Keputusan Permohonan Kemasukan UiTM Sesi 2 2011

Keputusan permohonan kemasukan ke Universiti Teknologi MARA (UiTM) pengambilan sesi kedua 2011/2012 telah boleh disemak mulai semalam. Ini adalah untuk permohonan program Asasi dan Diploma sahaja. Terima kasih saudara Fikri Hilmi kerana berkongsi maklumat ini di Facebook ePutra.

Semakan Keputusan Permohonan

Logo UiTM

Semakan keputusan permohonan kemasukan UiTM semestar 2 2011/2012 boleh dibuat di

Gagal Mendapat Tawaran

  • Pemohon yang tidak berjaya mendapat tawaran kali ini, tawaran kedua akan dikeluarkan pada minggu pertama bulan Oktober 2011 nanti.
  • Bagi pemohon yang mengemukakan permohonan selepas 2 Ogos 2011, keputusan permohonan akan diumumkan pada minggu pertama bulan Oktober 2011 juga.

Program Bertemuduga

  • Bagi permohonan program bertemu duga, hebahan panggilan temu duga dijangka dikeluarkan pada 25 Ogos 2011.
  • Sesi temu duga akan dijalankan seperti berikut:
    • 14 dan 15 September 2011 bagi program Diploma Seni Muzik
    • 17 dan 18 September 2011 bagi program Diploma lain

Pertanyaan

Jika terdapat sebarang persoalan berkaitan dengan permohonan kemasukan ke UiTM ini sila hubungi:

  • Ketua Bahagian Pengambilan Pelajar,
    Aras Bawah,
    Bangunan UiTM International Centre (UIC)
    Universiti Teknologi MARA
    40450 Shah Alam, Selangor
    Tel: (+603) 5544 3164, 3165, 3166, 3174, 3175
    Faks: (+603) 5544 3170
    e-mel: [email protected]
    Web: http://pengambilan.uitm.edu.my

62 thoughts on “Keputusan Permohonan Kemasukan UiTM Sesi 2 2011

  1. […] Keputusan Permohonan Kemasukan UiTM Sesi 2 2011 […]

  2. wlcm….eputra

  3. sesi bertemu duga dah kuar ka?

  4. sy dah dpt temuduga kos dip.pengajian sukan..huhu

  5. salam , kalau macam saya xsempat nak apply Uitm kan , boleh x kalau saya beli nom pin lg…dan apply pada minggu pertama bulan Oktober 2011 ? saya mohon sangat nak apply Uitm…

  6. choki choki says:

    sy apply due2 uitm dan poli, kalau uitm da dapat, politeknik tak dapat la ea?

  7. bila permohonan bg program diploma akan di buka untuk sesi seterus

  8. bila permohonan akan dibuka utk program diploma bg sesi sterus nya

  9. saya dapat intebiu mass comm. again.
    act i i pernah pergi interview course ni for the first intake. but all i got was kekecewaan. study pasal that course siang malam..
    luckily me n my bespren dapat panggilan tmuduga. same2 pergi. my fren texted me that dia tak tahu nak tulis ape mase written test. so i helped him.
    and mase intebiu, kitrong lain2 panel. mine was too arrogant and tak nak dgr apa i nak suarakan. tapi my freen punya cool gila. apa la nasib kan,
    skrg ni dia kat uitm lendu amek dip kos tu. saya still kat sini. :(
    perlu ke pergi?
    kecewa la.
    i need strength. :(

  10. duit asasi utk kemasukan kedua ni ta dpt ka ?

  11. adakah bulan october nanti ade ambilan untuk ijazah?saya baru menamtkn pgajian saya dlm diploma in accountancy…thnks…=p

  12. mmg dh tutup ke untuk ke uitm ? program diploma ?

  13. mmg uitm ada intke utk bln 2 thn depn ek? sy nak sgt2 apply..;)

  14. sy dapat uitm kat puncak perdana untuk semester 2 ni,,2 hari lepas sy check lagi skali,,tapi disitu tulis,sy dapat kat uitm seri iskandar..dah konfius sangat ni..kos same tp tmpat lain2..mcm mana?

  15. ada info borang untuk uthm tak?sebab dah pergi website uthm tapi xjumpa borang online bagi sesi 2 ijazah lepasan diploma

  16. npa x bole call uitm nie….2 ari udah try call….urmm…..help me!!!!ada mslh ckit nak bincang ngan uitm….

    • Cuba call semua nombor yang lain di senarai nombor di atas atau call General Line 03-55442000 atau Emergency Hotline 03-55443999

  17. saya lepasan stpm..nk bt dip kat uitm blh ka? mcmna cara nk tau .. keliru dah baca apa yg ada kat page uitm nih ..

  18. sy haritu pergi interview dip.muzik , macam mana nak check keputusan interview saya tuh ?

  19. i want to ask something,,,when the date that announce for interview session uitm??

  20. nak tanya . Adakah permohonan lepasan SPM ada lagi ? sebab bulan julai hari itu saya pergi plkn.

  21. sy dpt kos sains geomatik utk sem 2 ni.. brbaloi tak sy prgi jauh2 kt perlis utk study kos ni? hmm. kos ni ok tak? ned sum opinion laa..

    • cuba dptkan lebih maklumat tentang kursus ni… apa yg akan dipelajari & prospek lepas belajar…
      sebenarnya apa2 pun ok asalkan kita minat dan berusaha

  22. eyzaafairuz says:

    pra-diploma bile lagi de keluar???sye nk laa…fom6 susah laaa,,,,masok lambat n takot xdpt kejar pe diowang blajo…

  23. NAJWA BINTI ISMAIL says:

    Salam. Saya adalah lepasan diploma IPT lain yang apply untuk kemasukan ke UITM. Permohonan kemasukan telah tutup pada 16 November 2011 baru-baru ni. Bila semakan keputusan kemasukan tersebut boleh dibuat/diumumkan?

  24. najwa,sy pn ad soalan y same nk dtnyekan spt kamu….plz,bantu kmi….kami pelukan jwapn ini…

  25. Salam, keputusan kemasukan ke uitm cuma boleh diketahui pada penghujung bulan januari 2012, sbb sesi pembelajaran yg baru akan bermula pada bulan mac 2012

    • Najwa dan nadia, keputusan kemasukan ke uitm dpt diketahui di penghujung januari 2012 ye, sbb kuliah start mac 2012. Good luck.

  26. slm saya nk tnya kalau sya berpindah ke universiti lain adakah pnjaman ptptn saya terbatal atau saya perlu memohon semula ptptn..adakah sya perlu membayar dahulu ptptn utk sem1 yg saya guna sblum membuat permohonan semula??

  27. smasa lps spm thn 2006 saya dpt uitm,untuk buat dip…tapi x g..sbab sy msuk politeknik..skrg sy apply uitm utk buat dgree..adekah pihak uitm mensenarai hitam kan nama sy..??(utk kpastian)

  28. mas anizan says:

    sya x fhm la mcm mna nk apply uitm ni… sya ada isi borg upu selepas selesai spm.. tpi sya tak tahu nak buat apa seturesnya…

  29. slm…sy nak apply dip utk sesi ke 2 thun ni..sesi 1 hr tu x smpt..tarikh da tutup..bila pgglan ke 2 buka ye???tp sy x amik full time…maybe plk atau pjj sbb sy bekrja..

  30. thn lepas sy ada mohon diploma uitm kemasukan november/disember dpt ,tapi sy tak pergi ,apa sy boleh mohon pada thn 2012?

  31. salam……macaam mna ye kita nk check status prmhonan…

    sy da pening nie….blh x bgtau kt sy…..

  32. keputusan uitm sesi 2 for diplma bila kuar ye ??

  33. assalam .. bila yer keputusan uitm sesi 2 for diploma keluar ??

  34. Masaaloh sy starang ni, nok mohon uitm 2nd intep gane boh?? Bile buleh mohon?, na mohon mne?? Berat nanang doh ny, ce tlong hmbe ny

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title="" rel=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>