Semakan Keputusan Permohonan Kemasukan Ke TEVT & ILKA 2012

Mereka yang ada membuat Permohonan Kemasukan Ke Institut Pendidikan Teknikal & Latihan Vokasional (TEVT) & Institut Latihan Kemahiran Awam (ILKA) melalui UPU bagi bagi lepasan SPM & setaraf lepasan SKM sudah boleh menyemak keputusan permohonan mereka hari ini 30 Mei 2012 mulai pukul 12 tengahari.

Semakan Keputusan Permohonan TEVT & ILKA

Semakan keputusan permohonan ini boleh dibuat seperti berikut:

Keputusan Permohonan TEVT & ILKA

Penerimaan Tawaran

Pendaftaran

Tarikh pendaftaran pelajar baru ke institusi TEVT & ILKA akan bermula pada 25 Jun 2012 sehingga 9 Julai 2012.

Rayuan

 • Mereka yang tidak berjaya mendapat tawaran ke Institusi Latihan TEVT & ILKA bagi sesi kemasukan ini boleh membuat rayuan.
 • Rayuan hendaklah dikemukakan terus kepada Institusi / Agensi TEVT & ILKA yang berkaitan dalam tempoh 10 hari selepas keputusan diumumkan.
 • Dasar pemilihan permohonan rayuan tertakluk kepada kekosongan tempat yang berlaku mengikut kursus dan Institusi Latihan TEVT & ILKA selepas pendaftaran pelajar baru.
 • Tarikh tutup permohonan rayuan adalah 9 Jun 2012.
 • Jika tiada sebarang tawaran diterima dari TEVT & ILKA 4 minggu selepas tarikh pendaftaran ke Institusi Latihan TEVT & ILKA berkaitan, maka rayuan mereka dianggap gagal.
 • Mereka yang gagal boleh membuat permohonan ke Institusi Latihan TEVT & ILKA bagi sesi kemasukan seterusnya yang akan dikendalikan oleh Institusi / Agensi yang berkenaan.

Maklumat

 • Sila rujuk Soal Jawab Tawaran & Rayuan Kemasukan TEVT & ILKA 2012
 • Sebarang pertanyaan yang berkaitan boleh dikemukakan kepada pihak UPU di talian 03 8883 5858 atau 03 8883 5848 atau 03-8883 5801/5802 atau faks 03 8889 4260 atau e-mel : upu@mohe.gov.my
 • Pertanyaan boleh juga dikemukakan terus kepada TEVT & ILKA yang berkenaan.

31 thoughts on “Semakan Keputusan Permohonan Kemasukan Ke TEVT & ILKA 2012

 1. SAYA PERMOHONAN SAMBUNG SAMBIL UNIVERSITI

 2. sy brjaya dpt tawaran ke kolej komuniti tapi knapa bila sy search laman web jabatan pengajian kolej komuniti/portal rasmi x dapat(error)???

 3. kenapa laman web jpkk x boleh buka??

 4. salam.saya mintak poli.knapa saya dpt kolej komuniti.?

  harp dpt tlg saya.hh 🙁

 5. Kalau sy dah klik trima twaran TEVLIKTA ny,ryuan ke ipta/poli primear trbatal tak?

 6. assalam..macam mana nak dptkan surat twaran tevt&ilka?

 7. sy dpt tawaran ikbn.tapi knape sy tak leh bkk surat tawaran?

 8. saya pon… xblh nk buka knpe yee ???

 9. MCM MNE NK TGK SURAT TAWARAN??

 10. sye pon sme cm shah..erm lau blh bgtau cpt ckit?

 11. kenapa laman web jpkk xleh bukak ?

 12. sy dpt twran kolej komuniti,p pesal lmn web xdpt bka er??

 13. sme mcm mslh di atas..dah bka web jpkk, tp error..

 14. napa surat tawaran tk blh buka.

 15. Laman web JPKK masih x boleh bukak. Ad cari lain x nk tengok surat tawaran?

 16. Kenapa surat tawaran ke IKM tak boleh buka di lmn web diberi ni….. http://online05.mara.gov.my/semakanupim/frmTerima
  Bantulah sesiapa yg berkenaan.

 17. […] 85,435 orang calon lepasan Sijil Pelajaran Malaysia (SPM) dan Sijil Kemahiran Malaysia (SKM) telah ditawarkan memasuki Institusi Pendidikan Teknikal dan Latihan Vokasional (TEVT) dan Institusi Latihan […]

 18. maharan- PARENTS says:

  WHAT HAPPEN TO POLITEKNIK SEMAKAN RAYUAN? DAH KLIL BERPULUH-PULUH KALI TAK DAPAT LINK LANGSUNG, KATA GIVE DATE LINE LET STUDENT THINK ABOUT IT, NOW NAK PRINT OFFER LETTER, LINK BOLEH DISSAPEAR TERUS! BOLEH TAK MINTA TOLONG SURUH DEPA BUAT KERJA EFFICIENTLY, JANGAN LAH MENYUSAHKAN STUDENTS SEMUA YANG DAH BERHARI-HARI DOK MASUK ONLINE TAPI HABUK PUN TAk ADA.

 19. anak saya mendapat 5A 2B 1C tak layak ke ipta, dan poli ada org dapat 2A masuk ipta apa pemilihan siapa yg memilih anak sya di tawarkan ke ILKA kenapa jadi begini. dah tentu budak tu hampa tak layak ke ipta ayah yang kecewa sempena Hari bapa hubungi kami 07-3612000

 20. saya dh lama tggu untk
  buat rayuan..diaorg kta slpas 10 hri..tp bla sy semak untk buat rayuan 5 hri lpas tu,msih xdpt..sy pn tggu lh lpas 10hri..pun xdpat jgk..alih2 xdpat lgsung..mcmna pngumuman yg diaorg buat..?? ke keje untuk dpat gaji je..lpas tu untuk isi perut..halal ke keje mcm tu..?? amanh ke tu namanya..??

 21. bile tarikh semakan politeknik tevt yg buat rayuan tuh ? please give a reason. its important .

 22. bile tarikh semakan politeknik TEVT yg bagi buat rayuan kali pertama tuh pada bulan 6 . ? give a reason please . its important

 23. bila tarikh keputusan rayuan ke ciast akan keluar??? adakah peluang kami tipis???

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title="" rel=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.