Permohonan Kemasukan Ke IPTA, TEVT & ILKA Lepasan SPM Sesi Akademik 2011/2012

Permohonan Kemasukan Ke IPTA, TEVT dan ILKA Lepasan SPM Sesi Akademik 2011/2012

Permohonan kemasukan ke Institut Pengajian Tinggi Awam (IPTA), Institusi Pendidikan Teknikal & Latihan Vokasional (TEVT) dan Institusi Latihan Kemahiran Awam (ILKA) sesi akademik 2011/2012 atau ambilan Julai 2011 bagi program pengajian lepasan SPM dan setaraf telah dibuka mulai hari ini 1 November 2010.

Fasa

Memandangkan jumlah pemohon yang tinggi dari kalangan lepasan SPM, proses permohonan telah dilaksanakan dalam dua fasa iaitu;

  • Fasa 1

    Pendaftaran Maklumat Pemohonan – 1 November 2010 – 31 Disember 2010

  • Fasa 2

    Pengesahan Permohonan dan Pilihan Program Pengajian – 10 Januari 2011 – 4 April 2011

Mereka yang tidak membuat pendaftaran semasa Fasa 1 dahulu masih boleh membuat permohonan semasa Fasa 2.

Nombor Unik ID

  • Nombor unik ID BSN diperlukan semasa membuat pengesahan permohonan di Fasa 2. Nombor unik ID ini boleh dibeli di mana-mana kaunter Bank Simpanan Nasional (BSN) mulai 10 Januari 2011. Nombor ini boleh juga dibeli melalui Perkhidmatan Perbankan Pesanan Ringkas BSN (SMS Banking) atau mesin ATM bagi mereka yang memiliki akaun GIRO BSN.
  • Pemohon boleh juga membeli nombor unik ID ini melalui sekolah mulai 1 November sehingga 30 November 2010, pihak sekolah akan membelinya secara pukal di BSN.

Kategori

Permohonan ke IPTA bagi lepasan SPM terbahagi kepada 4 kategori iaitu;

  • Kategori A

    Pemohon yang menggunakan kelayakan SPM tahun 2010 sahaja.

  • Kategori B

    Pemohon yang menggunakan keputusan SPM tahun 2008 atau 2009.

  • Kategori C

    Pemohon yang menggunakan keputusan SPM tahun 2007 atau sebelumnya atau sijil yang setaraf dan diiktiraf oleh IPTA.

  • Kategori D

    Pemohon menggunakan keputusan SPM 2008 dengan sijil ulangan SPM 2009 atau, dan sijil ulangan SPM 2010 atau, SPM 2009 dengan sijil ulangan SPM 2010.

Program Pengajian

Program pengajian yang boleh dipohon bagi lepasan SPM adalah

  • Di IPTA

    • Program Persediaan – Asasi
    • Diploma
  • Di TEVT dan ILKA

    • Sijil Kemahiran Malaysia (SKM)
    • Diploma Kemahiran Malaysia (DKM)
    • Diploma

Permohonan

Tarikh Tutup

  • Permohonan kemasukan ke IPTA, TEVT dan ILKA bagi lepasan SPM ini akan ditutup pada 31 Disember 2010 bagi Fasa 1 dan 4 April 2011 bagi Fasa 2.

Maklumat

  • Sila rujuk Laman Web Rasmi Kemasukan ke IPTA – UPU untuk mendapatkan maklumat yang lebih terperinci terutamanya syarat khas kelayakan memohon bagi setiap kursus atau program pengajian.
  • Pastikan anda telah memahami Panduan Mengisi Borang sebelum membuat permohonan.
  • Sila rujuk kategori Kementerian Pengajian Tinggi di ePutra untuk membaca komen-komen yang berkaitan untuk situasi yang sama tahun lepas.
  • Sebarang pertanyaan mengenai permohonan ke Program Pengajian Lepasan SPM dan setaraf Sesi Akademik 2011/2012 sila hubungi Hotline : 03 8883 5858 atau Helpline : 03 8883 5848 atau Talian Am : 03 8883 5801/5802 atau Faks : 03-8889 4260 atau E-mel : [email protected]
  • Pemohon juga boleh mendapatkan maklumat lanjut mengenai program pengajian dengan menghubungi IPTA melalui alamat dan nombor telefon yang disediakan di Senarai IPTA Universiti Di Malaysia.

228 thoughts on “Permohonan Kemasukan Ke IPTA, TEVT & ILKA Lepasan SPM Sesi Akademik 2011/2012

  1. [...] = "3161c67208260d746f361cd3f6e09798"; ← Next post Previous post [...]

  2. [...] lepasan SPM sila rujuk Permohonan Kemasukan Ke IPTA, TEVT & ILKA Lepasan SPM Sesi Akademik 2011/2012 « Previous 1 2 3 /* */ /* [...]

  3. mohamad azizi says:

    salam,
    sy da terlbih had nk renew borang ipta
    mcm mana nak buat??

  4. quistina nasir says:

    saya tak buat permohonan ke UPU. saya rasa macam dah terlambat, kalau tak silap tarikh permohonan pun dah tutup.. macam mana nak buat permohonan UPU balik?

  5. salam bila permohonan utk 2011 dibuka

  6. mane borang nyer?tak jumpe…

  7. helsie elvone says:

    adui cmana ney mau daftar upu fasa 1 . x pndai dpat2 ney..

  8. kalau xsilap tarikh tutup 31disember 2010
    3kali try jer utk fasa 1 ni..
    so isi elok2 la..
    10 jan 2011 permohonan fasa2..

  9. blew nak bukak line….
    da berpuluh kali bukak xle ak..
    janji nak tutup 25 aribulan, tp smpai skunk xbkk ag…
    leceh ark

  10. sy da msk sume mklumt tp tibe2 je mklumt tu jd kwn sy pnyer yg share computer ngan sye. ble sy tail ic sy sume mklumt die pnyer. nk tuka x bley.. saper yg bley gtau ader x care nk tuka blk.

  11. kita nak apply u camaner?saya kurang faham

  12. klu x daftar lg cm ner ek??..
    tarikh da ttp.. huhu

  13. pin number masih di jual lagi x dekat bsn?

  14. knpe sy tekan permohonan pas tu dia masuk ke MOHE.. kita nak cri borang tu kt mne ehh ?

  15. mohd izzat says:

    klu tidak isi fasa 1 , fasa 2 boleh isi lg ke….

  16. ape beza fasa 1 dgn fasa 2..?? sye dah daftar dkat fasa 1 ,, kene daftar dkat fasa 2 jugak ke..??
    ape beza TEVT dgn ILKA..??? mcm mne sye nk masuk NATC..??? atau institusi laen…???

  17. MUHAMMAD 'ALQAMAH says:

    ape beza fasa 1 dgn fasa 2..??? sye dah daftar dkat fasa 1,, kene daftar dkat fasa 2 jugak ke?? ape beza ilka dgn tevt…??? mcm mne kalau sye nk masuk natc..???

  18. apa beza diploma ngan asasi??x brpe faham la

  19. saye da terlmbt isi borang fasa 1,,
    nk isi fasa 2 tp xjmpe borang nye..
    mcm mane ni??

  20. saye da lmbt isi borang fasa 1,,
    nk isi borang fasa 2 tp xjmpe ,,
    mcm mane ni??

  21. saye terlepas permohonan upu fasa 1 & skrg ni nak isi fasa 2 tp knp xdpt2?? tekan butang permohonan pon ttap xdapat. what to do???

  22. apa psal xdpt buka borang prmohonan bgi fasa2…pkul1.0 tgh hari dah nie….

  23. adawiyah... says:

    urrmmm…cmane klu kte trlupe pasword yg kte dh set smase isi borg fasa 1?klu lupe…mmg xboleh isi tros fasa 2 ke?

  24. kenapa fasa kedua x bukak lagi ?????????? num pin bsn da beli…cakap lepas kul 12 tghari boleh apply dah..ape sume ni…

  25. no pin upu ngan politeknik tak sama ke?

  26. hambaallah says:

    kenape x boleyh nei…

    skrg dah pkl 6ptg 10.1.2011..

    ape dah terjadi

  27. hambaallah says:

    kenape masih x boleh nak masuk ke fasa 2 ye?

    ape dah terjadi nei..

  28. mane borang utk fasa 2?

  29. knape x dpt bkk borang utk fasa 2

  30. The requested URL /upu/online1112/spm_f1/ was not found on this server. <<<————ape sume ni……adoiyai…xkan x update lagi kot…makan gaji ape ni ………… grrrrrrrrrrrrrr

  31. sekarang dah boleh daftar..alhamdulillah..

  32. boleh x if nk tukar mklumat dkt fasa 1???

  33. hambaallah says:

    aduyai banyaknye masalah..

    dah dpt buka borang tapi kod imej x kuar2…dah refresh byk kali x kuar gak..

    macam mane nei…

    tolong saya yang arif….

  34. x de jalan lain kew nak bukak web kerajaan ni….penat aq menunggu…

  35. yang arif kenape saya x dpt buka borang tu ye?

    mane borang tu p ye?

    tlg….!!!!!!!!!!!

  36. kenape tekan borang die trus masuk ke web http://www.portal.mohe.gov.my/portal/page/portal/

    mane borang untuk permohonan fasa 2

  37. betul.kenapa bila tekan permohonan die masuk kat web portal mohe..sakit hati betul
    mcm nak maen2 kn owh jer,

  38. selamat aku sempat buat pagi tadi .. hehe..selamat dihantar dalam sistem :)

  39. amin hashim says:

    saye da daftar utk fasa pertama..nak kene daftar tak utk fasa y kedue??x brpe faham la..

  40. salam sejahtera, saya nak tanya sikit. saya dah cuba banyak kali laman web yang saudara bagi tu, tapi borangnya tak jumpa2 lah. lepas masuk laman tu, kena tekan apa? borangnya di mana?

  41. saya dah masuk page form fasa 2, tapi takde pon cara-cara nk isi untuk fasa 1.

    tolonglah tunjukkan langkah-langkahnye yang arif..

  42. salam..mcm mne sye nk betulkn kslhn yg sye sala isi mse isi borg fasa 1 ye??

    nk isi yg fasa 2 pnye tp tkot x dpt nnti..tolong saya…

  43. kata laluan ketika saya isi di fasa satu tak dapat disahkan…..kenapa??

  44. saya dah isi borang untuk fasa 1.sekarang ni nak isi untuk fasa 2.
    tapi kata laluan tak betul
    saya dah tekan pada butang klik disini jika lupa kata laluan
    lepas tu dia mintak id pengguna dengan kunci permintaan
    apa benda sume tu??
    lagi satu
    macam mana nak hubungi upu?
    tolong la yg arif
    tak kan nak bagi ramai anak melayu hidup menganggur kot
    saya nak sambung belajar ni

  45. salam…sye dh isi prmohonann fasa 1,tapi knape fasa 2 ni
    tak dpt????knpe die ckp ''erroe''…xde line ke???????
    dri hari tu dh cube….

  46. blh tau ka d mana blh isi brg KPLSPM?

  47. xsempat nk isi y fasa 1…hurm

  48. salam saya nk tnya saya x buat permohan pada fasa 1.. mcm mna yer .. tlg bntuan saya..

  49. saya dah mohon upu fasa 1..
    masa isi borang tu,saya cuma pilih untuk ipta sahaja…
    selepas isi borang untuk fasa 1 itu..saya baru dapat tahu bahawa untuk mohon politeknik…
    borangnya ada pada TEVT dan ILKA…
    betul ke?
    soalan saya….
    boleh tak bagi mohon fasa 2 saya pilih kedua-dua sekali..
    mksdnya..saya tka..
    dari pilih ipta shj kepade ipta dan TEVT dan ILKA
    boleyh x?

  50. yang arif…
    saya terlupa kata laluan..
    camne nk dapatkan semula kata laluan saya??
    lepas 2 cmner nak hubungi UPU??
    tolong la saya secepat mungkin..
    saya terlupa nak masukan CGPA koko..
    nak buka xdapat sebab terlupa kata laluan..
    tolong la yang arif..

  51. mcm mne n ape almt tok pmohonan ke mktb pguruan??

  52. nurul hidayah says:

    mcm mana nak sertai uitm nie???????????????sapa2 yg tau tlg ajarkan please……………………..

  53. saya baru beli num pin.. sy tak sempat apply masa fasa 1 ritu.. saya di bwah kategori ape? kategori A atau B? sya spm thun lpas.

    • nurjenna says:

      Kalau ambil SPM tahun 2010, maknanya kategori A. Jazz blh terus mohon dlm fasa 2 ini walaupun tak buat apa2 masa fasa 1 dulu

  54. boleh ke bli no pin skrng???ade jual ag ke at bsn

  55. adik sy x dpt mohon sbb ke plkn..

    ape sy nk wt ye?

    adik sy ni lepsn teknik

    jd sy rse sangat x beruntung klu x isi pmohonn ini

  56. kpd En Ameer,sy baru lepas belajar dari IKBN ( INSTITUT KEMAHIRAN BELIA NEGARA ),dalam jurusan SIJIL TEKNOLOGI MARIN dan Sijil Kemahiran Malaysia selama 18 bulan,tetapi sekarang sy nak mohon ke politeknik dalam jurusan DIPLOMA PERKAPALAN,blh tak sy mohon mengunakan pointer CGPA SIJIL TEKNOLOGI MARIN.Pointer cgpa sy sem satu 3.52,sem dua 3.77,semua semter 3.65..

    • Rasanya kelulusan IKBN tidak tersenarai lulusan utk memohon politeknik ttp mungkin saya silap. Cuba call politeknik di talian 03 8939 4058/ 4104/ 4105/ 4106/ 4107/ 4108 utk kepastian

  57. saya lepasan spm 2008….ingin mmohon politeknk..
    tapi sya xmmbuat prmohonn fasa 1…..cmne???
    no id da bli da…cbe try apply tpi x bleh……….nape??

    • me too…i am lepasan spm 2009 , i bought the pin number but it only can log in for the " Lulusan Diploma Politeknik / Kolej Komuniti " but actually i want to apply the Lulusan Spm's , but the pin number cant use when i use at the borang… sob :( do you solved it ? Mind to tell me ur solution ? Please and thanks your help..

      • Saya rasa anda telah tersalah beli nombor ID, pastikan beli no.ID permohonan politeknik melalui UPU utk lepasan SPM

    • Jika tidak membuat permohonan fasa 1 masih boleh membuat permohonan di fasa 2 ini.
      Pastikan membeli no.ID yang betul & no. MyKad juga betul, lihat contoh di https://online.mohe.gov.my/upu/online1112/allstpm

  58. salam..saya nk tnye no id utk memohon ipta, politeknik n kolej kemahiran sume same ke?klau sya nk mohon utk ketiga2 ni kne bli 3 no id ke?konfius2..saya ad nk cuba isi borang upu ni tp die kte no id tu salah…

    • Salam… kalau mohon melalui UPU blh mohon serentak dgn menggunakan no.id yang sama. Pastikan tlh membeli nombor id yg betul

  59. Nak tanya sikit…ada tak sesiapa dekat sini yang ada problem untuk isi borang kemasukan ke upu fasa 2 secara online ?bimbang kalau saya sorang je yang ada masalah macam ni .

  60. farahasyikin says:

    saya lupa password!lepas tu kan.tekan link minta kunci permohonan,link broken pulak.tolonglaaa :(

  61. 4 kredit layak ke utk dapat poli,ikm,or uitm?
    sbjek krdit bm,bi,sc,ag jea
    how??
    cam tipis ja..adui hampir2 putus asa dahh niii

  62. npa xleh wat kemaskini pon…dh byk kali try xdpt2 jgk..tarikh tutp dh dekat

    cmna nie?????….

    ad spa2 blh tlg????…

  63. saya tidak tahu pin itu ada dua jenis…10.6 dan 6…untul lepasan spm ialah 10.6,saya tersilap beli 6…macam mane?

  64. sy slh isi cgpa kokurikulum mse di fasa 1,bleh ke btolkn mse di fasa 2??

  65. assalamualaikum…
    sy nk tanya ckit..
    kalau kita isi borang upu msa fasa 1 utk ipta shj..
    sy tiba2 pulak nk isi utk politeknik..
    fasa 2 boleh ke isi utk ipta dan politeknik walaupun msa fasa 1 hanya isi ipta shj…

  66. boleh tak nk kemaskini borang upu pd hari sabtu ini..2 april..
    bila dah akhir2 nnti tkut borang tu x boleh bukak..tkut sesak pula..boleh ke..
    sbb sy nk g jom msuk U dlu..

  67. sy nk smbng dkm automotif

  68. ازليا محمد نازلي says:

    sesiapa yg tahu…lepasan spm perlu hantar tak salinan dokumen dan sijil2 yg disahkan..if perlu kat mana ek nk tgk dokumen apa yg perlu dihantar..TOLONG YA..

  69. sy cuba isi fasa 2 sjk mggu lps,tp x kuar borang…katanya nombor unik ID salah…sy sdh beli yg baru…tp jd camtu jg…mcmna ni?tarikh ttp da dekat…sempat ke sy nak isi borang….?

  70. kenapa bila msk permohonan…dia tulis no unik id salah…dah 2 kali sy beli….tolongla sy….

    • No ID tu patut ada 6 digit & berharga RM10.60 @ RM11.00. Klau btul cuba call Helpline @ Hotline UPU (nombor di atas) utk mendapatkan bantuan

  71. dlm brg upu sy ade mhon untk ipta dan jge untk politeknik..adakah jika ipta dpt politeknik tk dpt,,atau kedua2nya bleh dpt…….

  72. Lovillea Boy Cologne says:

    saya dah terlmbt untuk membeli nmbr id upu..
    tetapi fasa1 sya sudah isi..
    bagaimana sya mahu membuat pemohonan ye??

  73. sekarang dah terlambat ke nak mohon kemasukan ke politeknik?
    macam mana cara nk daftar secara online?

  74. salam,,lao bleh sy tao ble tarikh lpor diri ke ipta????coz ad pcanggahan mklumat laaa,,,,at melvister kte 1jun p sni kte julai plak…2long selaraskan yup

  75. [...] Permohonan Kemasukan Ke IPTA, TEVT & ILKA Lepasan SPM Sesi Akademik 2011/2012 [...]

  76. bila kah tarikh pendaftaran ipta ? betul ke 01/06/2011 ? untuk lepasan SPM…..betul ke 01/06/2011 ,,,kita dah boleh pg mendaftar ke pusat ipta masing-masing ?,,,,,,,,,,,,,,,,,,,blh jelaskan degan lbh ljut

  77. Tarikh pendaftaran
    pelajar baru ke IPTA bagi
    Program Asasi & Diploma
    ialah pada 1 Jun 2011,,,,,,,,betul ke Sy tguk dlm lmn web rasmi kemasukan ke ipta…..bermakna …kita dah blh mendaftar di pusat ipta msg22 ke ?

  78. Tarikh pendaftaran
    pelajar baru ke IPTA bagi
    Program Asasi & Diploma
    ialah pada 1 Jun 2011,,,betul ke kita dah blh mendaftar ke pusat ipta masing2 pada 1 jun 2011?,,,,atau bulan 7 ? YG MANA SATU

    • Betul la tu… datang daftar.. terus minggu orientasi.. lps tu terus start belajar… melainkan ada pindaan oleh UPU @ IPTA

  79. mcm mane nk tahu kite nie diterima kew x oleh pihak ipta or politeknik….?????
    ape laman web yg patut sy tekan….????
    adakah sy dah terlambat….?????

  80. mcm mane nk tahu kite nie diterima kew x oleh pihak ipta or politeknik….?????
    ape laman web yg perlu sy tekan….??????

  81. az zahirah says:

    mcm mane nk th kite dah diterima oleh pihak ipta or politeknik….???????
    ape laman web yg perlu sy tekan….?????

  82. az zahirah says:

    mcm mane nk th kite dh diterima oleh pihak ipta or politeknik bagi kemasukan 2011…..??????
    ape laman web yg perlu saya tekan…?????
    plz help me…….

  83. mcm ane nak buat kalau kita da terlambat nak pergi ke temuduga??
    ape perlu buat??sape2 boleh tolong x,mcm ane nak buat..

  84. sape ley tlong??

  85. tarikh keputusan permohonan bla???

  86. bila kita blh semak ni kptusan yg kita pohon msk IPTA tu…

  87. bila pula boleh mohon untuk masuk ke politeknik nie…..sy dah terlepas yg kemasukan baru2 nie

  88. sy da t’lpas tuk bt permohonan ke politeknik,boley ke sy bt ryuan?

    • sorry dh xblh… cuba mohon utk pengambilan januari yg akan dibuka dlm bul spt nanti

  89. saya nk semak keputusan e-rayuan fasa 2 ke IPTA 2011/2012 tpi x jmpe2…mcm mane eak???

  90. ala..tak dapat la..macam mane nak buat rayuan ye…

  91. mairiel ben says:

    hi..i want to ask…sya mau aply upu….tp sya lpasan spm 2009…how can i aply???

  92. mohdhazizol. says:

    result upu/TEVT n ILKA membuat an smngat sy untuk blaja xde…ape yg di monon xdptt..
    sedihh btol a………………………………………

  93. [...] Permohonan Kemasukan Politeknik Sesi Julai 2011 [...]

  94. Muhd afiq says:

    Saya pelajar lepasan spm..saya da buat rayuan..mungkin saya terlupa tekan butang hantar or sah kan..tadi saya cek balik review..tengok2 nama saya x ada..dia tulis anda masih belum membuat rayuan..so macam mana sekarang..saya dah terlepas tarikh rayuan..tolong saya..

  95. mcm mne nak bwt rayuan klu da terlepas tarikh rayuan..please help me..

  96. Afiq FiQue says:

    tolong la..mcm mne nak bwt rayuan klu da terlepas tarikh rayuan..haritu sy da isi..mayb sy terlupe tkn butang hntr or my wifi hang..please help me..

  97. salam…

    nk tye nie…

    sy dpt twrn ke ilpbk

    scre on9..

    tp sy xjmpe borg untg dprinte kn..

    mne nk crii

  98. leh lgi xkalau kite nk mntak poli walaupon kite xmntak lngsong poli mse isi upu aritu?bile tarikh boleh mohon erk?n ble leh msok poli?

  99. leh lg xnk mohon poli sekarang walaupon xisi lngsong ke poli mase mohon upu aritu?kalau leh lgi mohon poli ble tarikhnye?n ble boleh msuk poli?

    • untuk pengambilan julai mmg dah tutup tapi boleh mohon pengambilan disember yg biasanya akan dibuka dlm bln sept nanti

  100. trikh untk prmohonan msk pda bln disember untuk poli bla blanya..??

  101. akmal nurhakim says:

    salam..sy skrng ni da umur 21 thn..bleh lg ker nk dftr msuk politeknik..???

  102. DANIEL RAJ says:

    HAI SAYA NAK MINAT PELAJAR IPTA.TAPA TAK TAHU MACAMMANA APPLY.CALL THIS NUMBER 014-6283735

  103. hye :) saya nak tnya lah. bila permohonan untuk pelajar politeknik untuk sesi disember 2011 ?? penting sangat ni. terima kasih :)

  104. cubalah blog politeknik muadzam shah di http://www.unithep.blogspot.com untuk mengetahui perkembangan terkini dan aktiviti di PMS

  105. saya budak baru habis plkn ,, sya dah banyak terlepas kemasukan poli ..
    .. tapi sya dapat bidang yg saya tak minat ,, saya nak poli bidang hotel dan katering ,,
    mcm mna sy nak dpt an cos tu jugak ye untk pengmbi|an slanjutnya ..

    • Hany blh kemuka rayuan tukar kursus dgn membuat permohona rayuan melalui Bahagian Pengambilan Pelajar, Jabatan Pengajian Politeknik

  106. [...] Sila rujuk Permohonan Kemasukan Ke IPTA, TEVT & ILKA Lepasan SPM Sesi Akademik 2011/2012. [...]

  107. mohd fazzrul says:

    sy lepasan diploma dr kolej swasta..
    berhasrat nak mnymbg pngajian degree kt U goverment.
    mcm nak apply.?skrg tak terlmbt lagi ker nak apply..?

    • permohonan melalui UPU memang dah tutup tetapi melalui IPTA ada yang akan buka dalam bulan Sept/Okt ni antaranya UiTM, UPSI, UTHM. Cuba rujuk laman web IPTA tersebut dari masa ke semasa utk maklumat lanjut

  108. norsaifazeera says:

    sya nk masuk plkn tp sya tidak tahu cara nak memohon please sapa2 yg tahu tolong ajar sya

  109. ALAMAKKKKKKKK…………………………TAK RETI ISI LERRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRR…ADOIIIIIIIIIIIIII

  110. [...] adalah secara Aplikasi Dalam Talian (online) di laman web JTM dan bagi kemasukan Julai di laman web UPU, Jabatan Pengajian [...]

  111. [...] secara Aplikasi Dalam Talian (online) di laman web JTM dan bagi kemasukan Julai di laman web UPU, Jabatan Pengajian [...]

  112. NuruL HarizaH says:

    salam ,,
    sy na tnya ..
    sy t'lepas permoh0nan yg kemasukan pd tarikh 16 n0v ni ke UITM ..
    apew yg perlu sy lakukan skrg ??
    dan bila sy dpat m'buat perm0h0nan semula ??

    • salam… nampaknya kena tunggu pengambilan Jun 2012 yang akan dibuka dalam bulan Mac nanti. Sementara menunggu tu mungkin boleh ambil apa2 kursus jangka pendek

  113. kenape susah sgt nak 0n9 ? s0meb0dy pliz help me !

  114. masa april 2011 saya memohon untuk kemasukan ke ILP pasir gudang julai 2011.
    tetapi saya tak dapat. saya nak masuk intik (jan)2012.
    apakah patut saya buat.

  115. untuk permohonan ke ipta fasa2 punya borang nak dapat kat mana?

  116. salam?maaf,saya dah trlambat la untuk isi borang fasa 1. so,saya nak buat permohonan untuk fasa 1,tapi tarikh dah tutup.bagaimana saya nak buat permohonan lagi untuk fasa 1? kalau saya tak isi fasa 1,tak boleh isi untuk fasa 2 kan?boleh tunjukkan macam mana nak selesaikan masalah saya? terima kasih?