Semakan Panggilan Temuduga MEdSI 2011

Semakan Temuduga Program Pengajian Pendidikan & DPLI

Para lepasan Sijil Tinggi Pelajaran Malaysia (STPM) dan setaraf yang ada memohon Program Pengajian Pendidikan ketika mengemukakan permohonan kemasukan ke IPTA sesi akademik 2011/2012 serta Diploma Pendidikan Ambilan Julai 2011 dan telah menduduki Ujian MEdSI dijangka boleh membuat semakan samada mereka terpilih untuk menghadiri temuduga mulai 21 Mei 2011 hari ini 20 Mei 2011.
Logo Kementerian Pengajian Tinggi

Semakan Panggilan Temuduga

Temuduga

  • Proses temuduga dijadualkan akan berlangsung dari 25 Mei sehingga 1 Jun 2011.

Pertanyaan

  • Sebarang pertanyaan yang berkaitan panggilan temuduga MEdSI ini, boleh dikemukakan kepada pihak UPU di talian 03 8883 5858 atau 03 8883 5848 atau 03-8883 5801/5802 atau faks 03 8889 4260 atau e-mel : [email protected]
  • Pertanyaan boleh juga dikemukakan terus kepada IPTA yang berkenaan, sila rujuk Senarai IPTA Universiti Di Malaysia.

135 thoughts on “Semakan Panggilan Temuduga MEdSI 2011

  1. qeenombura says:

    knp x bloeh buka link ni ya.. huhu

  2. btl2,sy dah try bnyk web tp xley bkak,

  3. btl to,sy dh p bnyk web tp xley bkak,

  4. salby aly says:

    kenape xboleh pon…??!!!
    rase cm kusut dh nie…

  5. hukhuk..x blh bukak pon..

  6. angel rally says:

    xboley buka lg……..hm..=(

  7. refer to them, link just can open maybe on this evening/night.

  8. susahnya nk cek…huhu

  9. bile isi no kad pengenalan, keluar ralat "
    MAAF! Anda tidak mengisi maklumat No. Kad Pengenalan ATAU No. Kad Pengenalan Anda tiada dalam sistem" kenapa ye?dah pukul 3 ni…xkn xleh cek lg…

  10. sayafadila says:

    mc lagi tidak buli buka..aduuuu

  11. ble bleh check ni,..

  12. Saya pun xdpt buka. geramnya…

  13. at least de jgk yg bleh isi no ic..sye ni click kt link pun x bleh bkak..dh 3 jam try…

  14. maybe lepas ofis hour agaknya…susah hati dah nie…

  15. mlam ni kot bru leh,,,,,

  16. SAYA DH CUBA MCM2…LANGSUNG XKELUAR…CAMNE EK???

  17. urm…npe xleh cek lgi??
    dh pning dh ni…

  18. norzana rajumin says:

    yaaaaa…npa xleh bka ponnn..da try bnyk kali tp xdpt ponnn..

  19. geramnya aku…woi, cepatlah….

  20. apasal x dpt cek..??adehhh

  21. huhu ….kenapa tak bleh chek ni tambah berdebar2 plak…susah hati,gelisah resah adoi sakit perut pun ada….alamakk cepatlahhh

  22. jam bpe nk bukak link ni?

  23. ckp bole check via sms….npe xde mention pon….dh laa pnat mnunggu nih..hurmmm…

  24. nape x bleh bukak lg niy??????
    mcm mane nk check??? niy pown dok cc,,,bknnye ad lappy nk tgk kat umh….

  25. em..tak bleh bukak pun…jangan2 isnin nnti baru bleh chek……..

  26. nalin nyo…bleh ke x xtaw la…mntak2 ada rezeki ni…insyaallah…

  27. Memang tak boleh bukak pun..link tu tak bukak lagi. Janji kul 2.00 pm..dah habis waktu pejabat pun tak boleh2 lagi..Janji melayu

  28. emmm… sabar jelah,try check mlm nie tgok…

  29. awwww yeeeaaah says:

    AWWWWWWW YYYYYEAAAAA agaknya esok baru boleh check

  30. jairosika says:

    dri pg mnunggu tda pn ni…haish

  31. knpa tdk dpt g ni…

  32. hmm npe x dpt bukak ag…ckp dpt check pas kul 2…n pastu tkr blik bleh check ptg ni…n dh check ptg ni pun x dpt2 gak…npe nie??? dh lh hati tgh bmbg nie…huhuhu….confirm kn lh btul2 bla bleh check nie…

  33. knp xbley nk bukak ni? da r nga nervous ni…..

  34. sabar yer… :)

  35. nape nie bro.. x dapat ag nie..ak dah x sabar dah nie..eeeee cipan punye.

  36. guanow nie bro..nie sakit ati nie…

  37. laa.. korang sume kul 7 baru bukak la..

  38. masih tak dpt lagi buka nie…naper nie???

  39. mmg bes tgu lme2 ni….kul 12am-12pm-2pm-8pm……ble tah nk kua…adeh……

  40. mungkin ksabaran menunggu mmberi hkmah..sabar2

  41. besoklah check kalau begini….

  42. sabar la semua…^_____________^”

  43. uwaaaaaaaa..ble lg nie???
    dh xsggp nk tggu….
    :'(

  44. emm..lmbt pon xpela..asalkan dpt..amin…

  45. masi lg x bole buka..

  46. masi x bole buka ar…

  47. sbr2….

  48. mungkin ada masalah yg diorang hadapi skarang nie….Sabar sjaklah….

  49. Temuduga says:

    Sepatotnya pihak UPU bgtaw makluman sekiranya xdapat semak hari ini.. ini cakap kul 2ptg.. tp smpai skrg masih belum dapat.. .. taun lepas pun sama.. terpaksa ditunda satu hari baru dapat semak.. tahun nie pn mcm nie juga..

  50. kenapa x dapat!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  51. hmm tawakal jer lh….lmbt pun lmbt lh…insyaAllah ada hikmah d sbalik penantian yg m’debar kn nie…huhuhu….harp2 lh dpt….amin

  52. salam..adoii rsaunya..tgu lmbat xpela.. aslkan dpt..insyaAllah..amin..

  53. nur dhuha says:

    sabar sahabat2 semua…stakat ni sy pom x bleh nak cek lg….sabar je la…x leh hry ni insyaAllah esok masih ada…

  54. mujahidah says:

    kita sabar je laa ek sahabt2.. insyaallah nt2 blh cek.. harap semua yg menunggu dpt .. insyaallah.. ameen

  55. stpm leaver says:

    wat happen???y i cant check???

  56. mujahidah says:

    esok masih ada.. tidur2 naa.. off lappy.. lailatul saidah

  57. bila nak kuar result nih..

  58. xpe…kite tunggu sok plak..penat dah tunggu…mau tdo..hrp2 dpt berita gembira sok…aminnnn…

  59. nurazilawati says:

    bila agaknya dpat buka link ni…debar sgt2 dah ni…

  60. syco pheonix says:

    adui…lmbt lg ke nk bukk link 2.??…tdi lg chek xdpt2

  61. SEMAKAN PANGGILAN TEMUDUGA (Program Pengajian Pendidikan)
    BAGI PROGRAM PENGAJIAN LEPASAN STPM/SETARAF SESI AKADEMIK 2011/2012 & DIPLOMA PENDIDIKAN AMBILAN JULAI 2011
    MASIH BELUM DAPAT DICAPAI SEHINGGA DIMAKLUMKAN, HARAP MAKLUM.
    SEGALA KESULITAN AMATLAH DIKESALI

    =)) sile pasrah..

  62. akmaniza says:

    tunggu je la minggu dpn..huhuhuhuhu

  63. sekarng tepat jam 1.37 a.m……sy snggup tunggu lammmaaaaaa ni……apsal x bleh plak…..YA ALLAH…….tolonglar hambamu ini…..

  64. skrang tepat jam 1.43 a.m……sy sanggp tunggu lama cmni…..apsal x leh bkak wei….

  65. […] Semakan Online Keputusan Panggilan Temuduga MEdSI 2011 […]

  66. Skrh jam 9.55 pagi Sabtu, masih belum boleh tengok. Kan dah janji 20.5.2011. Bgtaulah problemnya pd pelanggan ni…. byk masa terbuang… takpelah istifar byk2 kite smua…..

    • eerm…..ya la 2…..masuk niiii dah round yg ke 4 taw akkkkkkkk……..sabooooooor je laaaaa……

  67. SEMAKAN PANGGILAN TEMUDUGA (Program Pengajian Pendidikan)

    BAGI PROGRAM PENGAJIAN LEPASAN STPM/SETARAF SESI AKADEMIK 2011/2012 & DIPLOMA PENDIDIKAN AMBILAN JULAI 2011

    MASIH BELUM DAPAT DICAPAI SEHINGGA DIMAKLUMKAN, HARAP MAKLUM.

    SEGALA KESULITAN AMATLAH DIKESALI

    • namasayaJannah says:

      hi fafa. nak tanye.. panggilan temuduga ni utk siapa2 yang lepas MEdSI yeh? kalo tak dishortlist utk MEdSI maksudnya takleh nak pilih course peendidikan la utk fasa 2 ni?

  68. apa2 aje says:

    lau xsilap intrview 25 hb.da jd cmni lak

  69. mujahidah says:

    lau yg ada rezeki dpt, alhmdlillah, tp jgn lmbt sgt gtau ek.. sbb nterview 25 hb, nt xsmpt nk prepare

  70. qeenombura says:

    ala sabar ja la.. haish.. eh klu xdpt drg ckp no kp anda xda dlm sistem ka anda tidak tepilih dlm temuduga ek

  71. mujahidah says:

    kalo dpt alhamdulillah.. tp jgn lewt sgt ek.. sbb kan tmuduga 25hb. tkot xsmpt nk prepare

  72. Jam 2.55 ptg ni cuba tengok ——- takde lgi. okeylah tentu ada problemnya. Sama2 sabar…..

  73. nur dhuha says:

    ya Allah penantian penuh debaran..uhuuhu snggup x buat ot hry ni smta2 nak balik awl cek result tmduga….pasrah2….semoga kesabaran ni dibals dgan kgmbiraan nty…insyaAllah…

  74. assobaru minal iman……..

  75. aduhhhh….bila link nk blh bkak ni…….dh la intrview 25hb ni……..

  76. bile lar agaknye nk buka link nih…………:(

  77. dah dapat cek dah…buleh cek sekarang gak….sapa kena temuduga kt tg malim 25hb ni?hehehe…

  78. kecewa.... says:

    erm….dah cek da…..tggu punye lame last2 x dpt….sedih….

    melepas dah kos pendidikan….

    boleh wat rayuan tak??….

    ni link semakan nya…
    https://online.mohe.gov.my/upu/tdugadidik/default

    • AnakRantau says:

      Anda masih berpeluang untuk dipertimbangkan bagi 6 program lain yg anda pohon. Temuduga ini tidak boleh buat rayuan kerana hanya yang lulus ujian medsi dan memenuhi syarat khas program sahaja yang akan dipanggil menghadiri temuduga tersebut.

      • kecewa.... says:

        huhuu……gagal la exam medsi ni uh…..memang x layak jd ckgu la kan…..x pe la….x nak r kos bukan pendidikan….sbb nak jd cikgu gak…..nasib baik dpt mktab….kalo tak menangis x beair mata x dpt jd ckgu….huk3…..so,,,no more u pas ni….mmg masih tggal u lain,,,but im not hope anymore bcoz i was get education faculty in ipgm…so here i come tESL ….ngee~~~

  79. qeenombura says:

    ummh amcm nak taw dpt ka x ya.. dia ckp ic kita xda dlm sistem atau xberjaya ek.

  80. kwan2 semua…dah boleh chek temuduga tu…..urm duka cita saya xdpat…..sedeyyyyy…:(

  81. matahari says:

    8.29 malam, 21 /5/11….. link sudah bleh buka!heheeeeee

  82. dh bole check la..g kt google taip upu pas2 die tulis LAMAN WEB RASMI KEMASUKAN (jgn klik sini taw!!)
    klik kt link tulisan huruf kecik kt bawah die.. klik kt semakan penggilan menghadiri…kawan2 sila try yer..
    sy dh check..sy xdpt..waaaaaaaaaaa nk nanges!!

    • bykkan bersabar laa..sy pn x dpt jgk..frust laa jgk..mybe rzeki kita bkan kt upsi..mybe kt U lain..s0,byk2kn berd0a..kita tggu dan lihat kputusan upu bln 7 nier..ok..^_^

    • Ya Allah..sya pon xdpt..cdeyyy la..sme2 kta tgu bln 7 nei..klau d rzki InsyaAllah kta dpt..amin..

  83. sayafadila says:

    alhmdulilah, dapat panggilan temuduga..
    berbaloi menunggu samapi meradang,kekeke..
    ;))

    • xley pn..ajar kn la mcm ne nk bkak..pnt dh ni cbe byk kali

      • sayafadila says:

        pgi ja laman web upu..tekan semakan panggilan medsi tu pastu isi ic num dan kategori kamu ja..myb dya lambat ckit sebab tgh ramai org yg buka time tu..

  84. dh dapat dh,..

  85. abe yie KB says:

    xdap yeye xdpat….,
    nk wt camne lgi dh xdpat cume boleh hiburkn hati sndiri jelah…,

    um bhagianye kwn2 yg dpat tmuduga tu….

  86. alhmdulillah pndidikn chemi n bio, agk2 apa dia tnya..sy xpnah tmuduga.. ada sapa2 kt cni dpt cam sy x?

  87. SAPA BLH INTERBIU KT UITM MACHANG~ JUMPA DI SANA~

  88. tahniah kpd yg dapat interview tue..wt yg terbaik k!!!!!! gd luck!!!
    then,kpd yg x dpat..jgn ptus asa..anda adalah yg terbaik di antara yg terbaik lgpn bkn smua org dpt ujian medsi..peluang anda untuk ke U msih anda..tp kne tggu upu bln 7 nnti..s0,bykkn berd0a..mybe rzeki anda kt U lain..jgn cpt mngalah..

  89. saraswathy says:

    i already check .thx 2 god bcoz i get the interview.

  90. lina sham says:

    surat pengiktirafan JPA diperlukan ke bgi lepasn matrikulasi?sbb die suruh bwa skali msa interview..

    • AnakRantau says:

      Lepasan Matrikulasi KPM tidak perlu surat JPA. Surat panggilan temuduga itu merupakan surat 'standard' yg ditujukan kepada lepasan kategori lain.

  91. surat pengiktirafan jpa tu pa ek??

  92. ai…laa..sbar pnya sbar smpai dmam2 den n haa

  93. ape hal ar susah sgt nk cek!!!!!!

  94. eeeeeeiiiiii….geram nyeeeeeeeeee…ape sal ssah sgt nx chek nie.huhuu

  95. salam. saya tidak dpt tawaran temuduga medsi. oleh itu, saya ingin menukar pilihan pertama saya- pendidikan mathematics ke bidang lain. tetapi saya tidak dibenarkan untuk menukarnya. pilihan pertama saya dikelabukan dimana saya tidak boleh menekan di ruang tersebut. apa yang patut saya buat. tolong saya A.S.A.P!!!

    • AnakRantau says:

      Anda semestinya lepasan Matrikulasi/asasi. Pertukaran sebarang program bertemuduga (Pendidikan dan bukan pendidikan) memang tidak dibenarkan. Jika dibenarkan, akan menghancurkan seluruh sistem UPU itu. Contohnya, katakanlah seramai 1000 orang lepasan matrikulasi seperti anda telah menghadiri temuduga bukan pendidikan tempoh hari dan tiba-tiba menukar pilihan mereka itu. Tidakkah ini akan menimbulkan masalah yang besar kepada UPU dan juga IPTA yang berkenaan untuk mencari calon baru sedangkan pemilihan sudah dibuat?

      • jadi maknanya kami cuma dibenarkan membuat 7 pilihan je utk upu fasa 2? saya tak dapat program temuduga medsi tu

        • AnakRantau says:

          Untuk fasa 2 ini mungkin 7, mungkin 6, mungkin 5 dan mungkin 4…. tertakluk kepada brp program yang bertemuduga yg telah dipohon semasa fasa 1 tempoh hari. Tetapi jika tidak memohon apa-apa program bertemuduga sebelum ini, ianya tetap 8.
          Calon-calon kategori lain langsung tidak boleh mengubah pilihan mereka (termasuk yg tidak dipanggil temuduga).

  96. surat pengiktirafan jpa 2 ape?ktmane nk amik

  97. ummirose says:

    Pelajar lepasan Asasi UIA tak boleh semak lagi ke? Camana ni?

  98. alhamdulillah sy dpt tmuduga n bru lpas tmuduga 30.5 kelmarin,nk tnye nak tau cre semak ite lulus intrview o x cmane?or tgu surat dr upu mgu ke2 blan 7 yer?

    • AnakRantau says:

      Tidak ada surat lulus atau gagal drp UPU. Yang gagal ditawarkan program pendidikan kelak juga tidak bermakna gagal temuduga

  99. saraswathy says:

    is it true.anak rantau

  100. salam..bila leh check keputusan temuduga??apa tarikh nyer..

  101. klau kite dapt twrn ipta tp kite nak wat rayuan kt upsi blh ke??????????klu blh mcm mne?????

  102. […] Panggilan temu duga boleh disemak mulai 20 Mei 2011 13 Mei 2011 melalui laman web http://upu.mohe.gov.my atau rujuk Semakan Panggilan Temuduga MEdSI 2011. […]

  103. mohon paparkan keputusan temuduga program pengajian 2011..saya ade urusan utk memiliki nye..terima kasih..

  104. […] Sila rujuk Semakan Panggilan Temuduga MEdSI 2011. […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title="" rel=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>