Keputusan PMR 2008

TERKINI : Keputusan PMR 2009.

Keputusan peperiksaan Penilaian Menengah Rendah (PMR) bagi tahun 2008 akan diumumkan pada hari Selasa 30 Disember 2008. Semua calon peperiksaan ini boleh mengambil keputusan mereka di sekolah masing-masing pada hari yang sama mulai pukul 10 pagi.

Ketua Pengarah Pelajaran, Datuk Alimuddin Mohd. Dom, juga akan mengumumkan analisa keputusan PMR 2008 pada hari yang sama di Putrajaya.

Seramai 472,060 calon berdaftar di seluruh negara telah menduduki peperiksaan PMR yang berlangsung dari 13 hingga 17 Oktober lalu.

Sumber: Kosmo Online

TERKINI : Analisa Keputusan PMR 2008

Reblog this post [with Zemanta]

95 thoughts on “Keputusan PMR 2008

  1. 30 disember ari isnin ka x pun selasa??

  2. berdebar2…

  3. 30 Dis 2008 ialah isnin atau selasa???

  4. 30 dec?… aduhai terseksanya hati ini menunggu.

  5. SCARY~~~~~

  6. ada yang cakap jumaat ini……………….lagi cepat keluar lagi baik tak payah nak takut!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  7. y so late ,
    hv 2 wait again.
    the earlier the better a!!!!!!!!

  8. nape lmbt sgt result kuar…?terseksa jiwa raga ni mnggunye..

  9. bukan pada hari esok??saya dengar banyak orang cakap hari esok keputusan pmr akan diumum.

  10. really is 30 dec is result day??

  11. y so late de????

  12. i though is on 24 (xmas eve) swt la….
    some of my fren say is on 27..haiz
    y d PMR result so late only come out de…
    more fast more gud coz we nonid so desperate for it!!!

  13. macam mana nk buat pengurusan tentang hal sekolah bagi yang nak buat pertukaran sekolah kalau result keluar lambat sangat??sebenarnya lagi cepat lagi bagus…senanglah saya nak buat persediaan untuk proses pertukaran sekolah…sebenarnya saya ternanti-nanti tarikh sebenar dari pihak media untuk mengumumkan tarikh keluaran keputusan pmr…

  14. byk btol tarikh result pmr..

    mezty rmai confuse nnt..

    kang dtg tiap2 hari kang..ha3!!

  15. biar betul?

    asal tak buat pengumuman kat media saje?

    berbagai-bagai tarikh yang saya terima daripada orang ramai,

    tp tak tahu tarikh mana satu yang betul…

  16. aduyai!!!!!tk0nyew nk ambik result

    tp ada jgk cm x sbr2…x taw la yg pntg cma tawakkal jlah?????

  17. i heard some1 said 24 Dec and 28 Dec…..now 30 Dec ???

  18. apa ni..banyak sangat cakap tentang tarikh..yg mana satu betul..bila tgk ja..maklumat dari peg pelajaran pun tak sama..mana satu nak ikut..kerja ikut
    suka nak cakap ja..maklumat mana dia orang dapat..cakap tak supa bikin..kalau
    yg ni pun dah tak betul maklumat..yg lain lagi hampehhhh…

    nak respek kat kerja org atas macamana kalau kerja ginipun serabut dahh..
    lagak ja talileher…kerja cakap tak betul ..maklumat tak jelas..mangkuk hayung
    sungguh…

    lain kali…comfirm dulu dgn kementerian ..baru buat kenyataan..tgk mcm ni
    kita dah tak respek lagi..kesian kat bebudak pmr..

    tukang kebun

  19. borang untuk masuk U bagi pelajar yang lulus PMR bila keluar…
    saya tgk kartun Lat hari tu..sebut kena tunggu ..betul ke?

  20. scared leis…for result…everyday shaking

  21. ade yg kata 28 dec
    mana yg betul
    lambat betullah…………

  22. 30hB??bpK tKot glEr,,

  23. result nak kuar cepat camne….skang nie kan politik x tentu hala jeerk…

  24. student form3 says:

    konfem ke tarikh nie…..ade org ckp 27 disember nie…

  25. brdbr2 aty ni

  26. hurm..x yah kuar rslt pown x pew..
    tkot neyh…
    ngee

  27. 30…taon dpn rr…haha~…cuak do~

  28. oh no..!!!!!

    so scary ya..tawakal jew lar..

  29. peh…..
    result dh nk kluar….
    brdebar siol….
    takut aq sial….
    tawakal je bnyak….

  30. pahal korg mrh2 ni…ko x piker …igt keje pengurusan kuar result sng?…adoi…x bagi korg result tau r.. …

  31. moshi2x!! dak byenoon! korang pki baju pe?? skool/batik?

  32. ha..ha..ha..

    x sabar aku nak tgu kptsan…(‘u’)

  33. Insyaallah calon PMR sume dpt yg terbaik…..Amin…

  34. bah sebar jak la,,smua urg takut ne,, spa dapat 8e sabar la hahahahaha,,,

  35. upin....... says:

    tggu 30 ari bulan….ak dah tak sabar dah nie…

  36. dup dap dup dap…

  37. lorh 30???lme gler2 tu..huhuhuhu.takowt kne tendang…uwaaa..takowt!!!!!!asal lambat sgt ni?

  38. 30 hb? apsal lmbat sgt… berjanggut aku tunggu… haha…

  39. matila matila

  40. kena blasah ngan bapak aku

  41. baru pmr relak lah

  42. dewi ktakotan says:

    cpat lar!!!!!!!!!jngn wat kami tertnggu lme……mrane nie…………………

  43. CESC FAABREGAS says:

    i hope all of the pmr”s candidate will achieve an incredible result…remember …our journey just begin….our journey is still far2 away…f4 is quite challenging….absolutely tougher than f3…so get ready…never give up…F4??….bring it on!!!!!!!!!

  44. huhu…exited nya sy…harap2 dpt A..hehe…chayoooo2..!!0_o

  45. keluaq lambat sbb nak umum ppsmi…so kena bg banyak lulus la…. turunkan graf….baru bejaya ppsmi…konon…

  46. grrrrrrrrrrrrr……

  47. ape nie gua dgr ari jumaat..
    pastu ari selasa lak..asl xkuar je kat intrnet..
    law xleh amik kat skola dlu bleh tgk dkt intrnet…
    kan snang..cepat,mudah,dan selasa..huahuahuha

  48. AlAmAK……..!!!!!!!!!!!!!!mcm mna ya kputusan q nie…………………….ayoyo….aq tkut lah ………….

  49. the day after 2morrow….haha…pmr!!

  50. putri.syahirah says:

    errhh….3o.DIS..???takut lerr result dh nk keluar ne….hope dpt score target!!!!

  51. putri.syahirah says:

    AHH…!!!X sbr2 nk tunggu result..

  52. saya arap dPAT beak dalam pmr

  53. betul ke result pmr boleh dapat kat internet.macamana ek

  54. asal lmbat cngat kputusan pmr kuar………..pnat lorh owg tnggu!!!!!!!!! banyak cngat trikh katanak kuar tp xkuar2 pown…hmpeh!!!!!!!!!!!

  55. asal lmbat cngat kputusan pmr kuar………..pnat lorh owg tnggu!!!!!!!!! banyak cngat trikh kata nak kuar tp xkuar2 pown…hmpeh!!!!!!!!!!!

  56. whattheheck says:

    I’m stressing out about my results and getting into form 4. It is approaching swiftly, and i am getting more and more stressed about the results. i seem to be thinking about my results more and therefore worrying about them more.
    i have been really stressy and shouting and shouting at people lots and am not only annoying myself, but other people too. I had a panic attack 3 days ago when I thought that results day was Saturday(27th of Dec). My parents, especially my mother is not helping, at all. This is bullshit :)

  57. esok dh rsult kuo..
    tkot!!dpt pe xtau..

  58. rasa nak amik result mmg berdebar-debar….
    tapi kita kenalah redha walo ape pun keputusan yang kita dapat…

  59. budak main2 says:

    PMR? 30 dec? hei takutnye…………………mcm mane la result result nnt…..

  60. ak xmau amikk…
    tatot…..
    mak tlg!!!

  61. ishh…..
    stress nye……..
    esok result dah nak keluar….
    cam mane yee…..
    risau sangat dah ni….

  62. adoi..
    esok seyh kuar..
    cuak gyler ni..
    jantong ak da bdegup lbey cpat dr biase..
    tawakal jek lah..

  63. kelmarin sy g sk xde,ari ni g sk xde jgak result..esok la tu agaknye..huhuhu~

  64. paan@mrsmtdk says:

    pakat mai ramai2 tgk result esk.harap2 sume dpt baik2 belaka,,,,, cayook2!!

  65. Yahoooooo!!!!!besok keputusan keluar………..

  66. tinggal esok jer… apa dh jadi dgn result aku agaknya ek? hm…

  67. dah dah dah…
    harini kuar result…
    wargjhhh…
    aku takuttttt.

  68. Wuah!9jam ag

  69. ALL DA BEZZZ 4 ALL PMR’S CANDIDATE. HOPE WE ALL GET DA SUPERB RESULT. AMIN……

  70. anything la….yg pntg skunk nie diriku ini tgh berdebar2….

  71. +uinah 1 jam agi result mau kuar,,,!
    +bdebar2 gilak aQ ney skg!
    +wish me dpt result y bek2 …AMIN!

  72. Um………
    Byk kan tawakal……….
    jgn pkir lgi psl dpt pass ke X………
    yg pntg skang nie,gi skola amek rslt………..
    klu kte wat yg t’baek ari 2,dpt rslt pown baek le……….
    klu trk,rslt pown trk le………

    p/s:MRSM KKB da BEST!!!!!

  73. salam,,
    sy ingat kan boleh dpt result ari ni,,
    rupanya esok,,

  74. adess..rasa cam nak trkuar je jantung ak nih

  75. MAT PGI ALL…
    PA MCAM…..

  76. dengar citer result yg kuar nie xbtl

    ada ksilapan…

  77. aku dah berjaya akhirnya

  78. uhh……..lega kputusan dah kluar!!!!!!!!!nasib kputusan elok klau x mampos aku…………huhu
    moga kwn2 y len dpt result y ok…WE ARE THE BEST!!!

  79. yepppppppppiiiiiiiiiiiiiii……ak bjye dngan cmrlang skali…x sangke btol….
    thank god!!!

  80. yeh…dpt 8a…hurrey..

  81. tyre bus…dapat bape A? sy dapat 7a 1b…alhamdulillah sbb math and science dapat A….yg B geo…awk apply mrsm ke?

  82. yes..dapat enam A ke atas

  83. nadrasyafya says:

    lalala

  84. hye u all…. result sy x berapa ok lah… sy rasa nak terjun dr air terjun lah… thank god sy masih mampu tersenyum n bergembira… usaha sendiri lah weii… oooohhhhaaaaaaaaaa…….

  85. yea yea! saya dapat 8A! Dan dengan bangganya saya berkata SAYA DAH DAPAT TAWARAN KE SEKOLAH BERASRAMA PENUH!

  86. Tahniah kepada mereka yang berjaya masuk untuk sambung belajar di SBP dan MRSM!

  87. plajar semerlang dunia akhirat says:

    ala pmr tu stakat leh score sebelah mate jer takyah nak risau konfirm smua a1 haha…

  88. Hydraulicgya says:

    bila keputusan pmr keluar?????????? please tell me………….

  89. Hydraulicgya,
    Biasanya pada minggu terakhir bulan Disember.

  90. result pmr 2009 bile lak?

  91. sram sjuk siot……………!!!!
    kputusan nk kuar la…….
    klu kputusn elok xpe..
    ni klu tr0k…
    abis ak kne pjak…….

  92. agak boring tunngu bnde ni lame2 .
    tp bile da nk kua xnk amikk plak .
    adoii .
    lg stu .
    cuti taon ni bosan laaa .

  93. bile result pmr 2009 nak kua?

  94. Keputusan peperiksaan PMR 2009 akan diumumkan pada 24 Disember 2009, sila rujuk Keputusan PMR 2009.