ajarkn sya cmna nak mhon…

  106. asal xley daftar ni !!!!!

  107. susahnya nk daftar !!!! cmne ni ?? helpp me…

  108. salmah penang says:

    SMT/V ada kursus Rekacipta/Robotik untuk kemasukan 2011?

  109. ni apa maksud TH?

  110. SY NK MSUK SEKOLAH MENENGAH TEKNIK NK BUAT PERMOHONAN MACAM MANA??

  111. Waalaikumsalam… rasanya Asyraf kena tanya terus dengan pihak Kementerian, cuba call no 03 8884 5154.

  112. Salam.. masih blh kemaskini/pembetulan sebelum 26 Nov. Klik aje kat Permohonan/Kemaskini di laman web tempat membuat permohonan hari tu.

  113. Salam… cuba rujuk dgn guru kaunselor anda atau telefon 03 8884 5154 utk bantuan.

  114. sy sbgi ank mda ingn msk…

  115. gadis keliru says:

    knpe bile sy dh msukkan nom mykad n nom angka gliran still x bleh msuk ea??? so, mcm mane nk mohon msuk ke skolh mngah tknik??? ermm… skolh2 tknik terdekat ade bekalkan borang pmhonan x?? help me please…..

  116. how to apply??
    it’s getting hard…
    i can’t see the form…
    where can i get it??
    [reply me~]
    :)

  117. dkt butir-butir pencapaian dalam bidang kokurikulum tu ade 3 tempat kosong. ape yg patut saya isi??
    saya memerlukan bantuan….

  118. bdk teknit says:

    slm, mcm mne nk daftar msuk

  119. mcm mane kite nak mohon secara online ek ,untuk apply sekolah teknik ?

  120. korang ,mcm mane mahu isi borang sekolah teknik pada tahun depan ek ?bleh tlong ajarkan tak

  121. nur farhana says:

    mcm mane nk tawu kite terima ke x…??

  122. princess hana says:

    assalamualaikum…
    mcm mane nk tawu dpt ker x…??
    help me please…??!!

  123. napa smt sandakan takde masuk dalam
    pilihan on9

  124. erm .. mna borang nie ?? tak da pon .. :(

  125. siti aminah says:

    cmner kter nk tao kter terpilih.. ?

  126. salam . ehhh pas kite isi borang melalui online .. pas toe ape ek? ta faham cgt la

  127. salam . eh.. pas isi borang melalui online pas toe ape ekh ? … ta tau la step yea ap plk …

  128. eish . susa btol na mhon . ny blog je . xtau na mhon cm ne . adoii .
    penig2 :(

  129. macam mane nak tau kita dapat ker tak ?

  130. fariz izzat says:

    mcm mne nk thu kalau dah dpt msuk ke
    sekolah teknik vokasional ??

  131. fariz izzat says:

    mcm mne nk thu kalau dah dpt msuk ke
    skola teknik ??? bleh bgi jwapn ??

  132. aqw jiwa gile says:

    mcm mna nuk mohon ar…
    sy nuk msuk lar xpi x thu cra2 nyew..cpw bly bntu tlg ar aq…

  133. Mera Yayah says:

    Assalamualaikum Tuan ,
    boleh tak kalau sye nak mohon SM Vokasional ERT Setapak ? .. tp sye tinggal di Selangor .

  134. subjek ape yg kta blaja nanti ye?matapljrn sc ada ka??

  135. fariz izzat says:

    boleh sye thu dimana sye boleh cek
    kalau sye dh dpt msuk sklah teknik @ vokasional??
    bleh bantu ??…

  136. fariz izzat says:

    ha`ah .. bleh sye thu dmne ??

  137. fariz izzat says:

    ha`ah .. bleh sye thu dmne ??

  138. ieta mohd tahrin says:

    salam…lau nak masok dri form3 xley ker…

  139. noorshahhin says:

    semoga daoat masuk ke smt

  140. guamatperak says:

    guamatperak rse nk msuk tp mcm mne!!

  141. hahaha lawak la korang nie…….

  142. mohd azhar says:

    cmn nk mohon cara online??x jumpe pun borang tersebut

  143. cmne nak daftar????

  144. ismail bin thay says:

    salam,macam mana mahu mendaftar masuk sekolah teknik?????/

  145. sy nk mask kolah teknik kota tinggi..macm mane nk daftar mask kolah uh?

  146. saya nak skolah sm teknik likas kat sabah,mcm best jak

  147. ley x nk mohon byk2?

  148. cm ne nk tau kite dpt kew x ar..?

  149. amiza@nana says:

    salam..sye pon msok smv tp kt k.kgsar..tp akak angkt sye clap msok bdang sye la..nk tnye,,cm ner nk tkar bdang….???

  150. mohamad ikhmal says:

    macam manew nk semak kita dapat masuk k x???

  151. salam.saya nk tnya ni,saya dah isi brang vokasional tpi mcm mna nk tngk.

  152. npew xbleyh plih sklh ngn pkej huh??
    ps2 lau sent npew jdy intertnal server error??
    tlong rr sye

    • npew xbley isi sklh n pkej huh??
      ps2 lau sent jdy internal server error??
      sy ltih dh cube…
      kew xbleyh isi dh??
      bile trikh ttp?/
      plezzz tlg sy…

  153. bila keputusan kemasukan kesekolah teknik dan vokasoinal sp2 nax keluaq ni..

  154. asalmkm,saya mohd naim…saya baru selesai selesai PMR…dan menunngu result..boleh tak saya nak mohon sekolah teknik dan bagaimana caranya.?

  155. xiao_dear95 says:

    i want go school teknik smt keningau i like teknik tqq for u all

  156. salam,.

    borang nie nak hantar kat mana?..
    hntr sekolah teknik yg kita apply ker kat
    kementerian pelajaran?..

  157. betul tu . ayah saya baru buat laporan tntg hal ni . harap dapat diperbetulkan.

  158. sy na amek komputer tp xley ..
    cm ner nk wt eyh ??
    ad spew2 taw x ??

  159. sy na amek bhg komputer ,, tp nk wt cm ner erk ??
    ad spew2 yg taw x ?

  160. NURFARAH FAZIRA says:

    mcm mne nk daftar teknik??

  161. salam..
    humm..
    bila tarikh tutup permohonan nak masuk sekolah teknik ny?

  162. KNPada error ni??

  163. salam..
    saya berharap sangat2 dpt masok SMT Tuanku Jaafar
    harap permohonan sy menjadi
    Student from KL : )

  164. salam..
    sy berharap sangat2 dpt msk SMT Tuanku Jaafar
    hrp permohonan sy mnjadi
    Student KL : )

  165. salam saya dh hntr brang permohonan ke skolh teknik knp di tolak………

  166. […] Kemasukan Matrikulasi KPM Sesi 2011 ditutup pada 30 November 2010 ',''],['','Permohonan Sekolah Menengah Teknik dan Vokasional 2011',''],['','Senarai Biasiswa',''],['','Permohonan IPTA Sesi Disember 2010',''],['',' Tarikh […]

  167. assalamualaikum…boleh tumpang tanya??????macam mana nk daftar secara on9 sekolah menengah vokasional dan teknik pengkalan chepa????

  168. cmne nk wt pemohonan ni ?

  169. Muhd Hafiz says:

    Salam.. mcm mane sy nak mohon kemasukan sekolah teknik nie yea….

  170. bile keputusan nk kluar eyk??????????

  171. when the result will come out??????????

  172. saya tak faham

  173. sye nk tau bile kputusan muri yg tersenarai
    keluar ?? hrp dpt bleh bntu dn jawab ….

  174. zakaria bin ismail says:

    mcm mana nk mohon?

  175. WHY NO SMT/V SIBU SARAWAK???

  176. mcm mne ek nak mohon msk ke sek men vokasional ek?
    tlng ar plezzz nak msk sgt2 nie
    kpda yg pndai tlng ajar ak

  177. SY NK TNYR…KENAPE DR TD SY DOK ISI BORANG KN…ASYK XDPT JE???

  178. azham muliaddin says:

    nape kerajaan buat lebih banyak sekolah vokasional ek..60 buah smt jadi smv tahun depan..hem..dunia-dunia.

  179. ya sye rse ianya sesuai skli…

  180. nadia shahira says:

    sye nk mohon kemasukan sm teknik kt kelantan bley x?

  181. kenapa ta boley nak isi semula ea ?
    nak tuka tempat .

  182. sheikh aliff says:

    sy tau nk wat cam ner…take this 6ber 0179685348

  183. saya daftar lepas tu die ckp
    this website you are acessing has experienced an unexpected error

  184. kalau nak tukar blik pmhnn msuk ke teknik mcm mna??

  185. amanina huhuhu says:

    hello…
    nak tnyer knper susah sgt nak bkak borang pemohonan at cnie,,,???

  186. harlow…urm…lpas sy mohon nt…di mna dpat tahu bhwa sy kna plih??

  187. Siti Hajar Hussin says:

    hmm..blh tnye x? klau x igt gred percubaan 2 cmne?

  188. aliran pew yg sesuai ngn cite2 yg nk jd doktor???

  189. MASKU BINTI ACHARI says:

    SY HARAP LEY MSOK VOKASIONAL

  190. smt klang mmg xde pakej katering ek?

  191. law xisi btr2 pncapaian 2 xpa ark???

  192. mizzi sama kun says:

    masuk henry gurnie lg bagos……..

  193. cmne nax cek dpt msok ato x??

  194. kemasukan teknik ni ikut keputusan percubaan PMR ke atau peperiksaan sebenar PMR?

  195. bile keputusan permohonan ke sekolah (smv/t) ting 4 2011 keluar?

  196. kalau dah daftar secara online ,
    perlu ke hantar borang tersebut ke sekolah berkenaan ?

  197. kalau dah daftar secara online ,
    perlu ke mghantar borang ke sekolah tersebut ?

  198. ellexcincai says:

    walaikumsalam…maf…ehe…cz toe pngurs b'syrah….so toe lah jdi….ehe
    e2 ygaq dngar2 lah kta cgu…

  199. hurm….agak2 korang kan best x kalu msuk teknik nie…

  200. btul2..da byk kali try tp still kuar mcm2 gak..

  201. sye nk msuk sekolah teknik kt melaka tngah…… sye nk amik bahagian auto motif…..
    sye mmang minat bhagian auto motif…….

  202. jikalau tidak ad ayh mcmane nk isi borang teknik

  203. Salam, My auntie tells me that we can apply the application as many as we want. But how? I want to apply other schools too. Needed help ASAP! Thank You.

  204. muhd gaddafi says:

    sy nk mnta kolah tknik vokasional yg ade dkat mlaka ??

  205. cam mne nk daftar erk ??
    sy tak pndai lar ..

  206. sy nak msuk teknik sibu..nak ambil bhagian pereka fesyen..sy mnat sgt kt bhgian pereka fesyen..

  207. sultan boyz says:

    . .ntah ar wak jap g kot . .hahahak. .tade r grau je taw. .ntah r sye pon tataw. .piss

  208. nk mohon cm ne?

  209. sultan boyz says:

    weh3. .tumpang tnye yup. .ble kputusan nie kuar yup.tengkiu

  210. sultan boyz says:

    weyh kputusan ble kuar

  211. fariz izzat says:

    ble kputusan skola teknikm akn kuar ..

  212. tarikh dah tutup ke???

  213. bila keputusan smt dan vokasional nak keluar?
    adakah antara 26 – 30 nov?

  214. mungkin tarikh permohonan dah taman kot

  215. nurul nabila says:

    assalammualaikum , saya dah daftar ke SMV , tetapi tak dapat . so , macam mana nak buat rayuan melalui online ? tq .

  216. nurul nabila says:

    assalammualaikum , saya dah daftar ke SMV , kalau tak dapat . macam mana nak buat rayuan melalui online ?

  217. tak kuar pon borang urh!!!

  218. hello keputusan teknik nk tgk bila

  219. hamba ALLAH says:

    askum,,,,,cmne nk tgk kptsan prmohonan??

  220. insyaallah b0leh. . .

  221. keputusan kemasukan ble nk kluar ek??
    tertgggu2 nie..
    tkot x dpt je..

  222. tak boleh bukak tarikh sampai 1 dis ke? nak masuk teknik :/ please?

  223. … knpa awl sngt ttp tarikh ……..

  224. mohd zulqarnain says:

    assmualaikm….
    sy mahu bertanya adakah boleh memohon smt lagi??
    sy belum sempat mendaftar sebelum 26/11.
    .setahu sy pemohon boleh memohon setelah keputusan PMR keluar dalam seminggu ?
    inginkn kepastian…

  225. anonymously says:

    dri mne nanti kptuan dier nk kuar erk…? dier antr surt kt umh kite ke erk??? (SMV)

  226. camna nak tahu kalau dah dapat

  227. bdak nak tau.. says:

    knape x bley nak buat permohonan scara on9 neyh..??da ttup ker..??

  228. mc bleh ka lg dftar?????
    tp trihk tutup 26 skarang sdah 28 mcam mna ni arh…..

  229. bidang apa yg ada temuduga?

  230. klau nk apply lg still blh x..??saya igt lps result pmr kluar bru blh apply…

  231. blew keputusan permohonan sekolah vokasianal keluar..??
    bagy surat or on9 jewp..

  232. Tarikh permohonan dah tamat. ada cara lain lagi tak untuk memohon?

  233. mcm mne nak buat secara online??????

  234. cna ek?

  235. salam…. sy n asni nk msuk ke sek. teknik bachok,kte org nk ambil aliran fesyen @ seni kcantikan..

  236. Laman web untuk membuat semakan akan dimaklumkan apabila keputusan diumumkan.

  237. harap2 dpt
    dah 3 hari sy bkk laman web nie

    • salam…ank sya smlm tlh dpngil intvw sklh smv btu pht ..dan tlh mnrima kputusan online nyer ari ni..

  238. cam ne nk isi borang rayuan nk msok teknik….. xpham ar…

  239. salam…macam mane nk taw kte dapt msok skola vokasional ke x???

  240. bila keluarnya tarikh keputusan akan diumumkan

  241. macam mane nk tenguk keputusan yang saya dapat masuk ke tak??tolong saya

  242. camne nk cek kputusan sek tknik niey???

  243. cmne nk cek 4 sek tknik eaa???ad sesiapa leh tlgg..plzzzzzz

  244. hamba ALLAh says:

    mcm mna mhu check kemasukan ke teknik..sudah 1 hari bulan 12 nie knp keputusan x kuar lg

  245. keputusan permohonan ke SMT 2011 dah keluar ke belum?

  246. amirul n khairy says:

    salam .,nak anta borang ini kt mne…??please…..

  247. mcm mane nak buat rayuan melalui on9 ek??
    bley bntu saye x??

  248. mcm mane nk buat rayuan secara on9?

  249. lalalllalal..... says:

    ble kputusan nk keluar?????

  250. bila dapat tahu kite terpilih atau tk??

  251. syazreen smkbi says:

    mcm mana nak tgk yg kita ni di terima masuk teknik atau tidak ?

  252. sape2 je ~ says:

    mcm mne nk tgok keputusan permohonan teknik 2011 ?

  253. salam…
    cmne ye sy nk thu kputusan sama ada sy dpt sekolah tknik trsebut atau tdak?????
    ade ssiapa leyh tlg sy????

  254. akum, saya dah daftar utk masuk SMT.. saya nak semak sama ada saya dapat atau tidak.. mcm mne nak semak?

  255. bleyh tahu..
    kat mana kita nak lihat Keputusan sama ada kita di terima atau tidak..

  256. hishyam matnor says:

    cmna maw taw kputusan prmohonan..please gtw~~~ hehhe^^

  257. assalamualaikum..
    bile result permohonan akn keluar?? tq

  258. assalamualaikum..
    bile result permohonan sek. teknik akan kluar??
    tq

  259. Salam..
    Bagaimana nk submit "Borang Rayuan Kemasukan SMT/V2011 secara online?
    Puas klik tp cuma borang aje…….pening gak ni:)

  260. […] : Sila rujuk Permohonan Sekolah Menengah Teknik dan Vokasional 2011 « Previous 1 2 3 4 /* */ /* […]

  261. da terlepas nk mohon… erm.. tp nk jgk msk. xblh ker

  262. hmm
    sy pnyer kes sma nga nasya

    • pergi trus ke SMT yg dimhukan…brckap dgn PK Hem dgn kaunselor….lau ad kkosngan InsyaAllah dapat…

  263. assalamualaikum . .
    cm mne nak mohon ye ??

  264. irfan pmr 2010 says:

    assalamualaikom…. bleyh saya tumpang tanya….. mcm mana nk minx rayuan yew….

  265. salam…
    nak tanya untuk semakan saya perlu rujuk dekat mana ye???

  266. sya dpt msuk teknik…tpi msalahnye umah saya jauh dri teknik tu kira2 30km….msa sya apply borang teknik sya tnda ya kat kperluan asrama tpi dlm surat twrn yg sya dpt dtulis” TAWARAN INI ADALAH TANPA ASRAMA”……abis tu x kn sya nak tingal mrmpat kat tgah jlan…..klau nak sewa umah mhal…..utk pngetahuan sya dpt SMV KUALA KANGSAR & umah saya di ipoh perak…..apa saya buat skrng ni…..SAPE2 TLNG SYA!!!!!

  267. mcm mna nk tau dlm skolah2 trsebut ada kursus apa ? please..sy nak buat rayuan nie…

  268. kalau keputusan sederhana elok, tapi nak ambil bidang kemahiran, boleh diterima ke ?

  269. boleh tanya kalau tak sempat isi borang boleh tak gantikan dengan rayuan tu ?

  270. Nadhrah Nasuha Ismail says:

    assalamualaikum macam mne kalau salah kc masuk result percubaan PMR apa kah tak kena tema atau tak apa2???

  271. semasa saya memohon kemasukan ke sekolah vokasional saya telha memohon secara on-line tetapi kursus dan sekolah dipohon tidak boleh ditukar kepada jurusan yang dipinta. Jadi permohohan saya telah lulus disekolah Kuala lipis tapi saya tidak mahu disekolah itu. Jadi apa perlu saya buat untuk menukar tempat dan jurusan yang dia minta.

  272. nurul shahida says:

    cye berusia 16 bila 2012..so,bila agaknya cye boleh daftar utk ke asrama penuh.Cye juga nak tahu syarat utk berkelayakkan ke asrama penuh.

  273. kenapa sy mohon kursus lain kursus lain yg dapat..pelik nya…

  274. assalamuaikum..saya terlepas untuk memohon kemasukan ke teknik.. bolehkah saya membuat permohonan sekali lagi.?

  275. salam…nk cari kod sekolah gan kod aliran kat na ye…?????

  276. salam…cm na nk cri kod skolah gan aliran ya.

  277. asssalamualaikum…
    saya da dapat keputusannye,,
    cume saya nak tahu..
    kenapa keputusan keluar awal?
    apa diorg pilih berdsarkan kptusan trial atau pereksa sbnar?
    sbb saya dpt jurusan teknikal…dan trial sya adlah 2A3B3C
    ada kawan saya mengatakan yg keputusan teknik berdasarkan trial?
    tapi apa yg saya thu..skrg nie teknik memerlukan skurg2nya 4A ntok layak..dan percubaan saya 2A shja..
    andai kata keputusan sbnr saya tidak mndapat 4A keatas..
    ape saya akan ditndg?
    oleh itu..saya ngin tahu..apa kelayakan ini berdasarkan trial atau pprksaan sbnar?

  278. sedeyh..tak berjaya ..hmmmmm……ape mau buat niiii…..

  279. help2 …. arda tidak berjaya ….. mayak sdeyh…

  280. jap2.. kalo x sempat aply cuz dah due date, blh k aply rayuan?

  281. assalammualaikum…..nak tanya sikit nie…sye x dtrima…and nak buat rayuan..tetapi nak post kat mana???
    alamatnya???

  282. yana kecik says:

    salam , nak tnye , nape ta boleh nak rayuan ha ?
    yana nak buat rayuan nie …?? mcm ne ekk ??

  283. keputusan untuk kemasukan sekolah ert macam mane pula ?

  284. sye nak tanye .. tarikh permohonan akan dibuka lagi x ? sebab sye x smpat nk aply ..

  285. salam .. sye nak tanye .. bile tarikh permohonan akan dibuka balik ?? tolong sye ..

  286. macam mne nak daftar???

  287. budaq ingin tahu says:

    knape permohonan saya untuk ke asrama bgi sekolah sm vokasional di miri tidak dapat,wlaupun rumah saya agak jauh dari skolah tersebut sebenarnya (maaf sbb slah bagi anggaran jauh rumah ke skolah tersebut)?bleh tak masalah ini diselesaikan

  288. saya nak tanya . saya dah dapat masuk sekolah vokasional tanah merah, tapi saya dapat pilihan kedua iaitu perkhidmatan & perkembangan kanak kanak . kalau saya nak tukar ke pilihan pertama, adakah saya kena buat rayuan juga ?

  289. sy dapat SMVokasional Setapak , tp tanpa asrama ..
    mcm mana nk mohon asrama ??? ada banyak masalah nnti kalau tanpa asaram :'(
    tp sy mmg sgt meminati sek nie .

  290. salam…
    mcm mne nak mohon?
    saya nak teknik setapak…

  291. sye dah dpt msok skolh vakesional

  292. salam dah keluar pown

  293. na tnye ny , bpe byrn tok smt ea ?

  294. kalau baru nk mohon skarang macam mana?sebab saya baru tahu permohonan ini.

  295. saya nak tnye brape kah kod kursus untuk bidang kemahiran(mekanik kenderaan motor dan mekanik penyejukkan@penyaman udara)…..
    sy mintak kod kursus nie sbab saya ingin buat permohonan secara manual…..
    dl saya buat dah permohonan secara online tp kena reject…tu frust 2….huhuhu….
    jd saya ingin lg cuba untuk mintak sekolah menengah teknik secara manual……
    saya ingin mintak sekolah menengah teknik vakasional kemaman,terengganu….
    tlong beritahu kod kursus secepat mungkin k….sbab sy ingin isi borang secepat mungkin nie…..

  296. salam…
    saye nak mohon sekolah teknik secara manual tp yg hairan nye sy x th kod kursus…
    bleh tlong bg kod kursus( mekanik kenderaan motor dan mekanik penyejukkan@penyaman udara)…
    sy ingin mintak bidang kemahiran…..

  297. alarh , sye tk dpt permohonan nie ..
    rse cdey sgt ..
    sye minat sgt bidang fesyen2 nie ..
    dri dlu sye nk kn msok skola tknik or vokasional nie ..
    tp tu larh ..
    hurmmm ..

  298. saadisalleh says:

    masih boleh pohon ke selepas 26 nov

  299. salam.. mcm ne nk mohon skula tknik niEy?? boleh lagi kEr??

  300. permohonan secara online dah tutup ke ? kene buat manual?

  301. tolong eh..plz..sy nk msuk teknik aliran vokasional tp dh hbs tarikh prmohonan..msih blehkah mohon kt skola tu sndri…??

  302. knape pmohonan secara on9 xdapat ekh? :O

  303. hamba Allah says:

    mcm mana nak uat rayuan.niiiiiiiii,someone please help meeeeee

  304. sofee aziereen says:

    salam .. sy amat berminat utk mgikuti pengajian ketering di skolah anda .. mcm mne nk msk skolah anda yew ??

  305. salam nk tnyr nie cm ane nk wat rayuan secara online??

  306. mcm mne aerk naQ isi borang pemohonan ke sekolah teknik>>>>? adoi yaiiii neng aleee…. xtw lar naQ masuk yg mnE,,,,?

  307. salam…sye nk tanyer…sye trlepas nk isi borang on9…skrang nk mntak isi balik mcm mane walau tarikh permohonan dah tutup?

  308. camne nak mohon teknik nie????????

  309. salam…cm na nk cari kod skolah gan kod aliran ye…????

  310. as'kum..sy nk tnya ble tarikh dftar msuk skul teknik???n skul teknik x htr surat kt umh ke??utk senarai bnda yg kne bwa…my mum tnya…dh cbe dh call skul tu,,tp xdpt….

  311. as'kum,,sy nk tnya ble tarikh sebenar dftar masuk teknik???n skul teknik x htr surat kt umh ke???mak sy dh cbe call dh skul tu,,tp xdpt,,,,n mse daftar tu,,kira masuk trus ke kt skul tu???

  312. baru tahu tarikh tutup permohonan..boleh rayu untuk mohon juga?

  313. bnyk kali on9 p cmne nk dftr tknik ni

  314. askum…
    sya dah dpt msuk smv..emm,nnt waktu pndaftaran kna pkai baju apa ea??
    baju sekolah or baju biasa??

  315. papew jew r says:

    cam new nk mhon ??
    x phm lar…..

  316. salam, nak daftar nie mcm aner ek ???????

  317. a,ah l0rh cm new ekw????.

  318. Salam, bagaimana saya hendak dapatkan senarai nama sekolah vokasional yang berserta bidang tawaran kursusnya? Yang ada cuma senarai nama sekolah dan senarai nama kursus yang terpisah. Saya hendak mendapatkan maklumat sekolah tersebut menawarkan kursus apa. Sekian, terima kasih.

  319. NPA SSAH SGT NK DPT?
    SDANGKN TRIAL PMR BG SUBJEK KH DPT A

  320. sy nak tnya bagai mana cara nk memohon rayuan??
    tolong bagitau boleh x..??
    sbb sy dah cuba tp xdpt.. ttakot sy silap …plis k

  321. salam …
    saya nk tnya ada ,, sya dpt smv muar tp tkde transport , smv ade sedia kn transport tak ?

    • Salam… kami tidak ada maklumat tersebut. Mungkin Rozaini boleh telefon terus SMV berkenaan atau kalau ada sesiapa yang tahu boleh berkongsi maklumat itu di sini

  322. why the online form can't be read?

  323. salam,,,
    nk tye tenik kluang best x……

  324. BORANG RAYUAN NAK KENA HANTAR KAT MANA, SEKOLAH YANG KITA MOHON ? KALAU SECARA ONLINE ,TOLONG BAGI WEB. sila balas.

  325. masni ahmad says:

    alamak…terlepas tarikh daaa,ade lg ke borang tu….

  326. hmm…xbleh isi la plak…sdihnya…..

  327. IzharSyafiq says:

    minx2 laa boleh
    tlg lah sy
    plis

  328. gadis selangor says:

    salam.knp ada sebahagian drpd kwn2 sy yg dah dpt surat drpd skola teknik ye???kn result x kluar lg…n mcm mana nk semak senarai pelajar yg dpt msuk ye??sy nk sgt msuk skolah teknik n utk pengetahuan sy da daftar kn nama sy kt smt gombak.hrp sy diterima

  329. Salam. Maafkan saya kerana terlepas pandang pada permohonan yang telah dibuka untuk memasuki SMT/SMV2011. Anak saya amat berminat untuk memasuki SMV. Bolehkah saya membuat rayuan melalui Kementerian Pelajaran Malaysia? Sekiranya dibenarkan, apakah borang yang perlu diisi? Apakah dokumen yang diperlukan?
    Harap mendapat respon daripada pihak anda dengan kadar segera. Saya amat berharap ianya dapat dipertimbangkan. Kerjasama daripada anda amat saya hargai. Sekian, terima kasih.

    • Salam… Puan dan anak puan boleh terus pergi ke SMV yang ingin dipohon dengan membawa salinan kad pengenalan dan keputusan percubaan PMR yang telah disahkan. Difahamkan ada beberapa SMT/SMV yang masih menerima permohonan.

  330. asal permohonan secara online x boleh buat??????…….
    tolong reply ye ……..dh seram ni x tau nk masok sekolah mne lagi…..
    tolong ye……

    • Permohonan sebenarnya telah ditutup tetapi cuba pergi mohon terus ke SMT/SMV yg diminati, mungkin boleh.

  331. salam. kak has nk tnya. boleh tak nk apply lg kalau permohonan sudah d ttup ?

  332. salam,,,smv kluang best x???

  333. Anda boleh cuba datang sendiri ke sekolah untuk membuat permohonan

  334. Salam… memang ada pemohon lain yang menghadapi masalah yang sama. Saya syorkan anda datang sendiri ke sekolah yang dipohon dahulu untuk mendapatkan penjelasan

  335. Aisyah Icha says:

    knape kat sek.teknik kat melaka x ader jurusan untuk pelajar perempuan

  336. saya terlepas tarikh akhir permohonan..boleh saya isi borang rayuan selepas keputusan PMR 2010?

  337. bila boleh buat rayuan…sya amt mmrlukan smt..
    sya dah trlpas trikh akhir prmhonan…
    plzzz tlog sya…

  338. Salam.. Encik/Puan, bila boleh buat rayuan kmasukan krna permohonan tidak berjaya ye? sperti yg encik ckp td, buat rayuan terus ke skolah yg ingin d pohon, jamin ke leh dpt??

  339. sy nak tya skrng ni blh x memohon sek teknik lgi??

  340. kalau dah dappt result then baru nak mohon macam mana ?

  341. mnx mnx la aq msok skola SMV…
    AMINNNNNNNNNNNNNNNNN

  342. kalu baru nak apply selepas kluar result?

  343. salam…adik sy br nk stat mohon tuk SMT and SMV…bleh g ke skang?
    kta trikh p'mhonn da ttp..sy x phm laaa.tolong selesaikn kekeliruan ni..
    TQ

    • Salam… katanya masih ada bbrp SMT/SMV yg masih menerima permohonan baru. Kena datang serndiri ke SMT/SMV yg berdekatan utk bertanya.

  344. salam..nk tanye…t'lalu lmbt ke nk memohon skrg???n klu kptsn sy 1a je..boleh ke sy memohon??

  345. ad x pggln k'2 tuk p'mhonn tknk???…ble trkh nya d'bka???

  346. sy nk msk tenik tp sy sgt hensem n nk jd polis

  347. mcm mne kite nak tau kite dah msuk skolah tu ke blum?

  348. tolong tolong says:

    tarikh pemohonan dh tutup .
    tpi , msih ada peluang lgi x untuk msuk ke smk teknik ?

    • Difahamkan ada beberapa SMT yang masih menerima permohonan baru. Anda boleh datang sendiri ke sekolah berkenaan untuk mendapatkan kepastian dan mengisi borang. Sila bawa salinan MyKad dan keputusan PMR yang telah disahkan.

  349. budak belajar says:

    sy nk sgt masuk skolah menengah vokasional…tpi nk daftar secare on9 brau nie xsmpat…nk buat mcm maner ek ??sape2 bleh bagi jalan x nk masuk skolah 2… hrap dpt mmbantu…

    • Difahamkan ada beberapa SMT/SMV yang masih menerima permohonan baru. Anda boleh datang sendiri ke sekolah berkenaan untuk mendapatkan kepastian dan mengisi borang. Sila bawa salinan MyKad dan keputusan PMR yang telah disahkan.

  350. budak belajar says:

    btol2…boleh x?? sy pun rungsing jgk nie…

  351. salam, kalau dah ditawarkan kejuruteraan awam..ada tak posibility ditukarkan ke aliran lain atau direject bila daftar diri nanti coz keputusan tidak seperti seperti trial exam ….tq

  352. saya nak masuk smt tapi sudah lebih 26 november. Boleh tak saya nak masuk smt????

  353. saya nak masuk smt tapi dah lebih 26 november. Boleh lagi ke saya nak masuk?????

    • Difahamkan ada beberapa SMT yang masih menerima permohonan baru. Anda perlu datang sendiri ke sekolah berkenaan untuk mendapatkan kepastian dan mengisi borang. Sila bawa salinan MyKad dan keputusan PMR yang telah disahkan.

  354. saya baru tau tarikh tutup mendaftar dah lepas.tapi saya nak sangat masuk sekolah nie macam mana ek????????

    • Sifahamkan ada beberapa SMT yang masih menerima permohonan baru. Anda perlu segera datang sendiri ke sekolah berkenaan untuk mendapatkan kepastian dan mengisi borang. Sila bawa salinan MyKad dan keputusan PMR yang telah disahkan.

  355. assalamualaikum..
    saya nk mohon utk anak saya utk masuk smt atau smv..utk tingkatan 4
    keputusannya PMR agak cemerlang : 7A 1C..
    saya meminta rayuan dari pihak tuan/puan,
    tp tarikh dh closing,ada peluang lg ke tak?.
    harap pihak tuan/puan reply secepat mungkin.

    sekina,terima kasih

    • Salam… difahamkan ada beberapa SMT yang masih menerima permohonan baru. Anak tuan/puan perlu datang sendiri ke sekolah berkenaan untuk mendapatkan kepastian dan mengisi borang. Sila bawa salinan MyKad dan keputusan PMR yang telah disahkan.

  356. a;kum
    sy nk tya..
    sy stay jb,
    ank bru keluar result PMR dapat keputusan 7a1c
    sy terlambat aply utk anak saya.
    ada peluang lg x utk masukkan ank saya di sekolah smt/smv
    saya merayu sgt..

    • Salam… difahamkan ada beberapa SMT/SMV yang masih menerima permohonan baru tetapi saya tidak tahu yang mana. Oleh itu anak puan perlu datang sendiri atau telefon ke sekolah berkenaan untuk mendapatkan kepastian dan mengisi borang. Sila bawa salinan MyKad dan keputusan PMR yang telah disahkan semasa datang ke sekolah berkenaan.

  357. a;kum
    menetap di JB
    saya minta rayuan bagi pihak anak saya
    yg baru mendapat keputusan PMR 7a1c
    saya terlambat membuat permohonan utk masukkan ank saya di smt/smv
    saya merayu sangat2x agar rayuan saya ini di pertimbangkan.
    saya harus mcm mana spy anak sy boleh belajar di smt/smv?

  358. sye nk msk smv tpi suda terlewat.,boleh ke jika sye memohon slpas bln 3.,?sbb sye kne uruskn urusan sye di skola tu dahulu.,

    • Sekarang anda masih ada kesempatan lagi untuk memohon tetapi jika ingin tunggu sehingga bulan Mac rasanya tidak boleh. Walaupun begitu cuba hubungi sekolah yang berkenaan untuk mendapatkan kepastian.

  359. daa tutup ke permohonan ke teknik ??

  360. Knapa tak dapat daftar online????????

  361. boleh ker saya mohon smtv slps result? mcm mana yer?

  362. nang masitoh says:

    salam..
    nak tanya,tarikh tutup comfirm ke 26hb November? Sedangkan result PMR baru keluar semalam, so kalau saya nak apply mcm mana??

  363. cmni cra nk mohon masok owh…

  364. kalo nk msk teknik nk brape A?

  365. salam…saya ingin btanya, sekarang ni bleh lagi tak klau nak mohon masuk sekaloh teknik??
    saya tdak dapat informasi tempoh permohonan sekolah teknik semasa dibuka, tapi saya nak sgt masuk skola teknik..

  366. salam…sye dpt smv(katering)..tp gru2 skolah sye skrg ni tlh mmberi pnerangan bahawa di smt slepas habis spm sye bole trus ke ipta dan sbaliknya jika di smv sye kna ke politeknik selama 2 thun dhulu dan bru sye boleh ke ipta..??????jika bnar bole x skrg nie sye nk tkar ke smt di smenanjung atau di sabah n sarawak dlm bidang katering..dan yg seumpama dgnnya..tlg..sye amat mmerlukan jwapan..

  367. slm..nk tnye..paling lmbt tarikh utk dapt keputusan yg buat rayuan ke smt,bile tarikhnye??

  368. gadis kecewa says:

    assalammualaikum…sy amt berminat untuk msok ke sekolah menengah teknik dan vokasional..tp,,stlah sy tahu result sy x sbek mne..sy bnr2 kcewa..seolah2 sy ggl bgn dri trus kggln..dan sy cba b’mohon agr sy diterima mgkt bidang kemahiran sy,.adkh sy masih b’pluang?maaf krna sy bru mgtahui tarikh ttp pemohonan..tp,sy cba b’mohon agr puan/tuan/encik/cik cuba pertimbangkn kemahuan sy..

  369. ABD HADI MAMAT says:

    ASSALAMUALAIKUM. KENAPA TARIKH TUTUP MOHON SEK TEKNIK PADA 26 NOV 10 ?? SEDANGKAN RESULT PMR KELUAR 23 DIS 10… KALAU GITU MOHON GUNA RESULT APA??? BAGI SAYA PELIK LAH NI… TOLONG JAWAB.. TQ

    • Salam… permohonan awal dibuat berdasarkan keputusan percubaan tetapi sekarang jika anda ingin memohon boleh datang sendiri ke sekolah yang berkenaan dengan menggunakan keputusan sebenar

  370. sya dah wat rayuan..bila agak2nye dpt result ek…

  371. Kenapa borang kemasukkan ke sekolah Vokasional tidak dibuat On Line.Adakah jika ingin memohon kemasukan kena isi borang yang disedikan dan pos kepada kementerian Pelajaran.Saya amat berminat untuk memasuki ke sekolah vakasional Sungai Petani 1 atau Sungai petani 2.

  372. Salam.nak tanya kenapa ya nak mohon secara on9 tak boleh?.

  373. kenapa saya nk isi borang secara online 404 – File or directory not found???sila jelas kan
    terima kasih

  374. salam…sye dpt smv(katering)..tp gru2 skolah sye skrg ni tlh mmberi pnerangan bahawa di smt slepas habis spm sye bole trus ke ipta dan sbaliknya jika di smv sye kna ke politeknik selama 2 thun dhulu dan bru sye boleh ke ipta..??????jika bnar bole x skrg nie sye nk tkar ke smt di smenanjung atau di sabah n sarawak dlm bidang katering..dan yg seumpama dgnnya..tlg..sye amat mmerlukan jwapan..ssiapa tlg beri jwapan dgn segera..

    • Salam.. ini bergantung kepada keputusan PMR anda dan kursus yang dipohon. Memang secara amnya cikgu anda adalah benar. Sila berhubung dengan pihak SMV untuk maklumat pertukaran jika dibenarkan

  375. nak tanye .. sye dpat result 5a3b dlm pmr ..
    tapy subjek BM sye dpat B , Math dn Sains dpat A ..
    rase2 nyer diterima atau tdak rayuan sye di sek tek J.Bahru ?
    Juz tnye jerr .. :)

  376. saya nk tanya cam mana nak minta rayuan kemasukan teknik..tapi secara online/..blh tlg..

  377. fakhrul amrie says:

    blan 12 nie leh mohon lg x…?

  378. mner borang nk masuk sekolah teknik nier..:(( x der pown

  379. sy nk taye mcm mne nk mohon msuk skul teknik dungun…..
    tlg britahu sy klick at mne?

  380. nk tnye korunk yg dpt masok ni….
    bile korunk msuk sekolah teknik ar???

  381. nk tye korunk yg dpt msok tknik ni
    bile tarikh korunk msok sekolah smt/smv

  382. Ya allah aku nk sangat g teknik..

  383. Farhana Mohamad says:

    Salam , if sy nak buat permohonan lg masa sekarang neh diterima lg tak ?

  384. slm..saya telah memohon secara on9..di beri pakej pilihan..pakej pertama bakery dan kedua seni kecantikan….dan tawaran secara on9 di terima..tetapi saya di beri pakej kedua iaitu seni kecantikan…tetapi saya mahu kelas bakery…boleh tak saya tukar..

  385. bila pula akn dbuka semula borang permohonan kemasukan ke sek teknik 2011?

  386. macam mane nak mohon online . tak tahu sangat neh . =.="

  387. ala tarikh dy dh tutup..
    na ms0k..

  388. SYE DPT 4B3C2D . BLH X SYE NK MSOK SMK @ SMV ???

  389. pernmohonan kemasukan ke teknik secara rayuan bleh jelaskan secara terperinci???

  390. salam..

    1.apa yg perlu dibawa jika hndak mmbuat rayuan di skolah tknik tersebut..?

    2.sekurang-kurangnya berapa a yg diperlukan utk smt..?

  391. salam
    sy da buat semakan sekolah teknik dan vokasional..tp x berjaya
    kalau saya buat rayuan n mgkin dpt..bile sy akn dipanggil ke skola tuu?

  392. assalamualaikum ..

    sy tlh dpt twrn k sk0lh mngah tknk/v0kasi0nl .. n sy dpt k0s pngrsn prniagaan..

    time pmr sy dpt 3b,4c,1d .. eqm bmB,snC,khC,mtC ..

    tp bla kptsn pmr kluar sy dpt 2a,2b,2c,2d .. n bmA,snD,khB.mtA..

    tp sn sy d n dlm pmr sy da 2d .. nty klu hri pndftrn ke sk0lh mngah tknk/v0kasi0nl ..

    klu time 2 sy prg mndftr gk2 da x nma sy ..

    da spa tlg g tw kt sy x .. plss

  393. permohonan ke sekolah vokasional sy tidak berjaya
    tp result PMR sy dapat 3A 4B 1C. yg B sume subjek teras, yg C tu kh
    adakah peluang utk dapat cerah jika sy membuat rayuan?

  394. smv mane yg ade kursus juruteknik elektrik?
    kalo pg ke smv untuk buat rayuan pada 12.1.2011 bole x?

  395. camner nk mohon teknik,,
    npe ta leh bkk ea

  396. ssahnye nk mohon sk0la tknik..

  397. blh mohon lg skali x?

  398. Sharifah Farah Nurhani says:

    Assalamualaikum, saya mahu mohon utk ke SMV tapi nampaknya tarikh yg ditetapkan utk memohon sudah tutup. Saya mahu mohon pada awal bulan Januari, bolehkah saya berbuat yg demikian? Adakah permohonan saya pada awal bulan Januari dipertimbangkan?

  399. salam .
    nak tnye kalau dpat 3a5b boleh masuk teknik ke ?

    • Slm… cuba pergi ke SMT yg terdekat utk bertanya & membuat permohonan. Tahun lepas syarat minimum utk SMT adalah 4A manakala SMV sekadar lulus sahaja, tahun ini tidak pula disebut

  400. adik saya dapat 7c 1d dalam pmr 2010 dan dia berminat untuk belajar automobile…

    adakah dia boleh masuk sekolah teknik?

  401. adakah permohonan untuk sek teknik 2011 dibuka lg selepas tarikh tutup pd 26 nov 2010???
    kerana saya terlepas untuk buat permohonan kemasukkan sebelum ini???
    blh bantu sy?

    • syed miza al- mu'id says:

      Saya berminat untuk meneruskan pengajian di Sekolah Menengah Teknik Sejingkat dan terlupa untuk memohon. Bolehkah saya memohon sekarang?

  402. nk msok sek teknik?
    ada lgi ker dibuka untuk permohonan kemasukan 2011?
    selepas tarikh permohonan telah ditutup?
    boleh bantu saya??

  403. soalan.
    1) Sekolah Menengah Teknik & Vokasional tu sekolah yg sama ke?
    2) Vokasional bidang fesyen masih buka ke?
    3) Syarat untuk mohon bidang fesyen macam mana?
    4) Asrama semua boleh dapat ke?
    Terimakasih.

    • 1.Tidak
      2,Cuba dtg ke sklh & tanya
      3.Tiada maklumat ini, kena tanya sklh
      4. Tidak, bergantung kpd kekosongan

  404. adakah permohonan untuk kemasukan ke sekolah teknik 2011 akn dibuka lagi???

    kerana sy terlepas untuk membuat permohonan…..

  405. mmg dh xbleh ke mohon??? skg 29hb

  406. mcm mne nk buat pemohonan sm teknik shah alam secara online…?

  407. knpe…
    x mohon kt….
    taknik kuale kangar…..jer

  408. Amir Penang says:

    as'kum
    nk tnya borang rayuan secara online mcm mna????
    mcm mna nk dpt kn borang rayuan 2??????

  409. Amir Penang says:

    as'kum
    mcm mna nk dpt kn borng rayuan????

  410. ble leyh taw rayuan kite dpt ke x?

  411. borang rayuan on9 bla kruar?……….gue tak tau…

  412. assalamualaikum , macam mana ingin memohon kemasukan ke teknik sekarang ? adakah sudah terlambat ?

  413. salam

    adik saya sudah tidak minat utk belajar dan dia berusia 17thn pada thun 2011. saya ingin mendaftarkannya ke sekolah vokasional atau yg setaraf dgnnya disebabkan dia kurang minat belajar tetapi lebih suka kepada aktiviti kemahiran. adasebarang nasihat utksaya?

    diharapkan dpt membalas ke email sy.

    [email protected]

    • Salam… bergantung kpd kelulusan yg dia ada mungkin msh blh mohon vokasional. Atau blh cuba Kolej GiatMARA atau Kolej Komuniti

  414. bila tarikh tutup permohonan rayuan ?

  415. salam..saya nak tanya.mcm mna nk mohon SMT Selangor Sungai Buloh ?
    msih ada lgi ke pluang untuk sya..?

  416. salam,sya nk tanya mcm mna nk mohon ke SMT Selangor Sungai Buloh?
    msih ada pluang lgi tak untuk sya..?

  417. bila tarikh keluar keputusan rayuan ke smt/smv2011??

  418. salam .
    saye nk tanye.
    msih sempat x kalau saye mahu memohon sekarang.
    saya mendapat keputusan yg baik PMR 2010.
    tp saye tdk memohon .
    adakah cara lain utk saye memohon ke SMT

  419. selewat2 nye bile ar nk taw dpat ke tak permohonan kite tuh..?

  420. blie nk taw nie..?

  421. ecok bley pg sekolah teknik tak untuk buat pmohonan ??

  422. salam..
    nk tanye sikit.
    kalau nak apply ke sekolah
    teknik&vokasional boleh lagi x?

  423. as'kum.
    saya baru nk apply untuk ke teknik&vokasional..
    boleh lagi x?

  424. assalamualaikum,bila buka permohonan kedua teknik..

  425. ade tak 6ber fon teknik ?
    sye ingin masuk ke teknik !

  426. smpai bila rayuan ke smt/smv boleyh dibuat ?

  427. syew nk masuk vokasional kemaman terengganu….bleh lg x.,.,.

  428. asalam. boleh tak saya na membuat permohonan sekolah teknik tengku abdul rahman pulau pinang.
    dalam masa ini.

  429. nk mohon smv lebuh cator cm ne ar…
    lau nk masuk asrama nk ke bre a ar..??

  430. nk bwat rayuan camne….
    pastu nk antar kat ne…..

  431. anis raihan says:

    salam
    cm ner nk mmbuat rayuan supaya blh msuk ke sekolah vokasional tanah merah????????
    tolong!!!

  432. selain dri g skolah dy wt online app x blh ker?

  433. Pembyaran kemasukn ke sklh vokesnel berape??????

  434. sempat ke saye mohon untuk masuk teknik?

  435. askum sy fiezah
    sy nk tye adkh ?/permohan kli ke2 ada lagi untuk buat permohnan…

  436. seorang_pelajar says:

    saya nak tanya
    klu say dah bayar yuran kat sekolh lama semasa menunggu rayuan
    perluy ke saya bayar lagi selepas dapat masuk

  437. npe permohanan ku tdak d terima

  438. saya nak smt di smt setapak yang bertarikh 31 jan

  439. slm. nk tnya area perak at mne ad aliran outomotif o elektrik-elektronik .ataupun aliran pengurusan perniagaan . k

    • Slm… hrp sesiapa yg tahu blh kongsi kat sini, atau cuba Miemiey call @ dtg SMT/SMV yg terdekat

  440. saya nak tanya,,boleh tak tukar kos??
    bagaimanakah prosedurenA??

  441. apakah yang saya akan blajar jika mengambil kos pengaturcaraan komputer??

  442. adakah sy terlanbat,jika sy memohon smt/v skrg..?

  443. mcm ane nk mntak borng rayuan????

    skola tu jaoh lah…mcm ane nk amik kat skolah tu…

  444. nak mohon smtv di sungai petani tapi tak dapat pun,,,,,,,,,,,,,

  445. da tak boleh nk mohon masuk ke ? bila lagi ek permohonan baru akan dibuka ?

  446. mohd fazrul says:

    mcm mne na tau yg kita dpat..

  447. nk mohon skola teknik span or kt tmpt len area perak..ley bgi info?

  448. slam..sye nk sgt berskola teknik da sepang or tmpt len area perak?ley bg info x sesiapa yg tau..insan mengharap..

  449. Slm ..
    Adakah sudah terlambat untuk saya memohon ke sekolah teknik ?

  450. thn ni anak ambik PMR. Bilakah boleh mohon SMT,SMV atau SBP?

    • Untuk mohon ke Tingkatan 4 SMT/SMV permohonan biasanya dibuka dalam bulan Oktober, SBP serta MRSM bulan September.

  451. saye ingin mmohon smk vakosonal…cm ane aek???

  452. cm ne nk online teknik.. dh buat tpi xley .. lau mohon krts boley ke ? download pny ?

  453. nak tanya????
    bila boleh buat pemohonan utk 2011 ye…..???

  454. Iqbal Hamdan says:

    saya nk sgt masuk teknik kuala terengganu.skrg ni dah lewat ke sy nk wat rayuan ?

  455. salam. jika mohon kursus bakery di smt.boleh sambung ke kursus kulinary di ipt atau poli?? tq

  456. askum ,bile tarikh pendaftaran sekolah kemahiran 2011 di buka?

  457. bleh kh masuk teknik dalam blan 6 2011?

  458. bltz guy says:

    mcam mna mau mohon…tdak sbar suda sa mau masuk sna nie…..pleas la ksi tau

  459. bila keluar borank smt/v sesi 2012 ???

    tlong ctw cpat blh ?? tkut lupa pla..

  460. boleh saya mohonsekarang? ,anak saya tingkatan 4 sekarang, tak minat masak kelas

  461. faradiana ramli says:

    macm na na masuk teknik vokasional ek ?

    • boleh mohon bila permohonan dibuka nanti… samada dengan dtg sendiri ke sekolah tu atau mohon secara online

  462. bile prmohonan untuk 2012 dibuka…

  463. dielahharry says:

    bolehkah saye membuat permohonan utk kemasukanvokasional dalam bidang kecantikan???

  464. emr,,,,,btul t2,,,napa x da fotografi,,,,,,,

  465. adakah bidang yang disenarai dalam aliran vokasional di atas terdapat di SM Teknik Setapak? bila saya boleh memohon ? adakah selepas peperiksaan PercubaanPMR ?

    • Rasanya kena call sekolah utk mengetahuinya
      Permohonan biasanya dibuka dalam bulan Oktober

  466. emm salam saya nak tanya bila pendaftaran untuk tahun ini

  467. muhammad fikri says:

    aq nk msk smt/smv 2012 leh mhn x gi

  468. sivapragasam says:

    i love to loin in teknik scholl

  469. Kalau borang untuk 2012 punya dah keluar belum? Bila borang tu akan keluar? Atau kita perlu pergi ke sekolah Teknik yang berdekatan? Please reply dengan cepat, I need it now, thanks ;)

    • Belum keluar lagi mungkin dalam bulan Okt nanti…
      bila dah keluar, boleh mohon online @ datang sendiri ke SMT/SMV yg berkenaan

  470. salam….kemasukan 2012 bila ada…?dia punya borang atau nk dftr on9 kerw…

    • salam…. mungkin bulan okt nanti akan dibuka… boleh mohon secara online @ isi borang hantar ke sekolah

  471. mohd faqih says:

    slam ble keluar brang kemasukan plajar bru taun 2012

  472. nur asyikin says:

    asalamualaikom..saya nk tanya kalau masuk teknik ..nk ambik keputusan yang mana satu percubaan ke atau sebenar..satu lagi kalau keputusan x elok boleh ke mohon????

  473. sara_serdang says:

    salam , dokumen ape yg perlu ade nak masuk teknik ye ?

  474. bila tarikh permohonan vokasional & teknik PMR 2011 dibuka ?
    x sabar rasanya , .

  475. hyeww mcm anerhh nak mohon sklh teknik niee ? kple dah kusot niee aduowhh :(

  476. Mieyra Ahmad says:

    erm….na msok ke ta?????syg lak lau ta amik SMA

  477. bila untuk 2012 punya permohonan bukak???

  478. dapt masuk mane2 U tak ?

  479. […] rujuk juga komen-komen di Permohonan Kemasukan Ke SMT / SMV / KV 2010, 2011 dan 2012 sebagai […]

  480. […] rujuk juga komen-komen di Permohonan Kemasukan Ke SMT / SMV / KV 2010, 2011, 2012 dan 2013 sebagai […]

  481. Buat masa ini tidak permohonan rayuan secara online