Permohonan Sekolah Menengah Teknik dan Kolej Vokasional 2013

Permohonan Kemasukan Sekolah Menengah Teknik dan Kolej Vokasional 2013

Pelajar-pelajar tingkatan tiga yang akan menduduki Penilaian Menengah Rendah (PMR) 2012 dan berminat menyambung pembelajaran di tingkatan 4 Sekolah Menengah Teknik atau Kolej Vokasional bagi sesi pengambilan tahun 2013 bolehlah membuat permohonan sekarang.

Aliran

Bahagian Pendidikan Teknik Vokasional Kementerian Pelajaran menyediakan 4 aliran utama;

  • Pendidikan Teknikal
  • Pendidikan Vokasional
  • Latihan Kemahiran
  • Pendidikan Asas Vokasional

Permohonan ke Kolej Vokasional & Sekolah Menengah Teknik

Pendidikan Teknikal

Bidang teknikal dikhususkan kepada pelajar yang cemerlang dalam akademik pada peringkat PMR. Objektif bidang teknikal adalah untuk membantu melahirkan tenaga profesional dalam bidang kejuruteraan dan bukan kejuruteraan (pertanian dan perdagangan). Setelah tamat pengajian di SMT, pelajar berpeluang melanjutkan pelajaran ke peringkat yang lebih tinggi di peringkat diploma di IPTA (universiti, politeknik, kolej komuniti), kolej matrikulasi teknikal, kolej matrikulasi umum, atau Tingkatan 6.

Aliran teknikal menyediakan 5 kumpulan pakej kursus iaitu;

  1. Kejuruteraan Mekanikal
  2. Kejuruteraan Awam
  3. Kejuruteraan Elektrik
  4. Perdagangan
  5. Sains Pertanian.

Pendidikan Vokasional

Pendidikan vokasional memberikan peluang kepada pelajar yang berpencapaian baik dan sederhana dalam akademik dan berminat kepada pembelajaran bercorak vocational (berkaitan pekerjaan). Isi kandungan bidang vokasional mempunyai komponen teori dan praktikal yang seimbang. Objektif aliran ini adalah untuk membantu melahirkan separa profesional (juruteknik/pembantu teknik) dalam bidang kejuruteraan dan bukan kejuruteraan. Setelah tamat pengajian, pelajar berpeluang ke IPTA, IPTS, dan institut latihan kemahiran awam dan swasta, atau terus ke alam pekerjaan.

Pendidikan vokasional menyediakan 7 kumpulan kursus iaitu;

  1. Teknologi Kejuruteraan Elektrik dan Elektronik
  2. Teknologi Kejuruteraan Mekanikal dan Pembuatan
  3. Teknologi Kejuruteraan Awam
  4. Hospitaliti
  5. Perniagaan
  6. Teknologi Maklumat dan Komunikasi
  7. Pertanian

Latihan Kemahiran

Latihan kemahiran dikhususkan kepada murid pencapaian rendah pada peringkat PMR dan sangat cenderung kepada pembelajaran secara hands-on (amali). Isi kandungan kursus-kursus bidang kemahiran ditetapkan oleh Jabatan Pembangunan Kemahiran (JPK), Kementerian Sumber Manusia. Murid yang tamat dengan jayanya mengikut peraturan yang ditetapkan oleh JPK akan dianugerahkan Sijil Kemahiran Malaysia (SKM) yang diiktiraf oleh industri.

Murid akan dilatih menjadi tenaga kerja mahir untuk bekerja di industri atau membuka perniagaan sendiri apabila tamat pengajian. Disamping itu juga, murid boleh melanjutkan latihan kemahiran pada peringkat yang lebih tinggi di Institut Latihan Perindustrian (ILP), Institut Kemahiran Belia Negara (IKBN), kolej komuniti, dan pelbagai institut latihan kemahiran swasta.

Mulai tahun 2010, BPTV memperkenalkan program traineeship kepada murid aliran ini jika mereka berminat dan mendapat persetujuan ibubapa. Program ini membolehkan murid mengikuti pembelajaran di sekolah selama 3 hari, dan 2 hari di tempat kerja yang sesuai dengan kursus yang diikuti murid. Tempat kerja ditentukan dengan persetujuan sekolah dan ibubapa dengan kerjasama industri. Program traineeship ini memberi peluang murid mendapat pendedahan awal kepada alam pekerjaan semasa di bangku sekolah lagi.

Latihan kemahiran menyediakan 18 pakej kursus iaitu;

  1. Pemesin Am
  2. Jurukimpal / Juruteknik Kimpalan
  3. Pelukis Pelan Kejuruteraan Mekanikal
  4. Juruteknik Automotif
  5. Mekanik Kenderaan Motor / Mekanik Automotif
  6. Mekanik Penyejukbekuan & Penyamanan Udara
  7. Furniture Maker
  8. Jurubina Bangunan
  9. Jurubina Bangunan Berasaskan Kayu
  10. Jurupaip
  11. Juruteknik Elektrik
  12. Juruteknik Elektronik Industri – Peralatan
  13. Demi Chef
  14. Pembuat dan Mereka Pakaian Wanita
  15. Pendandan Rambut
  16. Jurukecantikan
  17. Juruteknik Akuakultur
  18. Pekerja Ladang Pertanian

Pendidikan Asas Vokasional

Kursus Rintis Program Pendidikan Asas Vokasional pula dijalankan di 15 buah Sekolah Menengah Kebangsaan dan menawarkan 11 kursus.

Kursus yang ditawarkan adalah Pakaian dan Jahitan, Menservis Motosikal, Membuat Perabot, Automotif, Tanaman, Penyejukbekuan dan Penyamanan Udara, Penyediaan dan Penyajian Makanan, Akuakultur, Pendawaian Elektrik, Hiasan Dalaman, Visual dan Animasi

Senarai Kolej, Sekolah & Kursus

Sila rujuk Unjuran Kolej, Sekolah & Kursus untuk menyemak kursus yang ditawarkan di setiap Kolej Vokasional dan Sekolah Menengah Teknik.

Syarat Umum

  • Pemohon mestilah warganegara Malaysia.
  • Pemohon hendaklah:
    • Berada di Tingkatan 3 dan akan menduduki peperiksaan Penilaian Menengah Rendah (PMR) Tahun 2012.
    • Telah menduduki peperiksaan percubaan Penilaian Menengah Rendah (PMR) Tahun 2012.
  • Kesihatan diri pemohon:
    • Mestilah sihat tubuh badan dan sesuai dari segi fizikal.
    • Bebas dari penyakit seperti masalah jantung, darah tinggi, kencing manis, sawan (epilepsy) dan lain-lain penyakit yang boleh membahayakan atau menghadkan pelajar daripada menjalankan kerja kursus dan kerja amali.
  • Pemohon kursus Kejuruteraan (Elektrikal, Mekanikal dan Awam) mestilah tidak rabun warna.

Syarat Khusus

  • Pendidikan Teknikal – Mendapat sekurang-kurangnya Gred B pada peringkat PMR dalam mata pelajaran Bahasa Melayu, Bahasa Inggeris, Matematik, Sains dan Kemahiran Hidup.
  • Pendidikan Vokasional
    • Kategori A – Mendapat sekurang-kurangnya Gred B pada peringkat PMR dalam mata pelajaran Bahasa Melayu, Bahasa Inggeris, Matematik, Sains dan Kemahiran Hidup.
    • Kategori B – Mendapat sekurang-kurangnya Gred C pada peringkat PMR dalam mata pelajaran Bahasa Melayu, Bahasa Inggeris, Matematik, Sains dan Kemahiran Hidup.
    • Kategori C – Mendapat sekurang-kurangnya Gred D pada peringkat PMR dalam mata pelajaran Bahasa Melayu, Bahasa Inggeris, Matematik, Sains dan Kemahiran Hidup.
  • Latihan Kemahiran – Mendapat sekurang-kurangnya Gred D pada peringkat PMR dalam mata pelajaran Bahasa Melayu dan Kemahiran Hidup.

Maklumat lebih terperinci sila rujuk Syarat Khusus SMT & KV

Permohonan

  • Permohonan ke SMT dan KV boleh dibuat dengan dua cara:
    1. Secara online melalui laman web Kementerian Pelajaran di Sistem Permohonan Dalam Talian Ke Sekolah Menengah Teknik / Kolej Vokasional 2013 .
    2. Secara manual dengan datang sendiri ke SMT atau KV yang berdekatan. Borang permohonan boleh diperolehi di situ.
  • Kemudahan asrama disediakan di hampir semua SMT dan KV kecuali KV Kuching dan SMK Sultan Abdul Samad. Walaupun begitu kemudahan asrama tertakluk kepada had yang ditetapkan bagi setiap sekolah.

Temuduga

  • Pemohon yang disenarai pendek akan dipanggil untuk sesi temuduga di SMT dan KV yang berkenaan.
  • Pemohon diminta hadir temuduga dengan berpakaian lengkap sekolah. Sila bawa bersama salinan kad pengenalan, keputusan peperiksaan percubaan PMR 2012 yang telah disahkan oleh pihak sekolah pemohon dan sijil-sijil berkaitan.

Tarikh Tutup

Tarikh tutup permohonan untuk ke Kolej Vokasional dan Sekolah Menengah Teknik 2013 adalah pada 30 Disember 2012.

Keputusan Permohonan

Keputusan permohonan dijangka akan diumumkan sebelum sesi persekolahan 2013 bermula pada minggu kedua persekolahan 2013. Sila rujuk Keputusan Permohonan Kemasukan Kolej Vokasional & Sekolah Menengah Teknik 2013.

Rayuan Kemasukan

Bagi permohonan yang tidak berjaya, pemohon boleh membuat rayuan melalui online atau datang sendiri ke Kolej Vokasional atau Sekolah Menengah Teknik yang berkenaan.

Pertanyaan & Maklumat

714 thoughts on “Permohonan Sekolah Menengah Teknik dan Kolej Vokasional 2013

  1. ble kte akn dbri tahu slpas pmohonan ini???

  2. askOm..sya nk tny bdg catering xder kerw??satu lg seni kulinari 2 mcm mna???sya msh xfhm larh…tlong larh bntu sya..

  3. Nurul Hidayah says:

    saya dahh mohon .. and ape yg diisi tuhh print automatik .. then , nak buat ape ???

  4. assalamualaikum dan salam satu malaysia….saya dengan ini ingin memohon ke sekolah teknik dengan harapan boleh meningkatkan jati diri saya dan ingin menjadi anak yg soleh dan manusia yang berwawasan…semoga permohonan saya diterima….saya sungguh bersyukur jika diterima…insyallah dengan izin allah s.w.t….

  5. Hmm .. nak tanya .. kalau mohon SMT then mohon KV .. boleh kee ? KV dgn SMT kan lainn .. boleh ke mohon dua2 sekali ?

  6. assalamualaikum…..kalau macam kita dah mohon ..kalau kita nak taju kita dapat ke x mcm mana .

  7. nur rasyiqah says:

    Kenapa number IC dengan angka giliran tak sah?

  8. nurulatikazah bt. ghazali says:

    lau nak ambik bdg wt kek nk kna plih bdg pastri&kulinari @bakeri& pastri….

  9. senyum selalu :) says:

    salam..nk tnye knp dinyatakan angka giliran dgn no IC tidak betul?? sedangkan sy isi dah betul..

  10. Muhamad Hafiz says:

    bidang juruterbang ada tak?

  11. sy ingin msk sklh teknik tp x tau cam mana nak isi

  12. sy ingin masuk sklh teknik tp cam mana ha………

  13. klau xlulus blh msuk x…

  14. kolej vokasional tu macam ne?

  15. bayaran untuk kv berape ye? dan bayaran bulanan ke tahunan

  16. Muhamad Hafiz says:

    bidang penerbangan ada tak?

  17. cm mane nk mas0k kn i/c ngn agke gliran ..? Asyk2 maaf2 … Menyirap t0l la ….

  18. shahrizanIkram says:

    nak,tnyaa. visual tu mcm mana ?

  19. Shahrizanikram says:

    Bidang music ada tak ?

  20. kalau nak tahu dapat teknik macam mana ??

    i go to school balik pulau

  21. apa KV.. apa SMT ni???

  22. saya x faham lahh macam mana nak pilih aliran x faham tolong

  23. pengurusan perniagaan sekurang-kurangnye dpt gred ape ye ?? tak bpe phm la ..

  24. jurusan elektrik dan elektronik sekurang – kurangnye nk gred apew ye ?? tak berapew phm lhaa …

  25. assalamualaikom…

    saya nak masuk ke sekolah vokasional kat penang!!!

    mcm mana nak masuk & dapat borang permohonan????

    saya dh pening mcm mana nak cari cbb macam2 dh saya cuba tp x faham jga..

    kalaw da information yg penting gtaw kat saya jga taw..

    assalamualaikom.. =)

  26. saya sedang mencari kos pramugari..

    mcm mana??

  27. NK masuk vk mcm mnew??

  28. As'salam..saya nak tanya,boleh ke kalau seorang pemohon mengahantar dua permohonan ke KV yg berlainan tetapi dgn aliran yg sama?please,i need the answer…

  29. salam . .sy bingung nii..macam mane nak isi benda nii..

  30. macam mane nak dpt no giliran ek ?

  31. bleh kew mohon dua2 skali..^_^

  32. assalamualaikum……………

    saya mohd asfa danial bin haniazam mmg mnat nk msuk cklh ni tpi tk rti nk daftar

  33. Teknik atau Teknik Vo…..yg mana lagi bagus….

  34. KV theater dan music takde ke?

  35. Saya dah click ke laman web tersebut tetapi kenapa ia 'service unavailbe' ? Tolong bantu saya dalam masalah ini .. Its really urgent , adkah sebb sudah deadline ?

  36. knpe saya tkan dkt laman web permohonan dia kata error

  37. Saya Adalah Saya says:

    Knape sy pnye no IC n Angka Giliran tidak sah ?

  38. Assalamualaikum , sy nk tanye , bidang kosmetologi tu mcm mane ye ?

  39. askom.. ada bdang masakan ke??? kat mna ye?? TEKNIK @KOLRJ,,

  40. askom…bleh tnya..angka giliran tu nk msukkn ape??angka gliran periksa pmr kew??

  41. kalo nk mo0hon due due sekali boleh kan …….
    kalo aku ambil kunilari tu pulak macam ne ..??/
    masak masak erk?? please reply my massage..

  42. salam, aku ambik pmr tahun 2012. permohonan nie bila tarikh tamat? aku nak masuk bidang teknikal atau automotif…. harap2 boleh dapat lah.. macammne nak mohon?

  43. salam, saya ambik pmr tahun 2012, n berminat nak masuk vokasional tahun 2013, bila tarikh tamah untuk mohon? saya nak ambik aliran teknikal atau automotif… harapp2 boleh dapat lah..

  44. knpe xboleh nk daftar saya dh masukkan no giliran dan no ic knpe xblh asyk slh je ???

  45. suhaida hasmawi says:

    seykom..sya na tye r ..npe ic / no angka geliran x boleh msuk…

  46. fesyen da pembuatan pakaian toh acm ne ??
    explen cket .

  47. Aminahtasha says:

    Hai,apa khabar saya Tasha,saya ingin buat permohonan untuk masuk ke sekolah Teknik ,di mana tempat yang boleh saya terus belajar,..walaupun saya tidak mahir dalam pelajaran tapi saya mahir dalam melukis gambar kartun,tetapi cita-cita saya hendak menjadi tukang masak yang terhebat seperti cef Wan,..cuma tak tahu hendak mencari sekolah yang sesuai dengan saya.

  48. A.Amiratul. says:

    Hello,Assallammualaikum,saya hendak memohon ke sekolah teknik di BandarUtama di mana tempat yang sesuai saya belajar tempat sesuatu yang baru…

  49. Syafinaz Ahmad says:

    salam . akuakultur tu macam mana ? boleh terangkan ? Terima kasih :)

  50. muhd amirul shafiq says:

    harap2 dpt law..

  51. SYE NAK SGT MSUK KOLEJ VOKASIONAL NEY ,, COZ SYE B'HRP AAGR DDPT MNGUBAH MSE DPN KLUARGE SYE ,, SYE MOHON P'TIMBANGKN LAA P'MOHONAN SYE ..

    • saya juga memerlukan masuk ke kolej vokasional ney,,
      sebab saya nak improve skill dota saya.
      lagi pun cita-cita saya nak jadi macam abang saya.
      abang saya pomen turbo.saya nak jadi pomen super car

  52. amirruddin says:

    amirruddin

  53. macam mne nk mohon ar ? sape leh tolong saye..

  54. saya baru nk mohon… boleh lagi x… saya baru nk ambik pmr… 2013 masuk form4

  55. Assalammualaikum , saye nak tanya ? saye akan menduduki PMR pade tahun 2012 ,dan saye telah menduduki trial PMR dan saye mempunyai 3E adekah saye boleh memohonnya ?

    • same laa dpt 3E pd kedudukan trial. hmm, harap2 dapat. klau tidak. terpaksa buat rayuan sehingga diluluskan. trial PMR dapat 3E and PMR dapat 2B 5C 1D. hopefully, dapat. hanya 1 cara shaja boleh ubah masa depan aku

      • ehhh ok la 2 shafiq dapat 2B 5C 1D….ko mesti dapat punye…aku thn lps trial PMR lagi terok dari korang…aku pnye trial 2C 3E n 3 paper aku x amik…korang mohon saja…mana tau korang dapat…kalaux dpt an korang buat rayuan kt sek yg korang nk kan tu je ok…

  56. Najib Ashari says:

    Nak Tanya ?Kalau Ada 1 Subject Gagal… Ada Harapan Lagi Ke Untuk Masuk Sekola Teknik ?
    Harap Balas.

    • sekolah teknik mybe xde harapan sebab syarat minimumnye tggi…untuk adik cube mohon kolej vokasional @ latihan kemahiran…

  57. Ahmad Ridzuan says:

    cita2 saye nk jadi macam ayah saya yang mengambil bidang jurubina bangunan..tapi sy xlh hebat sangat dlm semua subjek yg sy ambil d sklh ….jika d luluskan pemohonan sy ..sy akan blajar bersungguh-sungguh demi keluarga sy

  58. mcm mn ye nak download borang permohonan??

  59. aq nk masok jgak , tpy blom tntu aq lulus priksa . nk msok kna dpat a ka ?

  60. Nur Hidayah says:

    Salam , saya dah isi borang permohonan tu . Macam mane nak tahu saya dapat masuk atau tidak ?

  61. siti nur shyafiqa says:

    Assalamualaikum..CMNA KLU TK LULUS DLM PMR BLH TK BUAT PERMOHONAN ,. .

  62. Assalamualaikum…… macam mne nk daftar masuk ??
    tak tahu la nk daftar macam mna ..

  63. ain syazana says:

    salam..kalau dah print permohonan tu..na wat pe ea?pos kn dekat skola yg kite minta ke?

  64. naper i isi name and angka giliran ,then dye kate salah .aduii,daa pening dah nie. takk tau lha. u all ajar saye bole takk ? please … :(

  65. sye dah print permohonan …..pastu nak buat ape

  66. Andai Kata Kita Gagal Dalam Paper Percubaan Pmr , Adakah Ia Dapat Memasuki Kolej Voksional Ini ?

  67. saifull karim says:

    Adakah pelajar kolej vokasional tidak mengambil spmv dan apakah peluang untuk pelajar spmv sambung untuk first degree dan adakah spmv tidak di kira dalam pengambilan untuk kemasukan ke ipta

  68. siti zulaikha says:

    sy xfham la… klau nk thu kte ni d trima, mcm mn??? help me!!!!

  69. salam ..macam mana nak dapat kan angka giliran ?? tak paham sangat ni

  70. sahrul bin sabri says:

    k115

  71. salam…mcm mane nk masuk sekolah teknik n ambil sains pertanian tpi dalam borang kemasukkan x da pon bidang sains pertanian???

  72. angka giliran ambek kat sekolah punye ke ???

  73. salam. kenapa ic n angka giliran tak betul? dah buat banyak kali tak boleh pun

  74. manja kirana syakira says:

    kalau sains dengan matematik tak lulus,,boleh masuk vokasional tak?

  75. kalau macam adik saya. ingin memohon sekolah vokasioanal, tetapi dia tidak mendapat kaputusan cemerlang dalam pmr, adakah dia masih berpeluang untuk memohon?? kerana setahu saya, sekarang pengambilan untuk sekolah vokasional sekarang semakin terhad.

  76. UTK MAKLUMAT LANJUT SILA KE FESBUK KEMASUKAN KE KV DAN SMT

  77. mcm mne na cri borang vokasional ea ???

  78. adoi , nk daftar pun tak pandai laa , :)

  79. assalam,bleh x klau sye x lulus bleh mohon x vokasional….Bleh ye…..hrap-hrp bleh la ye

  80. mohd ridhuan says:

    hellllo,,nk tnye law bhasa inggris xlulus diterime ke x hah???

  81. hellllo,,nk tnye law bhasa inggris xlulus diterime ke x hah???

  82. chinta qa'seh says:

    sLm ????nk taw sya dterima cAm ane eAk ????

  83. chinta qa'seh says:

    sLm ???mcm mne nk taw ktA dterima eAk ???

  84. dua kursus boleh tak?

  85. salam saye nak masuk, sekolah vokasional.. dan saye ingin.. mngambil kos kulinari… tapi saye x tau sekola yang mane ade kos kulinari ni..

  86. Khaleeda Adiba says:

    Salam. Bidang fotografi ada tak?

  87. ad ke bidang Penyelenggaraan Pesawat – SBR (Senggara, Baik Pulih dan Rombak20 Rawat)??….
    klau kt kv mne ar??…

  88. ,Asallmualaikom

    Nie sya nk tnya? Mcm mna klau sya dpt :

    B.mlyu-D

    B.inglish-E

    Math-E

    Sains-E

    Khb-C

    Agak2 bleh dpt x klu sya mhon,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

  89. kos doktor apa ye….

  90. tenku iskandar says:

    salam sya nak masuk kolej vokasional.. dan sye ingin.. mengambil automotif.. tapi saya xtau la dapat xmasuk vokasional

  91. tenku iskandar says:

    sya nak masuk bahagian automotif la

  92. askum .saya mahu masuk SMT bahagian automotif di balik pulau .bagaimana mahu mendaftarkan????

  93. askum .bagaimana nak daftarkan anak saya ke SMT dekat balik pulau .

  94. saya nak tanya kalau kita masuk aliran teknikal………budak perempuan boleh masuk ke??
    berapa lama kena belajar dekat sana??

    • prmpuan pon bly msok..law dorang mnat sgt2….kite bljar kt sne slme 4 tahun..law da kluar kite dpt diploma…kalo ta silap tu lah ckgu sy trang kan kat sye

  95. Salam, saya nak tahu sekolah teknik terbaik dari segi akademik dan kursus yang ditawarkan . Dari segi pemintaan pasaran kerjaya, kursus yang manakah patut saya pilih?

  96. syafiq firdaus says:

    salam…saye minat dalam bidang membaiki motor2 dan kereta…so bidang yang perlu sye pilih??

  97. siti salwa says:

    bole sy tny.. jikalau sy memohon dr online.. mcm mane sy nk mendapatkan angka giliran?

  98. sekolah ny ad SPM x ?

  99. Sekiranya saya hanya mengambil peperiksaan PMR tetapi tidak mengambil peperiksaan Percubaan PMR, bagaimana cara untuk memohon ke sekolah Vokasional. Adakah saya masih berpeluang membuat rayuan selepas mendapat keputusan PMR?

  100. Sitee Rahmah says:

    smeqwOm . sya nak tnya nehy .
    lw nak msukk skOlah vOkasiOnal nehy . ada takk bhagian PERUBATAN@MEDICAL ??
    lw takk ada bhagian tu sya nak ambk bhagian PHOTOGRAPHY .. ada takk ??
    arap kOmen saya ada tndak blass nyaa Okk .. :D

  101. Sitee Rahmah says:

    smeqwOm , saya nakk tnya nehy . lw sekOlah vOkasiOnal nehy ada takk bhagian
    PERUBATAN@MEDICAL ?? lw takk darr bhagian tu , sya nak ambik bhagian
    PHOTOGRAPHY .. ada takk ??
    sya arapp ada tndakk blass dari kOmen sya nehy ..

  102. assalamualaikum
    bagaimanakah cara saya memohon ke KV bagi kemasukkan tingkatan satu & apakah syarat-syaratnya?

  103. prinsip akuan dengan perauanan sama kan?

  104. nashvin idlyn says:

    assalamuailaikum, semoga permohonan saya diluluskan.

  105. bidang fesyen ade x..???

  106. tentang bayaran pulak bagaimane ?

  107. muhammad abdul raof says:

    permohonan nie antar ikut online kerw atau kene pergi kt skolh tu

  108. nur farahjihan says:

    assalamualaikum :)
    kenape kolej teknik melaka tengah takde kulinari ????????

  109. hai saya nak menjadi seorang yang berdikari dan anak yang berguna pada keluarga saya..!so..sebab tu lor saya nk mendapatkan KV o ape je lor..saya nak belajar dgn sungguh and saya tahu yg saya x belajar wen form 3..i juz merugikan masa saya and nw oni i feel sorry 4 my nounsense attitude..pls frends pray for me to get the kolej..thanx..tc..!!!!

  110. assalamualaikum . kenapa bile saya masuk kn angka giliran n no ic , dia tulis kombinasi tidak betul ? padahal dah btol pe yg sye masuk kn

  111. nur liyana says:

    asalamualaikum nak tnye klau tak tgok slip percubaan tak bleh kee??? just tgok slip PMR sebenar????

  112. salam, nk tnya ckit… mcm mna kita nk tahu kalau kita terpilih untuk ke sesi temuduga???

  113. kenapa saya dah letak no.ic dengan angka giliran tapi takboleh masuk !nak buat camne lepastu?

  114. skolah nie trus dpt dploma kah

  115. siti nor amirah says:

    salam…mcm mne nk thu kputusannye,,?

  116. hantar guna post ke ,guna online ???

  117. SALAM

    KENAPA BHG KLIK UTK SILA PILIH BANDAR..X BERFUNGSI?
    TQ

  118. alya norzelan says:

    salam….sya nk tnya, klau nk mohon kv n matta bleh x???? hrap jwb

  119. camne nk daftar smv ehh??

  120. nurina wafa says:

    kenapa letak angka giliran mesti salah jee ?? mohon saya ingin masuk kolej vokasional :(

  121. cmne nk isi yg bru ?

  122. sye da mhon tp tkot data2 yg sye bg tu ta btol….bole tak law sy na kmas kini blek ? sye rse bnyk data2 yg sye bg tu data2 yg salah….dan skiranya kite ta dpt….mcm mne na wt pemohonan ??? dan bile sy bole wat pemohonan ?????

  123. naizatul salwani says:

    salam.sya nk tnya, klau sya mohon kesetiausahaan pntadbiran dan teknologi pembinaan,mathematik titik bratkn jgak ker??? hrap jwb

  124. aslkm…kalau nk ambik bidang perubatan atau hopitaliti mcmana?

  125. Assalam.. Apa yg sy difahamkan, selepas pengajian selama 4 thn disini, graduan nya terus mendpt diploma dan tiada spm.. Bagaimana jika graduan ingin mlanjutkn pelajaran ke peringkat degree @ masuk ke alam pekerjaan jika tiada sijil spm?

  126. sek men teknik tak dek kos penyenggelaraan kapal terbang ke???

  127. bidang automotif tu macam mana ye?

  128. khairul anuar says:

    salam.. pe beza ruminan dgn poltri n bioteknolgoi wat pa?

  129. Assalammualaikum, SMT dengan KTV ni ada SPM tak? Sebab kakak sedara saya kata belajar 4 tahun terus ada diploma. Okay tu memag okay, tapi ada SPM tak? Saya amat perlukan jawapan….

  130. ridhuan razali says:

    askm..saya ingin bertanya ,kursus apa yang perlu saya ambil untuk bahagian masakan dan sek teknik mana yang ada menawarkan kursus itu..terima kasih

  131. asalamualaikum,berapakah bayaran kolej nie,

  132. muhd haikkal nazril says:

    harap harap aku dapat masuk teknik kuala kangsar

  133. kne print ker brang nie

  134. salam…cam ne kite nk twu dpt ke x?

  135. dyg nor aziana says:

    saya harap saya akan dapat msuk kolej nhe… sya mhu mMbantu keluarga q yang susah….tapi saya kurang yakin kalu sya akn d plih msuk ke kolej nhe….!!!!

  136. boleh tanya kah…di mana dapat ambil borang kemasukan untuk tahun 2013 ke vokasional

  137. please help me . nape borang permohonan kemasukkan sekolah teknik tak keluar ?
    yang keluar hanya artikel pasal sekolah teknik j . confuse-II :(
    -PMR 2012

  138. saya smak saya cool tpi x pandai nak daftar

  139. budax skula says:

    nak tnye , KV mne yg paling best??hee

  140. qaseh qasidah says:

    Ermmmmm!! sy dah bace semua yang ade kat atas 2..
    tpi sy kurang faham "LATIHAN KEMAHIRAN"
    latihan kemahiran 2 macam mne erk ^^

  141. seni kulinari untuk lelaki ke perempuan..

    kalau saya nak masuk bleh tak???

  142. hamba allah says:

    Assalamualaikum.. Saya nak tanya satu benda je ni ..Yuran kolej vokasional berapa?

  143. Saya nak tanya kalu boleh belajar SMT bila surat tawaran akan sampai…..??????

  144. Cikgu Nasrudin says:

    Untuk kursus akuakultur,sila layari facebook Kursus Akuakultur Teknik Chenor..

  145. Muhammad Syafiq says:

    salam. . sy dh isi borang n dh print cmner nk tahu . .kalo permohonan itu dh berjaya atau belum. ?

  146. salam. . sy dh isi borang secra online n dh print borang tersebut . . n mcm mane nk tahu permohonan tersebut dapat atau sebaliknya. ???

  147. mcm mane nk tahu skiranya berjaya atau tidak setelh isi borong scera online dan sudah print borng tersebut . ???

  148. asalamualaikum datuk saya ingin masuk sekolah ini kerana saya ingin mengambil aliran menjadi chefff….

  149. hazrul hanif says:

    assalammualaikum, saya muhd hazrul hanif ingin memohon kemasukan ke sekolah menengah vokasional sungai petani.. tahun 2013…. subjek yg saya mohon ialah kemahiran outomotif kederaan motor…

  150. Luciana Lucas says:

    Selamat sejahtera. sy nak tanya sikit. tahun ini sy ting 4. sy nak pemohon sek vokasional ini. blh sy pemohon?

  151. nurnabihah says:

    hye..nme sye biha.sye sebenrnye nk sgt msok KV nie tpi mak ngn ayh sye x ksi sye msok.dorg ckp wt pe nk seklh jauh2..sekolh biase ckup arr,sme je bidg dye.Tpi sye nk ambik bidg HOSPITALITI.ape patut sye buat sekrg nie????

  152. Asalamualaikum.kalau kita dah mohon dalam website,kite kene print dan hantar borang tu dekat sekolah ke?saya betul2 nak tahu.thanks :)

  153. Assalamulaikum

    Saya nak tanya . adik saya keputusan percubaan dia dapat 5A2B1D . D tu subjek Matematik . so kalau dia nak mohon sekolah teknik vokasional nih . dia layak untuk teknik atau kolej vokasional ? kami confuse nak pilih yang mana satu . mintak pendapat ya :) terima kasih

  154. lepas print permohonan nak kena hantar ke sekolah ke?

  155. effa owana says:

    nk tanyo…pemain bola buleh msok kolej vekesional x..mne tau klu tkot2 xtrie..k,slmat hari raya haji..chau

  156. assalammualaikum…….sy ingin bertanya akan keputusan sya yg x seberapa ini boleh memasukki sekolah ini……..

  157. macam mane nak mohon tuk kolej teknik vokasional ?? kalau mohon melalui online , macam mane ? laman ape perlu saye buka untuk mohon ?

  158. laman ape yg prlu sye buka tok mohon melalui online ?? tolong please ..

  159. salam .. sy nk tanya, permohonan tuk tingkatan 5 ada ke? tp sy bukan dari sekolah vokasional .. thanks =)

  160. saya nak ambik bidang katering..bila tarikh tutup???

  161. salam,saya berminat untuk masuk ke kolej vokasional tapi saya x tahu kat mne yg mnawarkan dlm bidang seni kulinari yg berhampiran atau dlm negeri pahang…..

  162. alamak. permhonan ke skolah teknik tamat 30 dis ke 31 dis ? takdan nak mohon T.T

  163. eh silap, 30 oct ke 31 oct talkeh mohon skolah teknik ?

  164. mohd ameer shafiq says:

    Sye muhamad ameer shafiq ingin mngatakan……berilah sye pluang untuk masuk kolej teknik ini…….apa2 pun sye brdoa kt allah sye msti dpat plung ini….amin…..

  165. Wabiwatul Nazuwa says:

    Dekat sekolah kan ade pembahagian buku teks tingkatan 4 2013, sesape yang mohon sekolah vokasional perlu ke ambik buku teks tu ?? Hmmmm :/

  166. askum.. sye mim adli dari smk juasseh, negeri sembilan., sye nk tau bidang I.T disediakan tak? sye berminat ingin bersekolah di kolej vokasional juasseh, N.sembilan.

  167. assalamualaikum, boleh tak kalau saya mohon 2 kali ( kemahiran teknikal dan kemahiran vokasional) dalam aliran berlainan… harap dapat balas segera…

  168. assalamualaikum, saya nak tanya boleh tak kalau isi borang yang sama dua kali tapi sekolah dan aliran lain-lain (kemahiran vokasional dan kemahiran teknikal ).. harap dapat dibalas dengan segera

  169. JACQUELINE TAI says:

    SYA NK MSUK KV TPI ANGKA GLIRAN DAN IC TK SAH ?TPI SYA DH KOL JPN SARAWAK TPI TKDAT JUGA SYA MSUK BORANG 2???? MCM MANA NI ?? THEN SAYA DH TNYA PIHAK SEKOLAH , PIHAK SEKOLAH PUN DH TLONG ……TANYA KT JPN SARAWK MCI JUGA SAYA TKDT???BUKA BORANG 2……………TOLONG SAYA!!!!!!

  170. mohd izwan says:

    bole sy tnya..jkalau sy mmohon dr on9..mcm mna sy hndak mmenta borang kmasukan teknik..

  171. anies suehailah says:

    salam,sy nk isi scara online…tpy teknik alor star mmang tak ad kae perakaunan ???smua tknologi jae???teknik kulim pon sama???

  172. Dh isi on9 tp tk print. Ada masalah tk?

  173. salam
    saya nak tanya kosmetologi tu macam mna?
    sy x fhm dan x pernah dengar.

    thanks.

  174. siti nor hannnani says:

    assalamualaikum…,saya nak tanya …bila sesi temu duga????

  175. faiz sentose fly2 says:

    saya ingin memohon sekolah vokesional di mana-mana tempat pun . tetapi keputusan saya tidak berape cemerlang . saya harap saya mendapat sekolah vokesional . terima kasih .

  176. cm ner nk tau dpt ker tk

  177. sy dh daftar online tapi macam mn sy nk tahu yg klau2 sy dpt sy daftar kat kolej vokasional sy ambil bidang perkhidmatan& asuhan kanak2 agak2 dpt x

  178. sy mohon untuk belajar di kv sungai petani2 boleh sy tahu lebih lanjut tentang bayarannya harap2 di balas

  179. Muhammad Amir says:

    Asalamualaikum…kalo saye amik bidng Automotif….mcm mane saya perlu mohon nya??????

  180. salam..nk tengok keputusan permohonan mcm mane?????????

  181. salqm..nak tengok keputusannye mcm mane?????

  182. nur afaf suhaila says:

    salm…sy nk tnye..sy msih xfham..mcm mne nk mohon vokasional niy..apa mtapelajrn yg kne lulus..klu BI,,SN,,MT dpt D ,,boley kew dpt vokasional

  183. camne nk memasuki sekolah ini berdasarkan Pentaksiran Berasaskan Sekolah yang digunakan oleh pelajar Tingkatan 1 mulai tahun 2012?????

  184. macam mane nak tahu kita dapat ke x…..ye
    tolong saye
    harap balas ye:)

  185. macam mane nak tahu..kalau kita dapat atau tidak dapat????
    harap balas###

  186. siti aishah says:

    salam.. bleh saya tau cm mana kita nk tau kita boleh ditemuduga

  187. nor izzatul zayyani says:

    lw da print borang uw..nk wt cmne plak??

  188. fazly sajew says:

    saya ingin meminta maaf dgn ape yg sye telah laku kan,sye memilih kolej vokasional kuala kangsar,di sne saya ade masa depan berbanding di sini.sye ingin pemohon maaf sekali lagi.

  189. em………….cam na yer law prmohonan sye x d trima………..sye hrap sngat2x agr sye dpt d trima………. kerna sye x nak m'mbeban kan kuarga sye…………………lgi pown sye nak hdup brdikari n sye ingin m'ningkat kan lgi jati dri sye,serta sye nak sngat m'jdi ank yank soleha n b'wawasan……….. bkn itu sja sye jgk ingin msuk ke skola m'nengah teknik dan vokasional 2013 kerna sye b'minat ke skola nhex……………sye hrap sngat2x agr sye evelyna sho dan azizam bin amran ditrima……………sngat2x………..

  190. fifiey fiey says:

    saya ingin skali msuk ke skolah tenik,tp apa btul bhawa lepas jax tamat belajar d sekolah teknik,tidak thu hala tuju?

  191. aisyah_syasya says:

    Assalamualikum … sy nak ambil kos pramugari … sy tnggal d sndkn sabah … mcm mna nak mohon ye … plezzz .. :)

  192. aisyah_syasya says:

    Assalamualaikum , W.B.T … sy minat nak ambil bidang pramugari … kena pilih kos apa ya …?? agak2 d mna ada kos 2 ya ..?? plezzz tlong sy …

  193. Saya banyak suka bidang membaiki kereta. Sekarang saya kerja part time kerja kedai kereta tolong ?

  194. siapa taw seni Kulinari nyh lebih kpd masakan kea atau hiasan?????

  195. seni kulinari nyh kn lebih kpd ape hehy….masakan ke atau hiasan????

  196. SALAM ADIK SAYA BERMINAT SANGAT DALAM BIDANG AUTOMOBIL MACAM MANA NAK DAPATKAN BORANG KEMASUKAN 2013 …PLEASE BANTUAN ANDA

  197. fara fauzana says:

    nk daftar cm ner niw ta leh pom..hm…

  198. macam mane nak tahu kita dapat ke x dapat…ape maksud sistem pengurusan data dan aplikasi web dan sistem rangkaian komputer

  199. nor ekmal bin hassan says:

    aslam " kom saya nk msuk skolah tenik klau keputusan saya mcm ni blh msk ke x rsa

    B.I = E

    B.M=D

    GEOGRADI=E

    K.H=C

    M.T=E

    P.I=E

    SJRH=E

    S.C=E

  200. boleh sya tnya….kalau kita isi on9 kan guna kputusan percubaan pmr…kalau kputusan percubaan dpt smua gagal…dpt tak masuk ke sekolah menengah teknik..

  201. Nk mohon lepas dpt result blh kan?sebelum @ selepas yg lebih baik?

  202. kenapa kita letak E , dekat result yg lua , G ? hairan betul . memang macam tu ke ?

  203. Mohd shahrul nizam says:

    salam..saya nak tanya ni… umo sy sekarang 17 tahun.. tak ambik PMR dan SPM.. boleh kah sy masuk sekolah ni??

  204. dh isi angka gliran & IC dgan betl tpi dy tlis kombinasi tdak btul

  205. yuran kemasukan kv rm 4500 ke rm 450

  206. SELAMT PAGI…SYA ADA SOALAN UNTUK KV..JIKA NAK DAFTAR KE KV UNTUK 2013..MSTI LPAS KLUAR RESULT KE?KALAU LPAS KLUAR RESULT,BRU RGSTER SUDA PASTI KV AKAN BUSY..DAN SUDA PASTI AKAN BNYAK YG AKAN DTLAK PRMHN TRSEBUT.WALAUPUN SUDA IKUT SYART2 NYE..(SUDA BRLAKU PADA THUN LEPAS)HARAPKN THUN INI X AKAN BRLKU LG. TQ

  207. Anis Hasseni says:

    Assalamualaikum.. nak tanya ni.. kalau kita dah daftar.. kemudian kita nak tukar aliran yang kita dah pilih tu boleh tak? kalau boleh macam mana eak??

  208. farra ezrin says:

    salam , nk tanye . untuk sesi 2014 spm ade tak ? mohon reply sbb nak sngat tahu jwapan

  209. nak masukkan anak buah ni , nak kena isi borang on line ke atau boleh gi sekolah vokasional yang berdekatan

  210. Ahmad saiful says:

    A'salam , Abang Klau dah mohon borang yang suruh print tuh klau tak print mcm mane ? Sya ingin mengetahui dengan secepat yang mungking

  211. PEREMPUAN BLEH KE MINTAK ALIRAN AUTOMOTIF??

  212. assalammualikum , boleh saye tahu , berape yuran ke KV ye ?
    boleh takk bile saye dah umur 17 , saye ambil spm ? saye tahu KV tak ade spm , tapi mse umur sye 17 sye amibil kat sekolah biase , ? tapi sye masih belajar di KV

  213. ade sesape x yg mohon kat alor setar?????nk tau gak

  214. Myrol nak muay says:

    salam…macamna nak tau kita dpat or xdpat masuk ?pertolongan anda amat diharapkan…

  215. antare kulinari dgn fasyen mne lgi ok??
    plizz tlong…coz sye x de pengalaman dlm dua-dua bidang nie…
    x tau nk pilih yg nme satu…

  216. antara bidang kulinari dgn fesyen mne lgi ok??

    • saya pun pilih kulinari :D sbb fesyen mcm payah je nak kena jahit .tapi ikut minat awak la :) saya tak minat jahit ,minat masak :)

  217. klau nak ambik fesyen nak pilih ape nieh?
    xphm care nak isi

  218. Keputusan dapat tahu secara online atau surat menyurat ?

  219. ain evangeline says:

    knpe kombinasi angka giliran&i/c x btul???
    abis cmne nk log-in??

  220. sekolah teknik nie percubaan nye kalau xda A . boley ke ?

  221. sitiey nuewr soleyha says:

    assalammua'laikum .. disini saya ingin bertanya .. jika kita isi borang permohonan kemasukan kolej ni selepas keputusan pmr kluar adakah permohonan kita untuk masuk ke kolej ini masih boleh diterima atau tidak ?.. harap mklum .. trima kaseh .. :)

  222. min shamin97 says:

    salam,,,aq nk msok bidang kulinari…best x….rase2nye????

  223. rohaida binti rezaly says:

    saya minat bidang memasak

  224. rohaida binti rezaly says:

    salam,,, saya ingin masuk ke sekolah teknik

  225. yuran kemasukan brp eak..?

  226. AmirulAsyraf says:

    SALAM,,,,saya nak tanya,boleh ke kalau seorang pemohon mengahantar dua permohonan?? mohon KV then mohon KEMAHIRAN boleh kee?? mohon kerjasama korng beri jawapannye ea :)

  227. umur 16 taun bru na msuk skool ni bleh ke?

  228. Barathan A/L Ganesan says:

    saya banyak suka membaiki kereta. sekarang pun saya kerja pattime kedai kereta. tuan / puan tolong saya….

  229. rino jainudin says:

    klau dha d terima mcm…bila kita dipanggil untuk masuk?

  230. rino jainudin says:

    saya nak tanya..klau dha diterima,bila saya d panggil?

  231. assalamulaikum…
    jika sya sdah mndaftar..
    yakinkah nama sya sdah trsnarai..??
    dan bilakah pengumuman kmasukan trsbut?

  232. sye bru nk daftar, masalhnye sye trlupe sye punye butiran gred prcubaan pmr.. dimana sye boleh rujuk butiran gred prcubaan pmr sye ??

  233. asslm… sy mnat ktegori msakn dn jahitn jd bdang pew ex plu sy ambex?????

  234. aku berharap borang yang aq tulis ni diterima oleh mereka yang terbabit
    AMIN

  235. assalamualaikum , mcm mana nak mohon untuk sains pertanian ,ye ? sbb masa saya memohon . tiada kursus itu dalam senarai . saya rasa ramai yg menghadapi kemusykilan ini .
    TOLONG BANTU KAMI !

  236. mak tanya , saya student dari jb , ada asrama tak ? anyway , saya masih samar2 pasal course apa yang patut saya ambik . cuz saya nak jadi engineer menchanical / chemical . help please ?

    • kiko, untuk jadi mechanical/chemical engineer..adik boleh masuk sekolah teknik, sekolah asrama penuh dan sekolah harian biasa pun boleh. Bagi saya, walaupun anda ambil apa bidang kejuruteraan sekalipun, tetap boleh ambil diploma/ijazah kejuruteraan. Yang penting subjek fizik dan kimia masa SPM kene mantap. Sekian..nasihat dari graduan kejuruteraan kimia

  237. saya mahu masuk!macam mane nak mohon

  238. macam mane saya nak mohon sya ingin masuk sekolah vokasional

  239. slm……..bila kita tahu keputusan dia ??????

  240. najmi zamri says:

    assalam…nak tnye skit..klew kte dah daftar pastu kte nak daftar blk boleh x….

  241. najmi zamri says:

    as'salam… cm mne nak tukar bidang automotif kepada bidang yang lain….

  242. salam satu mlaysia … sya sudah pon memohon kemaksukan sekolah
    tiknik …. sya brharap agar dpat msok

  243. salm … sya berharap agar dapt msuk … amin !!

  244. Mohon kerjasama anda, gunakanlah bahasa dan ejaan yang betul apabila membuat pertanyaan atau komen.

  245. Macam mana kita nak tau permohonan kita diterima ? I mean kalau dah diterima posmen akan hantar surat kat rumah kita ke ?

    • Tak silap saya, akan ada dua cara…pertama semak melalui on-line, selalunya akan ada link di website rasmi. Kedua, akan dihantar surat ke rumah, siap dengan maklumat sekolah, undang2, perbelanjaan untuk tujuan pendaftaran anda

  246. Macam mana kita nak tau yg permohonan kita diterima ? I mean bila permohonan kita diterima posmen akan hantar surat kat rumah ke ?

  247. urm,nak tanya,kalau kita berjaya masuk,nanti posmen hantar surat kat rumah kita ke atau kita kena check e-mail..

  248. nurul azirah says:

    as"kum . . sye nk tnye . . . mcm nerh nk thu yg kti dpt msuk
    sekolah teknik

  249. guys npe x sah angka giliran n kad pegenalan ??? sedang kan sye tlis btl =.="

  250. Waaaahhh , saye bekas bdk smv kajang 2012 . seronok duduk asrama niee :) dah spm nie rinduuuuuuuuuuuuuuuuuu nyaaa vokkajang :'( nnty dah jdi kolej pulak .

  251. masa tarikh memohon tidak memohon.. jika selepas result keluar ingin memohon .. adakah diterima ? ataupun syarat permohonan diterima jikalau sudah menghantar borang kemasukan ?? harap balas..

  252. nira aira aira says:

    bila keputusan masok ke vokey ue…..mksd at sini antara dpt or tak

  253. klau permohonan kita dh diterima , bila kita nk pergi ke sekolah vokasional tu ? ke kena pergi sekolah tu masa sesi 2013 bermula ?

  254. naeimah che lah says:

    bila nak dapat sekla teknik neyh…lma da neyh tggu…kite nak sgt-2 msuk tknik..

  255. eah….cmna nak check kmasukan ke kolej neh…?nk ambil ap?

  256. salam , saya buat permohonan ke sekolah vokasional sungai buloh . then lpas dah mohon nak buat apa pulak ya ?

  257. saya dah mohon , tapi kenapa tak leh kemaskini ?

  258. saya dtrima ke msk ke teknik di cheras klu saya dpt 5a2b1d(bi) dlm kptsn pmr

  259. salam, saya berminat dgn kursus kesetiausahaan pentadbiran..tapi jauh pulak dari K. Trg..ada yg dekat2 tak? Kursus baru ke ni?

  260. Salam. selepas mmbuat permohonan melalui online. Keputusan sebenar PMR perlu tak pamerkan kpd KV tersebut.?

  261. assalamualaikum,result pmr saya baru ni dapat 1A6B1C.kalau boleh saya nak mohon sekolah menengah teknik.tapi sekolah teknik ada tak aliran chef?

  262. harivan bob roy says:

    macam mana dafter sekolah teknik….

  263. Nadia Mohammad says:

    kalu pemohonan dah diterima..lepas tu apa?

  264. Boleh saya tahu, selepas dah print borangnya, adakah kene bwk time pendaftaran ?

  265. assalamualaikum,,nk tanye die nk keputusan percubaan ke yg betul???

  266. mcm mana saya nak masuk ke kv??dan bayaran yuran?

  267. fatin_shazlin says:

    assalamualaikum….

    saya nak tnya,,,klw kta nk ambil bdang kulinari tp,kta x tahu mmsak…bleh ke??? masih boleh diterima ke???

    tapi,saya minat sangat2 bidang nyh…

  268. Bila boleh tahu pengesahan permohonan?

  269. zuraider bt mat daud says:

    mcm mna saya nk tau ank saya dpt ka tdk

  270. Salam nak Tanya Kalo Mohon gune keputusan PMR yg sebenar bukan perucubaan boleh ke?

  271. untuk poskod dalam borang tu,itu poskod tempat kita tinggal(coth:Daerah Debak) atau poskod bandar (cth:Sarawak)

  272. Assalamualaikum. Saya mohon sekolah teknik bukit piatu di Melaka. Kalau boleh saya nak tau, kalau ambil kursus perdagangan dan kejuruteraan awam mengambil masa berapa lama untuk tamat belajar? Pelajar di sekolah teknik mengambil peperiksaan sijil penilaian malaysia juga ke? Adakah ia berbeza dengan kolej vokasional? Kalau berbeza apa perbezaannya? Saya perlu tahu ini semua. Kerana saya tak mahu menyesal di kemudian hari lagi.

  273. assalamualaikum…sye nk tnye sikit boleh erk…kalo kite ambil BIDANG KURNILARI….ape kerje yg kite akn dpt erk???confuse nie ,.,,,please replay k.bye …

  274. Mohammad Naim says:

    mcam mne msok??

  275. Bagaimanakah saya tahu , pemohonan saya diluluskan?

  276. nak tnye , kalau jurusan sistem komputer dan rangkaian tu kna dpt brape A PMR ?

  277. GM MONSTER VS GM says:

    ni mak saya dah cuba daftar banyak kali kenpe tak boleh ek?

  278. Pelajar yang tidak faham boleh rujuk kpd kaunselor sekolah

  279. macam mana na tengokk keputusan nyaa . kita dapat atau tak ? respond pleasee sbb haritoe da mohonn ! . hmm

  280. amirul ahmad says:

    assalamualaikum , saya nak tnya ..bila boleh semak apabila dah layak utk msuk sekolah teknik ni result pmr saya :
    B.Melayu : B
    B.Inggeris:B
    Science: A
    Math: A
    Geografi : A
    Sejarah :A
    KHB : B
    p.islam : A

  281. nk tny .. mcm mna nk taw klauprmhonn sya dh dterima..
    sya dh buad prmhonn tpi ad yg dye sruh print, kta kna print jgk ka ?

  282. nak tanya , kena guna gred PERCUBAAN PMR ker guna gred PMR sebenar ? confius ler .

  283. atiqah othman says:

    harap maklum dengan permohonan saye….dan saye harap kepada tuan/puan mempertimbangkan permohonan saye..saye ingin sangat masuk kolej vokasional ni..

  284. eika-kelet^s says:

    nak-semak-keputusan-kemasukan-sekolah-teknik-macam-mane-dan-bagaimana-ye????-dan-bila..

  285. Saya dah lama apply untuk vokasional . Tapi boleh kenapa saya tak boleh isi semula dekat website tu ? And one more thing, boleh tak kalau nak apply 2 KV sekaligus ?

  286. sy dh mohon ke KV tpy blOwm ad ap-2 kputusn pOwn…mcm mna nux semak kputsan adkah mreka akn antr surat @ semak gna On9…………………………………………………………

  287. salam . tarikh keputusan kemasukan ke smt bila dpt tau ?

  288. surat yang dia suruh print nk buat aoe? aku dh print .. lepastu buat ape dgn borang tu?

  289. bile permohonan kluar

  290. dah print brang tu..ko simpan lah elok..klau kau kna paggil temuduga..ko bwak skali borang tu…

  291. smua tarikh2 kuaq kputusan kmasukan sblom mula bukak skolah thn 2013..

  292. selamat sejahtera,saya dah mohon smt bulan lalu sblm pmr…blh tak beritahu bila tarikh yg tepat utk mengetahui keputusan permohonan saya??

  293. cahaya aisyah says:

    hi, saya dah hantar permohonan untuk ke teknik tunku jaafar masa bulan 11…….and keputusan trial pmr saya x bagus, ada banyak C… tapi keputusan pmr yg sebenar yang baru keluar saya dapat straight A… and saya takut saya tidak akan diterima dsbbkan kputusan trial saya.. saya mahu bertanyakan, apabila saya dah hantar permohonan tersebut, adakah saya perlu hantar result pmr ke sekolah teknik tu? because im a bit curious about how will they know my real exam results…cuz what they will see is only my trial, which is bad!! dan bagaimana nak tahu kalau saya terpilih? plz reply! i need a quick reply from this…………………………. :(

  294. kolej vokaysional mahal ke yuran?

  295. Salam sejahtera, seandainya saya terpilih ke SMT bagaimanakah caranya untuk saya ketahui sama ada sy lyk or x… Pa sumber yang perlu saya rujuk untuk mgetahui parkaravtrsbt? Thanks

  296. muammar muhymeen says:

    salam…kolej vokasional takde spm ke? n kalau sudah tamat. dapat kah kita mohon kerja kerajaan?

  297. muhd fuad bin nizam says:

    mudah-mudahan diterima……amin…..sye dah pilih bidang y saya inginkan….hrap dpat

  298. rase2x nyer keputusan pemohonan ke sekolah teknik bila keluar yer??dan mcm mane nak tahu yg kite diterima masukkk,,

  299. kalau ade 1C (BI) bole msuk pendidikan teknik x ???

  300. ummu zahidah taha says:

    asalamualaikum dan salam sejahtera..saya ada beberapa soaln yang berkaitan dengan sekolah teknik ni…saya mmpunyai adik yang mndpt kputusan 7a dan 1b…subjek sains mndpt B.dia x mmpunyai minat terhadap subjek sains..oleh sbb itu dia ingin mmhon untuk smbung pljran ke skolh tknik..masalh sekarang..sya dan adik saya x tau lngsung berkaitan dengan cara pengambilan subjek….saya juga mrupakan pljr lpsan spm yang mngmbil aliran sains tulen dan xtau cara pngmbilan subjek di skolh tknik..saya nak tolong adik saya supaya dia dpt meluaskan pngetahuannya dlm bdang bukan sains..

  301. cme'kowm,dan salam 1 MALAYSIA,,saya telah memohon smv, tapi aliran yang saya minat tiada,,saya ingin sangat2 aliran masakkan,,saya ingin berkongsi pendapat,,saya ingin sangat2,,wa'salam

  302. cme'kowm dan salam 1 MALAYSIA saya telah memohon smv, tapi aliran yg saya mohon tiada,,saya ingin sangat2 aliran masakkan,wa'salam

  303. Lester Edmund Chan says:

    mcm mana mau tahu kita d terima atau tidak?…mcm mna mau check keputusan kemasukan?

  304. mcm mna nak tahu klau kita dpt masuk atau tak ?
    akan dihantar surat ke rumah, atau terus call je ?

  305. kalo sye baru mohon boleh x lg????

  306. Ridwan b. Omar says:

    Bila Tarikh Permohonan untuk kemasukan Sekolah?

  307. assalammualaikum..sya mahu brtanye bila keputusan kemasukan ke KV dan SMT???

  308. nak tanya, mcm mna nak tahu klau kita terpilih nak msuk SMV ?
    sama ada surat akan dihantar ke rumah ataupun, terus buat panggilan phone je ?

  309. assalammualaikum..saya ingin brtanye bila tarikh keputusan kemasukan ke KV dan SMT??

  310. saya tanya lah kpd sesiapa yg berkenaan,,adik sepupu sy nak mtk sklh teknik ni tapi dgn kelayakan dia yg dapat 1A 5B 1C n 1D agak2 bidang apa yang sesuai dgn dia,,,dan layak ke dia nak masuk sekolah teknik dgn result ni? tQ

  311. xavier silsby says:

    nak tnya ….lw keputusan pmr sy guna blh ke??

  312. nk tnye ny . mcam mne nak tahu samaada permohonan kita ni diterima ke x ?

  313. salam….kalow sye letak result pmr yg sbnar bley x???result trial sye 3b 1e yg laen tu sye x hadir….result pmr 6b 2c….bley kew???and 1 more thing…ble kelulusan prmohonan nie kluar?? and cam ne tau kalow da kluar…kalow dpt masuk diaorg sent melalui email or diaorg bgi surat???harap direply ^^

  314. nk kene tuggu keputusan kew

  315. saya nurul al amirah binti rahim ingin memohon sekolah ini , kerana saya berminat dgn kursus yang saye inginkn , saye harap saya dapat , saye ingin membantu keluarge . aminnnn

  316. muhammad abdul raof says:

    mcm mner nk taw yang saya dapat kerw tidak sekolah nie…..
    harap harap dapat

  317. i wanna ask….can i using my pmr result???coz the system said using trial result..but my trial result is worst than the real pmr…i get 6b 2c on my real pmr…but i get 3b 1e and the other i didnt come…and one more thing…my school address is wrong…i study at smk seri saujana,sri petaling…but it wrote there smk bukit jalil…what should i do???

    hopefully anyone can help me replying this…tq..

  318. Nur Syafiqah says:

    Assalamualaikum .
    Saye dpt 4A 4B dalam PMR 2013 . sye ade mohon sekolah teknik . hurm , agak-2 nye keputusan sye ni boleh masuk teknik ke ? sye penah denga gak ade dak straight A pon takdapat masuk teknik . camane yerw ? sye harap-2 dapat la sekolah teknik yang sye mohon tuh . huhu .

  319. avril lavigne says:

    jom nyanyi,,lagu wish you were here…which a smile..AUM!!!!

  320. azra syahiera says:

    mcm mane nk tahu permohonan diluluskan ataupun tak ? surat sampai kt uma ke ?

  321. ble boleh kte thu kputsan kemasukan kv?

  322. auss hudson says:

    smekom.. lepas kite daftar kene print k??

  323. best x sekolah sane???

  324. Muhammad Hasif says:

    Saya dah buat permohonan , Bila saya boleh tahu keputusan permohonan saya ?

  325. Assalamualikum . nak tanye skit nih , Mcm mne nak tahu keputusan permohonan kite ? and berape LIMIT untuk tukar permohonan ekk ?

  326. hai..sy nk tnye ni lpz isi borng nk uat ape..??kne print jugk ke..??pz 2 yg rsult percubaan 2 kne cop pngetue skolh ke,,?? tarkh temudge 2 bile..?? nk g tmudge kne bawk ape..?? boleh ke sy mask skolh tenk rsult prcubaan sy ad 1A je tp ad B,C,D ??sy mash bnyk x fhm cre2 nk mask skolh teknk ni..plz help me…!!!

  327. nurul hidayatuemira says:

    slm,,nk tw kputusn kua cm mane..?? sy x pahm ny..!!

    bolh ke sy d trima klw rsut PMR sy :

    BM:B PAI:B KH:B GEO:C MT:C SN:C SEJ:D BI:D

  328. nurul hidayatuemira says:

    hai..

    nk tnye bnyk ni..hrp2 cept la sy dpt rspnd..huhuhu,,pz isi borng nk uat ape..?? kne prnt jugk ke..? rslt percubaaan kne cop pngetua skolah ke ?nk g tmuge wpe ari buln ? nk tw kputusn di terime atw x nk tw mcm nme ? nk g tmudge kne bawk ape ? bolh ke sy di time klw rslt prcubaan 1A yg laen B,C,D,E ? tp rsutn PMR sbenr BM:B,PAI:B,KH:B,SC:C,GEO:C,MT:C,BI:D,SJ:D ? TOLNG BNTU SY CEPT SKET..!!! :(

  329. TOLONG RESPOND PLEASE!!

    Okay. Sejak dapat result pmr ni, otak bercelaru. Risau tak dapat masuk. So pertama masalah saya sekarang, saya nak masuk asrama and saya nak ambil SPM tapi saya nak ambil pelancongan dan saya nak masuk Plkn. Acano tu? 2. Universiti apa terima diploma KV ni? 3. Kalau KH B tapi ambil Teknik Sepang, boleh ke? Ya Allah anyone please respond this comment. Complicated ahh! SOMEONEE!!!!!!!

  330. TOLONG RESPOND PLEASE!!

    Okay. Sejak dapat result pmr ni, otak bercelaru. Risau tak dapat masuk. So pertama masalah saya sekarang, saya nak masuk asrama and saya nak ambil SPM tapi saya nak ambil pelancongan dan saya nak masuk Plkn. Acano tu? 2. Universiti apa terima diploma KV ni? 3. Kalau KH B tapi ambil Teknik Sepang, boleh ke?  Ya Allah anyone please respond this comment. Complicated ahh! SOMEONEE!!!!!!! 

  331. assalamualaikum. .sy nk tnye,bila nk kluar keputusan ke sm v0kasi0nal 2013 ye. .

    • assalamualaikum. .sy nk tnye,bila kluar keputusan ke k0laj v0kasi0nal ye. .sbb sy dah daftar 0nline dah,sy risau nk tau ni,sbb nk ready awl2,tkut tak d terima nnt. .

  332. lau PMR dpt 3A4B tpi math C bley dpt ke teknik?

  333. nak tanya , keputusan SMV bila keluar ? saya memang buntu nak sekolah mana , dan memang saya mengharap saya dapat , harap balas

  334. as.kum kalau dah dapat nanti ade temuduga kan ape yg soan nya

  335. Muhd Ridzuan says:

    Salam . Nak tanya ? Kalau kita dah daftar online , bila keputusan permohonan keluar ? Harap balas . Terima kasih

  336. assalam..,yg isi borang secara online betul ker mintak results trial??…sklh teknik kl keputusan kemasukan bila diumumkan?…

  337. sy nk masuk teknik..sy dpt 8a pmr..tp sy dh umo 22..layak lagi ker??kah4x

  338. slm semua,ini 'are the boom', bila nak tahu keputusan yang saya mohon tu,,saya harap boleh masuk la,keranaa ini adalah minat saya dan bagi saya iaa juga masa depan saya,

  339. Ari'z The Boom says:

    slm semuanyahh,,,sya Arizmi Uzair ,DRI AREa terengganu,gi mana untuk sya keputusan permohonan saya yang sudah mohon untuk masuk ke kolej vokasional wakaf temebesu tu ya tuan???

  340. bila nak dapat taw keputusan kita dapat skola teknik or tidak….

  341. bile kemasukan sekolah smt dipanggil.

  342. siti syamiila says:

    harap aq masok sekolah teknik VS . :)

  343. bila keputusan teknik vokasional keluar?????

  344. salam..mcm ne na tauu yuran untk tahun pertama di smv kluang?????boleh tlg bgthu x??

  345. nurul aziera says:

    salam..mcm ner nak yahu yuran smv kluang untk plajar bru,tahun pertama kluang.??
    .harap banyu saya..wsalam..

  346. assalamualaikum…saye dha mohon tpy mcm mne nk thu keputusan nye…?

  347. saya nk bidang sc pertanian tp x de pon.. :(

  348. SORANG PUN TAK JAWAB. HUHU

  349. SYARAT KHUSUS TEKNIK, VOKASIONAL dan KEMAHIRAN

    Senarai Kursus
    http://www.bptv.edu.my/v3/index.php/info-kemasuka

  350. muhd hafiz bin abd khalid says:

    bile kah keputusan permohonan vokalsional tu akan di paparkan

  351. Pn Tracy anglia says:

    sekolah teknik mmg baik krn dr situ anak2 dpt belajar trus cra2 sbenar pkerjaan bakal mereka dpt di kemudian hari…. bila peperiksaan mereka kurang memuaskan…

  352. hye frenz…nk tnya nie lw mw memohon pergi jmpa d sekolh…apa yg prlu mw bwa untk memohon???? please….nk tw sngt nie..cya mw pg memhon…please….

  353. bila nak umum keputusan kemasukkan ke kv ?

  354. anak saya ade buat 2 permohonan.Pertama secara online ke KV dan kedua ke SMT.masalahnya mcmana saya check semula kedua dua permohonan tersebut tapi bila saya check semula cuma permohonan ke SMT aje yg ade dan untuk KV langsung tiada terpapar.adakah ini bermakna permohonan secara online ke KV telah hilang.

  355. Assalamualaikum, selepas memohon, bagaimana caranya untuk tahu sekiranya kita layak untuk ke sekolah vokasional tersebut?

  356. salam… sye nk tnye..kat mne nk check kelayakan kputusan permohonan tu nti

  357. salam,,,saya dh isi tap knp aliran teknik xde pom kursus kulinari sbb sya nk amik,,dan mcm mne kite nak taw kie dterima

  358. saya dah anta borg permohonan ni secara o9……tp sy pening knp kenw print plak…sy mushkil sama ada borang saya ni sama ada sudah anta atau blom lg…….tolog saya

  359. saya dh anta borang ni secara o9..tp saya pening lg waktu saya klik hantar tu kenapa die suruh print…dan saya pening sama ada borang saya sudah di antar atau blom lg

  360. Dinesh Kalaiselvam says:

    Selamat sejahtera….saya dengan ini ingin memohon ke sekolah teknik dengan harapan boleh meningkatkan jati diri saya dan ingin menjadi anak yg soleh dan manusia yang berwawasan…semoga permohonan saya diterima….saya sungguh bersyukur jika d

  361. nurul syahidah says:

    asalammualikum..
    sy nak tny agak2 ny bile keputusan ke kolej vokasional dn sklh teknik 2013 akan keluar.. ?lagi satu macam mane sy nak tengok pemohonan sy di terima.. ?

  362. bila keputusan permohonan ni keluar saya tak sabar nk lihat sama ade saya dpt ke tk. kalau saya dpt saya mula persekolahan seperti sekolah biase ke atau seperti bulan 3 baru masuk ke situ?

  363. nooriqra nabilla says:

    mcm mana nk isi borang kemasukan ke smk teknik?????????

  364. assalamualaikum,…nk tnye lpas isi kena print ke? then.. bule isi permohonan 2 kali x? example like satu tu smt.. stu lagi kv… mcm mne ek?

  365. semoga diterima masuk kepada yang memohon and gud luck….

  366. mcm mana nk tau permohonan kita di terima atau tidak…adakah di beritahu melalui online atau bersurat…kalau online mcm mana nk rujuk..plzzzz

  367. bila keputusan pemohonan sekolah teknik 2013 keluar??

  368. kalau dh isi borang utk teknik, boleh x isi borang utk voka pulak?? tlg.. sy prlukan jwpn

  369. salam,sye nk tnye…klaw kputusan sye 3A 5B ,dpt kah sye tuk memasuki sek teknik jb?A sye mate,geo,kh(perdagangan)….sye hrap permohonan sye d luluskn..:)

  370. sya ad ad ambl dlm bdang PERAKAUANAN….PERAKAUANAN nie skrg2ny dpt B dlm subjek KH,BM,BI,SN,MT tp sya dpt B subjek BM,MT,SN 2 je KH plak dpt C…BI plak dpt D
    dpt k sya msk kv…kptsn pmr sya 1A 3B 3C 1D

  371. sy sdh memohon secara online, tapi agak lewat sikit la harap2 d terima masuk…..

  372. macam mane nak membuat semakan ?

  373. salam, camner nak tau kite diterima ke tak masuk SMT

  374. Ahmad Qusyairi says:

    salam….. saye nk tnye ni…. lepas daftar… nk wat pe plak?

  375. salam, mcm mna pulak dgn kadar pmbyaran kemasukkn ? dpt save money ..

  376. bile kputusan prmohonan keluar . .aq dh xsbr nie . . .

  377. Saya ada apply kolej Vokasional untuk anak saya gunakan percubaan PMR 2012, bagaimana pula klu result pmr 2012 adalah lebih baik dari percubaan pmr 2012 . Adakah ianya akan otomatik kemaskini permohonan ini?

  378. mohd nasri(seri) says:

    assalaimuakum………kepada semua penbaca,,,,,,,,sy ingin membuat permohonan untuk kemasukan sekolah vokasianal tapi keputusan PMR saya tidak berapa baik dan saya berharap tuan dan pembaca disana mempertimbangkan rayuan saya ini…….. Dan kalau saya dapat memasuki sekolah vokasional dapatlah juga saya berkongsi dan menambah lagi ilmu kemahiran saya ini>>>>>>>waslam

  379. boleh tya x ?. kalo saya dah mohon sekali, tapi kalu saya batal dan isi semula boleh ker ?..

  380. izhat hapizie says:

    ya…ALLAH engkau lulus kan p'mohonan ku nie….sbb aq nk tnjk kpd ke2 ibubapa ku yg aq bleh p'gi jauh dlm pelajaran….aMiN?

  381. nur syafiza says:

    Salam , kalu mase trial dapat 4e boleh mohon tak ? tapi result pmr sye yg sebetol nye 6D2C . mcm mne erkk ? tolong sye please , sye nak sngt masuk sek teknik . nak ambil bahagian bakeri or kulinari .

  382. salam,sye nak tanye mcm mane kite nak tau kite dapat msok ke tidak ? nak check kat mane ?

  383. Amirul Muallaf says:

    saya berketurunan india muallaf…agak2 saya dpt x ???

  384. NurAthirah Azam says:

    bila keputusan kemasukan ke sekolah menengah vokasional ini akan keluar??…

  385. kalau saya dah print permohonan tu, tapi tak pos kan. boleh ke ?

  386. muhammad afiq bin ismail says:

    ny bler keluar pemberitauan kemasukan kolej vokasional ny

  387. misterinusantara says:

    knape bila mohon on9 ,teknologi maklumat dan telekomunikasi x de?????????????
    tension btollah!….bole jelaskn?

  388. nurul sabirah says:

    assalammualaikum..macam mana nak tahu yang permohonan kita di terima?

  389. fakrul nazim says:

    cam ne nk thu no telefon skull yg kte daftar tu ekk?????

  390. mcm mana nk mohon masuk ke smvk ne ?

  391. salam sye nk thu cam ne nk dpt no fon yg kte daftar tu eak…..

  392. agknye mcm mne nak tahu klau kte dapat msuk sk yg dimohon ?

  393. bila tarikh keputusan

  394. klaw teknik ?? cmne lak nk tau keputsan ??

  395. nurul syazlina says:

    camne nk tau klau kita nk tgk keputusan permohonan yg t'lah kite hntar diterima @ tdk ??

  396. Siti Nur Halida says:

    . Salam , mcm mana kita nak check permohonan diterima ke tidak melalui online ? boleh bagi link nya ?

  397. nurul annees says:

    salam….nk tanya…tarikh untuk semak permohonan untuk junior tahun 2013 bila??….n cmna nk semak….apa e-mail dy….p dftar kena pkai seragam skolah biasa ke @ bju KV???bju KV berapa ringgit??yuran kena bayar bulanan ke setahun terus??berapa ringgit yuran yg kena bayar??tolong balas dgn segara….kasut wajib ke warna hitam..tudung pon wajib ka warna hitam??

  398. mohd taufiq ikmal says:

    maaf..saya dah terlepas tarikh untuk mendaftar…adakah saya masih boleh mendaftar untuk rayuan?

  399. ieka haziqah says:

    salam . maca ne nak taw permohonan kita dha diterima ke tak ?

  400. bila nak boleh tau keputusan ni ?

  401. macam mana nak tahu sama ada kita dapat voka tu atau tidak, selain semakan dalam internet, adakah die akan beritahu dalam sms ?
    mohon dijawab

  402. mintk2 le aq dpt … sbab aq nk berubah msuk asrama ni…

  403. sy gagal dlm trial exam tetapi sy dpt 2A 5B 1D adakah sy akan diterima..

  404. sy gagal dlm trial exam tp sy dpt 2A5B1D dlm pmr adakah sy akan diterima…

  405. salam .. . sye nak tnye niey .. .bla kputusan pemohonan kmsukan ke SMV kuar .. . ???

  406. urm,macam mane nak tau kita dapat masuk atau x….besok kan dah sekolah…atau kaunserlor akan umumkan siapa yang dapat gi teknik atau vokasional…

  407. saya da hantar permohonan kemasukan kolej vosaional utk sesi 2013 tpi bila ye keputusan senarai yg terpilih nak keluar

  408. askum ..saya nak tanye ?
    ayah saya isi borang keputusan menggunakn keputusan pmr bkn keputusan trial pmr ..boleh ke cmntu ???
    boleh ke saya dapat ???
    saya mohon balas segera …

  409. saya nak tanya,,,saya pada 25hb aritu saya ade buat permohonan ke kv segamat,,,tapi bile saye bukak pada 31hb semalam saya tngok ade orng telah menukarkan ke kv melaka tengah,,,macam mane dengan permohonan saye ade kah diterima di kv segamat atau kv melaka tengah?atau permohonan saye dibatalkan?

  410. bila boleh semak keputusan diterima atau tidak ?

  411. nora izwani says:

    Assalamualaikum, saye ingin bertnya beberape soalan, jika saye mengisi borang secara on9, mcm mne nk tahu permohonan itu diterima ataupon tidak . Saye xthu mcm mne cara nk check di internet . Lagi satu saye mngambil dlm bdang kesetiusahaan pentadbiran so apakh bdang-2 kerja ny nanti . Dan apakh keistemewaan mngambil bdang kejuruteraan awam ? *mohon penjelasan . Terima kasih . :)

  412. alifhazwan says:

    salam..sy nk tnya..kalau result sy dpt 1e dpt x sy mhon sek teknik dan vakasional..dan bila boleh thu

  413. salam… sye ambik kos elektronik tpi die nak skurang2 nye dapat gred C… tpi smue subjek daa oke cume BI sye dapat gred D… pemohonan sye bole diterima x???

  414. muhd syafiq says:

    assalamualaikum,nak tanue,saya dah mohon ke kolej vokasional shah alam ambil kursus pangkalan data dan aplikasi web….kenape belum dapat lagi keputusan…kata sebelum sekolah….ni dah naik sekolah….

  415. SALAM SAYA NAK TANYA,SAYA TAK INGAT PERCUBAAN PMR SAYA DAPAT BERAPA JD SY LETAK KPTUSAN PMR YG SBNR,BOLEH K?

  416. [...] pelajar PMR 2012 yang ada membuat permohonan memasuki Tingkatan 4 2013 ke Kolej Vokasional (KV) atau Sekolah Menengah Teknik (SMT) Kementerian [...]

  417. teknik atau dgelar sbgai kolej..antra smua kolejlh kan ni kolej lh all the best…

  418. Saya Ingin Ke Sekolah Balik PulauPenang ? Jika Saya Tidak Dapat Diterima Oleh Sekolah Itu ? Haruskah Saya Pergi Membuat Rayuan Di Sekolah Tersebut Kerana Saya Tinggal Di Parit Buntar Perak ? =D Inginkan Kepastian

  419. askum… macam mana klau terlupa print borangnye lepas 31 desember bleh ke msuk…

  420. Wawa Adzhar says:

    bila keputusan vokasional kuaq erk??? bpa ari blan…

  421. wawa adzhar says:

    bila kptsan vokasional kuaq erk???bpa ari bulan..mohon bgtaw ya

  422. bro bila boleh tahu layak masuk ke kolej vokasional shah alam?

  423. bila dapat tahu yaa kelayakan ke kolej vokasional? berapa hari bulan ?

  424. luqman hakim says:

    bila dapat keputusan masuk ke sekolah teknik dan vokasional ?

  425. valerie fare says:

    bila tarikh keputusan SMV nie.. blurrr ar…

  426. assalamualaikum ,saya nak tanya ni kalau gagal satu mata pelajaran boleh masuk ke sebab sya dapat bahasa melayu B, kemahiran hidup B,matematik D ,sains C dan bahasa inggeris E ,rasa2 boleh masuk dak..

  427. assalamualaikum,saya nak tanya ni kalau sya gagal satu mata pelajaran boleh masuk dak ,sebab saya dapat bahasa melayu B,bahasa inggeris E,sains C,matematik D dan kemahiran hidup B,rasa2 boleh masuk dak..

  428. masa nak pergi temuduga tu nak bawa sijil apa yang berkenaan?

  429. saya ada dpt temuduga, pada bulan 7january ini, agak agak saya dpt ke ?

  430. rasa2nye 10 haribulan lah tahu keputusannye

  431. keputusan dia dekat mane?

  432. orang yang keliru says:

    hmm… assalammualaikum… na tnye.. lao kte dpt kputusan dye and kte dterima.. boley ta kalao kte na tolak blek ???

  433. korang sume mesti dpat pnye la.. insyallah..

  434. keputusan jumaaat nie, 8pm

  435. leman sukiman says:

    kolej vokasional tiada spm tapi trus ke diploma..bagaimana n mcmnana to nt nk smbung belajar n mnta kerja xda spm..yang arif tlg bantu persoalan ini..heran dan pelek

  436. akmal aiman says:

    salam, klau saya ambil kv tkda spm, so mcm mana nk minta kerja?
    bkn ke skrg sijil spm tu penting klau nk kerja?

  437. Anak2, bila kite mintak kerje, kita gune sijil kite yang paling tinggi lah. Maksudnya, kalau ada diploma, pakai diploma lah. kalau ijazah sarjana, guna ijazah la. Yang buat sistem baru takde SPM ni kementerian pelajaran, bukannya kita saja2 taknak ambik SPM. Majikan tentulah faham tentang tu di masa hadapan.

  438. belum pasti says:

    dh dpat tp belum tentu pergi sb spm to penting..wlaupn ada diploma or ijazah..kementerian pelajaran tolong bantu terangkan.ramai yang tertanya tanya tentang hal ini.

  439. mama confuse says:

    anak saya ada mbuat permohonan ke Sek Teknik tp thn ni sek teknik tersbt akan mjd Sek Men Vokasional dan kalu x silap saya yr 2014 akan mnjd Kolej Vokasional pulak, confius saya.. tolong huraikan apa bezanya Sek Men Vok dgn Kolej Vokasional.

  440. sharifah natijah says:

    mcm mne nx tau ktew dpt atau pown x ek

  441. kenapa offline -,-

  442. mcm mna nak isi boranggggggg? hmm T_T

  443. ARBIAH SAMURI says:

    Salam. Saya mohon kos pelancongan di KV Melaka. Tapi bila keputusan keluar saya tak berjaya. Saya telefon sekolah berkenaan, mereka memberi jawapan kos berkenaan ditanggunhkan. Bila saya semak dalam senarai tetiba kos dah hilang dari senarai. Saya ni memang berminat nak masuk KV. Macam mana ni. Boleh ke saya mohon kos lain di KV lain. Tolong la SAYA.

  444. haziq amiruddin says:

    saya nak masuk vokasional

  445. sape boleh tolong, macam maner nak masuk rayuan online…..
    URGENT SANGAT….

  446. FiveSoul Dragneel says:

    Admin ,

    Link untuk nak mohon tu dah broken la ,

    mcam mana nak mohon ni ?

    cpat2

  447. salam , sya nk tnya , bidang fotografi x da ka ?

  448. salm . bidang fotigrafi ada x ?

  449. macam mana saya nak wat rayuan secara online yee untuk kos juru kecantikan kat pahang .. ?

  450. maaf mngngu .. skolh tknik niey best x k0rng ??? kte nk msk jgak lh .. mcm adew mse dpn jer sk0lh tknik …

  451. nk tnye??? saye x dpt msuk ke sekolah KV..yhen sye dah bukan rayuan ..mcm mne nk thu dah dpt msuk ke tak???

  452. morgAn jhosua says:

    bleh tnya ? emm . klau sya blum isi borang permohonan msuk vokasional , msih bleh msuk lg ka ?

  453. nurul raihanah says:

    Nak tanya boleh tak ? bagi yang belom mohon KV lagi macam mane ea ?

  454. AFIQUE BIN AZMAN says:

    salam,,,saya berminat dalam bidang ELETRI,,,,

  455. nk pegi mana nk daftar nihh!

  456. boleh kite memohan sekrang pada bulan 3 x…i nitee 2 no beb pls help me!!!!

  457. adik saya belajar di sekolah menengah damansara2.tingkatan 4. tahun lepas saya tak tahu yang sekolah teknik membuka online application ,, saya baru dapat tahu,, yang online application itu dah tertutup,, saya hendak hantar adik saya ke sekolah teknik vokasional di sungai buloh,, sekarang boleh ke saya membuat rayuanuntuk kemasukkan? kerjasama amat diperlukan..

  458. atika zaimi says:

    permohonan dibuka lagi tak bg yg berminat,,,,,,.

  459. nk tye,,,kalau nk isi smula brang tknikuntk thn ni mcmne???

  460. nk tye…cre nk isi brang tknik thn ni nk wk cmner??

  461. saya ingin sklh di kolej vocasional

  462. MACAM MANE NAK MERAYU MASUK KE SEKOLAH VOKASIONAL

  463. cutehansika says:

    sy nk daftar tapi saya tak tulis PMR macam mana ?

  464. sekolah teknik ngan kolej vokasional ne same ke ? xde kelas akaun ke ?

  465. sye nk tnye..bleh tak klau sy nk msuk kv skrg ni..??

  466. bidang seni lukis ade tak??

  467. Farah Fafauzy says:

    Assalamualaikum . Macam mana saya nak mohon ye ?

  468. faizzudin says:

    assalamualaikum saya nak mohon ke sekolah ni blh ke saya thn ni menduduki pmr

  469. muhammad daniel says:

    vokalsinal ade masakan

  470. fizz.aien says:

    salam..nk tnye..amik mne borang sekolah teknik ea

  471. bleh tanya kalau saya mau pilih pendidikan cam mna

  472. asqolany says:

    saya juga berminat dengan vokasional dan saya hendak mengambil bidang komputer

  473. aina lolipop farah says:

    boleh ke pergi sekolah teknik vokasional lagi?? bukan ke dah habis panggilan ke 3??kalo bole masuk ..saye nk mbil bidang pelancongan….:)

  474. amalina izatul says:

    saya nak masuk teknik ini?

  475. safaznizal says:

    sya nk sgt msuk tknik sya sek mcm tk ada keinginan

  476. bila tarikh buka permohonan untuk sesi 2014 ?

  477. i already finish my pmr in 2012 and i have a problem so i cannot apply for this so can i apply now.

  478. suhaddah@ says:

    saya ni perempuan kalau saya nak wt permohonan bidang penerbangan boleh ke???kena bayar berapa ye???saya sdg blurr tolong explain

  479. saya baru nak apply sekolah vokasional,tapi saya tak tahu macam mana nak apply dalam internet….harap dapat masuk sekolah vokasional dengan kawan-kawan saya……

  480. bokhairi says:

    nk dpt borang kt mna eak………

  481. nurul jannah says:

    saya nak tanya, bila perlu mohon untuk masuk vokasional ni ?

  482. assalammuaikum.. kemahiran keislaman tak ade ke… mcm pendidikan islam …

  483. assalamuaikum…
    ade tk kemahiran dlm islam ..
    mcm dlm pendidikan islam

  484. boleh saya tanya, bahagian elektrik ada tak saya berminat nak masuk teknik bahagian elektrik tolong lah saya ye

  485. asalammualaikum,nk tnya
    1. berapa lama tempoh pengajian di SMT dan SM Vokasional?
    2. setelah tamat belajar di SMT ataupun SMV , apakah taraf sijil yang kita dapat?Diploma atau sijil biasa?

  486. kalau keputusan percubaan pmr teruk tapi pmr sebenar ok boleh ke masuk smt ?

    • MizZ BusiNess - vOcAtionaL StudnT says:

      boleh ,,tapi tggu rayuan,,,sbb first take saingan ramai dgn bdax2 yg dpt result best berbanding second take

  487. I will be their

  488. Zafirah Zainudin says:

    Assalamulaikum..Boleh saya tanya untuk Pendidikan Asas Vokasional boleh melanjutkan pelajaran di universiti ?

  489. klu nk ambik bahagian kapal terbang, nak ambik aliran ape ek?

  490. bila aeh trikh buka……………..

  491. as'kum nak Tanya tahun ni dah berada di tingkatan 4 boleh ke lagi mohon masuk ke sek vokaisonal

  492. saye nie org baru yg nk msuk voka at taiping .. tapy time sye isi borng kemasukkan ad satu subjek sye terklik tak hdir .. cmne sye nak isi borng yg bru ?? .. tolong larh sye berminat sangat ngan sek voka .. sye ykin klau sye diterima msuk sye akn dpt mencapai cita2 sye ..

  493. nurizzatishifa says:

    assalammualaikum…boleh saya tanya ? macam mana nak isi permohonan ?

  494. x fhm la mcm mne nk isie ea? sye dh tekan mcm2 tpie ttp x dpt ea..

  495. x fhm la mcm mne nk isie ea? sye dh tekan mcm2 tpie ttp x dpt ea..

  496. Mcm mana nak mohon?

  497. bole saya tanya ? bidang penerbangan ada tak ? kalau ader skolah mne eh ?

  498. emm fotografer x dak ke?

  499. saya nak tanya bayaran masukkan berapa

  500. cm ne nak mohon ….

  501. Daniel sadai says:

    Camne nk isi borang nie ?? X pham . . Sya isi scra online ni . .

  502. As salam… Saya nak tahu bahawa pelajar PMR untuk tahun 2013 layak ke memohon kemasukan Teknik atau Vokasional? Bila sesuai untuk didaftar? Terima Kasih.

  503. Assalamualaikum…… macam mne nk daftar masuk ??
    tak tahu la nk daftar macam mnew….please help me..??

  504. Assalamualaikum…… macam mne nk daftar masuk ??
    tak tahu la nk daftar macam mne..please help me..??

  505. mcam mane nk msok voka ni?????

  506. Untuk form 1 ada ke ?

  507. saya nak bertanya kalau nak mohon pekapalan di mane?

  508. izaty munira says:

    permohonan secara online ni buka 24 jam ke tak?

  509. kalau keputusan diluluskan…hantar surat kat rumah ke?

  510. Salam,saya aizat….umr sya 17,sya amik pmr thun 2011…spatutnya spm tnh nie tpi dr nsihatkan ambi thn dpn…sbab ada msalah ksihatan skit…sye dpat. 8a dlm pmr…sye brmnat sngat dlm perakaunan..boleh ke lgi nk msk kolej vokasional thn 2014..harap dpt bntu nye…emel sya: [email protected]

  511. PIRAVINAH A/P RAMESH says:

    salam sejahtera.umur saya 15.saya berminat dalam masuk vokasional tahun 2014.saya harap dapat bantu yea.kalau keputusan dilulus kan hantar surat dekat rumah ke?saya harap dapat vokasional.terima kasih

  512. saya nak tnya kena lepas sya isi borang dia asyik tuli "SESI ANDA TELAH TAMAT.SILA LOGIN SEMULA"knapa dia kluar mcm tu???#2013 intake #2014

  513. Nurul Nadieya says:

    fotografi ada at vk mane ea??

  514. asalamualaikum
    bile tarikh pnggilan ke kv

  515. yuran masuk kv berapa eh? yuran macam sekolah biasa ke, or macam universiti sbb belajar ikut sistem sem kan?

  516. […] rujuk juga komen-komen di Permohonan Kemasukan Ke SMT / SMV / KV 2010, 2011, 2012 dan 2013 sebagai […]

  517. saya harap permohonan saya di terima untuk masuk ke kolej vokasional sandakan sabah.

  518. saya nak tanya kalau adik saya. ingin memohon sekolah vokasioanal, tetapi dia tidak menduduk dalam peperiksaan pmr sebab dia baru baru tingkatan 3, adakah dia masih berpeluang untuk memohon??

  519. ridzuwan says:

    salam macam mane nak daftar vokasional langkawi,,,,,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title="" rel=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>