Semakan Tawaran Calon Gantian KPLSPM Ambilan Jun 2011

Semakan Ambilan Kedua Permohonan Kursus Perguruan Lepas SPM KPLSPM Ambilan Jun 2011

Mereka yang ada memohon Kursus Perguruan Lepas SPM (KPLSPM) Ambilan Jun 2011 bagi memasuki Institut Pendidikan Guru (IPG) tetapi gagal mendapat tawaran semasa menyemak keputusan permohonan mereka pada 19 Mei 2011 lalu, sudah boleh membuat semakan sekali lagi kerana tawaran pengambilan kedua KPLSPM telah dibuka oleh Bahagian Pendidikan Guru, Kementerian Pelajaran Malaysia. Terima kasih kepada Saudara Radit yang berkongsi maklumat ini di Facebook ePutra.

Semakan Tawaran KPLSPM

Semakan Tawaran Gantian Calon Guru KPLSPM 2011

Semakan pengambilan kedua permohonan KPLSPM ke IPG ini boleh dibuat melalui internet.

Semakan boleh dibuat di laman web Kementerian Pelajaran di portal:

Pengesahan dan Surat Tawaran

Semua calon yang berjaya perlu membuat pengesahan tawaran dan memuat turun surat tawaran sementara dan dokumen berkaitan bagi tujuan pendaftaran menerusi salah satu portal di atas.

Borang Am 402

Borang Laporan Perubatan bagi pemeriksaan doktor untuk perlantikan ke perkhidmatan kerajaan boleh dimuat turun di Borang Am 402.

Pertanyaan

Sebarang masalah atau pertanyaan berkenaan Tawaran Gantian Calon Guru KPLSPM 2011 ini sila hubungi Unit Pengambilan dan Penempatan Pelajar, Bahagian Pendidikan Guru di talian 03 88844 1260/ 1245/ 1243/ 1235/ 1229/ 1228.

Tahniah kepada semua yang berjaya ditawarkan untuk mengikuti Program KPLSPM ambilan Jun 2011 ini.

96 thoughts on “Semakan Tawaran Calon Gantian KPLSPM Ambilan Jun 2011

  1. [...] Semakan Pengambilan Kedua KPLSPM Ambilan Jun 2011 [...]

  2. [...] Semakan Tawaran Calon Gantian KPLSPM Ambilan Jun 2011 [...]

  3. salam..sy x dpt msuk ipg ary tu..last2 jumpa ne..x tw pula ada pengambilan ke2..berdebar2….rs mcm x mo cek jak..

  4. kwn aku dapat..BM..dy xdapat pn temuduga,then wat rayuan,p temuduga..
    xdapat masuk,dy wat rayuan lg..dapat..sbb abg dy keja kt kementerian..
    dy mmg xlayak dr awal pn dapat~

  5. aq dapat matematik sk..bersyukur dapat,,

  6. nak msk maktab kena ada kabel kuat!!!keputusan pep. dan sijil hampa memang x guna…kena ada org kementerian baru blh dapat..yang perasaan x layak jadi cikgu guna kabel senang dapat…haram sungguh bpg!!!

  7. mne ade camtu..saya dpat second intake pon tak guna orang tngah…so tertolaklah dakwaan itu…

  8. kna guna owg kuat gk ke..??? x best lh cam nie…sy yg dh 2 kali tmuduga nie tak dpanggil2…teruk tul…huh…

  9. mngecewakan..x dpt lgi..xda 3rd intake??hahaha..:D

  10. sye dpt tesl… tp knp x x dpt ipg.. dpt ipts?? y? same je ke cam kat ipg/maktab?

  11. salam…slps ni ada xlg pngmbilan bru utk progrm kplspm ni???

  12. ada rayuan g ke utk pengambilan ke2 nie bila xdpt masa temuduga dulu.. mcm nama pla nk wat rayuan tue?

  13. Dah buat rayuan pun x dpt jgk..cuba mintak tahun dpn ja la..ada 3rd intake dak?

  14. bila yea calon gantian ke ipts ni akan smbg blaja?

  15. hurm….dengar2 ramai calon gantian yg x p mendaftar…sayang sngt2 ssb ramai lg calon yg nak tp xder rezeki,yg dpt plak xnak pergi mendaftar….

  16. insyaAllah…..rezeki x kemana punya….=)

  17. salam semua ,sapa2 ada maklumat pasal pendatafran di IPTS ini tlg info kat sini ye setahu sy hujung julai 2011 mungkin mrk blum siap mou dgn IPTS ini..baik x baik kena daftar bulan posa ni..hehe..apa pun kena sabo le..

  18. awk2 sume… bile bukak ni?? xtahu pun.. adoi.. sedey sy cmni…

  19. I pom dpt yg IPTS , so blurr , got TESL but IPTS . Can someone please explain bout his to me . so blurr n bored of waiting . huh~

  20. salam semua 038884100 ialah no fon kem pelajaran ,pada 25 julai tadi mrk call calun2 yg ditawarkan ipts mereka beritau bahawa tarikh dan tempat pendaftaran ke ipts akan dimakluman dua minggu dari sekarang melallaui sms ..minggu pertama bulan ramadhan la kut..mrk pohon cik adik semua bersabar ..

  21. cik apple says:

    dah dapat call dr bpg ? i dapat segi college , damansara KL , alhmadullilah ;)

  22. dftr 8 august ea?bln pose….

  23. Anyone segi college kota damansara? Contact I tau hihi :D

  24. yg sy tau 125 org dapat kirby,… yg lain x pasti , oh ada yg dapat sege colege???sege pun ada english tesl gak ke???? ..

  25. agak2 mana yg lebih baik overall ?segi or kirkby ?kirby tempat tingal kat kondo..dlm internet tak byk info dan foto2 ..korang smua komen la sikit ..

  26. Zahra Aziz says:

    i dapat Segi damansara . wiwi . anyone got the same place as me , drop your email :)

  27. how many of u dapat segi?can servey? pls call segi and find out tq..

  28. i got kirkby

  29. sya…dapat kirby!!
    huhu…

  30. saya pown dpt kirkby

  31. Can someone please post the URL of the web so i can DL the surat tawaran…

  32. ………………………………………………………….
    still daze and confuse,,,,,
    can't find the link to download the offer letter,,,

    U_U

  33. kol bpg just now…
    still can't download the offer letter….

  34. yg dapat kirkby esok tgu surat tawaran dari kirkby mrk pos dengan GDEX corrier service ptg tadi….

  35. borang perjanjian pendidikan guru tu nk kna download kt mne ye?

  36. borang perjanjian pendidikan guru tu nk kna download kt mne ye.. http://www.didik.my/kplspm

  37. sy syorkan kpd semua yang dapat ipts ini gunakan portal ini untuk bertukar pengalaman dan fikiran dengan sebaik yg mungkin ..

  38. korang yg dpt segi kene daftar berapa rm?

  39. alif,,lam,,sin,,lam,,alif,,mim,,ain,,lam,,ya,,kaf,,mim,,,,

    who know how much the payment for the registration at Kirkby ?

  40. salam…kepada yg email kpd sy, sy dah jawab sila semak email anda….selamat berpuasa ramadahan…

  41. SEMUA ORG DAH LAPOR KE ..HEHE ..APA MCM…

  42. yg dapat college bukan calon gantian..
    tp ambilan ogos for new program..

    • Eh?Ada new program ka?X tau pun.Camna nak check?Caranya sama dgn semakan calon gantian ka?

      • yup..sama..
        n kitorang ada second intake yg akan masok
        n our sylbus n sijil nanti dari uk..
        programme ni mmg ada dr zaman Malaya lg.. thun belkang ni pown ada yg kerajaan hntr peljar dia pi study English di oversea slalu di england, new zealand…. Tp la kerajaan tukar dasar nk jimat, drpda hntar U swasta oversea, krjaan send ja U swasta dlm ngara, xkn la nk hantar sbrangan U… so Kirkby di pilih sbb U tu mmg untuk latih tnga pngr english d liverpool dlu, cikgu2 zman british dlu mai dr u tu la… sbb skrng dah ada cawangan dlm negara, so hntar je p stu…..

    • emm… begitu ye…

  43. agak2 yg duk di kirby ni lepas 5 thun kemana mrk akan dihantar?

  44. xde ke next intake utk kplspm…aku buat rayuan kat p.jaya pun x dpt juga…knpa??saye ade attend interview…tapi x dpt…so i buat rayuan lar…masih x dpt juga…ape sbbnye??

  45. x dapat panggilan pertama kena wat rayuan …ea…jika x wat rayuan coz x alert..then memang sahla le x dapat…so memang kena tunggu next year 2012 la yer? adeh sedihnya. info x2 la kekawan. tq

  46. ad ke kplspm 2012??…aku rasa ambilan kplspm 2012 xde kot…cz gstt da amik rmai…kpli lg,,jqaf..

  47. sharifah aini says:

    saya ingin memohon krusus perguruan anjuran ipg pada 2012 akan datang, adakah ia hadkan umur dan bila keluar ikhlannya itu,..sila emalkan pada saya itu jika bersesuaian dengan kelayakkan saya saya izajah sarjana muda,….

  48. Intake for Degree? is there any links? tq!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title="" rel=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>