Pengambilan Kedua MRSM Tingkatan 4 & Tingkatan 1 2012

Semakan Keputusan Rayuan MRSM Tingkatan 1 2012

Para pelajar UPSR 2011 yang ada memohon memasuki Tingkatan 1 di Maktab Rendah Sains MARA (MRSM) dan gagal mendapat tempat semasa pengambilan pertama bulan Januari lalu boleh menyemak sekali lagi permohonan mereka mulai hari ini untuk mengetahui keputusan rayuan.

Maktab Rendah Sains MARA - MRSM

Semakan Ambilan Kedua MRSM Tingkatan 1

  • Keputusan pengambilan kedua MRSM Tingkatan 1 2012 boleh disemak melalui laman web Majlis Amanah Rakyat di
  • Semakan boleh dibuat dengan menggunakan nombor surat beranak atau nombor kad pengenalan atau angka giliran UPSR.

Semakan Keputusan Rayuan MRSM Tingkatan 4 2012

Para pelajar lepasan PMR 2011 yang ada memohon memasuki Tingkatan 4 di Maktab Rendah Sains MARA (MRSM) dan gagal mendapat tempat semasa pengambilan pertama bulan Januari lalu boleh menyemak sekali lagi permohonan mereka mulai hari ini untuk mengetahui keputusan rayuan.

Semakan Ambilan Kedua MRSM Tingkatan 4

Pengambilan Ketiga

Tahniah kepada para pelajar yang telah terpilih! Mereka yang gagal jangan hampa kerana MRSM biasanya ada ambilan yang ketiga jika masih mempunyai kekosongan.

Maklumat

Sebarang pertanyaan dan maklumat tambahan mengenai keputusan ambilan kedua ini boleh diperolehi dengan menghubungi MRSM yang ditawarkan atau Bahagian Pendidikan dan Latihan (Pendidikan Menengah) MARA di talian 03-2690 3765 / 03-2613 4509 / 03-2613 4513.

25 thoughts on “Pengambilan Kedua MRSM Tingkatan 4 & Tingkatan 1 2012

  1. Sekiranya tak ambil UKKM (Ujian kecederungan Kemasukkan MRSM) tingkatan 4,boleh buat rayuan tak?

  2. knp sy x dpt panggilan kedua padahal sy dpt 8A?? :(

  3. keputusan yang hampa T__T

  4. wei aku dapat 8A la asal xdapat

  5. wei aku dapat 8A la asl xdpat

  6. boleh tolong cerita sape yang dapat

  7. ramai sangat yg dapat 8A, so 8A tak menjanjikan apa2. So pemilihan depends on UKKM and koko also Cuba buat rayuan lagi….

  8. knpe xleh check keputusan pengambilan kedua mrsm ting 1 ???? why ?? sye nk check un xleh … cm ner sye nk twu sye dpt ke x ??

  9. dah malas nak appeal.. 8A pun ta dapat jugak

  10. kenape sy x dpt ? kwn sy yg 6A , dpt pulak. x adil lah

  11. Miss Brutal says:

    biasanya , budak pompuan 7A 1B , dia ambil tak ? sbb sy mintak sbp xdpt. then , mrsm pun xdpt. sy nak keluar drdp sekolah sy tuh.

  12. ambilan ketiga mrsm bila ya?

  13. ambilan ketiga for mrsm bila ya?

  14. bila ambilan ketiga tingkatan 1, mrsm…

  15. cari2 maklumat…ada yg cakap 26hb mac suda keluar rayuan ketiga…kenapa tidak dihebahkan?

  16. Saya geramlah. Kawan saya telah ditawarkan ke sbp ambilan kedua dan dia pun masuk sekolah tu. Then tetiba dia dapat tawaran ke mrsm ambilan keempat. Apa ni? Bukan ke kalau dah dapat sbp automatik tak dapat mrsm? Sungguh tak adil…

  17. bila pulak ambilan kelima mrsm?

  18. Nasrinah says:

    Salam. Nak tanya, masih ada peluangkah untuk anak saya memohon utk masuk ting 1 di MRSM yg menawarkan IGCSE? JIka ada, bagaimana caranya? Tq

  19. mcm mne nk buat rayuan ……..kwn sye yg dpt 6a dpt knpe sye x dpt …

  20. kemasukan mrsm begantung kepada ujian UKKM & koko..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title="" rel=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>