Keputusan Permohonan Kemasukan Ke Sekolah Menengah Teknik dan Vokasional 2011

TERKINI : Keputusan Permohonan KV, SMT dan SMV 2012

Keputusan Permohonan Kemasukan Ke SMT dan SMV 2011

Para pelajar yang telah menduduki PMR 2010 dan ada memohon memasuki Tingkatan 4 2011 di Sekolah Menengah Teknik (SMT) atau Sekolah Menengah Vokasional (SMV) Kementerian Pelajaran Malaysia sudah boleh menyemak keputusan permohonan mereka secara online.

Semakan Permohonan

Rayuan

  • Bagi yang tidak berjaya mendapat tawaran, mereka boleh membuat rayuan.
  • Rayuan boleh dibuat terus kepada Sekolah Menengah Teknik atau Sekolah Menengah Vokasional yang berkenaan.
  • Sila rujuk Senarai Sekolah Menengah Teknik / Vokasional untuk mendapatkan kod sekolah.
  • Sila rujuk Senarai Kursus untuk mendapatkan kod kursus tersebut.
  • Borang rayuan boleh dimuat-turun di Borang Rayuan Kemasukan ke SMT/SMV 2011.
  • Keputusan rayuan tertakluk kepada kekosongan tempat yang ada setelah proses pendaftaran pelajar yang menerima tawaran.

Maklumat

  • Sebarang pertanyaan dan maklumat tambahan boleh diperolehi dengan menghubungi Sekolah Menengah Teknik / Vokasional yang berhampiran atau Bahagian Pendidikan Teknik dan Vokasional di talian 03-8884 5154 / 5067 / 5088 / 5084 / 5092.

Tahniah kepada mereka yang mendapat tawaran ke Tingkatan 4 SMT dan SMV.

778 thoughts on “Keputusan Permohonan Kemasukan Ke Sekolah Menengah Teknik dan Vokasional 2011

  1. [...] Keputusan Permohonan Kemasukan Ke Sekolah Menengah Teknik dan Vokasional 2011 [...]

  2. xde pun borang rayuan tu..

  3. tkot nyer

  4. cmna klu isi mlalui borg permohonan n pos….result dia nk tgk cmna????

  5. mne nk cri kod sekolah?
    aku nk buat rayuan

  6. [...] This post was mentioned on Twitter by ePutra Nilam, ePutra Nilam. ePutra Nilam said: Keputusan permohonan ke Sekolah Teknik dan Vokasional 2011, semak di http://eputra.com/?p=2185 [...]

  7. klu antar surat leh buat semakan secara on9 x?

  8. xde pun borang rayuan atau kene pergi sekolah terus …sekarang sek.vokasional/teknik buka ke untuk buat rayuan ?? sila balas

    • Borang permohonan rayuan blh didownload secara online @ isi di sklh tersebut. Sklh dibuka mengikut waktu pejabat biasa.

  9. ok…borang tu antar by pos ke..kene g sekolah..

  10. borang rayuan tu kne post or hantar sndri kat skola tu?? lagi satu, my sis ckp teknik thun dpn da laen… btol ker????

  11. Yang Bertanya says:

    bila tarikh akhir utk rayuan?
    kalau lepas dapat result baru buat rayuan boleh x?

  12. xde pun kod skolah??
    yg ade kod kursus..

    nk mohon teknik vokasional kemahiran tanjung puteri..

  13. saya x smpat nk isi borg on9 aritu . .boleh mohon lg ke???:(

  14. hantar by pos ke hantar by hand ke sekolah terus

  15. macam mana nak tahu kalau kita masuk ke sekolah teknik tu? dan bila kita boleh dapat tahu?

  16. kt mne lar keputusan kemasukan ke sekolah teknik 2011 ni???

  17. macam mana kita nak tahu kita dapat masuk ke tak sekolah teknik? dan bila kita boleh dapat tahu?

  18. lalalllalal..... says:

    SY penah isi scara on9 tpi nape data sy x de lngsung…

  19. kalau sudah diterima permohonannya, boleh buat pertukaran bidang?

  20. saya nak tukar bidang selepas keputusan diumumkan. macam mna nak tukar ke bidang lain.?

  21. nk tnye ni , kalau saya anta borang secara post , slpas kputusan PMR , boleh x ?

  22. klau lpas dpat kputusan PMR , bley anta borang scra post x ?

  23. dlm borang rayuan tu kod skolah ade 4 kotak..
    tp kod skolah dlm snarai tu ade 3 je?

  24. "Rekod Anda Tiada dalam data permohonan Kami" …………………maksud nye? dpt ke tak?

  25. """Rekod Anda Tiada dalam data permohonan Kami"" ,, Maksudnye dpt ke tidak?? walaupun saye dah mohon…

  26. klu xsempat mhon on9 ari tu ,boleh lg x mohon untk masok ke sm teknik lg???

  27. alhamdulillah,,,
    dpt sm teknik KL… :)

  28. salam..cara pemilihan utk msuk sekolah vokasional mcam mane ye??
    knape saye ta dpt ??
    ape ciri2 kelayakan die ye??

  29. assalamualaikum..!!!nk tny bleh x..klu kta dpt sk0lh lain pas2 nk tukar ke sk0lh lain bleh x..!!!plzz replay..!!!

    • awak bole cek lagi,, sebab mse sye cek diapon kate cmtu.. BILE CEK PERMOHONAN ANDA ____________

  30. mcm mne nk tgok kod kursus teknik vokasional ,,??
    plez help me ,,,

  31. assalamualaikum..!!!kt mne nk anta borang permohonan ???

  32. Kesian bebudak ni. Apala BPTV ni buat kerja tak lengkap ni. slogan Rakyat didahulukan & Pencapaian diutamakan entah ke mana….

  33. dh camne nk wak rayuan ea..melalui on9 ke kene post ke sm teknik???

  34. alhamdulilah sya dapat sekolah vokasional ;)

  35. kalau permohonan sy tidak di terima ,, cmne nk wat rayuan ??

  36. norlina hazirah says:

    TENSION NYA.. X DPT MSUK…

  37. macam mana nak mohon ni…?ala da lepas tarikh tutup la…ingatkan borang keluar selepas keputusan PMR keluar….

  38. nie nk wat rayuan at on9 ke o g sekolah yg kte nk wat rayuan tuh

  39. macam mana nak mohon selepas tamat tarikh permohonan? sebab saya dah terlepas tarikh permohonan tu????

    tolong eh..

  40. macam mana nak mohon lepas tamat tarikh permohonan?

  41. apehal dia kata rekod anda tiada dalam data permohonan kami? padahal dah hntr dah borang tuh.

  42. borang rayuan tu boleh hantar sekarang x?

  43. alhamdulilah,saya dapat skolah vokasional;]

  44. mcm mane nk send borang ryuan ?

  45. Salam , nak tanya , borang rayuan tu boleh pos or kena hantar dekad school yg berkenaan ?

  46. reply pleaseee

  47. ingin tahu! says:

    mcm mne nk isi borang rayuan??

  48. mmg keputusan kemasukan sekolah teknik keluar dulu ek sebelum kemputusan PMR 2010 .
    so dye approve seseorang pelajar dari segi apa ?

  49. mcm mne nk buat ryuan??smaada scara on9 ataupun post ke skolah t'sebut??

    • Secara online rasanya tak ada. Borang rayuan tu blh dipos @ difax @ hantar sehdiri ke sekolah tersebut

  50. MOHD FARID says:

    SEMASA PERGI MENDAFTAR PAKAI BAJU SEKOLAH KEW….

  51. cmne nk wt rayuan eh ? nk tahu lah . xpuas hati sbb xdpt . huhu

  52. mane nak dpt kod kursus tue..plez reply ASAP!

  53. Ingin Tahu says:

    Kalau dah buat rayuan, lepas tu nk tau kita dapat ke tak macam mane ?

  54. salam….sya xdpat la colah tue…nk wat rayuan tpi ye kna gna kod colah…tpi nk cri at na kod tuh.

  55. salam…cam na nk cri kod kursus

  56. bile keputusan kamasukan SBPI nak kluar..

  57. miss confused says:

    klu ta sempat na mohon hari , tu bole mohon sekarang ta ?

  58. mcm mane nak isi borang nieh ?

  59. tlg bgi panduan nk isi borang rayuan

  60. borang rayuan secara online ke ke pergi sekolah tersebut??

  61. wasalam..awk msk kt smkan permohonan kemasukan ke skolah menengah teknik n vokasional…ph2 awk msk kt no.angka gilaran ngan ic awk.p2 awk msuk kt senarai sklah teknik n vokasional………….kalau x fham reply ye…………….

  62. Aliimran Azmi says:

    Assalamualaikum,,nak tanya ney,sye nk tnya.Sye dah dpat twaran msuk teknik seberang perai tpi sye nk tahu sye ney layak tak msuk teknik lebuhraya…hrap ada phak yg bley tlng smakkan…tolong ye…

  63. hhmmm……dpt tknik sbrang perai…. best x sklah 2?? hehehe…

  64. kalau aku hantar borang rayuan lepas keluar result PMR boleh ?

    • Setakat ini tidak ada maklumat bila tarikh akhir untuk menghantar permohonan rayuan. Walaupun begitu lebih baik anda telefon terus sekolah di mana anda ingin buat rayuan.

  65. slm..sy nk tnye..sy dpt skola tknik gmbak..cmne sy nk tuka skola len?

  66. mksd 'rekod anda tiada dalam permohonan kami'….mksd nyer dpt ke x??

  67. aq da berjaya masuk da..

  68. rekod anda tiada dalam data kami…maksudnya apa???

  69. ble ary pndftaran smtsp2 erk..??

  70. Difahamkan prosidur kemasukan ke sekolah teknik sekarang berdasarkan kepada keputusan percubaan PMR berbanding pada tahun2 sebelumnya. Anak saya telah mendapat keputusan (Tidak Berjaya) kesekolah teknik disebabkan keputusan percubaannya yang tidak berapa baik..Saya ingin tahu bagaimana pelajar-pelajar diambil atau dinilaikan jika keputusan final dikeluarkan….Adakah pelajar yang telah berjaya ke sekolah teknik dinilai semula atau ditolak jika keputusan finalnya tidak baik? Bagaimana pula dengan pelajar-pelajar yang tidak berjaya ke sekolah teknik telah mendapat keputusan final dengan cemerlang?

  71. mcm mna nak buat rayuan secara online?

  72. mcm mna nak buat rayuan secara online? please reply

  73. salam..
    borang rayuan mcm mane pulak nei?
    bile dah print ..
    naq send kat alamat mne????

  74. mcm mne kte nk tkar kursus?

  75. Muhd Taqiyuddin says:

    salam

    Kepada Nilam,

    saya nak buat pertanyaan sedikit tentang penukaran pakej atau program yang ditawarkan.
    Permohonan (SMV) saya telah berjaya, tetapi pakej saya tidak tepat seperti apa yang saya mahukan.
    Saya telah berjaya mendapat kursus elektrik & elektronik (SMV) tetapi apa yang saya
    mahukan adalah pengaturcaraan komputer (SMV).Sedemikian, saya mahu menukar kursus
    daripada elektrik & elektronik kepada pengaturcaraan komputer. Jadi pertanyaan saya
    adalah, bolehkah saya menukar kursus? dan Bagaimanakah cara untuk menukar kursus?

    • Salam… saya tidak ada maklumat mengenai pertukaran program/kursus. Walaupun begitu saya cadangkan anda datang sendiri ke SMV yang berkenaan untuk mendapatkan penjelasan. Bawa sekali MyKad dan salinan keputusan peperiksaan percubaan PMR anda.

  76. askum..sya nk tnye knpe sy tdak dpt asrama?sdangkn msa sya mohon,sya ltak asrama..

  77. shazneesyaz says:

    benci nya !!!!!!!!!!
    ta dptt ….!!!!!!!!

  78. shazneesyaz says:

    benci nya !!!!!!!!!!

  79. kenape die kene ikut keputusan percubaan PMR ehh? kenape tak ikut keputusan PMR ??

    • Nur Syafiqah says:

      ala kptusan PMR yg sbnr bkn bleh pcaya sgt pon.. ada yg trial x dpt elok pon tetiba mai real trus straight A.. pelik2..

  80. cmne nk tau kte pat asrma r x…
    x bgtau pown…

  81. mase anta borang rayuan kne bawak ape2 ke?
    ke anta kat kerani sekolah tu je..
    pliss balas

  82. raihana haswani says:

    saya dah dapat teknik tanah merah, tp dapat pilihan yg kedue . kalau nk dptkn pilihan pertame, kne buat rayuan juga ke ?

  83. npe sye nye die kp rkod x adw lm dta pmhnn kami…so sad ur..

  84. asl aq xdpt ??
    cm ane na wt rayuan ?? :(

  85. Akmalfaisal99 says:

    Akum nk tnya psl borang rayuan nie dah tak boleh tukar tempat lain kew?

  86. Azim Asmadi says:

    saye tak dapat msauk SMT sya nk buat rayuan tapi tak boleh, mcm mne tu?

  87. salam…klu kita apply on9 x dpt pastu kita apply walk in tp pergi ke sekolah lain pulak..boleh tak?? mohon balas..kesuntukan masa nie..

  88. da isi borang rayuan pastu kene anta pos or anta sendiri kt sekolah yang kite nak??
    nak bawak apew lagi??

  89. Salam… sepatutnya boleh.
    Tahun ini pihak kementerian tidak memberi senarai kursus/program yang ditawarkan mengikut sekolah. Anda perlu menghubungi terus sekolah yang berkenaan untuk kepastian

  90. Rasanya ada Fizik

  91. Rasanya perlulah buat rayuan utk dptkan kemudahan asrama, cuba call sklh tu…

  92. Ada ramai juga yang menghadapi situasi seperti anda. Saya syorkan anda datang sendiri ke sekolah yang berkenaan untuk mendapatkan penjelasan dan di masa yang sama isi borang permohonan rayuan.

  93. nak tnya..mm,,bukan semakan kmasukan skolah teknik berdasarkan kptsn pmr ke???

  94. salam..bleh tak sy buat ryuan asrama?
    tlong blas.

  95. mcm mane nak tahu sekolah yang kite pilih ada kursus apew??

  96. macam mana nk dapatkan asrama .. ? sy dah dapat SMVokasional Setapak . tapi masa isi borang sy tdk mmerlukan asrama , . tapi , ats sebab-sebab tertentu sy nak kan asrama balik.. boleh tak ? sbb sekarang ni kan nk kemaskini dah tak boleh .

  97. nurul syuhada says:

    saye nak masok ke sekolah teknik , di mane saya bole dptkan borang kemasukan ke sekolah berkenaan ?

  98. hyepp;
    sy xwt permohonan untk ke SMT/V un
    tp….kalo sy nk wat rayuan skrg bole ke?
    korang rse akn dapat ke??
    :”(

  99. kwn sya mendpat C dlm math iaitu ujian percubaan tetapi dia dpt sek teknik…Dia bergantung kepade ape sebenarnya?

  100. sape sape!!!!!!tlong blas….

  101. nape x de jwapn pon…sdih nyer T-T

  102. nk g mohon kne pkai baju pe ek?

  103. klau nk anta borng rayuan kt sklah an..
    kne pkai bju pe ek..?
    bju sklah or bebas…?

  104. xde ke pengambilan yg kedua atau yg ketiga mcm SBP utk SMKT?

  105. kerian mari says:

    sye xphm tntang "sila cetak borng dan lampiran dibwh"..nk cetak pe??
    n 'klik untk htr' untk setuju penawaran smt..bleh ark htr lps dpt result pmr?

  106. hmm,sye dh dpt tawaran ke smteknik aliran teknikal (kejuruteraan mekanikal) tp sye xpsti same ade,pelajar perempuan boleh ambil aliran 2…b0leh bgthu x??

    • lalalllalal..... says:

      bleh…..coz sy pn dpt… x slap dye bljar psal mesin…enjin… klu x slap la… hehe..

  107. salam !!
    saya nk tanya,
    permohonan saya telah berjaya
    dan diminta untuk membawa salinan trial pmr
    tp masalahnya sya tiada salinan pmr ……
    mcm mne ek ?
    guna yg pmr sebenar sahaja boleh ke ?

  108. salam smua,
    erm, saya ada apply mrsm, sbp dan juga teknik ni
    saya dah dapat tawaran utk kemasukkn ke teknik
    kemudian saya mendapat tawaran kemasukkan ke mrsm
    katakanlah, saya ingin keluar dari teknik
    utk memasuki mrsm, adakah akn dikenakn denda ??

  109. salam,
    saya nk tnya……
    dalam permohonan saya, saya memilih SMT Jasin
    katakanlah, saya ingin tukar sekolah teknik yang lain,
    boleh ke ?

  110. aku xtahu(hajar) says:

    nk bt ryuan mcm mne eh???
    borang nk ambk kt mne??dn ble sptutnye bt ryuan??
    lps dpt rsult atau bole bt skrg?????
    tlg bls ye..ni pntg sgt2…..plezzz!!!!

    • Muat turun borang di link di atas @ ambil di SMT/SMV yg terdekat.
      Slps diisi hantar terus ke SMT?SMV pilihan anda.
      Sebaik2nya hantar permohonan rayuan sekarang

  111. nk anta srat rayuan 2 kne pkai bju pe ?

  112. ada sesiapa th course teknikal perdagangan ada subjek per???

  113. INGIN TAHU …

    nti kalo nak buat rayuan kene bwk slip pmr je atau pun kene bwk borang rayuan sekali ???

  114. kalau Math sye gagal dalam percubaan adakah ia memberi kesan kepade permohonan sye ke sekolah vokasional ??
    kalau saye PMR saye agak baik dari percubaan adakah rayuan tu akan diterima??
    **Sila Jawab Ea ^-^ . Terima KAsih

  115. 1 lg , rakan saye gred nye lebih rendah dari saye tetapi die dapat dan saye pula tak dapat ..kenape ye ??bukan na berlagak tapi cuma nak tanye shaje ,,mcm mane pemilihan dijalankan ..
    dan bidang yang saye mohon same dengan die..

  116. Alhamdulillah anak saya dapat masuk.legalah tak payah kejar lagi kt siber lg

  117. salam.. saye dpt vokasional kat kl.. tp nk tuka la kat tmpt lain dgn jurusan skali.. em. saye kena mohon terus ke kat skola yg saye nk tuh? adakah dgn cara itu saya bole dpt?

  118. salam 1 malaysia..mahu bertanye…hurmm..klo dah tau yg dpt msuk sekolah teknik kan..nk buat ape lagi??tggu surat ke??atau kene pg sekolah tu utk tye ape2..dan..dye xde ke bg surat ke rumah utk bemberitahuan rasmi ..senang skit la..nie klo tgk on9..mcm ape je..lps tu nk wat pe..xde arahan ke..

    • Salam… biasanya pihak Kementerian akan menghantar surat tawaran dan panduan pendaftaran.

      • okey..terima kasih..saya sudah pon mendapat surat tawaran ke SMT brash,ipoh…
        tapi,,saya ingin bertanye..selps tamat belajar di situ..katekan lah saye dpt straight A dlm spm..ke mane saye boleh pergi dgn kos yg saye amik kejuruteraan awam??

        • Anda boleh mohon Matrikulasi sebagai persiapan untuk masuk universiti ambil ijazah atau anda boleh terus mohon masuk universiti ambil diploma.

          • ohh..terima kasih byk2 ats maklumat anda..
            saya ingatkan budak2 teknik hanye bole masuk ke politeknik dan kemudiannye terus ke UTM sahaja..dan tidak akan ditawarkan ke U lain..ALhamdulilah…
            terima kasih

  119. salam.. alhamdulillah saya dapat masuk teknik jasin kat melaka.. jurusan kejuruteraan awam.. masa nak pergi lapor diri tu pakai baju apa? lapor diri tu tak saing dengan pendaftaran kan? harap balas secepat mungkin ya.. terima kasih..

  120. aduuhh . .
    mintak mintak larh dapat . .
    ya allah . .
    amin . .

  121. bagaimana kalau kita tdk ada slip percubaan PMR semasa hari mendaftar kerana saya tdk ada slip tersebut. Bolehke kalau saya bawa slip peperiksaan PMR sahaja?

    • Sila pastikan dokumen apa yang diperlukan. Jika dokumen tersebut tidak ada, hubungi SMT/SMV yang berkenaan untuk kepastian dokumen lain yang boleh digunakan sebagai ganti.

  122. salam..sya nk tnya bleh ke kta mnta teknik jauh2?contohnya duk d parit bntar mohon skul teknik alor star?bleh ke?…….

  123. K~RIE|S.I.S says:

    cane nk mohon asrama at smt…????

  124. tolong bgi panduan macam mana nak buat rayuan…..plezzz

  125. tk adew pown brang rayuan scare un9 nie ..

  126. liyana iilyana says:

    mcm mane nak isi borang rayuan nie .

  127. baru nak masuk sekulah teknik ,then tiba 2 tak dapat pula .so ,mcm mane nak isi borang rayuan nie ?boleh bgi cdagan sikit tak ?

  128. mcm mne nk cri borg rayuan 2?

  129. kalau wt rayuan gne online leyh x..??

  130. mcmana kalau tak dpt pas tu nak buat rayuan utk aliran lain blh tak? hr tu minta aliran teknikal tp tak dpt… ni nak cuba kemahiran pula

  131. salam .
    kenapa kod sekolah ade 4 kotak , kod korsus ada 3 ?
    macam mana nak isi ??
    terima kasih .

  132. THE rapunzel says:

    npe x bjaye msk skola tknk ek.,?
    geng sy semua x dpt msk.,

  133. cm ner na wt ryuan msuk tknik nih…
    sy nak sngt msukkk…
    tlng laaa..

  134. kptusan prmhonan dan ryuan di ambil brdasrkan prcbaan pmr atau pprksaan sbnar pmr ya???

    • Mungkin percubaan sebab keputusan sebenar belum keluar.
      Tak tahulah kalau pihak kementerian dah ada keputusan sebenar

  135. sy nak tnya klau sy buat ryuan slpas rsult pmr kluar..
    diterima ke???

  136. Mira Jeng3 says:

    Klau saye da dpat masuk ke Vokasional tapi saye na tukar bidang saye ,, masih boleh ke??

  137. Dia kata 'Tahniah ! Permohonan anda telah berjaya'
    ape maknanya?boleh saya tahu?

  138. nk tnya skit klu ambik course kemahiran ni ada sijil SPM x..aik saya dapat Kursus Kemahiran Pemesinan Am..

  139. takde pon borang permohonan ke smt?

  140. bleh kewr saya ambik borang dan isi di rumah!!!!!

  141. sye dpt asv setapak ert….sye mntk asrama…tp knape sye tgk srt on9 sye x dpt asrama tu…sye prlu kn asrama tu……rmh sye jauh dri sklh tu…tlg bls

  142. kat mana nak cari kod sekolah?

  143. kenapa kod kursus ada empat tiga kosong je? bukan ke patutnya ada empat. contoh: kod kursus automotif 2101. alaa. macam mana ni? please help me. :(

  144. Affif Hakimy says:

    YEz Aq dpt ms0k SMKT Bhgianya aQ spew x dpt g la wt rayuan…wakakaka…blik mndi bunga ja la…hahahaha

  145. saya tak dpat sekolah teknik di kl……saya nak buat rayuan untuk sekolah teknik lain bleh kewr!!!!sila bls dngan segera!!!!

  146. sy na buat rayuan kt skolah lain boleh tak ?

  147. asSalam , nk tnye ny . .
    sy xdpt msok tknik ( mgkin result trial x ok sgt ), klw buat rayuan 2 , kne anta gne surat or online ?
    if online , xbole taip pon , ,
    means , kne print borang 2 n hntar kt skola yg kite nak ke ??
    ad x pgambilan ke 2 x ??
    spe2 yg twu , tlong jwbkn . . .

  148. kalo due tliz “DENGAN ASRAMA” pew mksudnyew ek?

  149. salam.. kawan saya dia tipu result trial dia dan dia diterima.. semua ni tak adil kan? adakah dia akan ditarik balik tawaran..? kesian pada yang lain.. :(

  150. saya memohon ke sekolah teknik sepang. saya diberi dua pilihan…. dan saya memilih 1)kejuruteraan awam 2)perdagangan. dan pemohonan saya bejaya. tetapi.. saya dapat kursus PERDAGANGAN dimana sy lebih berminat dengan Kejuruteraan Awam. bolehkah kalau saya ingin menukar kursus yang ditawarkan iaitu PERDAGANGAN kepada KEJURUTERAAN AWAM? kalau boleh, bagaimana?

  151. hamba ALLAH.. says:

    kjurutraan mknikal 2 mcm mne ek..???prmpuan leh ambik kew..??

  152. slm.. nk tnye.. ble hari pndaftaran nnt,, pkaian mcm mne? uniform skola or bebas? n then,, klu uniform skola,, bju putih,kain biru,n kasut wrne ap yek? itam atu putih?? coz,, skola sy dlu pki ksut itam.. 2 yg confused 2… ???

  153. mcm mne klo tarikh pemohonan dh tutup…..tp sye nk memohon,mcm mne care nye?

  154. xsempat apply la hari tu.tgk2 je tarikh da tutup. boleh xkalau nak minta lg? tlg rply ye

  155. salam…borang rayuan tu boleh dipos ke sekolah tersebut ..selepas atau sebelum keluar keputusan pmr ..

  156. AmranSengsara says:

    KALAU NAK ANTAR BORANG RAYUAN KENE ANTAR GUNE POST ATAU KENE PGI SEKOLAH BARU ANTAR??

  157. klau nk hntar brang rayuan gune post or kene pgi kt skolah berkenaan??

  158. haifaa zulaikaa says:

    salam…nama sy haifaa zulaikaa bt md hairi…sy pernah isi borang pemohonan ke sekolah teknik 2011 secara online..tp bile sy nk semak keputusan pemohonan dy tulis REKOD ANDA TIADA DALAM PERMOHONAN..kenapa jd cm tu??..sedangkan sy mmg da isi brg tu…help me….

    • apa yang saya rasa mungkin permohonan yang awak buat tu tidak lengkap…
      mungkin maklumat yang awak beri tu ad kesilapan…
      dan permohonan awak mungkin akan terbatal secara automatiknya….

    • salam… sebaiknya anda pergi ke sekolah yg berkenaan utk mndptkan penjelasan

  159. mmg thun dpan sekolh teknik len prosedurnyer. borg ryuan mmg kne antar dkt skolh uh sdri.

  160. cam ne nk mohon rayuan online???

  161. mcm mna nk antar borang ni lau dah isi???

  162. askom… saya nak tanya… saya ada buat pemohonan sekolah teknik sepang. tapi x dapat… ok… sekarang ni saya nak tanya, borang rayuan 2 boleh x kalau kita hanta ke sekolah lain???

  163. syafiqah zabidi says:

    salam .
    mase saya buad permohonan ,saya mohon skola laen .
    saya tak dpat skola tuh .
    saya nak buad rayuan ,
    tp skola yang laen pulak .
    boleh ke ?

  164. sya nk tnye,bleh x sya hntar borang rayuan selepas result PMR kluar????

  165. sya nk tnya,bleh x sya hntar borang rayuan slepas result kluar???
    apa syarat utk msok skola teknik??

    • Tak pasti sebab tarikh tutup rayuan tidak dinyatakan, cuba pergi ke sklh teknik itu utk bertanya

  166. Shamen ahmad says:

    sya nk tnya,ade x cara utk tngok result PMR secara online pd mlm sbelom result d'umumkn ???

  167. mcm mane nk memohong asrama sebb sy x dpt duduk di asrama. padahal umah sy jauh dari sekolah tu 250km jgk.

  168. as'kum,,sy nk tnya..ble tarikh dftar msuk teknik???n skul teknik xhtr surat kt umh ke???mak sy tnya…sy cbe dh call skul tu,,tp xdpt….

  169. as'kum,,ble tarikh daftar msuk yg sbenar???pihak skul xhtr surat kt umh ke??my mum dh call skul tu..tp xdpt..xde dlm talian…pdhal dh ambl no dlm intrnet dh….

    • seeloknya pergi dptkn kepastian di sek tu terus.. x payah main call2 dah.. klu saya, pihak sek hantar sms bgtau permohonan kita berjaya dan suruh dtg ke sek utk ambil dokumen2 berkaitan utk hari pendaftaran tu nnt.. smua dh settle..

      • aina nazmie says:

        ok…tq erk …
        sy de wk permhonan dlm intrnet dan dia dh luluskn yg sy blh prgi….
        dia dh gtau kne bwa result pmr n lain2….
        sy cme nk thu..mmg dh pasti ke sy dpt prgi skul tknik???

  170. cmne nk isi borng rayuan tuh??

  171. salam,
    1,kalau kita nak tukar kos dalam permohonan rayuan boleh ke?
    2,borang rayuan hantar melalui pos atau terus ke sekolah yang dimohon?
    3,bila tarikh tutup rayuan?

    • Salam…
      1.Mungkin boleh, perlu tanya terus dgn pihak sklh
      2.Sebaiknya htr terus ke sklh berkenaan
      3.Tak pasti pula sbb tidak diumumkan

  172. Andai kata saya dapat Sek. Teknik.. ada kemungkinan tak untuk saya dapat tawaran dari SBP??
    TOLONG REPLY! PENTING SANGAT^^

  173. kire ok r ko dpt pnggiln,… aq x dpt pown… lg tension…

    • klau dpt msuk tpi x de asrama x de guna wei….aq lagi tension nak wat rayuan lagi…klau x dpt bkn ke nasib aq sma sprti org2 yg x dpt

  174. saye dngar kne wt surat rayuan rasmi…… maksodnyer buat surat rasmi lah….. tp x tau nak tulis ape….

  175. borang pt, ted4, ted5 tu apa?

  176. BUDAK SKLH TEKNIK.. says:

    PERHATIAN: KEPADA SESIAPA YG TIDAK DAPAT MASUK SEKOLAH TEKNIK & VOKASIONAL UNTUK
    MEMBUAT RAYUAN..SILA DATANG KE SEKOLAH TERSEBUT(sekolah yg anda mohon)
    DAN MENGAMBIL BORANG RAYUAN DI SEKOLAH ITU…INSYAALLAH AKAN DAPAT
    PUNYE….PENGAMBILAN SEKOLAH TEKNIK & VOKASIONAL MENGIKUT KEPUTUSAN
    PEPERIKSAAN PERCUBAAN PMR………

  177. saya ingin tahu .
    jika masuk teknik .
    selepas sekolah kita akan dapat ke mana ?
    maksud saya adakah pelajar teknik hanya layak ke politeknik ?
    harap ada yang menjawab .

  178. boleh mohon lagi ta?
    adkh maseh sempat?

  179. salam dh pergi SMV buat rayuan tp cikgu d sna kata kene tunggu keputusan PMR bru dtg merayu semula…

  180. slam . sye da pegi rayu . kepetusan dea bler kuar ?

  181. askoom,saya nak tanye mcm mane nak check senarai nama yang dapat masuk ke sekolah teknik vokasional?sya mnt dlam masakan tp tak ada dkt yg berhampiran kawasan saya tinggal..skrg sya cbe isi dalam kersus pengurusan perniagaan..sussah ke tak>>harap dapat rep!!!

  182. bila kita cek online dan kita dapat sekolah teknik ni,die akan hantar surat ke kat rumah ke? ataupin kita kene print sendiri surat2 tu then hantar wktu hari pendaftaran tu?
    kalau die hantar surat tu kat rumah,bile ek die nk hantar?

  183. sy wakil adik sy yang nak msk ker sk0lah teknik utk kemasukan 2011,,,
    masalahnyer result x kluar lg,, p’mh0nan plk dh tutup,,, mcm mn???
    plzzz reply erh… ergent…

  184. tarikh daftar teknik jasin,melaka pd 6hb ye~ surat tentang pembayaran dan segalanya akan sampai ke rumah !

  185. kepada Nilam..

    Saya sudah membuat rayuan melalui fax.. seterusnya, apa yg perlu sy lakukan.. dan adkah rayuan sy di terima ? sebab sy benar2 ingin ke smv… terima kasih..

  186. nak tahu je says:

    klau kite terlepas temuduga tkpe ke?

  187. Saya dah terlepas peluang membuat permohonan. Agak-agak boleh diterima tak kalau saya mohon sekarang ni… Mohon penjelasan

  188. SALAM.. SY DAPAT TAWARAN KE SEKOLAH TEKNIK.. TP, DALAM BORANG NI MINTAK BORANG PT, TED4 & TED5.. SY DAH DPT BORANG TED4 & TED5.. DI MANA HARUS SY DPT BORANG PT??? PLEZZZ.. ANSWER ME.. =)

    • DEANA ADELLINA says:

      BLH TAK KALAU SY POST BORANG RAYUAN KE SMT BACHOK?SY TNGAL KAT TERENGGANU…KALU SY HNTAR BRNG RAYUAN KE SEKOLAH DI NEGERI LAIN ADAKAH SY AKAN DITERIMA SELALU DAN ADA ASRAMA ATAU SY KENA TUNGGU PERMOHONAN SY?????? SY NAK SNGAT SEK TU…..PLEZZZZZ

  189. salam…

    saya nak tanya…y dekat borang rayuan tuh di bahagian isi kod sekolah dan pilihan kan…di situ kotak ruangan untuk kod sekolah lebih 1…manakala untuk kod pilihan kos kurang 1 kotak ruangan…ada 3 sahaja…sedangkan kod nye ada 4 digit nombor…jadi bagaimana??

    harap balas dengan segera

  190. kalau nk anta borang rayuan lepas kputusan PMR sbenar keluar ke?

  191. mintak tolong dimana kah sek vok yang ada kursus bakery…sy dh cari byk sek tapi tak de pun yg menawarkan kursus tu…tolong saya..

  192. dayah sweet says:

    boleh tak saya buat rayuan lepas result pmr keluar???
    boleh tak kalau buat rayuan tu guna result pmr yg sebenar,tak perlu guna percubaan punya???

  193. nalya jalaliah says:

    asl ak x dpt. . ?????????? dnia sgguh kjam thadap ak. . mntang2 ak nie insan yg lmah. . x prlu di tindas. . huhuhuhuhuuhu. .. .

  194. sy dpt sklah tknik…tpi dlm on9 kte sya dpt kjurutraan mkanikal….surat dh sampai tpi dlm tu kte saya dapat kjurutraan awm… yg mne btul..???pning2…

  195. sekolah teknik ade aliran kemahiran ker……….sebab result saya teruk ler

  196. macam mana nak buat rayuan..kalau borang pun tak de nak cari kat ppelajaran ke?
    x de borang on9 ke??

  197. lepas download borang tu nak dihantar ke sekolah teknik tu sendiri atau melalui online??harap reply..please!!!

  198. cmna nak uat rayuan…sya minat sngt nak kolah teknik….tp x dpt….cmna…

  199. aslam…macm nak dptkan borang rayuan…tlng bg tau segera…tlng sngt2…

  200. mcm sengal je…sy isi pakai borang utk adik sy…then pos….siap pos laju..npe check die bgtaw TIADA DLM REKOD KAMI? Nape sistem mcm ni????????????????????????Good explaination Plez!!!

  201. amirah ahmad zabidi says:

    macam mana nk borang rayuan secara online sebab xdapatlah tolong balas

  202. salam.. sye nak tnya.. sye dah mintax sek teknik tpi sye x lyak…
    jdi jika sya membuat rayuan di sek teknik tetapi x lyak juga…
    adakah sya bleh memohon sek vokasional plak…??

  203. kepada nilam,

    salam,sye nak tnya.. bleh tak sye nak wat rayuan di sek vokasional sedangkan sye spatutnya membuat rayuan di sek teknik…??sila balas secepat mungkin

  204. fareed izzat says:

    lpas dpt result boley buat rayuan lg x??????

  205. nur intan farahana says:

    sy da mhon tp bila cek ckap ta de data…
    cmne ny?

  206. kat mne nx dpt kn borang rayuan…secara on9 punya tx adew ker??

    boleh gune result pmr untuk membuat rayuan tx.

  207. salam.
    saya nak tanya,jika kita tidak dapat ke sekolah yg di mohon,boleh ke kita membuat rayuan di sekolah teknik lain.?
    kenapa kod sekolah hanya tiga tetapi di kotak borang rayuan ada empat,?macam mana nk isi.?
    bagaimanakah borang rayuan boleh di hantar.?melalui pos atau di hantar sendiri ke sekolah yg di mohon.?
    sila balas.
    terima kasih.
    salam.

    • Salam… rasanya blh tp tanya dgn pihak sekolah semasa hantar borang tu.
      Takpe isi aje kat tepi kotak tu…
      Sebaiknya hantar sendiri…

  208. lukman hakim says:

    Salam..saya nak tyew..klo nak buat rayuan,pas 2,pos jew..bley x??hrap balas??

  209. Lukmanul Hakim says:

    Salam.saya nak tyew..klo kite x dpat msuk,pas 2,ktew buat rayuan n pos jew,bley x???harap tuan balas?

  210. isi borang tu ad tliz kputusan trial but kalo nk tarok result pmr ley x

  211. salam.. lau sye wat rayuan tr0z ke sekolah ley x..??

    tpi sye x tw nk wat rayuan tr0z ke sekolah tarikh ap..??

  212. salam ..
    cmner nk mohon klau pemohonan da dttup??
    b0leh xguna borang rayuan jew ..
    and then xda ker borang rayuan yang mlalui online saja..
    atau mmg perlu dihantar ke sekolah itu sendiri…
    tolong la ..
    cmna ney …

  213. IzharSyafiq says:

    ASSALAMU'ALAIKUM,
    tumpang tanya, SMT Teknik Tuanku Jaafar, Seremban, Negeri Sembilan
    masih boleh buat rayuan kew ??? or dh padat….
    mintak2 laa belom n masih boleh wat rayuan
    insyaAllah

  214. klau time kita nk bt rayuan, nk tukar sek0lh lain .. boleh x?

  215. kalo ltak result trial ley d gntikn x ngn result pmr

  216. kalo result trial d replace jd result pmr ley x

  217. aduh,,,,bru na msuk??
    da tutup pemohonan plak???
    mcm mne ea???

  218. bler tarikh tutup untuk buat rayuan.klu permohonan x diterima mcm na nak uat permohonan.dan klu hantar rayuan lps keputusan keluar mcm na

  219. assalamualaikum?
    sye nk tnye cmne nak tahu kalau rayuan diterima?

  220. kalu belum memohon camner ke sek teknik?

  221. klu sy xmntak situ tp sy nk wat ryuan ley x?

  222. sekarang baru nak memohon ke sek teknik. boleh ke?

  223. salam..jika kita post trus kE skola bErkEnaan blEh tak ?tanpa hadir kE skola ?

  224. salam lps amek keputusan pmr…boleh ke hantar borang rayuan??tpi birang yg nak dihantar tu boleh ke dihantar kesekolah laen…TOLONG JAWAB SOALAN SAYA …PLEASE~!!

  225. 5 a 3 b blh msk sk tknik x? A=bm,sn,geo,kh,sej b=pai,bi,mat. sy nk kos mekanikal. n blh x sy jd pilot klu ambk kos tu?

  226. oii..salam..cm na nyh nk g teknik..vokesiolnal dpt tpy x mo coz nk g teknik..adoiiii

  227. ;borang rayuan sudah ditulis, tarikh hendak hantar borang rayuan bila ?

  228. camna nak wat ryuan scra online ?? dn x perlu ke skola teknk g???

  229. sy ingin bertanya . selepas amek result , adakah keputusan masuk ke teknik adalah sama . maksud sy pelajar yg telah dapat masuk ke teknik sblum result keluar tetap dpt msok ke teknik selepas result keluar wlaupun keputusannya tak berapa baik .

  230. nurrul fatin says:

    tarikh mohon dah ditutup ke??

    • Benar tapi difahamkan masih ada beberapa SMT/SMV yang masih menerima permohonan baru. Sila datang sendiri ke sekolah yang berkenaan untuk mendapatkan kepastian

      • salam.. sy punye kputasan pecuban teruk tapi sy dah anta borang rayuan to gune pecubaan..cbb sy x tau bole anta pmr sebenar…. mcm ane eh…

        bole trima x

  231. salam ,
    sye sudah mengisi borang rayuan
    bagaimana hendak hantarkan borang itu ?
    jika memohon sekarang boleh ke ?

  232. fairie_smkkb says:

    tolong la saye????pleaseee????i hope you can help me la

  233. kalau tk buat prmohonan dulu sblom tarikh tutup dia . bole lg ke mmohon ?

  234. Salam,saye ada dpt smteknik kat tawau….dh dterima….tpi kptsan yang sye mskkn 2 x btul….adakah ia ttp dterima?????

  235. ape yg perlu di buat jikalau borang kite pos mlalui online tiada dlm rekod ?? please jwbb ??????

  236. erm…sum1…can help me…..camne nak wak rayuan nie…aq bru pas time result ari nie…n sya bercdang n wak rayuan kew smk teknik wakah tembusu….huhuhu
    sum1 pleezzz respoN…….!!!

  237. hey nak buat rayuan kat mna ya??/

  238. tolong sya mcm mana mau buat borang rayuan ke sekolah teknik??

  239. kalau nak buat rayuan nak ke sekolah teknik ke?/

  240. salam..
    saye nk tnye…
    permohonan sekarang bukak lgi x..??

    • Permohonan telah ditutup tetapi masih ada beberapa SMT/SMV yang boleh menerima permohonan. Sila pergi atau telefon ke sekolah yang berdekatan untuk kepastian

  241. sy dh mohon tknik sbrang perai.. tp x dpt..
    klau nk bt ryuan, nk mnx tknik ip0h pulak… b0leh ke x?

  242. sy dh mohon tknik sbrang perai.. tp x dpt..

  243. nak thu,,nie….bila ada rayuan secara on9…???

  244. anak saya tidak diterima masuk ke sekolah yang dipohon kerana saya pakai keputusan percubaan pmr aritu tapi bila dapat keputusan ari ni baik macamana saya nak memohon balik kesian kat anak saya…

  245. nk tnyer… camner nk ubah borang permohonan??

  246. salam,sy dpt 6b2c. perdagangan b leh x sy mohon krusus perdangan??

    n sek teknik mna yg tawar kn kursus nie ???

  247. salam , sye bru je dpt result PMR , sblum dpt result pmr , sye ade isi borang secara on9 tp x dpt . mcmne nak isi borang rayuan , nak kena hantar kat skolah tu je ke?? atau pun g skolah tu?

  248. nak hantar mcm mna ni????

  249. nk hantar secara pos boleh tak???

  250. Saya sudah membuat permohonan secara online namun tidak berjaya. Kini saya bercadang untuk membuat rayuan ke sekolah teknik yang berdekatan. Adakah rayuan tersebut boleh dihantar dengan menggunakan borang pemohonan yang asal ataupun ia dilakukan dengan borang yang lain?

  251. bagaimana saya ingin mencari kod kejuruteraan yg saya pilih? contoh kejuruteraan elektrik and kejuruteraan makanikal

    AZHAD NILAM TOLONG BALAS~

  252. bagaimana saya ingin mencari kod kejuruteraan yg saya pilih? contoh kejuruteraan elektrik and kejuruteraan makanikal

  253. sya dpt tawaran pegi teknik, tpi skolah 2 agak jauh..
    boleh x sy nk buat rayuan pegi skolah len..
    rayuan scra on9 ada x?

  254. saya sudah mengisi borang rayuan tetapi hanya kod kejuruteraan yg saya pilih sahaja tidak tahu~ apakah kod kejuruteraan elektrik dan kejuruteraan mekanikal??

    AZHAD NILAM TOLONG BALAS~

  255. salam….saya nk tnye psal kod sekolah dgn kod kursus…bile online kod kursus ada 4 huruf..tpi bile nk isi borang bile nk buat rayuan kotak bley isi 3 je..same gak dgn kod sekolah..bile online ada 3 yg kna isi kt borang 4..hope boleh jelaskan lebih terperinci

  256. terima kash AZHAD NILAM ^_^

  257. azhad nilam saya ingain menanyakan sesuatu iaitu mengapakah kod kursus ad 3 tmpat kosong sdangkan kod yg anda bagi ad 4 digit?

  258. surat rayuan permohonan tue nak nak hantar terus ke solah kew?
    kalau sekolah tue jauh macam mane?

    • Sebaiknya datang sendiri ke sekolah tersebut tetapi jika tidak berkesempatan boleh juga dipos atau difaks. Sila hubungi sekolah yang berkenaan untuk mendapatkan alamat atau nombor faks.

  259. bleyh ke rayuan di buat slps 26 ney…..t0lg reply

  260. salam..anak saya ade memohon SMT Gombak tapi tak berjaya……bolehkan saya buat rayuan tapi minta di sekolah teknik yang lain……kalau dpt 5A 3B boleh pohon SMT KL tak?

  261. cmne nk wt ryuan scre on9 ny,,xau laa,,nk sgt2 msk sk tek @ vok… .

  262. cmne nk wt ryuan scre on9 ny,,xau laa,,nk sgt2 mxok sk tek@vok… .

  263. Kemungkinan besar selepas sekolah dibuka

  264. blh ag kew nk mohon smk tknik skg nea???????//

  265. jfree othman says:

    salam…ank saya tidak memohon SMT/SMV melalui on9 kerana result trial x baik, tp setelah keputusan PMR keluar result baik.boleh x anak saya memohon?bagaimana caranya? apa yang diperlukan kiranya saya datang ke SMT/SMV untuk rayuan/memohon. terima kasih

    • Salam.. Anda boleh datang sendiri ke SMT/SMV yang ingin dipohon sebab difahamkan masih ada beberapa sekolah yang masih menerima permohonan baru.
      Sila datang dengan membawa salinan MyKad dan keputusan PMR yang telah disahkan

  266. pasir gudang akan membuka SMT maritim. Senarai pelajar yang masuk sekolah situ dah boleh tahu atau belum?

  267. boleh tak kalau sya hantar borang rayuan dengan post selain daripada kena hantar kat skolah tu,,

  268. camne skrang yeA..????agak2 ad ag kew pluang..??

  269. nk tanye….kenapa borang permohonan rayuan menggunakan result percubaan tak gune result pmr?? dan borang online tu nk kene isi dan p0s ke atau pergi ke sek0lah terus??

  270. Assalamualaikum Warahmatullahi Wabarakatuh .
    kawan kawan . tolong shah doe ~ !
    merayu sgt sgt kodd .
    aku xdapat teknik ~ !
    aku nk mohon pade sape lagi ni ?
    tolong laa aku kwnnnnn ..
    aku merayu same korggg .

  271. anis nadirah amran says:

    salam … saya ingin meminta pendapat dari anda.. khamis yg lalu saye sudah mengambil keputusan pmr 2010..alhamdulillah..saya mendpt 8A.. dan saya sudah membeli brg2 utk ke teknik brash krn saye mndpt tawaran ke situ..tp setelah berfikir balik..saya rase saya tdk mahu masuk ke teknit tetap saya amat minat dgn kos saya: kejuruteraan awam..tapi..saya dlm dilema..sye dh membuat keputusan utk tetap di sekolah lame saye..utk menunggu sbp atau mrsm ..saya ingin bertanye : BETUL KE KALAU PELAJAR FORM 3 JIKA DAH DI TAWARKAN KE SBP XKAN DI AMBIL UTK SEKOLAH MRSM WALAUPON MENOLAK TWARAN KE SBP??dan adakah baiknye jike saye menolak tawaran teknik?dan disekola lame nnt saye bercadang utk ambil kelas akaun..kerana tak minat sc..ttp mahu munjadi engineer..saye confuse..!!bantu saye.!

    • Salam… Memang benar mereka yang telah mendapat tawaran ke SBP tidak akan mendapat tawaran ke MRSM walaupun telah menolak tawaran SBP.
      Andaikata anda benar-benar nak masuk MRSM, sila hubungi pihak MARA sebelum menolak tawaran SBP.
      Jika anda ingin menjadi seorang jurutera anda perlu mengambil aliran sains terutama mata pelajaran Fizik dan Matematik Tambahan. Jika anda mengambil aliran akaun, anda akan menghadapai masalah untuk memohon matrikulasi aliran sains atau diploma yang berkaitan yang boleh menjurus kepada cita-cita anda menjadi jurutera.
      Sila pastikan minat dan cita-cita anda sebelum membuat pilihan.

      • anis nadirah amran says:

        terima kasih kerana membantu saya..dgn maklumat yg anda berikan dptlah saya membuat keputusan.
        erm,lagi 1..saya memohon sbp di johor..tetapi saya duduk di perak..dan kos yg saya mohon utk sbp itu bkn lah sc tulen..malah sc teknikal iaitu berkaitan dgn kejuruteraan juga.ADAKAH SESEORG YG MEMOHON SBP AKN DPT TMPAY YG DI PILIH ATAU PIHAK KEMENTERIAN AKN HANTAR KE MANE2 SAJA..DAN ADAKAH DIA AKAN MENUKAR KOS YG DIPILIH??
        dan jika saye mendapat sbp dgn kos sc teknikal..adakah masa depan saya sama seperti bdk sc tulen yg boleh melanjutkan pelajaran ke arah lebih jauh?

  272. resul baru keluar….xkan dah tarikh tutup!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  273. wan azrul amin says:

    saya ingin membuat rayuan untuk kesekolah teknik…
    dalam keputusan pmr baru ni…sya mendapat 2A dalam matepelajaran BM dan sejarah…..
    adakah sya diterima….??????

    • OuHH ,

      insyaAllah boleh .

      sbb xsemua orang yg dapat A dlm sejarah .

      tapi klu kita usaha ,

      insyaAllah akan beri kemudahan buad kita .

  274. kalau sye dpt 2A adakah sya diterima…..???
    kesekolah teknik….atau vokasional…????

  275. kalau buat rayuan selepas mendapat keputusan PMR,dekat borang rayuan perlu letak keputusan percubaan ke keputusan sebenar???

  276. sya bru nk buat permohonan blhx

  277. salam nk tnya,,,,srunk nie msih bka x g pemohonan kew SMV???????

  278. alhamdulillah . haritu lepas habes PMR jea terus apply teknik ert setapak . alhamdulillah dapat .

  279. kalau mase wat RAYUAN teknik tu , NNTI PIHAK SEKOLAH AKAN MEMBUAT TEMUDUGA JUGAK KE ?

  280. Nur Syafiqah says:

    saya dh dpt dh twran ke sklah mnngah teknik seberang perai.. ada x sapa2 dkt sni yg dpt sna?

  281. tarikh tutup bila ?

  282. law nak antaq borang rayuan dekat mana???trrus pergi ke sekolah 2 ka….atau macam mana???

  283. muhammad rafi says:

    salam…sy mahu bertanya…bagaimana ya jikalau sy mahu memohon untuk memasuki ke tingkatan 4 jikalau saya terlewat menghantar pemohonan on9 sy ??adakah sy berpeluang untuk memohonya semula…

  284. salam..saye nak bertanye..saye tak dapat masok teknik disebab kan percubaan yg gagal..tapi pmr saye oke..macamane nak mohon balek??dan kalau dah mohon saye nak hantar pos ke atau tros anta sendiri?camane saye nak anta sendiri sebap rumah saye jauh..bole kan kalau pos saje??hope reply la..sy tgah confius sangat..

    • Salam, anda boleh cuba membuat permohonan rayuan dengan datang sendiri ke sekolah berkenaan. Memandangkan anda tidak pernah membuat pernohonan sebelum ini, dicadangkan anda telefon dahulu sekolah tersebut untuk mendapatkan maklumat cara mana pernohonan boleh dihantar.

  285. sbrpe minima A yg lehkn kte nk msok teknik ??
    if 5A cm sy ny , lyak x amek kej.awam kt teknik jb ??
    tp msalhnye , ryuan sy mse trial hr tu kne tolak sbb result trial skit je . .
    tlong jwb !! sy nk try msok skola elit mcm tu :'(

  286. slm.result pr baru kuar.sblm ini tak buat permohonan pun.anak sedara sy bru nk mohon. bleh lg ke?

  287. Haeda Octavius says:

    cm ne nk wt permohonan kt skolah 2 klau x ingt nma skolah 2.. tlng sy x ingt

  288. boleh ke buat rayuan pada hari sabtu atau ahad ? tlong bls ye. sebab klau tk boleh sye nk g esok

  289. Kat mana nak tengok senarai kursus yang ada kat smt yang tertentu?

  290. sy dah anta borang rayuan to tapi sy tlis kat dlm borang to pecubaan punye..
    bole kea sy dpt

  291. Salam.. mcm mana ni?? saya ada hntr borang untuk ke SMV pada lawatan ke sekolah SMV…. tp, apabila saya cek keputusan pmohonan, ia menyatakan (Rekod Anda Tiada dalam data permohonan Kami)… apa ptut saya buat??

  292. sekom…. sy punye kputusan pecubaan truk tapi sy dah anta borang rayuan…sbb sy x tau pun bole anta pmr sbenar…. bole dpt kea x eh….?

    tolong jawab….

  293. salam 1 malaysia…saya nak tanya macam mana nk menyemak kemasukan SMV???

  294. saya tak pernah buat permohonan teknik, tapi baru sekarang saya nk buat, jadi boleh lagi ke tak? saya perlu isi borang rayuan atau terus telefon sekolah tu? Terima kasih

  295. bila keputusan rayuan keluar?

  296. Boleh tanya ka ? Mcm mana mau masuk sekolah teknik ..

    Daftar secara online ka ?

  297. mcm mane nk tahu kte dpt smt ke x slepas hntr borg ryuan 2??

  298. betul ke kalau dah daftar sm teknik, tak akan diterima lagi sm akademik biasa? bagaimana dgn tawaran dgn sbp?

  299. raja zawana says:

    mne borang dye ???!!!!

  300. mcm mane nk masok vokasional nie?
    tlg?

  301. nak tnye .
    bile tarikh ttup untuk rayuan ?

  302. Saya dapat tawaran teknik di Perak,tapi nak tukar ke S.Alam sebab ada masalah,boleh ker?

  303. Macam mana nak tau sekolah mana yang ada kursus yang kita nak mohon?

  304. permohonan on9 dah tutup ke??

  305. letih lah... says:

    npe ea kod sekolah dlm borang ade 3 kotak..tp kt senarai kod 2 ade 4 kotak…cmne nk isi ny….sy nk sngt prgi skolh 2….

  306. sape di sini yg dapat sekolah teknik Kuala Selangor?

  307. borg rayuan yg on9 to ta bleyh disi pown?.

  308. cmner nk tukar jururusan r?????

  309. maman husin says:

    klu nak memohon utk masuk kat skola 2, nak bwa borang rayuan tak??

  310. klau ambil vokasional,,ade brape subjek penting utk exam SPVM?

  311. aq nga crik snarai byaran yg nk msok smv 2011..tp xjmpe….sape2 tlong aq!!!!1

  312. Mcm ne nie….aq nop wt rayuan…

  313. asma fazleeen says:

    salam ….nk tnya sya dpt skolh tknik sp 2 tpy npe srt xsmpy umah, ke dea cma anta dlm on9 jerw..confius2.??

  314. bila tarikh rayuan keluar……….Vakasional

  315. macam mana nak muat turun borang pt, borang TED 4, borang TED 5?

  316. mcm mn nak tau nak bw surat ap ms daftar nnt????

  317. mcm mn nak tau bw surat ap ms daftar nnt????

  318. klau dh buat rayuan,,tp x dpt,,nnti skolah tu bagi tahu ke?

  319. nak tanye ni, kalau sye dah buat permohonan rayuan ke sekolah teknik, bila sya boleh tahu keputusannya. lagi satu, kptusan permonan rayuan kne semak kat web ke atau kne tggu surat smpai. kalau gagal die ad bgtahu kite tak? pls jwp..

    • Rasanya blh tahu hujung Januari @ awal Februari.
      Blh semak online dan tanya dgn sklh yg kita mohon tu

  320. boleh lgi tak nk buat ryuan????

  321. saya nak buat rayuan teknik..bila keputusan rayuan saya akan keluar..
    dan adakah saya bole dapat dengan keputusan hanya 5A…terima kasih..tolong jawab

  322. cm ne nk wat rayuan??

  323. napa org yg isi borang dan trus antar gunakan fax nak masuk teknik sng2 ja dapt…tp org yg pegi dengan bwa bapa mama dan di tamuduga oleh guru sna keskolah tu tak dapt….napa hal ni berlaku….sdang kan kputusan fax dgn yg bwa bapa mama tu sma ja ….pilih kash ka

  324. arzizi bin ali says:

    salam saya nak memohon

  325. nape…..?sye tak dapat untuk sekolah teknik dan vokasional…cuba bagi tahu sye……….

  326. smv setapak ade tak bidang fotografer ?

    kalau ade , bole mohon lagi tak ?
    :(

  327. knapE tanpE asrama,,,sedangkan masE buat rayuan tanda perlukan asrama,,,ap pon x ley ar,,

  328. shah irfan says:

    ble kputusan rayuan ke teknik kuala selangor kua????? please???

  329. shah irfan says:

    ble kputusan rayuan ke teknik kuala selangor kua???

  330. ain_besut@ganu kite says:

    salam…spe dpat teknit kt trnggnu?

  331. kptusan ryuan kuar dlm bln 1 or awal bln 2..

  332. Permohonan rayuan yang dihantar ke sekolah adakah diluluskan oleh pihak sekolah ataupun dihantar ke Kementerian untuk kelulusan? Bila keputusan rayuan akan keluar?

  333. alhamdulillah ak dpt tknik kuantan. spe dpt tknik kuantan cam ak kt sni?

  334. kenapa saya xdpt tknik alor star sdang kn kwn2 saya dpt…
    kami sama ja result…

  335. cm ne na cek rayuan ke smt kuantan????ad cciape ta0??

  336. QISYA MERICAN says:

    EXCUSE ME, I WAS WONDERING, WHEN WILL THE RESULT FOR SBP COME OUT?

  337. biler nak keluar keputusan sbp 2011 nieyh???

  338. kalo kte x dpt hadir mse pendaftaran dan kte nk msk sekolah 2 mcm mane?kne tlfn skolh 2 dlu ke?

  339. srt twrn kmskn ke sek tknk sy dh dpt tp x hadir mse hari pendftaran ats sbb tertntu,blhkah sy pergi dftar pd tarikh yg lain?atau sy kne tlfn skolh 2 dlu untk kpstian?

  340. bila nama yg buat rayuaan kemasukan tu keluar ya

  341. saya telah klik 'saya terima tawaran ini'. tapi saya tak pergi pun, boleh pergi lagi tak?

  342. bila kputusan ryuan kluar?

  343. saya nak tanya. pada tahun lepas, saya tidak memohon untuk memasuki ke sekolah teknik & vokasional.tetapi sekarang saya ingin memohon untuk masuk ke sekolah teknik & vokasional.jadi,bagaimana saya boleh memohon?guna borang rayuan atau borang memohon seperti tahun lepas? tolong beritahu secepat mungkin :)

  344. BENCINYA X DAPAT MASUK SEKOLAH TEKNIK

  345. bole wt rayuan g ke??utk 3rd intake?

  346. slam..nk tnye…blh wt rayuan lg ke skrng.or…da lmbt??

  347. NurFarhana Rosli says:

    bila tarikh kemasukan ketuga teknik ?
    dan macam mana nak mohon sekolah tu
    kalau kita nak apply teknik kat melaka , kita kena pergi sekolah tu ke ?
    terima kasih;)

  348. masih dpt ke masuk smt skrng ???
    aku nak masuk la ..

    • Mcm dah tutup je permohonan tp mcm komen2 kat atas tu kata… cuba call smt tu terus & tanya

  349. bila keputusan permohonan ke SMT/SMV 2011 keluar???

  350. are piz nyamuk says:

    salam..,nk tahui jge.,lepas siap borng rayuan..,nk hntar wak2 bile.,pnggilan kedue bile ye..?
    minx agar tulis tarikh last borng rayuan diterime….

  351. Nabil Fiqrie says:

    salam….sye nk tanye SMT GOMBAK berapa A bole dapat masuk sane?

  352. nak sgt ms0k tapi dah tamat tarikh masuk ..
    cam ner nih ?

  353. keputusan untuk memohon teknik@vakasional ni berapa

  354. nak tanye boleh tak? borang permohonan kemasukan skolah vokasional /teknik untuk tahun 2012 dah keluar ke? sy adalah pelajar form 3.. kalau boleh nak masuk teknik ERT, Setapak ?

  355. mcm nak daftar secara online ?

  356. i wan to join in the school

  357. sy xlah berpa pndai..tp sy nk mask sekolah vakasional…sy nk mncri ilmu…tp sy xtwu nk mohon cm ane????tolng sy….please….

  358. mane pendaftaran nye…
    nk search name sekolah tu kt ner..??????

  359. cm new ny??

  360. cm aner nk isi borang niem??

  361. Kita dah buad permohonan .
    then , bila nak tgk keputusan tak bole . Adakah disebabkan keputusan ? Bole bg url semkn tak ?

  362. nak tawu bila keputusan PMR 2011 keluar . . keliru sangat bila ada yang kate 19 , 23 , 26, 28 , dan 29 .. dan bila dapat tahu yang permohonan ke sekolah teknik@vokasional diterima . thanks . :)

  363. salam . lpas amek dapat result pmr , bole mintak lagy x ?

    kolej vokasional bila start ? macam mane nak tahu kita terpilih atau tidak ? dia ade hantar surat or dia ade call kea ??

  364. muhammad haafizh bin rokman says:

    macam mne nk dpt tau kte dpt ke x skolah yg kte mohon

  365. helmi zainudin says:

    knp sy da apply tpi bile nak tgk keputusan pemohonan
    x de name saya ?

  366. cmne nak wt nie,dftr online pon da x bole,so kene pergi sek tersebot…
    :)

  367. ble tbik keputusan……???????????????????

  368. np bler cek dy kte xde lam rekod???pliz explain to me..

  369. saya dpt 4b4c . layak x ea ? erm……

  370. salam.,seingat sy,sy ad mohon mase kat skul.tpy,knape kat siny dy kater sy xd data?.pliklar.,
    kalau kiter nak mohon,guna slip PMR kerp atau gne percubaan?,
    sy xpaham lar..
    Thanks you ^^

  371. salam. so skg ni klayakan utk masuk teknik tgk result pmr yg sbenarnye kan? lagi satu, mcm mana kita nak tahu kita dpt ke tidak msuk? ke sudah tahu ye? hrp boleh jwp sgala prsoalan sy ni. tq

  372. bila kputusan pemohon vokasional 2012 nk kluar nie ?

  373. cam ne nk cek yg perm0h0nan kte dpat ke tidak??

    b0ley bg link??

    sy xnk kcewa kn family sy sbb d0rang nk sgt sy msuk v0kasi0nal,,

  374. salam..skola tekni dy terima x bdx yg dpt 7A ke atas??coz dngr cer dyowg x trima kputusan 5A ke ats..tol kew???

  375. liliana syakila says:

    as salam..

    sy nak tanya sebenarnya dah boleh tahu dah ke sama ada kita diterima atau tidak di sekolah vokasional sungai petani 2..

    (TOLONG SAYA)

  376. liliana syakila says:

    as salam…

    result percubaan saya 2A dan ada 1E..

    adakah saya layak ke smv sp2 dalam jurusan bakeri n katering…

    hari tu ada kawan bg link untuk semak..tapi bila saya cek…rekod saya tiada dalam data..

    sebenarnya keputusan untuk kita tahu diterima itu sudah keluar atau tidak ni…

    (TOLONG JAWAB DENGAN SEGERA)

  377. bila nak tau senarai nama kmasukan smv?

  378. fatimah sayuti says:

    asal tekan ,..
    keputusan pemohonan x dapat,…
    susah mcm nie…
    kat maner lagie bleh tgk,.. gie tau..

  379. azmeer huhuhu says:

    mcm mne nk tgk kte dpt x smv please

    [[SAYA PERLU JAWAPAN YANG CEPAT]]

  380. salam…nk tnya..bile keputusan permohonan kemasukan sekolah menengah teknik bg sesi 2011 dpt disemak?

  381. salam,sy da anta surat rayuan ke sekolah vokasional tersebut,.sampai sekarang tiada jawapan dari sekolah tersebut,.apakah yg ptot sy lkukn ye?tolong jwp..thnks,.

  382. nak tau.kalau pas dapat result baru mintak bole x?
    kna hantar terus ke skolah eh?