Semakan Panggilan Temuduga Program Pengajian Pendidikan 2012

Para lepasan Sijil Tinggi Pelajaran Malaysia (STPM) dan setaraf yang ada memohon Program Pengajian Pendidikan ketika mengemukakan permohonan kemasukan ke IPTA sesi akademik 2012/2013 dan telah menduduki Ujian MEdSI dijangka boleh membuat semakan samada mereka terpilih untuk menghadiri temuduga mulai hari ini, 19 Mei 2012.

Semakan temuduga Program Pendidikan telah dibuka secara rasmi

Semakan Panggilan Temuduga

Semakan Panggilan Temuduga Program Pengajian Pendidikan

Temuduga

  • Proses temuduga dijadualkan akan berlangsung dari 24 sehingga 30 Mei 2012.

Rayuan

  • Tiada permohonan rayuan dibuka untuk temuduga program pangajian pendidikan.

Peluang Program Lain

  • Pilihan program pengajian yang lain (tiada temuduga) akan diproses dan dipertimbangkan seperti biasa walaupun gagal mendapat panggilan temuduga.

Pertanyaan

  • Sebarang pertanyaan yang berkaitan panggilan temuduga program pengajian pendidikan ini, boleh dikemukakan kepada pihak UPU di talian 03 8870 6767 / 6777 /  6755 / 6766 / 6778 atau faks: 03-8870 6864 atau e-mel : [email protected]
  • Pertanyaan boleh juga dikemukakan terus kepada IPTA yang berkenaan, sila rujuk Senarai IPTA Universiti Di Malaysia.

53 thoughts on “Semakan Panggilan Temuduga Program Pengajian Pendidikan 2012

  1. Salam . nak tanya la , untuk panggilan temuduga program pengajian pendidikan ni , macam mana nak tau kita dapat kat mana ye ? dalam slip tak ada beritahu pun . terima kasih .

    • eya.. saya pun xda dbritahu.. mcm manalah tu ya?? pelik..

    • pak cik saya kata selalunya pusat temuduga letaknya dekat2 dengan tempat tinggal kita, means bandar raya besar.. contohnya, di sabah dapat temuduga dekat kota kinabalu la..

  2. bila nak dapat tahu ni….

  3. bila boleh semak ni….

  4. Misx Nyessa says:

    kenapa dalam semakan temuduga tu hanya ada untuk stpm 2010..?

  5. bikin suspen..;D

  6. KazeemHafiz says:

    tumpang tanye..candidate STPM 2011 nal letak kategori apa??

  7. Zafie Fieza says:

    mana stpm 2011 ?? ble bleh semak?? ap yg dimaksudkan degn belum dibukat secara rasmi ( setakat pkul 12 tngah hari shj )??

  8. eputra dah kata suruh check lagi bila keptusan rasmi dikeluarkan

  9. Zafie Fieza says:

    bila baru buka scara rasmi?? semakan cme hari niew jew kn

  10. btul…sbr jala..:)

  11. alhamdulillah..dpt temuduga..dekat upsi sbb aritu mmg pilih nak temuduga kat situ..:)

  12. blh sdh cek?cm mana???

  13. mcm mna cek ashk4nn ..sdgkn skg suma org mrngut xdpt cek..ngee

  14. cara nak cek, tekan link ini : https://online.mohe.gov.my/upu/tdugadidik/default… .then u guys just letak kategori stpm 2010, sesiapa yg dpt intrview akan kluar slip mereka dgn tahun 2012, sesiapa yg x dpat akan diucap dengan 'Dukacita anda TIDAK TERPILIH untuk menghadiri temu duga bagi Program Pengajian Pendidikan di IPTA.'.THAT'S ALL.

  15. ada rayuan tak?

  16. tggu keputusan rasmi??.. mksud nya kputusan skunk ni xrasmi lagi ker…?? hmm sedihnya takdpt…takda rezeki kot. hmmm

    • xpe..sy pon fhm cmna awk rasa sy pon xdpt g intrvw 2..hmm xpe upu akn pertmbngkan kos ln yg kita mntak tu..hrp2 kita semua dpt buat ijazah..insyllh,amin

  17. black horse says:

    x pham betul la…ap ke bnda susah sgt x tw nk check..aisey..anyone can help me..

  18. knpa semakan temuduga ini tidk boleh dibuat di laman web rasmi kemasukan ke IPTA??? ?http://upu.mohe.gov.my/upu.php
    LAMAN INI DIIKTIRAF OR TIDAK…

  19. knpa semakan ini tidk boleh dibuat di laman rasmi kemasukan ke ipta (http://upu.mohe.gov.my/upu.php)

  20. wei aku x dapat laaaaa…sedihnya….

  21. SESIAPA YG NK CHECK CUMA PILIH STPM BG TAHUN 2010 WLAUPUN SBNRNYA CALON 2012…..

  22. mcm tu ke? ak rsa bgus lg tggu keputusan rasmi..coz..terang2 kn dya tulis stpm 2010..jd bg yg ambil 2011 tu tggu2 la k..:)

  23. asalamualaikum .. macam mana nak tahu dimana tempat temu duga ?dalam slip saya tidak ada dinyatakan ..

  24. Assalamualaikum.
    saya dah semak,Alhamdulillah dapat.tapi dalam slip saya di ruangan tempat yg bakal saya ditemuduga kosong.knp ya?mcm mana saya nak tahu?
    maaf,mohon penjelasan.

  25. hye semua ~ bg SESIAPA YG DAPAT, NAMA DAN SLIP MEREKA AKAN KELUAR (even korang letak kategori STPM 2010 tu ). So, MAKNA NYA SESIAPA YG MENDAPAT MESEJ DUKACITA……., KORANG X DPT INTERVIEW TU. harap dapat menerima hakikat sebena ye. 'LAMAN INI DIIKTIRAF OR TIDAK' bukan persoalan coz slip interview sy keluar mgunakan laman tersebut. Rakan saya yg tdk dpt twrn mndpt ucapan DUKACITA. harap membantu .

  26. link tu last year nye la……..

  27. DIMAKLUMKAN BAHAWA TARIKH SEMAKAN TEMU DUGA PROGRAM PENDIDIKAN YANG DIJADUALKAN BERMULA PADA 19 MEI 2012 DITUNDA KE SATU TARIKH YANG AKAN DIMAKLUMKAN DALAM MASA TERDEKAT. HARAP MAKLUM
    sumber:upu..jd apa komen kamu..:P

  28. i got the intrview..but then the location still blank..wat to do??

  29. M311
    40200 SHAH ALAM
    SELANGOR……..alamt penuh ape?

  30. oooooiiii…aju kit kua result!!!! insyaAllah dpt…amin

  31. saya baru semak keputusan untuk temu duga program pendidikan…tetapi tidak dapat …boleh membuat layuan tak..

  32. https://online.mohe.gov.my/upu/tdugadidik/default… link ni dh mention utk kategori LEPASAN STPM 2011. so sape yg x dpt HARAP BESABAR YEEEEEEE. spe yg DAPAT gud luck. wish me luck too k.

  33. weh,utk lepasan dip bleyh semak dah ka???

  34. aku x paham,skunk btoi2 ka link yg bro2 bg kat atas 2???dah boleyh chek ka???

  35. kalu x dpt leh x wat rayuan??? nk wat rayuan kt ne ar???

  36. NO RAYUAN RAYUAN FOR PENDIDIKAN ! tq

  37. paveeshan says:

    saya tidak dipanggil untuk ditemuduga..mungkin disebabkan saya gagal dlm ujian medsi..sekiranya saya membuat permohonan kemasukan ke ipta 2013 iaitu tahun depan dan pilihan pertama saya adalah program pengajian pendidikan.adakah saya akan dipanggil semula untuk menduduki ujian medsi sekiranya mengemukakan permohonan buat kali ke-2 dendan membeli pin no baru tahun depan.

  38. hmm..kan baik ujian medsi nie xpelu buat smpai 300 soklan atu xperlu melalui nya…sedih btul xda pluang nk ikut temuduga nie..sungguh2 sy nk.:(

  39. ada sapa2 tahu pa makna transkrip penuh akademik?? dlm i/view tu, dia suruh bawa bnda nie.. kalau lpasan stpm perlu bawa kh??

  40. saya terlepas tarikh semakan yg ditetapkan kerana ada masalah , so katakan kalo dpat , dia adaa anta surat x ? time kasih

  41. nuraminzailan says:

    salam…
    ada tak mana2 tempat yg boleh sambung SKM lvl3
    kemasukan dalam tahun ini ???

  42. fara fiteri says:

    nk amek grafik ade tk at giat mara??lau ade at mne yew??sy dry gombak..

  43. fara riteri says:

    salam..sy nk tnye giat mara ade kos grafik ade at mne yew??sy dry gombak

  44. salam, nak tanya, adik saya kata baru dapat surat tawaran kenmasukan IPTA,
    tapi orang yg hantar surat kat dia , masa on d way, surat tu terbang mlayang entah kemana…
    Mintak tolong sapa2 tahu mcm mana nak semak keputusan permohonan tu?
    tolong sangat…terima kasih.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title="" rel=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>